tüfek dürbün ayarı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • :cursing: Merhaba


    Optima 3*9*32 dürbünüm var bu dürbünle ilgili sorularım var bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim teşekkürler.


    1-Dürbün ayarı nasıl yapılır?


    2-Örnek 25m sıfır ayarı yaptıktan sonra 50m ye atış yapmak istenir ise tekrar sıfır ayarı yapmak gerekirmi?


    3-Hatsan optimo 550 üzerindeki dürbün takma yerindeki her nokta aynımıdır?


    4-Dürbün üzerindeki ayar vidaları ile istenilen noktaya ulaşılamaz ise dürbün içerisinden veya tüfek üzerinden ayar yapılacak nokta var mı?


  • dürbünü öncelikle yatay-düşeyini tam ayarlayıp sıkacaksınız. dampa ayak kullanmanızı tavsiye ederim, veya en azından tek parça ayak kullanın (dürbüne dikkat)


    15m mesafeye bir hedef kağıdı koyun, ona destekli 3 atış yapın, vurduğu nokta altta ise yukarı ayarlarıyla ayarlayın, sağda ise onuda yatay ayarlarından ayarlayın (tersi yerleri vuruyorsa tersi işlem yapın)


    aynı işlemi istediğiniz mesafeler için yapabilirsiniz. değişik mesafelere atış yaparken ister klikleri ile ayar yapar ister mil-dot vs. yardımıyla değişik mesafelere nişan alabilirsiniz.


    dürbünü rahatça nişan alabileceğiniz bir noktaya takın, çok ileri veya geri olmasın. kaynak noktanıza göre takın yani.


    dürbünün ayarları bitiyorsa, eğer hala alt vurma durumu varsa arka bağlantı altına röntgen filmi vs. ile besleyip ayarını ayarlayabilirsiniz.


    ayrıca kalitesiz dürbün ve çok tepen pistonlu silahla ayar yapmak çok uğraştırabilir ve sonuca ulaşamayabilirsiniz.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • ayrıca kalitesiz dürbün ve çok tepen pistonlu silahla ayar yapmak çok uğraştırabilir ve sonuca ulaşamayabilirsiniz.


    Tavsiye edebileceğin güçlü, hedefte tutarlı tüfek ve dürbün var mı?

  • Bütçenizden bahsederseniz ona göre bir tavsiyede bulunulabilir. Belki tavsiyemiz biraz fazla pahalı gelebilir. (genelde öyle oluyor) Mesela ben Gamo Matrik dürbün, dampa ayak ve diana mod 54 5.5mm önerebilirim.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Dianayı araştırdım pahalı tüfek, 250-300 tl ye tavsiye edebileceğin tüfek var mı?

  • yenı gelen arkadaslar ıcın basıtce kendı yontemımı anlatayım. sımdı 20 mt nısan aldınız dıyelım attınız ve 5cm alta vurdu ozaman durbunun ustundekı ayar baslıgını saga dogru..... uste vurursada 5-6 clık sola dogru cevırın. yan ayarda ıse dıyelım nısan noktasından 5 cm sola vurdu tufegı kendınıze yan tutun durbun yan ayar tusu sıze bakacak sekılde ve 5-6 clık sola cevırın aynı ıslem saga vurursanızda saga cevırın

    STRIKKER WORTEX

  • yenı gelen arkadaslar ıcın basıtce kendı yontemımı anlatayım. sımdı 20 mt nısan aldınız dıyelım attınız ve 5cm alta vurdu ozaman durbunun ustundekı ayar baslıgını saga dogru..... uste vurursada 5-6 clık sola dogru cevırın. yan ayarda ıse dıyelım nısan noktasından 5 cm sola vurdu tufegı kendınıze yan tutun durbun yan ayar tusu sıze bakacak sekılde ve 5-6 clık sola cevırın aynı ıslem saga vurursanızda saga cevırın


    20 metre de 5 cm alta vurursa ve sen sağa doğru çevirsen iyice aşağı doğru almış olursun :rolleyes: üste vurursa 5 6 clik sola doğru çevirirsen ayarı iyice yukarı çekmiş olursun,

  • tamam abı ıste saga cevırıp alta alıcan + yı aynı noktaya nısan alınca denk gelmıs olacak. zaten 1 yıldır bununla ugrasıyorum daha yenı cozebıldım az dur kadır abı allah askına yıne karısıcak kafam bıde ben solagım sol elımle ayarlıyorum ondanmı ters oluyo acaba ?(

    STRIKKER WORTEX

  • yukarı vuruyorsa saat yönünde aşağı vuruyorsa saatin ters yönünde çevirin

  • Zaten yazıyor üzerinde 'L' yazıyor yani left (sol), 'UP' da yukarı bu kadar basit.

  • her turlu sıfırlama (durbun ,gez vs..) ıslemınden nefret edıyorum kolay gelsın

  • Dürbün ayarını yap 3-4 atıştan sonra tekrar boz yap boz. Mesafeleri de aklına kazırsan son noktayı yaşarsın. Ben 1 ay boyunca aynen böyle yaptım. Şuan mesela 30 metre atışı yapıcam dürbün ayarını en üste kadar sıkıyorum sonra ona göre bi hesap yapıp tetiğe basıyorum. Vuracağım hedeften çok az bir şaşma yapıyor 2. ayarda nokta atışı ( not : mod 125in nokta atışı ;şrofls;. )

    Ölürken gözlerimizde parlayan son ışık, milli mirasın hayali olacaktır.

  • yukarı vuruyorsa saat yönünde aşağı vuruyorsa saatin ters yönünde çevirin

    olay bu kadar basit

  • Ben biraz daha farklı bi yöntem kullanıyorum.(kullandığım dürbün çok adi olduğu için sık sık ayar yapmam gerekiyor) Öncelikle tüfeği sallamadan atış yapabileceğiniz bi zeminden destek alarak atış yapmanız lazım(en basitinden bi masanın üzerine kıyafet yada bi bez parçasını topak haline getirip üzerinede tüfeği koyarsanız atış sırasında tüfeği sallamamış olursunuz) Daha sonra herhangi bi beyaz kağıda aşşağı yukarı 5mm çapında bi nokta çiziyoruz ve 15-20 mtden bu noktaya atış yapıyoruz. Ardından dürbündeki artıkılı çizdiğimiz noktanın üzerine getiriyoruz ve tüfeği sarsmadan dürbünün sağ-sol ve yukarı aşşağı ayarlarıyla oynayarak hedef noktanın üzerindeki artıkılı saçmanın isabet ettiği noktaya doğru dürbünden bakarak kaydırıyoruz. Tabi bu arada her nekadar sabitlesekde tüfek sallanacağı için bu işlemi bi kaç kez üstüste yapmanız gerekebilir.


    Bu yöntem benim kullandığım gibi kalitesiz dürbün kullanan ve bi türlü sıfırlayamayanlar için bi alternatif sadece. Eğer iyi bi dürbün kullanıyorsanız yukarıda bahsedilen normal yöntemlerle ayarlamanız daha kesin sonuçlar verecektir.

    Hatsan Mod 60 .177 (2001)
    Voltran ES24 .177 (2003)
    Hatsan Mod 25 .22 (2012)
    Hatsan WS Guard 12 Gauge (2013)
    Hatsan Mod 125 Sniper .22 (2015)
    Stoeger X20 Suppressor .177 (2015)

  • bende ovunurum ama huy ıste.. kafama yatmayınca anlamakta ıstemıyorum. durbun ayarlıyamıyo olabılırım ama bır ege ve demır testeresıyle sanat eserıde yapabılırım. ;) £tabanxalı$

    STRIKKER WORTEX

  • İlk defa dürbün ayarı yapıcam; Tüfek mod 125, Dürbün Powerline(3*9*32),Dürbün ayakları yerli üretim 2 parça alüminyum. Ayarları anlamak 1 yılımı aldı.!!!
    Sebepleri: (yıllar sonra anlıyorum tabi ) Bir defa tüfeğin 15 metrede 1 ytl lik grup yapmasına tepmesi ve namlusu müsaade etmiyor. Tüfek yaparım deseydi bile, dürbün kanalı parçalı olduğu için dürbün ayakları kayyıyor. Dürbün kanalı tutarım dese bile, tüfeğin tepmesi ayakları yamultuyor. İşte böyle geçti bir sene..