Efsane Bu mu ? Mod 54 AİRKİNG !

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhabalar.


    Nişancılık benim için hobi. Ateşli silahlarla bu hobi hem çok masraflı, hem yer sıkıntısı var bu nedenlerden dolayı bu zevkimi havalı silahlarla giderme kararı aldım. Bunun için uzun menzillli atış hassasiyeti yüksek bir tüfek almak istedim, netden yaptığım araştırmalar sonucunda HW 1oo de karar kıldım, tüfek almak için günübirlik ankara ya gittim, HW 100 bulamadım, bayinin ısrarlı tavsiyesiyle Airking alarak memlekete döndüm. Evde kısa mesafeden yaptığım atışlarda sonuç mükemmeldi, orta büyüklükte ki bir alüminyum demliği delip geçti, küçük demir tuzluğuda delip geçti, 2 cm kalınlığında ki et tahtasını delmesine az kaldı, 0.75 mm kalınlığında ki sert plastikten bir malzemeyi kıl gibi deldi kısacası ev atışlarında sonuç harikaydı. Bugün araziye çıktığımda efsanenin bir hurafeden ibaret olduğunu gördüm, 5 metreden delip geçtiği plastiğe 50 metrede yapışıp kalıyor, şişeye taş atmış gibi patlatıyor, 2 cm kalınlığında ki et tahtasına yapışıyor sadece. Bu işin erbabı ustalardan ricam şu ki bu veriler doğal mı yoksa benim tüfeğim problemli mi ? Unutmadan bu atışları 5.5 mm gamo pro magnum peletlerle yaptım.

  • Merhabalar.


    Nişancılık benim için hobi. Ateşli silahlarla bu hobi hem çok masraflı, hem yer sıkıntısı var bu nedenlerden dolayı bu zevkimi havalı silahlarla giderme kararı aldım. Bunun için uzun menzillli atış hassasiyeti yüksek bir tüfek almak istedim, netden yaptığım araştırmalar sonucunda HW 1oo de karar kıldım, tüfek almak için günübirlik ankara ya gittim, HW 100 bulamadım, bayinin ısrarlı tavsiyesiyle Airking alarak memlekete döndüm. Evde kısa mesafeden yaptığım atışlarda sonuç mükemmeldi, orta büyüklükte ki bir alüminyum demliği delip geçti, küçük demir tuzluğuda delip geçti, 2 cm kalınlığında ki et tahtasını delmesine az kaldı, 0.75 mm kalınlığında ki sert plastikten bir malzemeyi kıl gibi deldi kısacası ev atışlarında sonuç harikaydı. Bugün araziye çıktığımda efsanenin bir hurafeden ibaret olduğunu gördüm, 5 metreden delip geçtiği plastiğe 50 metrede yapışıp kalıyor, şişeye taş atmış gibi patlatıyır, 2 cım kalınlığında ki et tahtasına yapışıyor sadece. Bu işin erbabı ustalardan ricam şu ki bu veriler doğal mı yoksa benim tüfeğim problemli mi ? Unutmadan bu atışları 5.5 mm gamo pro magnum peletlerle yaptım.

    ankaraya hoşgeldiniz. keşke gelmeden ankaradaki forum üyeleriyle temas etseydiniz. hw100 ü de bulabilirdik belki. gerçi forumda satılık bir hw100 olacak. onu da tercih edebilirdiniz.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen oliver_han ().

  • Silahınız hayırlı olsun, Mod54 yaylı havalı silahlar arasında en güçlülerinden birisidir. Ancak eninde sonunda havalı silahtır. Pelletler kurşun malzemeden yapıldıklarından kendilerinden sert bir malzemeye çarptıklarında deforme olurlar, enerjileri hedefi delmeye yeterli değilse yapışıp kalabilirler. Silahınız yeni olduğuna göre 16 grain ağırlığındaki ProMagnum pelleti 720-750fps arası bir hızla atması gerekirki yaylı bir silah için güzel bir hız. Ancak silah yeni olmasına karşılık, satıcı mağazalarda bu silahlar müşterilere denetilebiliyor, bu arada uzun süre kurulu kalmış, boş atış yapılmış ve bu nedenlerle yayın gücü azalmış vs. olabilir. Ancak nolursa olsun 50metreden hiçbir havalı tüfek et tahtasını delemez.
    Kronometremiz yok malesef yoksa ölçer hızına bakardık.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Bülent bey nıtekım bu havalı bır tüfek benım mod54,ümde 50mt,den et/ekmek kestığimiz tahtayı delemıyor çünkü gürgenden yapılıyor ve oldukça sert ve mukavemetlı bır tahta ama 40mt den duzgün bir açıyla pirıketı dağıtmadan delıyor 60 mt den eterneti delıyor ve standart halde bence gucu yaylı bır tüfeğe göre gayet tatminkar .isabetli olması insanı atış yaparken müthiş tatmin ediyor . sanırım 50mt,den pcp tufekler o tahtayı delebilır ama ben yınede delemıyebılır dıye düşünüyorum.buna en ıyı cevabı ustalarımız verebılır..


    bana göre Diana Mod54 Airking kendi katagorisinde "1"numaradır :thumbup:

    Vursan-Stoeger x20 4,5 mm :love:

  • Öncelikle silahınız hayırlı olsun. Bende 7 senedir bir Diana 54 kullanıcısıyım. Bence Yaylılar içindeki en iyi tüfeği almışsınız. HW-100'e göre Namlu çıkış hızı 15-20 m/sn daha düşüktür. Bu yüzden HW-100 de almış olsaydınız arazideki etkisi çok farklı olmazdı. Bu arada kullanmış olduğunuz pelletinde çok etkisi var. Eğer uzun mesafe atış yapacaksanız mutlaka yuvarlak uçlu pellet kullanın. Bu silahın en sevdiği pellet Benjamin domed, 14.3 gr. (= Crosman Premier 14.3gr.) dir. Mutlaka bulup alın. Memnun kalacaksınız.


    iyi atışlar.

    FX Gladiator .22 + NikkoStirling 8-32x60


    Bu Vatanın varlığının ve Bölünmez bütünlüğünün bedeli Çanakkale'de Ödenmiştir !


    Arabalar ikiye ayrılır. SCENIC ve Diğerleri :) (SCENIC 2.0 16V BVA - Yollar gidişime, Kızlar duruşuma hasta :) )


    Kula bela gelmez Hak yazmayınca, Hak Bela yazmaz kul azmayınca, Hak intikamını kuldan kul ile alır. Din, İrfan bilmeyen, bunu kul etti sanır.

  • Merhaba,


    Öncelikle havalı tüfek konusunda çok yeni olduğum belirtmek isterim. Buradaki üstadlarımız, tecrüberli arkadaşlarımız varken de pek yazmak istemedim açıkası. Yinede düşüncemi sizler ile paylaşmak istedim;


    Bahsi geçen konuya daha değişik bir açı ile bakmak istiyorum. Nedense çoğu arkadaş silah seçiminde hep delicilik ve tahribatı ön planda tutuyor. Mermi seçiminde bile yine bu iki sebep ön planda. Örneğin gamo TS 18 ler uzun mesafe atışları için üretilmiştir ancak mermi resmen 50 metre üzeri atışlarda yön değiştiriyor !!! Bir çok hunter ve tahribat mermileri ortaya çıktı ancak havada yön değiştiren bu mermiler hedefi bulmayacak ise, arkadaki alakasız bir hedefe çarpıp hasar verse bile, yine de şahsen kullanmak istemem. Mermi seçimlerinde bile hasar amaçlı değil hedefi bulan mermileri kullanmayı tercih ediyorum.


    Arkadaşlar neticede silahlarımız bir "havalı tüfek" tir. Açıkçası 10 metreden sıfırladığım tüfeğim ile ,50 metreden attığım hedefin alakasız yerlerine değip yine de tahrip ediyor ise ben o tüfeği de (tıpkı mermi seçiminde olduğu gibi) bir daha kullanmak istemem. Tabikide güç önemli bir etken, ancak tüfek seçerken ilk etapta ; İstikrar(düzgün bir namlu)+güç+estetik(ağırlık v.s.) etkenlerini ön planda tutarsak daha iyi olur kanaatındayım.


    Deep in dediği gibi seçiminiz bu sınıf için oldukça güzel bir tüfek. Hayırlı olsun. Attığınız mermiler hep hedefleri bulsun.


    Hedefleri parçalayan değil hedefleri bulan tüfekler daha çok bu hobiyi sevmenize sebep olur.


    not: Mermi-pellet-diabolo-saçma v.s. bu sitede kullanılan genel adını tam bilemediğim için havalı tüfek mermisini kısaltıp, mermi olarak adlandırdım.


    Airking sahibi arkadaşlara faydası olabilir : http://www.straightshooters.com/ourtake/ottest54.html



    airgunturk.com/attachment/758/


    airgunturk.com/attachment/759/

  • Nefis bir açıklama olmuş arkadaşım,


    Eline sağlık...

    marmarateam.png

  • Gerçekten güzel açıklama.


    Selamlar HAKAN :D

  • merhaba,


    model 54 iyi bir seçim tabi sizin neyi seçmek istediğinizlede alakalı bir durum bu . enerji ve hızda önemlidir lakin isabet daha önemlidir diye düşünüyorum round tip saçmalarla bahsettiğiniz mesafelerden o cisimleri delmeniz mümkün ama isabet ve grupmanlar konusunda tatmin olmanız çok zor.


    saygılarımla


    g. korkut / kocaeli

    D A İ M A