FX GLADYO TAMAM. PEKİ DÜRBÜN??

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Özür dilerim her ikisi de sıfırmış.

    Air Arms S510 xtra Fac
    BUSHNELL ELITE 6500 4.5-30x 50
    Dan Wesson revolver 6'' 4,5 mm BB (Bozuk)

  • birde minimum 10-15 yardaya odaklanabilen bir dürbün almanızı tavsiye ederim. yoksa yakın hedefleri netleyemezsiniz.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Yarın bir aksilik olmaz ise SIGHTMARK 8.5-25x50 dürbünü alıcam.

    Air Arms S510 xtra Fac
    BUSHNELL ELITE 6500 4.5-30x 50
    Dan Wesson revolver 6'' 4,5 mm BB (Bozuk)

  • merak ettim nett de gezin dim 170 dolar a satılıyor kimi yerler de,bazı siteler de 200 dolar, ( :him:s )
    bende zos marka 10.40.x50 dürbün var muhtemelen çin malı,evin için de oynarken pencere den otelin balkonu na baktım u½%;;şrofls;. balkon boş ;kihhik, duvar daki lambayı net görebiliyordum g;$i lamba nın boyutu bira şişesine eş değer büyüklük de g;$i ve mesafe 500 metre rahat var g;$i


    akıncı37 nickli hüseyin arkadaşım da çeşitli dürbünler kullandı,şuan BSA var elinde onu kullanıyor,yedeği var sanırım elinde onu satıyor,görüşmemiz de dürbün için gayet güzel netliğe sahip dedi :) o dürbünü alabilirsin mesela ilanı vardı,
    bu dürbünü kullanan arkadaşlar da var aramız da, onlar da yorumluyabilir BSA yı

  • BSA ya pek ısınamadım açıkçası. Bunun sebepleri orijinal olmamaları, paralax teker milinin kırılması gibi sorunlarının olması ve forumlarda çok fazla ikinci elinin olması. Yani dürbününden menmun olan insanların kolay kolay dürbününü satmayacağını düşünüyorum. Büyütmesinin yetersiz gelmesi nedeniyle satıyor olmaları fikri de gerçeğe pek yakın durmuyor. Çünkü kağıt üzerinde büyütmesi bir havalı tüfek için bence fazla fazla yeterli.
    Dün Ankarada bir kaç dürbün baktım. Nikonların fiyatları çok pahalıydı Ancak tüp çapı 25mm olan nikon ile 30 mm olan arasında çok ciddi bir görüntü kalitesi farkı vardı. Büyütmeleri neredeyse yarı yarıya olmasına rağmen yaklaşık eşdeğer netlik sunuyorlardı. Gamo nun görüntü kalitesi beni tatmin etmedi. Tasco' lara bakmadım bile.
    Sonuç itibariyle bugün SIGHTMARK 8.5-25x50 marka dürbüne bakıcam ve kalitesi beni tatmin ederse ve son anda bir arkadaş dur! sakın yapma! ''Siz kardeşsiniz'' babında bir yorum yapmaz ise alıcam. Ayrıca bu dürbünün beraberinde çelik ayaklarda veriliyor.

    Air Arms S510 xtra Fac
    BUSHNELL ELITE 6500 4.5-30x 50
    Dan Wesson revolver 6'' 4,5 mm BB (Bozuk)

  • orjin bir şey düşüyorsun o halde diğer markalar yavan gelir nikko dürbün varken, düşündüğünüz dürbün ü kimse o fiyata almaz burda bunu belirteyim,onun ederi 400 tl g;$i nikko kadar iddialı bir dürbün olduğunu hiç zannet miyorum

  • dürbün alacak olsam ''nighthawk'' murat abiye ya da ''raptorx'' erdem abiye sorarım.al dedikleri dürbünü alırım.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Arkadaşlarım gereken uyarıları yapmışlar. Ben olsam denemeden görmeden tanınmamış bir dürbünü almam. 50yardın altına netlemiyorsa Shmidt&Bender satsalar yine almam, çünkü havalı silahta işime yaramaz.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Sightmark dürbün tarafımdan Caner beye satılmıştır.Fakat görüyorumki kalitesinden şüphe eden arkadaşlarımız var.Sightmarkın duyulmamış bir marka gibi kabul edilmesi bence o firmanının ayıbı değil henüz tanışmamış olan kullanıcının ayıbıdır.Çünkü ben bir dürbün alırken forumlarda yazanlara göre değil orduların kullandığı markalara göre tercih etmeye çalışırım.Sakın ukalalık olarak algılanmasın amacım kesinlikle ukalalık değil.Ama ben daha hiç bir forumda bir millet tan bir atn den bir burris ten bir sightmark tan bir konus dan bir trijicon dan bir hawke den bir docter optics den doğru düzgün bahsedildiğini inanın adam gibi görmüş yada duymuş değilim.Genelde herkes farkında olmadan yalnış yönlendirme yapıyor diye düşünüyorum.Açıkcası herkesin genelde aklında orta segment olarak bsa,bushnell,tasco arada bir barska üst segment olarakta nikon leupold vb var.Bu gün şüphe ettiğiniz yada benim öyle algıladığım sightmarkın 8.5-25x50 modeli 10 yarda kadar netlikten tutunda dayanıklık olarak 50.cal tüfeklerin atış testinden tutunda mil.dot hassasiyetinden yukon merceklerine kadar bir çok şeyi desteklemekte.Bilmiyorsunuz demiyorum ama bu dürbünü gördüğünüzüde sanmıyorum.Ben 8.5-25x50 yide 10-40x56 yıda yivli tüfeklerde ciddi ciddi kullandım ve kalitesine hayran kaldım.Bana göre sightmarkın üstüne alınabilecek dürbünler atn,millet ve konustur diye düşünoyrum yakın fiyatlarından ötürü.Genede herkesin düşünesine saygım var.Nacizhane bilgilerimi paylaşmak istedim optic konusunda.İyi atışlar.

    ŞEHİTLER ÖLMEZ ONLAR DÜNYANIN GERÇEK KAHRAMANLARIDIR VE KAHRAMANLAR HER ZAMAN YAŞAR

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen all-clear ().

  • Canerkeser All-clear gibi bir optic üstadından aldığınız dürbünden memnun kalmanız dileğiyle hayırlı olsun diyorum. Umarım verdiğiniz paraya değer. All-clear arkadaşımız da bir gün buluşmalarımıza gelir ise bizim adı duyulmamış orta segment uyduruk opticlerimize bir göz atar , uzman olarak yorumlarını esirgemez umarım. Hatta 10-40x56 Sightmarkını da getirir, bir optic netlik testi yaparız kendisiyle.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Alanada Satanada hayirli ugurlu olsun.Caner bey gule gule kullanin insallah. Alinmis alinmistir aklinizda soru
    isaretleri kalmasin Lutfen.

    RAW HM1000 .25
    RAW HM1000X .25
    MADMASTER PREDATOR .22

  • Açıkcası benim burda vurgalamak istediğim bahsi geçmeyen bir çok kaliteli dürbün markasıydı.Kimsenin dürbününü kötülemek gibi bir gayem yok kesinlikle.Ama bir eleştiri yapılacaksa bunu kullananların yapması yada en azından biraz araştırılma yapılıp sonra yazılması taraftaryım.Neticede Sightmark 1 günde varolmuş bir dürbün markası değildir sadece dürbün markasıda değildir.İyi atışlar.

    ŞEHİTLER ÖLMEZ ONLAR DÜNYANIN GERÇEK KAHRAMANLARIDIR VE KAHRAMANLAR HER ZAMAN YAŞAR

  • Aldığım dürbünü bugün bir süre inceledim.. Dürbün konusunda çok fazla (belkide hiç) bilgi sahibi değilim.
    Ancak farkedebildiğim olumlu özellikleri
    1- Fiyat performans olarak bence iyi (1000 dolarlık nikon dan görüntü netliği olarak anlamlı bir farkı yoktu)
    2- Reticle aydınlatması sadece merkez bölümü aydınlattığı için karanlıkta görüş neredeyse hiç etkilenmiyor. (Görüntü kararmıyor.)
    3-Yukon merceklere sahip olması ve dürbünün üretim yerinin made in china olmaması
    4-Paralaks ayarının yanda olması (Paralaks ayarının önemli olduğunu bu dürbünü alana kadar hiç farketmemiştim. Sık kullanmam gerektiğini anladığım bu parçanın önde olması beni büyük hayal kırıklığına uğratırdı. İyi ki değilmiş.)
    5-Büyütmesi 8,5 den başladığı halde ev içerisindeki yakın mesafede bile netlik problemi yaşatmadı.
    6-Fiyatı (Tecrübeli çoğu arkadaşa göre pahalı sayılabilir ancak benim gibi konunun acemisi bir insana göre kesinlikle iyi olduğunu düşünüyorum. İlginç bir şeklide yabancı sitelerde fiyatı 180-250 dolar arasında değişiyor ve bu fiyat aralığında olan dürbünlerin çoğu Türkiyede 1000 TL ye kadar değişen fiyatlardan satılıyor. Yani her halükarda en azında orta segment bir dürbün gibi gözüküyor)
    7- Mildot ayarının herhangi bir ekipman gerektirmemesi, tüp çapının 30mm olması......


    Olumsuz özellikleri (Henüz):
    1- Yanında gelen ayaklarının 22mm olması ve benim FX ime uymaması


    Aslında en doğru yorumu tüfeğe monte edip bir miktar atış yaptıktan sonra yapabilirim. Daha sonra farkedeceğim olumlu ve olumsuz özelliklerine karşı hazırlıklıyım. Ayrıca şu ana kadar net bir şekilde şu dürbünü, şu nedenlerden dolayı tavsiye ediyorum diyen bir arkadaşım olmadı ya da ben farkedemedim. Sonuç itibariyle şu an için iyi bir seçim yaptığımı düşünüyorum en azından kağıt üzerindeki özelliklerine bakarak bir dürbün almadığım için menmunum. Umarım kimseyi yanlış yönlendirmiyorumdur. Yorumlarından dolayı herkese teşekkür ederim.

    Air Arms S510 xtra Fac
    BUSHNELL ELITE 6500 4.5-30x 50
    Dan Wesson revolver 6'' 4,5 mm BB (Bozuk)

  • zeis midir nedir 2000 - 3000 tl lerle anlatılıyor onlar nasıl hocam bende okadar para olsa bende kalite alırdım.

  • Objektif yorumlarınız için teşekkür ederim Caner bey tekrar hayırlı olsun.Üstünde gelen ayaklar sizin için bir olumsuzluk olarak gözükebilir ama ilerde merak salıp yivli tüfeğe geçiş yaparsanız o zaman o çelik ayakların yararını göreceğinizden şüpheniz olmasın.Dürbünün ciddi bir üretici olduğunu yivli tüfek için gönderilen çelik ayaklarındanda anlamak mümkün.


    Birşeyide belirtmek isterim yakın zamanda barska nın 1 adet 6-20x50 ır Tactical serisi (http://www.barska.com/ac10776.html) tüfek dürbününü 1 adet gladiator serisi 25-125x80 (http://www.barska.com/ab10594.html) el dürbün ve son olarak gene barskanın bu el dürbününü randumanlı kullanılabilmesi için deluxe tip tripodunu getirttim (http://www.shopbarska.com/Trip…BARSKA_DELUXE_TRIPOD.html ).Ürünleri teslim aldığımda hepsinin made in China olduğunu gördüm ve direk firma ile bu nedenden dolayı bağlantı kurdum.Order number vs istediler siparişlerimi kontrol ettiler ve sonra hemen geri dönüş yaptılar.Endişelnmem gereken bir durum olmadığını bütün herşeyin usa de üretildiğini fakat krizden ötürü bir çok şeyin şu an çinde fabrika standartlarında işlendiğini ve satışa sunulduğunu bildirdiler.Varmak istediğim nokta şu bir çok markanın taklidi yapda replikası mevcut bu doğru.Fakat orjinal ürünlerin seri numara kontrolu çok basit ve kolaydır.Bu tarzda alımlarda 3-5 in hesabını yapmaktansa firmanın kendisiniden yada önerdiği distribütörlerden almak benim özellikle dürbün vb şeyleri alırken izlediğim yoldur.Sözüme itimat etmek istemeyenler olabilir saygı duyarım.Fakat ben bu dürbünle ilgili bir yazı gördüğümde olumlu yada olumsuzda olsa kayıtsız kalmam çünkü bahsi geçen dürbünle ilgili tecrübelerim oldu ve bu tecrübelere dayanarak elimden geldiğince bilgi paylaşımında bulunabilirim lütfen anlayışlıkla karşılayın.


    Bu arada Caner bey Glock19 adlı forum üyeside bu dürbünü 4 aya yakın bir süredir kullanmakta kafanızda bir soru işareti varsa bağlantı kurmanızı tavsiye eder herkese iyi atışlar dilerim..

    ŞEHİTLER ÖLMEZ ONLAR DÜNYANIN GERÇEK KAHRAMANLARIDIR VE KAHRAMANLAR HER ZAMAN YAŞAR

  • alan ve satan memnun olduktan sonra problem yoktur. ama sonuçta bu marka bilinen bir marka değil, yabancı havalısilah forumlarında da kullananı görmedim. Kullanılmaması kötü anlamına gelmez ama referansı olmayan bir markanın hele kullanılmıyorsa/kullanılmadıysa tavsiye edilmesi pek mümkün olmaz.


    bende sadece internet üzerinden inceleyip, yorumları okuyarak bir dürbün almıştım. Çin malı idi ki, kaliteli yapıldıktan sonra ne malı olduğunun bence önemi yok. Hem ben severek kullandım, hem sattığım arkadaş (aytapfa) severek kullanıyor. markası FTX, sanırım ülkemizde 1 tane ve yurtdışındada çok fazla kullananı yok. Bu markayı sorsalardı, Çin malı olmasına ve pek bilinmemesine rağmen kullandığım için tavsiye ederdim.


    İnsanların hiç bilinmeyen bir markayı kullanmadan tavsiye etmelerini bekleyemeyeceğiniz gibi, tavsiyede bulunanların bilindik ürünlere/markalara yönlendirmelerinide garipsememek gerekir.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Sightmark dürbün tarafımdan Caner beye satılmıştır.Fakat görüyorumki kalitesinden şüphe eden arkadaşlarımız var.Sightmarkın duyulmamış bir marka gibi kabul edilmesi bence o firmanının ayıbı değil henüz tanışmamış olan kullanıcının ayıbıdır.Çünkü ben bir dürbün alırken forumlarda yazanlara göre değil orduların kullandığı markalara göre tercih etmeye çalışırım.Sakın ukalalık olarak algılanmasın amacım kesinlikle ukalalık değil.Ama ben daha hiç bir forumda bir millet tan bir atn den bir burris ten bir sightmark tan bir konus dan bir trijicon dan bir hawke den bir docter optics den doğru düzgün bahsedildiğini inanın adam gibi görmüş yada duymuş değilim.Genelde herkes farkında olmadan yalnış yönlendirme yapıyor diye düşünüyorum.Açıkcası herkesin genelde aklında orta segment olarak bsa,bushnell,tasco arada bir barska üst segment olarakta nikon leupold vb var.Bu gün şüphe ettiğiniz yada benim öyle algıladığım sightmarkın 8.5-25x50 modeli 10 yarda kadar netlikten tutunda dayanıklık olarak 50.cal tüfeklerin atış testinden tutunda mil.dot hassasiyetinden yukon merceklerine kadar bir çok şeyi desteklemekte.Bilmiyorsunuz demiyorum ama bu dürbünü gördüğünüzüde sanmıyorum.Ben 8.5-25x50 yide 10-40x56 yıda yivli tüfeklerde ciddi ciddi kullandım ve kalitesine hayran kaldım.Bana göre sightmarkın üstüne alınabilecek dürbünler atn,millet ve konustur diye düşünoyrum yakın fiyatlarından ötürü.Genede herkesin düşünesine saygım var.Nacizhane bilgilerimi paylaşmak istedim optic konusunda.İyi atışlar.


    179 200 dolar a satılan bir dürbünü kullansam ne olur kullanmasam ne olur ^^ elimde 200 dolarlık çin malı dürbün var gerek yok 2 cisini denemeye,bun dan da memnunum ^^ ,siz bu dürbün ün çin de yapılmadığına nasıl kanaat getirdiniz? dürbün yapılırken adamların başındamı bekledin? yada üzerin de made ın chına yazmadığı için mi çin malı olmadığına kanaat getirdin?


    3 ün 5 hesabı diyorsun kendin 3 e alıp 5 satıyorsun 2 ci el ürünü ? türkiye de dürbün yok diye 179 200 dolara satılan dürbüne 500 dolar istemen buraya mesaj atmama neden oldu,ürün senin kaça satarsan sat, arkadaşımız başlık açmış yorum bekliyor o dürbünü kullanmasak bile fiyatının astronomik olduğunu belirtdik ^^ bu başlık satılık ilan başlığı deyil,tavsiye öneri için açılmış bir başlık ^^

  • 179 200 dolar a satılan bir dürbünü kullansam ne olur kullanmasam ne olur ^^ elimde 200 dolarlık çin malı dürbün var gerek yok 2 cisini denemeye,bun dan da memnunum ^^ ,siz bu dürbün ün çin de yapılmadığına nasıl kanaat getirdiniz? dürbün yapılırken adamların başındamı bekledin? yada üzerin de made ın chına yazmadığı için mi çin malı olmadığına kanaat getirdin?


    3 ün 5 hesabı diyorsun kendin 3 e alıp 5 satıyorsun 2 ci el ürünü ? türkiye de dürbün yok diye 179 200 dolara satılan dürbüne 500 dolar istemen buraya mesaj atmama neden oldu,ürün senin kaça satarsan sat, arkadaşımız başlık açmış yorum bekliyor o dürbünü kullanmasak bile fiyatının astronomik olduğunu belirtdik ^^ bu başlık satılık ilan başlığı deyil,tavsiye öneri için açılmış bir başlık ^^


    Kadir fiyata birşey diyemeyiz, serbest piyasa koşulları geçerlidir. alan ve satan memnun, üçüncü kişilere susmak kalır ;şrofls;.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Ortamın gereksiz yere gerildiğini düşünüyorum. Ben dürbünü 500 dolara almadım. All-clear (Adaşım) arkadaşım sağolsun fiyat konusunda epeyce yardımcı oldu. Yabancı sitelerde satılan dürbünlerin fiyatları Türkiyeye gelince en iyimser tahminle iki katına çıktığı göz önüne alınırsa ne kadar zara etmiş olabilirim ki.(Taş çatlasa 100 ytl) Buna karşın dürbünü görerek aldım. All-Clear' a verilen tepkilerin zaman zaman fazla duygusal oluğunu düşünüyorum. Kimsenin kimseyi savunması gerekmez.Sonuçta All-Clear ile her hangi bir eş-dost-akrabalık bağlantım yok. Lütfen olay Türk filmi usulü ortaya adamı alıp paslaşarak dövme durumuna gelmesin.

    Air Arms S510 xtra Fac
    BUSHNELL ELITE 6500 4.5-30x 50
    Dan Wesson revolver 6'' 4,5 mm BB (Bozuk)

  • Benim için sorun yok.Siz diye başlayıp sen diye biten bir tutar üzerine zaten konuşmak yersiz.Ben forumlarda isimlerini nadiren duyduğum kaliteli dürbün markalarını yazdım barskayla ilgili başımdan geçen olaylarıda anlattımki bence ciddi alıcılar için yararlı bir bilgi olacağı kanaatindeyim.Onun için daha fazla bir şey yazmayacağım.İyi atışlar.

    ŞEHİTLER ÖLMEZ ONLAR DÜNYANIN GERÇEK KAHRAMANLARIDIR VE KAHRAMANLAR HER ZAMAN YAŞAR