Evanix bold action orjinal sitesindeki turkiyedekilerden farkli

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Alanlar av yapıcaksa kendileri bilir sorun yok :) Şarjör bilgisi İhtiyardan.

  • İhtiyar kim tanımıyorum ama örnek verdiğinize göre önemli biri. Belki de ona zor gelmiştir. Ben birkaç kullanıcı yorumu okudum. Tetik için farklı söylentiler mevcut. En azından ben hafif buluyorum. AT44 ile aynı. Bazen kullanıcılar hata yapabiliğyor. en az 5 yerde evanın şarjoru ters takılmış resim gördüm. ;şrofls;. yada mod 125e ateşli gibi tepiyor diyor. (Daha neler) Gerçek gibi sesi var diyen var evanix için. ya bu adamlar askerlik yapmamış yada hiç ateşli silah görmemiş. hatıralarında bayramda patlattıkları mantar tabancaları kalmış. malesef abartmakta millet olarak üstümüze yok. Yazım şahsi alınmasın kesinlikle. saygılar

    Tartışmalar her zaman olacak. İnsanız sonuçta...

  • hep anlamadığım bir olay vardır birazda garibime giden... av amaçlı üretilmiştir efendim atış ve grup oluştruma amaçlı değildir gibi. ben 16 yaşından bu yana yani 24 senelik avcıyım.isabeti olmayan silah isterse havan topu olsun hiç bir kıymeti yoktur. bir av her zaman ortaya çıkmaz.ayda yılda bir denk gelir. ondada vuramazssanız atalarımızın dediği gibi 40 gün taban eti bir gün av eti derler.
    pelletler yapısından dolayı zaten belli bir hızı aştığında eordinamik denen yapıya tamamıya ters olduğu için savurmaya başlar. önemli olan pelletin yapısına göre en ideal hız oranıdır. hatsan mod 125 namlusuyla deneme amaçlı 500 m sn hızları bulduk ama isabetlilik denen olay dengesini yitirdi. stabilite -güç-isabet üçüde av için vazgeçilmezdir.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • Grupman ayrı isabet ayrı birşeydir. Grupman yapabilmek için regülatörlü stabil atış yapan bir tüfeğe ihtiyaç duyulurken av içinse stabiliteden çok isabete ve güce gerek vardır. Eğer evanix i hızlı olarak lanse ettiyseler size bu onların suçu. Evanix sizin 16 grainle elde ettiğiniz hızı 30 grainle elde etmek için üretilmiştir. Yoksa Crosman 14,3 grain atarsanız ancak sürat yaparsınız. Ama isabet düşük olur belki de hiç olmaz. Mod 125 te aslında ağır pellet kullanımında biraz daha isabetli oluyor. Ancak namlu kalitesinin düşük olması, tepme gücünin fazla olması ve yanlış ve hafif pellet kullanımı (İnce mehmet, gamo ) gibi etkenlerden dolayı isabeti oldukça düşüyor. Bir eunjin pellet ile dizel etkisini gres ve bakımla minimuma indirdiğiniz bir Mod125 50 metrede takla attırır ava. Son olarak Stabilite - güç - isabet av için vazgeçilmez diyorsanız bana başlangıçtan bitişe (200-100 bar) +- 5 fps olan regülatörsüz bir tüfek söylermisiniz. Bu konuda en iyilerden biri T12 (Türkiye Piyasasında) buyrun bu sitede yayınlanan stabiliteleri


    PCP FX T12 KRONO ÖLÇÜMLERİ

    Tartışmalar her zaman olacak. İnsanız sonuçta...

  • zaten silahı avda kullanacak iseniz kışın hariç yazları 50-70 metre geçmez.kışın konuşur uzak mesafe ve güç.
    burada bahsetmek istediğim konu ise isabetin avda çok önemli olduğudur. bir tavşanı 4 numara saçma ile 2 adet denk gelse düşürebilirsiniz. ve bu saçmalar 50 metreden çiçek yağı tenekesine sadece iz bırakıyor. pellet ise 100 metreden çift taraflı deliyor. gelin siz düşünün artık.
    bir av hayvanı ise örneğin üveyk, tüylerini yolduğunuzda sadece ortaya bir çay bardağı kadar bir hedef çıkar. ve bunu tek mermi ile vurmanın güçlüğü elimize aldığımızda belli olur.
    bu kuş da 32 gramlık 12 lik av mermisi ile 2 saçma yeter düşürmeye. 5 numara olarak düşünürsek 32 gramı yaklaşık 300 adet saçma çıkar. şimdi bu tüfeklerle bile kaçırılan avın bir havalı tüfekle vurulması son derece hassasiyet ve isabet ister. sadece 8 fp bile yeterlidir düşürmeye. o güçte şişe kırıldığını hesaba katarsanız fazla gücün gerek olmadığı ortaya çıkar.
    14-16 grainler kanatlı her hayvanı düşürür. üzerine artık tilkiden büyükler için geçerlidir. ( bu arada havalı silahlarla av yapmıyoruz tabi. sadece yasak olmadan önceki deneyimler.)

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • Ordaki ar4 modeli ar modelleri av için üretildiğini biliyorsunuz bu durumda hasssaslık beklemek ne derece doğru olur .Eyer t12 ile kıyasliyacaksanız aynı kurulum sistemi olan blizzart bolt s10 veya blizzard bolt modellerini kıyaslamak daha uygun olur.Amaca göre seçim çok önemli diye düşünüyorum bizim burdan bir abimiz t12 yide test etti ama ar6 aldı.

    Ar4 evanixin hunting master modelinin 4,5 (177 cal) kalibre pcp tüfeğidir.Ar5 ve ve Ar6 modelleride 5,5 ( 22CAl) kalibredir.Yani başka bir deyişle 4,5 luk pcp den av silahı olmaz kanısındayım..

  • Eğer siz yaban domuzuna 5 metreden atış yapacak kendi iradenize güveniyorsanız ve mangal gibi yüreğiniz varsa o başka.Biz tek kurşun palla 76 mm yataklı 40 gram fişekle tek seferde domuzu indiremiyoruz , bunlar reklam kokan videolar sayın abim.

  • 14-16 grainler kanatlı her hayvanı düşürür. üzerine artık tilkiden büyükler için geçerlidir. ( bu arada havalı silahlarla av yapmıyoruz tabi. sadece yasak olmadan önceki deneyimler.)


    İşte olay zaten budur. Evanix tilki tavşan gibi avlar için üretilmiş ama Türklerin güç isteği üzerine getirilmiş bir üründür. Bizim kendimize yaptığımız bir kötülük gibi. Çünkü millet olarak tüfeğin isabeti yoktur düşüncesindeyiz. İsabeti kaydeden yada kaçıran atıcıdır bize göre. Askerde bile böyle değilmi 1970 model G3 le 25 metre vuramayınca vay halinize. Tüfeğin hiç suçu yoktur. Yada üzerinde 6-24x50 bir dürbününüz varsa her tüfek için "Bu vurur abi " deriz.Kısaca bizde güç isabetten çook çok önce geliyor. Yoksa bu mod125 ler torpedo155 ler bilmem kaçıncı nesil patriotları sunamazlardı bile önümüze. İsabetin ne olduğunu ise yeni yeni öğreniyoruz. İsabetli tüfekleri gördükçe. yoksa biz fuarlarda panayırlarda su kenarlarında attığımız ve 5 metrede vuramadığımız o dandik tüfeklerle büyümüş bir nesil olarak, 25 metrede kutu, şişe vuran mod125 ide çok isabetli bildik zamanında. halada süper mükemmel isabetli bilenler var forumlara girmeyipte.

    Tartışmalar her zaman olacak. İnsanız sonuçta...

  • bizim milletimiz atıcılığın tamamının insan kabiliyeti olduğunu düşünür.hep derler askerde şöyle vurdum böyle vurdum diye. biride de ben tabancayla her attımı vururum hikayeleri filan. aslında ellerindeki makinanın kalite yönünü hesap etmezler.vuramadılarmıda yine faturayı insana keserler. nişangah ayarlarında hata var yada yok düşünülmez bile. hani yeşilçam filmlerinde kartal tibetle filiz akın lunaparka gider. kartal tibet her attını vurur hemen sevgilisine ayıcık verirler. ;lol; birinde elimde tuka varken çocukluğumda aydındaki lunaparktaki adamlara dedim kendi tüfeğimle karşıdan atayım size 2 kat fazla para ödeyeyim diye hemen kovdular ;kihhik,
    dün subay bir arkadaşın browningi ile atış yaptılar 20 metreye şişe dikildi ve 9.atışta vuruldu. glad ile kanalet boyundan hesapla 100 metreye diktik tek atışta nakavt olunca subay arkadaş şöyle bir baktı kaldı. istersen 150 deneyelim dedim .yok gerek yok dedi

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • Eğer siz yaban domuzuna 5 metreden atış yapacak kendi iradenize güveniyorsanız ve mangal gibi yüreğiniz varsa o başka.Biz tek kurşun palla 76 mm yataklı 40 gram fişekle tek seferde domuzu indiremiyoruz , bunlar reklam kokan videolar sayın abim.


    DOMUZCUK = yani yavru domuz .Ayrıca gamoda reklam amaçlı çekmişti ;şrofls;. .

  • Muhabbet buraya kadar nasıl geldi ben nasıl daldım bilmiyorum ama T12 ve Evanix arasında büyük fiyat farkı yok. Ama ciddi isabet ve kalite farkı var. Bir atıcının tercihi Evanix olmamalı demek istedim aslında. Ama ilk havalı tüfeğimi aldığım kafada olsaydım (mod 125 kendisi) direk gözüm evanixi görürdü. Hem daha ucuz hem güçlü hemde çıkardığımda millet başıma toplanır havamı basarım diye düşünürdüm. Burda mod 125 i gören arabasını durdurup atış yapmak istiyordu :) koca adamlar (babam yaşında) çocuğa dönüşüyolardı 10 metreye sıkarken. Ama şu da çok başımıza geldi. 50-60 metre gibi mesafeye koca şarap şişesini koyup 15 dakikada iki kişi vuramayınca oturup bize gülenler oldu :cursing: Bu yüzden para harcayan kişi attığını vurmalı bence.

  • 16 graine atışlarda 950 fps hızı geçen pelletlerde isabet sorunu yaşanmaya başlaması normal. fx firması sanırım bunu oldukça dikkate almış.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • t12-evanix karşılaştırmasında bana göre evanix'in öne çıkan tek yönü var.o da görünüşü.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Dün foruma üye olmayan bir arkadaşımla (sorun yaşamış ve tekrar denememiş) ikisi arasında kaldık. Sebebide beklentilerini tam öğrenmek için biraz sohbet etmeye ihtiyacımız vardı. 9 mm. tabanası, webley raideri, webley patriotu, mod 70 i, 6 inç. CP 88 i poze ve çiftesi var. Benim mod 125 i kullanmışlığıda var. En sonunda attığını vurmak istediğini ve raiderden güçlü olmasını istediğine karar verdik ve T12 ısmarladık. Olayı aşmış biri olarak dikkatini çekmeme rağmen Evanix in görüntüsüne hiç takılmadı.

  • Merhaba arkadaşlar. Bir AR6 kullanıcısı olarak müsadelerinizle ben de konuya dahil olmak istedim. Fx Markası Türkiyede satılan silahlar içinde kalite ve isabetlilik açısından en tatmin edici olanlardan. Ancak Evanix'i bu kadar kötülemenize de bir anlam veremiyorum. Bidefa ben, AR6 + Pompa + Dürbün + Kılıf + 1 kutu da pelet'i 1500 TL'ye aldım. Ancak T12'yi araştırıyorum, sadece silah 1800 TL. ki aradaki fark da hiç azımsanmayacak bir miktar. Hatta ahşap kundaklı olanı 2250 TL. İkincisi havalı silah konusunda çok fazla teknik bilgim yok, farklı peletlerle farklı mesafelerde gurupman denemeleri yapmadım ama şu anda kullandığım AR6 ile 100 metreden rahatlıkla boş fişek, roll-on şişesi ve madensuyu şişesi vurdum. Açıkcası bu paraya, bu güç , bu isabetlilik ve bu estetik bana fazlasıyla yetiyor. Unuttuğum bir konu da şu ki, elini tetikten kaldırmadan 2. 3. 4. ... atışları yapmanın zevkide tabiki başka. Evanix AR6, PCP almak isteyen ancak, bu işe çok fazla para (doğrusunu söylemek gerekirse 1500 TL. bile çok fazla bir miktardı benim için) ayıramayacak olan arkadaşlara tavsiye edebileceğim bir tüfek. Ayrıca şunu da belirteyim, daha fazla para ayırabilecek olsam alacağım silah FX olurdu ama T12 değil Gladiator veya Revolution.

    Daystate AirWolf MCT 0.22 & Hawke Sidewinder 30 Tactical SF 8.5-25 X 42 & Draeger 6L 300Bar

    Weihrauch HW98 0.177 & Hawke Varmint 6-24 X 44
    Weihrauch HW75 0.177 cal.

    Weihrauch HW45 0.177 cal.
    Bushnell Sport 850 Laser Rangefinder

    hasag.png

  • Bencede evanix kötü bir silah değil. Hele benim gibi ahşap kundak seven biri için baya hoş bile duruyor. Ancak silahların ağırlıklarını da hesaba katmak lazım. Bir evanix s-10 tek başına yaklaşık 3.2 kilo gelirken bir t-12 2.2 kg geliyor. Bu bence arazide sırtında tüfekle dolaşırken veya ara vermeden grupman çalışırken çok önemli birşey.

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • Merhaba arkadaşlar. Bir AR6 kullanıcısı olarak müsadelerinizle ben de konuya dahil olmak istedim. Fx Markası Türkiyede satılan silahlar içinde kalite ve isabetlilik açısından en tatmin edici olanlardan. Ancak Evanix'i bu kadar kötülemenize de bir anlam veremiyorum. Bidefa ben, AR6 + Pompa + Dürbün + Kılıf + 1 kutu da pelet'i 1500 TL'ye aldım. Ancak T12'yi araştırıyorum, sadece silah 1800 TL. ki aradaki fark da hiç azımsanmayacak bir miktar. Hatta ahşap kundaklı olanı 2250 TL. İkincisi havalı silah konusunda çok fazla teknik bilgim yok, farklı peletlerle farklı mesafelerde gurupman denemeleri yapmadım ama şu anda kullandığım AR6 ile 100 metreden rahatlıkla boş fişek, roll-on şişesi ve madensuyu şişesi vurdum. Açıkcası bu paraya, bu güç , bu isabetlilik ve bu estetik bana fazlasıyla yetiyor. Unuttuğum bir konu da şu ki, elini tetikten kaldırmadan 2. 3. 4. ... atışları yapmanın zevkide tabiki başka. Evanix AR6, PCP almak isteyen ancak, bu işe çok fazla para (doğrusunu söylemek gerekirse 1500 TL. bile çok fazla bir miktardı benim için) ayıramayacak olan arkadaşlara tavsiye edebileceğim bir tüfek. Ayrıca şunu da belirteyim, daha fazla para ayırabilecek olsam alacağım silah FX olurdu ama T12 değil Gladiator veya Revolution.

    ;d; ;d; ;d; Özellikle son cümle ;d;

    Tartışmalar her zaman olacak. İnsanız sonuçta...

  • evanix hakkında herkez degisik yorumlar yapıyor ve beni bu sılah hakkında daha cok soru ısaretlerıne itiyor .Bu gün bu silahi sadece meraktan satın alıcam ve inceliycem isabetliligi olsun güçü olsun atış sayısı olsun tetik agırlıgı olsun her yönüyle deniycem . 100 metre gurup denemesi de yapmayı düsünüyorum terçihimi s10 dan yana yaptım nedeni diger modelin orjinal sitesinde olmayışı. Artık istedigim gibi cıkmaz ise duvar süsü yaparım malum görüntüsü mükemmel. İstedigim gibi cıkarsa ne mutlu bana :)

    evanix monster 5.5


    evanix blizzard s 10 combo


    diana 350 magnum


    diana mod 54 airking


    crosman 4.5 multi pomp


    cybergun sig sauer blow

  • Volkan arkadaşım satışa sunulan AR6 modeli orjinal sitesindekiyle aynı. Herhangi bir değişiklik yok. Değişiklik sadece bold modelinde var sanırım. Ayrıca bu modeldeki değişikliğe de hala bir anlam veremiyorum.

    Daystate AirWolf MCT 0.22 & Hawke Sidewinder 30 Tactical SF 8.5-25 X 42 & Draeger 6L 300Bar

    Weihrauch HW98 0.177 & Hawke Varmint 6-24 X 44
    Weihrauch HW75 0.177 cal.

    Weihrauch HW45 0.177 cal.
    Bushnell Sport 850 Laser Rangefinder

    hasag.png