Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar özellikle maviboncuk abime :D

  • Hayırlı günler.Mod 95 kullanıcı olarak abilerimin söylediklerine ek olarak bir kaç şey söylemek istiyorum. mod 95 güçlü bir tüfek sizinde söylediğiniz gibi kurarken ilk başlarda çok zorlanmıştım,ama 1 kaç kutudan sonra insan alışıyor,hatta yumuşak bile geliyor diyebilirim. g;$i İnsanın aklında gücü mü düştü diye şüphe uyandırıyor :him:s Fakat tüfeği kurması için babama verdiğimde zorlandığını görüp kurmak için bana verdiğinde sevinmiştim. ;tacli# Namlu konusuna gelicek olursak.Kurarken mümkün olduğunca elinizden kaçırmamaya dikkat ediniz.Yayı güçlü olduğu için hem kendinize hemde tüfeğe zarar verebilirsiniz tecrübeyle sabittir. :whistling: Arkadaşımın tüfeği kurmakta ısrarlı davranıp acele ettiğinden namluyu elinden kaçırmıştı Allah'tan kendisine bir zarar gelmedi lakin namlu hafif derecede eğrilme olmuştu hatsana gönderdiğimde ise bedelsiz olarak tamirini yapmışlardı.Tüfeğiniz hayırlı olsun gerçekten güçlü ve kullanması zevkli bir tüfek.Kazasız belasız atışlar dilerim.


    Saygılar...

    Hatsan Mod95 SaS 4,5 + Optima 3-12x44 AOE


    HÜSEYİN ALKAN agt

  • Cevabınız için teşekkürler bywampier.Namlunun yamulduğunu duymak beni biraz endişelendirdi.Kurarken bende zorlanıyorum acaba kurarken namluyu nereden tutmalıyım. :him:s namlu ne gibi durumlarda yamulur??


    Tek endişem tüfeği kullanamadan elimde kalacak diye korkuyorum :S

  • Tüfegi kurarken mümkün oldugunca uç kusmından yani arpacık kısmından kavra bu azda olsa kurmayı kolaylaşdırıyor tüfefi kurarken kurulma sesi gelmeden namluyu elinden bırakma ki elinden kaçmasın sanırım 5 defa boşa atış yapmışsın merak etme hiç bişey olmaz olmuş olsada ani bir güç düşüşü olurki hemen farkedersin yeni tüfegin hayırlı olsun keyfine bak keceydi yaydı kafana takma olmadı gönderirsin hatsana yaparlar :thumbdown:

    Hatsan AT44-10 TH LW .22 Stoeger x50 Synthetic combo 5.5 / Stoeger x20 Synthetic 4.5mm / Hatsan mod 99 limited edition 5.5 / hatsan mod 88 4.5mm / Dıana 460 magnum 5.5 /hatsan mod 135 5.5 /gamo cfx 5.5 / kıral safari 5.5 / hatsan mod 95 4.5 / hatsan mod 125 4.5-5.5 / kıral magnum 4.5 / kıral kanas 5.5 /jet 4.5 / sarsılmaz crom :thumbup: 4.5 /hatsan mod 45 4.5 /flaş 4.5

  • Çok teşekkür ederim tufanow.Dün atış yaptım bira şişesini delik deşik etti parçaladı adeta.Sağlam tüfek olduğunun nasıl kurulması gerektiğini sizden öğrendim çok çok teşekkürler hepinize ^^

  • Yeni tüfeğin hayırlı olsun, güle güle kullan,keyfini çıkar. :)

  • Saolun çok teşekkürler.Bir sorum daha olucak tüfekle şişe kırmaya gittiğimde polisler görürse veya jandarmalar birşey dermi.Ne gibi sorun olur acaba :him:s

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen fireman567 ().

  • Açıkçası pek arazi tecrübem yok ^^ ,fakat Ankaralı bir çok arkadaş var. :)
    Atış alanı ve bahsettiğin konuda sana yardımcı olabilirler. :thumbdown:

  • ........ tüfekle şişe kırmaya gittiğimde polisler görürse veya jandarmalar birşey dermi.Ne gibi sorun olur acaba :him:s

    Havalı silahlar ruhsata tabi olmadığından pek sorun olmaz. Ancak atış yerinin meskun mahallere yakın olmamasına dikkat etmeli ve ihtiyaten de yanında silahın faturasını taşımalısın.
    Ülkemizde güvenlik kuvvetlerinin buna benzer konulardaki uygulamaları görebildiğim kadarı ile standart olmadığından kesin birşey söylemek mümkün değil.
    Kazasız atışlar.

    S&W 686-6

  • dostum oncelikle tufegin hayirli olsun



    bir mod 95 sas kullanicisi olarak silahi kurmak ilk baslarda banada zor gelmisti ama 200-300 atis sonra cok daha rahat olacaktir. sana tavsiyem ustatlarin dedigi gibi kurarken cok dikkat et,namluyu tam kirmadan birakma elinden kacirma. kirarken arpacigin hemen altindaki muzzle break tan tut daha kolay olacaktir.bu arada namluyu cekerek acamassan hafif bi vurusla acip sonra kirabilrsin..


    bos atislarin hic bir zarari olmamistir merak etme benim emektar mod 33 le yaptigim bos atisin haddi hesabi yok ama sen yinede yapmamaya calis


    son olarak silahtan iyi sonuc almak istiyorsan kaliteli pellet kullan derim(crossman tavsiyemdir)gerci benimki 4,5 mm....alisinca ve iyi bi sifirlama yaparsan isabetli bi silah...ben dun 8 metrede 4 atisi gomlek dugmesi icine toplamayi basardim :)) (destekli durbunsuz)



    gulu gule kullan


    kazasiz belasiz atislar

  • Tüfek ile atışımı yaptıktan sonra kenara koymadan(kurulu değilken yani) kapanması için namluyu az bişey(sonunna kadar kırmadan)bırakıyodum şlat diye yay sayesinde kendisi kapanıyodu sizce böyle 4-5 kere yapmamın bir zararı olmuşmudur namluya :him:s
    eğer namlu yamulmuşsa nerden anlarım :him:s öyle kapatmamın sebebi namlu zor kapanıyordu daha yeni olduğu için galiba :him:s bidahada yapmadım siz söyleyince aklım başıma geldi.sadece 4-5 kere öyle yaptım şimdi elimle kapatıyorum 4-5 kere yapmamın zararı sakıncası varmı :him:s
    Masterofpupils -Yaşlı kirpi hepinize çok çok teşekkür ederim sizler sayenizde(yardımcı olan tüm arkadaşlar) tüfek hakkında gittikçe yeni bilgiler öğrenmeye başladım.Allah hepinizden razı olsun.
    Allah sizede uzun ömür kazasız belasız kullanmayı nasip etsin


    Çok teşekkür ederim sağlıcakla kalın iyi günler. :thumbdown:

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen fireman567 ().

  • Değerli kardeşim,


    Hatsan 95 sas 5,5 mm modelini Ağustos'ta aldım. İlk aldığımda çok zor kuruluyordu. Hatta kısa sürede dirseklerimi eklem yerlerinden ağıratacak kadar zorlamıştı beni. 300 atış civarı yayın bu sertliği kayboluyor ve herkül pençesi gerektirmeyen seviyelere düşüyor. Ben gücünde azalma görmedim. Ama üzerine dürbünü bu duruma geldikten sonra taktım. Namlu kilidinin yayı sert olduğu için kapatırken zor oluyor. Ama namluyu ucundan tutarak seri bir şekilde tek harekette kapatabilirsin.


    Hatsan 95 sas fiyatına göre iyi bir model. Tetiği çok hassas değil. Hassas atış yaparken çok zorluyor.


    Şişe kıracağım diyorsan gamo promagnumu, grupman yapacağım diyorsan JBS pelletleri öneririm. Hafif ve orta ağırlıktaki pelletleri bu silaha uygun. Ankara Dışkapı'da AV markette var. İyi atışlar.

  • Belki de kurdukça kollar kuvvetleniyordur :) Güçlü bir yaylı alıp bolca atış yapın Herkül'ün sağ koluna sahip olun :thumbup:

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776