Dürbün yüksekligi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Selamlar. Tüfegimizin üzerine bagladıgımız dürbünün ön mercegi ile namlu arasındaki mesafe nekadar olmalı. Yüksek veya alçak olmasının artı ve eksıleri nelerdir. Gördügüm bazı dürbünler varki ön mercek kenarı oyuk ve namluya daha yakın olması için acaba nedendir.

  • Dürbünün yüksek olması uzun mesafe atışlarında işinize yarar.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Kullandığımız tüfekler ve yine kullandığımız dürbün ayaklarına göre dürbün yükseklikleri çeşitlilik göstermektedir.


    Kısaca ; namlu yarı çapı ile dürbün yarı çapı arasındaki mesafe dürbün yüksekliği olarak bilinir.


    Dovetail : Dürbünün tüfeğe monte edilği kızak. Dürbün ayağı alırken de bu ölçüye dikkat etmemiz gerekir. Aldığınız ayak büyük yada küçük gelebilir.


    En kolay ve net sonuç için : öncelikle kullandığımız ayakları dürbüne monte etmeden önce, yarı çapı ile tüfeğimize monte edildiği (dovetail) yere kadar ölçüm yaparız. Yine namlu yarı çapı ile tüfeğimizin dürbünün monte edildiği (dovetail) yere kadar ölçüm yapar iki ölçümü toplarız. Çıkan sonuç sizin dürbün yüksekliğinizdir. Dürbün merceğinin çapının büyüklüğü bu ölçümlerde önemli değildir. Çap ne kadar büyürse büyüsün sonuçta merkez hep ayndır.


    Aşağıdaki ölçümleri verilmiş resimler "BKL" serisine ait bir dürbün ayağınından alınmış olup ölçümler inch( 1" inch = 25.4 mm) olarak verilmiştir.




    [Resim Engellendi: http://img216.imageshack.us/img216/3391/bkl300seriesdiagqc1.jpg]



    [Resim Engellendi: http://img216.imageshack.us/img216/5597/bkl200seriesdiagfu9.jpg]



    Çalışma ambrosia tarafından yapılmıştır

  • Selamlar. Tüfegimizin üzerine bagladıgımız dürbünün ön mercegi ile namlu arasındaki mesafe nekadar olmalı. Yüksek veya alçak olmasının artı ve eksıleri nelerdir. Gördügüm bazı dürbünler varki ön mercek kenarı oyuk ve namluya daha yakın olması için acaba nedendir.


    yüksek çift parçalı ayakları kullanın,icabında 200 ve üzeri atış yapacağınızda mildot kurtarmaz ise dürdünün arka kısmından yani siz yakın olan dürbün ayağının bileziğinin iç alt kısmına herhangi gibi bir elastik malzeme koyup arka kısmından yükselte bilirsniz, bu yöntenmi uzak mesafelerde dürbün mildotu kurtarmadığı zaman uygularsınız, kısa mesafeler için herhan gibı bir işlem gerekmez 100 metre ve biraz ötesi için tabbi dürbünüz mildotlu ise

  • Paylasım ıcın tesekürler.