Webley Patriot bakım sonrası kapanma sorunu

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Tüfeğim fabrikada yayı değişerek geri geldi fakat şu an tüfeği kurmak için açmakta zorlanıyorum aynı şekilde kurduktan sonra kapatmak içinde resmen efor sarfediyorum.İlk aldığım haline göre 15-20 pellet atışı sonrası hafif bir yumuşama var açılıp kapanmada bu neden olur,zamanla düzelirmi,zararı olurmu tüfeğe ve nasıl halledilir üstatlar?

    • Official Post

    Namluyu tutan vidaları çok sıkmışlar, umarım namlu yanlarındaki ince pulları takmayı unutmamışlardır.

  • bir arkadaşın patriotu da aynen o şekilde gelmişti demek ki aynı kişi yapmış bunu tüfeğin namluyu eğmek için tookatlamak gerekiyordu
    zamanla bir düzelme oldu ama insanı soğutuyor tüfekten

    • Official Post

    Abi sanıyorum şu gezin altındaki namlunun ana gövdeye bağlandığı yerdeki vidadan bahsediyorsunuz,onu mu gevşetmem gerekiyor?

    Evet o vida ama dikkatli olmalısın, vidanın bir kısmı kundak altında kalıyor, öyle ise önce kundağı sök, sonra bu kalın düz başlı vidanın yanında küçük kontra yıldız vida var önce bunu sök sonra büyük vidayı biraz gevşet ayar senin isteğine uygun hale geldiğinde (fazlada gevşetme hassasiyet bozulmasın) sonra tekrar o küçük yıldız başlı vidayı sıkki büyük vida gevşemesin, daha sonrasında kundağı sıkan vidaların uçlarına çok az miktarda LockTite sür ve aşırı abanmadan sık.

    • Official Post

    Çok sağol Mustafa abi.Bunu da uzun süredir sormak istiyordum bu Locktite nedir ne işe yarar ve nerden bulabilirim?

    Hırdavatçılardan bulabilirsin, bulunduğun yerde oto sanayi varsa orada hırdavatçılarda mutlaka vardır, ama alırken dikkat et 3 tip'i var, hafif orta ve sert, sen ortayı alacaksın, sert olanı alırsan bir dahaki sefere vidayı sökemezsin, bu vidaların gevşemesini engellemek için, bir çeşit yapıştırıcı gibi ama aşırı kemikleşme yapmadığı için vidayı bırakmıyor vida gevşemiyor.

  • Sıvı contayla aynı şey mi bu dedığınız?

  • hayır aynı şey değil.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

    • Official Post

    Yarın Bostancı sanayiye bi uğrar alırım o zaman,tetik muhafazasının altındaki vidayı öyle bir sıkmışlarki sökemedim tornavidanın ucu yamuldu yarın bir de tornavida almam lazım yapabilmek için:)


    Tetik muhafazasının dipçik tarafındaki ince olan vida hepsindede zor sökülüyor, hafif sıksanda yani, onn için sanayiye giderken kundak vidalarının hepsini sök ve yanına al, o gittiğin hırdavatçıda allen başlı vidalarda var, o vidalarıda değiştir, hatta istersen paslanmaz olanlarıda var tanesi 1 yada 2 TL.


    O sökemediğin vidayı gerekirse kafasını boz ama sanayiye giderken mutlaka yanında götür o vidayıda.

  • Namludaki dil yumuşatılabilir mi ?
    Normalde namlu çok kolay haraket ediyor. Ama kurmadan önce, namluyu dilden kurtarmam için tokatlamam gerekiyo, dilden kurtulduktan sonraki namlunun hareketinde sorun yok. Namluyu kapatırken de çok rahat kapanıyor, kapanırken dil sorun çıkarmıyo ama açarken çok problem oluyoo...
    Bu düzeltilebilir mi?

    • Official Post

    Namludaki dil yumuşatılabilir mi ?
    Normalde namlu çok kolay haraket ediyor. Ama kurmadan önce, namluyu dilden kurtarmam için tokatlamam gerekiyo, dilden kurtulduktan sonraki namlunun hareketinde sorun yok. Namluyu kapatırken de çok rahat kapanıyor, kapanırken dil sorun çıkarmıyo ama açarken çok problem oluyoo...
    Bu düzeltilebilir mi?

    Düzeltilebilir ama düzeltmeyin, zor açılması doğru olanı, aksi halde tehlike söz konusu, dili hafifçe gresleyin, eğer teflon bazlı bir kaydırıcı sürerseniz daha rahatlar zaman içinde.

  • Sizler yazdıkça ben de izliyorum. ;izci;
    Muhtemel arıza ve olayları öğreniyorum. ;şrofls;.

  • Şimdi ben gövdeyi kundaktan ayırdım ayırmasına ama o namluyu tutan vida nasıl bişeydir bir türlü açamadım ağzı bozuldu ve bütün tornavidalarında sapları döndü ağızları bozuldu,nasıl çıkartacam bilmiyorum ve bu vidanın aynısından bulabilirmiyim çıkartınca?

    • Official Post

    Şimdi ben gövdeyi kundaktan ayırdım ayırmasına ama o namluyu tutan vida nasıl bişeydir bir türlü açamadım ağzı bozuldu ve bütün tornavidalarında sapları döndü ağızları bozuldu,nasıl çıkartacam bilmiyorum ve bu vidanın aynısından bulabilirmiyim çıkartınca?


    O vidanın aynısını ancak hatsandan temin edebilirsin,


    Öncelikle bu işler için sapı, ağzı dönecek takımlarla bu işe kalkışmamalısın, o vida güçlü bir tornavida ile sökülebilirdi, yalnız yukarıda açıkladım, o vidanın yanında minik yıldız başlı vida vardı (kontra vidası) önce bunu sökmeliydin, söktünmü?


    Şayet o küçük vidayı sökmüşsen ve güçlü tornavidalarlada sökemiyorsan, akla tek şey geliyor, adamlar o vidayı yeşil LockTite ile sıkmışlar, yani sökülemez derecede zor.

  • Abi yanındaki küçük yıldız vidayı söktüm ana vida yerinden bile kımıldamadı tornavidalar öyle dandik değil sağlam tornavidalar ona rağmen sökemedim bende biraz silah yağı sürdüm kenarlarına biraz daha kolay açılıp kapanması için umarım faydası olur.

  • Sayın forumdaşlar,


    Aynı şekilde bende Webley Patriot .22 yi kurulma probleminden dolayı hatsana gönderdim. Geldiğinde aynı şekilde namluyu kırabilmek ve kapatabilmek için acayip bir şekilde abanmak gerekiyordu. Aynı şekilde Mustafa Bey' in dediğin gibi kundağı söküp, kontra vidayı çıkarıp namluyu çeneye tutturan vidayı gevşetmeye çalıştım. Baya büyük baba tornavida ile denedim, ama mümkün değil dönmüyor, kımıldamıyor bile. Anlatılanları okuyunca şaşırdım, aynı dertten bende muzdaribim. Demek ki bütün Patriot'lara serviste aynı işlem uygulanmış. Kesin lock tite bastılar o vidaya.Tüfeği açıp keçe değiştirip yeşil gres uyuglamaya niyetliydim ama bu durumda tüfeği açamıyorum.Hatsan yine yaptı güzelliğini :) Allah senden razı olsun (!) hatsan"

    Webley&Scott Patriot .22 cal (1. nesil)
    Optima 3-9x44+( Sportsmatch Dampa Mount 1" )
    Webley&Scott Tomahawk .177 cal
    3-9x32E Tasko+Tek Parça Ayak


    Hatsan At-44 10 .22 cal 6-24x50 Tasko

    • Official Post

    Arkadaşım O vidayı sökemiyor ve silahı söküp bakım yapayım diyorsan, namlu altındaki kolu tutan pimi sök, bu şekilde silahın diğer yerlerini sökebilirsin, ancak hatırlatayım o pimi söktükden sonra tekrar kullanamazsın, bunun yerine emin olmamakla beraber 5mm olması gerekiyor o milin, sanayide bir tane tornacıya yaptırır (tatlı sıkı olacak) kulanırsın.