Kararsız kaldım. Tüfek için öneri..

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Selamlar arkadaşlar. Kocaeli Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılmış olan avcılık sertifikası kursunu bu hafta bitiricem ve belgemi alıcam. Haliyle peşine tezkere ve satın alma belgeleri ile uğraşacağım. Şimdilerde tüfek almak için son kararlarımı vermek üzereyim. 4 model arasında kararsız kaldım. Bunlardan biri otomatik diğer üçü süperpoze. "Avcının tüfeği çiftedir, pozedir" sabitinden kaynaklı pozeler ağırlıkta. Ancak hafif olması, mobil şok seçenekleri sebebi ile av çeşitliliğinden ve büyük avlarda avantaj olarak görülen fişek çokluğu sebebi ile otomatik de düşünmekteyim. Şuan için klasik yan çifte düşünmüyorum. ( Büyük ihtimalle çok fazla öneri gelecektir. ) 800 - 900 ytl gibi bir bütçem var. Marka ve modeller konusunda sizinde fikirlerinizi ve önerilerinizi almak istiyorum. Tercihlerim şöyle;


    1. Sarsılmaz New Avrasya


    Model : NEW AVRASYA Tek tetik
    Kalibre : 12
    Fisek Yatagi : 70 mm
    Uzunluk : 66-71 cm
    Sok : Fixed
    Agirlik : 2.80 kg


    Sabit şoklu bu modele geçen hafta mercanda baktım. Hafif bir tüfek ancak hafif olduğu için tepme hissi daha fazla olur kannatindeyim. Ancak arazide gezme konusunda ağırlık avantaj olacaktır. Baktığım yerdeki bey bana 66 namluyu önerdi. Bu namlu ile her ava gidersiniz dedi. Sarsılmazın kalitesine inandığım için ilk sırada.


    2. Ata AHŞAP Otomatik Av Tüfeği


    Tanımı : Gazlı Yarı Otomatik Av Tüfeği Kalibre : 12 - 20
    Fişek Yatağı : 3" Magnum (76mm)
    Namlu Boyu : 55 cm - 61 cm - 66 cm -71 cm - 76 cm
    Gövde : Parlak siyah, Gravürsüz
    Namlu : Parlak siyah, Şeritli
    Şok : Mobil Şoklu (F, IM, M, IC, S)
    Şarjör Kapasite : 5+1
    Dipçik & El Kundağı : Ceviz
    Ağırlık : 12 Kal. 2.850 gr. 20 Kal. 2.500 gr.
    (5+1) değeri 70 mm fişekler için verilmiştir. 76 mm magnum fişekler için kapasite (4+1) dir.


    Çok hafif ve işçilik olarak güzel bir tüfek. Mobil şok sebebi ile av çeşitliliği çok. Uzunca bir süre tek tüfek olarak kullanacağım için bunu da almayı düşünmekteyim. Ancak otomatik tüfeklerdeki gaz problemleri, şişme vs. sebeplerden dolayı birazda çekinceliyim. 71cm namlu ve 12 cal. düşünmekteyim.


    3. Huğlu 103 D Tek Tetik Süperpoze Av Tüfeği


    KALİBRE:12
    FİŞEK YATAĞI:76 mm Magnum
    UZUNLUK:66-71-76 cm
    DİPCİK:Ceviz-Kayın
    ŞARJÖR KAPASİTESİ:2
    NAMLU ŞOKU:Fixed
    NAMLU TİPİ : Siyah Krom kaplama şeritli
    GÖVDE:Beyaz krom kaplama kasa
    AĞIRLIK:3-3,3 kg
    TETİK TİPİ:Tek Tetik


    Huğlu olarak bana hep "eski Huğlu bulursan al" denmekte furada Huğlulara baktım çok başarılıydılar. Kilo olarak yorarmış gibi geliyor. Şok sabit. Namlu boyu konusunda bunuda 66 düşünüyorum.


    4. Huğlu 104 A Çift Tetik Süperpoze Av Tüfeği


    KALİBRE:12
    FİŞEK YATAĞI:76 mm
    UZUNLUK:66-71-76 cm
    DİPCİK:Kaliteli Cevizi
    ŞARJÖR KAPASİTESİ:2
    NAMLU ŞOKU:Fixed
    NAMLU TİPİ : Siyah Mat Krom Şeritli
    GÖVDE:Beyaz Mat Krom İşlemeli
    AĞIRLIK:3-3,3 kg
    TETİK TİPİ:Tek Tetik


    Hemen hemen bir önceki modelle aynı sadece magnum değil ve çift tetik. Tektetiklerde kimi zaman yüksek gramajlı fişeklerde çift fişek patladığı için bu modelde alternatif. Fiyat olarakda 300 ytl daha avantajlı.


    ;avci;;tufey#bs,;s;#taban^lbs,;s;tufey#;avci;



    Marka ve modellerin hepsi böyle fikir ve önerilerinizi bekliyorum. Herkese selamlar, saygılar, sevgiler..

  • Otomatik konusunda Sarsılmaz Franchi ve Concorde S modellerini de düşünüyorum. Fuarda temin etmiş olduğum kataloglarda bu modelleri daha fazla inceleme sahibi oldum..

  • slm.sana bütçenide göz önüne alarak önerebileğim tek marka kendim bizzat kullandığım ''ARMSAN'' dır.A612W 71+61 slug kullanıyorum.inan bana abartısız söylüyorum; bizim yerli markalarla arasında bariz bir işçilik ve kalite farkı var.göze hitap eden,hafif,şık,işçiliği ve kundak yapısı harika düzeyde.tüfeğimi övmüyorum ha,bunlar gördüklerim.fişek ve gramaj sorunu yok.saat gibi çalışan bi fişek canavarı.öyleki kendim doldurduğum fişekleri bile takılmadan atıyor.senin seçiminde iyi ata şu an iç piyasanın lider firmalarından biri zaten armsan la ortak.kalitesinin armsan ile aynı olduğundan şüphen olmasın.alıpda memnun kalmayan yok.aynı şey vursan lar içinde geçerli.kalite olarak üst düzeyde silahlar yapıyorlar.bunlar sadece ara yorumlarım.fazla kafanı karıştırmak istemem.sana son sözüm gramaj sorunum olmasın ve elimdeki tüfek avrupa kalitesinde olsun dersen eğer armsan ı incelemeden karar verip sonra pişman olma derim.valla ben değilim,şikayetim de yok.saygılarımla...

  • Param olsa şu anda hiç tereddüt etmeden Armsan 612 DW Combo modelini alırdım. Kusursuz bir tüfek herşeyiyle.

    Pachenko&Hannibal57


    x(;;keyfs; Baykuşu Ç.Ova'da Avlarlar, Kanadını Kanadına Bağlarlar!!! ;keyfs;x(;
    ;keyf; ;tacli#:love: GALATASARAY :love:;tacli#;keyf;

  • kardeş ilk önçe tüfeği nerede kullanaçaksın hangi avda sadece domuz avında kullanacaksan gezli olan idaal slag namlulu,ama uçar avlarında kullanacaksan ve miyadi olacaksa şokları ne olacak bunlar büyük etkenler,şimdilerde değişebilen mobil şok sistemi çok avantaşlı ucar avında yakınmı,uzakmı yoksa kurşunmu atcaksan hemen değiştirabiliyorsun,benim tavsiyem tabi almadıysan daha,süperpoze olaçaktır çunku basınç kaybı olmadan yaz ve kış aylarında rahatça ve problemsiz kullanabilirsin marka olarakta sarsılmaz star huğlu ve ata olaçaktır bu markaların sana fiyat yönünden uyan modellerini rahatça gözün kapalı olarak albilirsin tabiki avyapman için köpekte şart.bir ata sösü 5 liralık köpek ,1 liralık tüfek

    Beretta 682 Gold Skeet


    Huğlu 101BE Trap


    Sarsılmaz Apollo sp Ga12 (3-2)


    Hatsan Mod 95 Sas 5,5 (Walther Red Point)Optima 1*40 red dot

  • huğlu çift tetik süperpoze benim tavsiyem olabilir. birkaç modelini kullandım kusursuz diyebilirim.

    mod95 sas+optima red dot


    huğlu poze


    huğlu tek

  • Bnece silahın isminden , fiyatından çok namlu ve kasa kalitesi önemli. Konyada çoğu firma kasaları çinden getiriyo hatta namlularını kalorifer borusundan açıyormuş.


    Arkadaşlar, hangi firmalar kalorifer borusu kullanıyor?. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?.

    Diana Mod. 350 Magnum 5.5 mm


    agt m;s,S

  • av tufegi yapiminda namlu ve kubuzda kullanilacak islah celigi kaliteleri bellidir, hangi malzemeden yapilirsa yapilsin kullanilan malzemenin celik kalitesi dusurulemez, bu isin bir standarti vardir. eger kalorifer borusu vs her ne kullaniliyorsa o borunun celigi namlu islah celigi normalarindadir.

  • normal bi kalorifer borusundan tüfek on mermi bile atamaz . atıcıyıda sakatlar.

    hatsan mod 99 22 cal -
    hatsan at44 s 10 22 cal -

    hatsan mod 135 vorteks 22 cal-

    hatsan nova compackt 22 cal

    hatsan bt 65 elite 22 cal

    gamo stutzen 17,7 cal

    ersus ers 17 - 36 cal

    ata arms neo 12 cal

    canik 55 shark fc 9 mm

    zoraki ultra 4,5 mm -

  • Çok adi çelikten tüfek yaptıkları malesef doğrudur. mutlaka arıza çıkarıyor hatta sebepsiz namlusu patlayan tüfek dahi gördüm. zaten fiyatı size nekadar iyi olduğunu söylüyor. 200tl ye dahi kutusunda sıfır otomatik bulmak mümkün. avda kullanma amaçlı tüfek istiyorsanız eğer çifte poze tercih edin. hafif kasa tüfekleri ben kesinlikle kullanmam özellikle yerli tüfekse. dünya markası olmuş firmalar 3bin 5bin euro dan başlayan tüfeklerin ağırlıklarına dikkat edin bir çoğu 3, 3.1kg civarındadır ve bir çoğu çift tetiktir. sizin verdiğiniz seçenekler arasında gözü kapalı huğlu pozeyi alın derim. kazasız güzel günlerde av yapmanız dileğiyle.

    Webley Patriot 5.5mm 1.Nesil Satılık
    Gamo Hunter 440 4.5mm Satılık
    Gamo CFX 4.5mm Satılık
    Norica Tribal Basıc 5.5mm Satılık
    Crosman 2200 5.5mm
    Crosman Repeatair co2
    Hatsan pcp pompa Satılık
    Barska Hot Magnum 3-12x40mm AO Satılık
    Gamo GE39x40RGB Satılık
    Akvaryum (Yeni) Moilyalı İthal 1.20 Sea Star Satılık

  • Dostum sana bi tavsiyede bulunuyum ben yaklaşık 10 yıldır Huğlu 104A kullanmaktayım.
    Hiç düşünmeden bunu al derim hee tabi ki daha iyi tüfeklerde yok değil ama türkiye şartlarında bir S.Poze düşünüyorsan çift tetik olması kullanıcı için her zaman idealdir(Arıza yapma olasılığı düşüktür)
    Son bir tavsiye daha Çifte ve pozeden şaşma ;avci;
    Otomatik düşünürsen eğer ki paranda varsa Winchester SX3 derim ;)
    Kazasız belasız bol avlı günler.

  • siteye yeni üye oldum.kendime 3 gün öncede at44 aldım.havalıda yeniyim ancak iş av ve atış tüfeğine gelirse biraz eski sayılırım.attığım fişek sayısı 5 haneli rakamlarda.milli takımdada silah kullandım halende ava gitmekteyim.nacizane tavsiyem paranla doğru oranda olarak yüzüne en rahat gelen silahı alman en sağlıklı seçim olacaktır.çift tetik kesinlikle alma.huğlu biraz ağırdır. ata otomatik sorunsuz ve en iyi yerli üretim av tüfeğidir. armsan da atanın kardeşidir zaten sahipleri baba oğuldur.ata beretta sisteminin aynısıdır dolayısıyla şu anda dünyada en kabul görmüş ve en hatasız sistemi taklit etmişlerdir.düşünmeden al atayı ancak 66 namlu al

    S410