5.50 ile 5.52 pelletler arasında kullanımda ne fark var ?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Selamlar, Özellikle FX jada JSB marka (aynı üretici) pelletlerde aynı gramaja sahip aynı tip pelletin hem 5.50 hemde 5.52'si olabiliyor. Silah ile atarken bu pelletlerin birbirlerine göre avantajları yada dezavantajları nelerdir acaba ? Mesela 5.5 çapındaki pellet 5.52 den daha hızlı mıdır ? yoksa 5.52 namuya daha iyi oturacağından basınçlı hava onu daha iyi mi iter ?

    FX Gladiator .22 + NikkoStirling 8-32x60


    Bu Vatanın varlığının ve Bölünmez bütünlüğünün bedeli Çanakkale'de Ödenmiştir !


    Arabalar ikiye ayrılır. SCENIC ve Diğerleri :) (SCENIC 2.0 16V BVA - Yollar gidişime, Kızlar duruşuma hasta :) )


    Kula bela gelmez Hak yazmayınca, Hak Bela yazmaz kul azmayınca, Hak intikamını kuldan kul ile alır. Din, İrfan bilmeyen, bunu kul etti sanır.

    • Official Post

    5,52 her zaman daha başarılıdır, çok daha iyi setlere oturur ve kavrar ama 1.Nesil patriot namlusu gibi bazı silahlarda namlu çapları standartlarında altında olabiliyor bu durumda 5,50 hatta 5,48 bile kullanılabiliyor, Lother Walther namlularda ideal olan 5,52 yani pellet seçimi namluya göre yapılmalı dersek doğru söylemiş oluruz.

    • Official Post

    Peki bu 5.52 lik olan pelletleri 350 magnum da kullanabilirmiyiz?


    Diana Namluları nisbeten dardır, asıl özelliği %85 set ve %15 yiv kombinasyonlu namlusu bir çok kalitesiz peleti (Gamo pro magnum) kalibre ederek isabetli pelet haline getirir, FX pelet zaten Dünyanın en kaliteli 2 - 3 pelletinden biridir, çok kalitesiz namlulu silahlarda bile iyi neticeler alınmasında katkı sağlar.

  • diana en iyi sonucu ince memette veriyor
    bu bir espiri değildir alkışa gerek yok

  • ben diana kullanıcısı olarak ince memet'ten bahsettiğiniz sonucu alamadım,acaba farklı memet'lerdenmi bahsediyoruz!ayrıca hatırlatmanızada gerek yok,bu forumun ne kadar ciddi olduğunun farkındayım kendi adıma.o alkışı espri olsun diye yapmadım aksine incememet pelletleri için düşüncelerimin tercümanı olduğu için yaptım

  • Oda zaten senin alkışına değil benim alkışıma yazdı geyik yapmayın diye. Alınmanıza gerek yok.

  • geyik yapmayınız


    yanılmıyorsam birden fazla kişi kastediliyor ve burada alkış yapan da biziz,alınmam ondan

  • yanılmıyorsam birden fazla kişi kastediliyor ve burada alkış yapan da biziz,alınmam ondan


    Mahmut kibar çocuktur böyle siz biz diye konuşur. Bakmayın siz ona. Aslında lafı bana.


    He birde dikkat ederseniz alıntıyı benden yapmış.

  • Alıntı sahibi "Mustafa Serdar"
    bir çok kalitesiz peleti (Gamo pro magnum)
    apploud.gif


    bu bir espiri değildir alkışa gerek yok


    (bu da size değil sanırım) neyse forum dışına çıkmayalım,konu burda kapansın

  • Konu kapansın istiyorsan hocam bir şey yazmazsın birileride cevap verme ihtiyacı duymaz. Alkış konusuna gelirsek o konuda yorumumu yaptım ve sizde bundan memnun kalmadınız ki bana güzel bir pm döşendiniz. Ama bende size bu şakşak olayını herkes sevmez ve ileride daha çok iğnelenirsiniz diye belirtmiştim. Halbuki size demek isteğim konu konu gezip her fikrime uyana + verip alkış yapmanın tek seçenekli anket gibi tezat bir durum oluşturacağını belirtmekti. Saygılar.