Evanix AR6 dan çıkan pelet

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Heryerde Exanix AR6 nın çok isabetsiz bir tüfek olduğu ve nedeninin şarjörden çıkış esnasında peletin namluya girerken çarptığını peletin şeklinin bozulduğunu ve bu nedenden ötürü isabetsiz attığını söyleyip duruyorlar. Bende merak edip kendimce bunu nasıl anlarım diye düşünürken aklıma bir fikir geldi. 50cm derinliğindeki bidonu suyla doldurup atış yaptım fakat bidonun dibine ulaşarak pelet bozuluyordu. Sonra 1 metre derinliğindeki varile su doldurup suya 6 atış yaptım. Peletleri tek tek inceledim, fakat hiçbirinde şarjörden çıkış anında oluşan herhangi bir çarpma izine rastlayamadım.
    İşte söylediklerinin yanlış olduğunun ispatı. Bu arada tüfeğin basıncı 150 bardı.


    [Resim Engellendi: http://img402.imageshack.us/img402/3650/pelet.jpg]

  • Evanix ile 100m deneseniz iyi olur, sonuçları merak ediyorum. Evanix kullananların hiç biri bunu yapmadı sanırım (ben görmedim). Ama sizden böyle bir çalışma gelecek sanırım.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

    • Official Post

    Tunç bey bu yaptığınız test bizim anlatmak istediğimizi açıklamıyor, pelet üzerinde set kesikleri gayet güzel, sorun bu değil zaten, sorun peletin ani şokla namluya oturması sırasında ouşabilecek eksen bozulması, bu bozulma her atışta olacak diye bir şey yok, ve oluşması halindede namluda ilerlerken bozuk eksenle kalibre olacaktır, bu teori yada söylem zaten benim şahsıma ait de değil, yabancı ateşli silah forumlarını ve çok eski kayıtları, bu kkonuda yazılan çizilen kaynakları araştırırsanız ki smith & wesson toplu tabancalarda da sistem aynıdır, bu serbest namluya girişte oluşan eksen bozulması 200 - 300grainslik solid mermi çekirdeklerinde bile yaşandığını okkumuştum.


    Yapılacak en iyi test Erdem in dediği gibi 100 metre atışları.

  • Anlatmak istediğinizi anladım galiba. Pelet namluya büyük bir hızla girdiğinde Peletin ekseniyle namlunun ekseni aynı düzlemde olmadığı için pelet namludan çıkarken eğri çıkıyor. Buda isabet oranını azaltıyor. Doğru mu?

    • Official Post

    Evet Tunç bey.

    • Official Post

    Burada konu açılmışken yazayım;


    Diğer pelet iticili pcp silahlarda bile bu sorun yaşanabiiliyor, pelet itici mil eğer yatağında sıfıra yakın hassasiyette çalışmıyor ve bolluk varsa da bu sorun yaşanabiliyor, pelet namlu ekseninde paralel namluya oturmayabiliyor, yada bu pelet itici milin ucnun parlak ve küresel değilsede peleti namluya bozuk oturtuyor ve sonuç isabetsizlik... zamanında bu konuda kafayı sıyıracak noktaya gelen bir arkadaş vardı, nihayetinde hatayı bulup tedavisini yaptığında sorun çözülmüştü, pelet iticinin peletle temas ettiği ucun yapısının hayati önemi var, en ufak bir eksen kaçıklığı yada bu ucun dizaynının bozukluğu, parlak olmaması, kurşunu kappıp namluya yamuk yerleşştirmesine neden olabiliyor ve isabet maalesef gidiyor, ilk çıkan at44 lerdede bu durumu yazmıştık, pelet itici yataklarında 1 mm den fazla bollluk vardı, sonradan düzelttiler.

  • iyi geceler,ne güzel bir tartışma,bence yararlı ve faydalı,böyle teknik araştırmalara ve hakkındaki yorumlara hasret kalmıştık ,

  • Selam arkadaşlar bende şu sıralar bayaa bi Evanix AR6 ya takıldım ve almayıda düşünüyorum. Benim beklentim 50-60 metrede bir şişeyi vurmak ve bu silahta olan en önemli özellik delme etkisi. Tabi bide beni cezbeden revolver çalışması. Hazır konuda açılmışken sorayım beklentilerimin tam yanıtı ar6 mıdır.

    Hatsan AT-P2 m;s,S
    Magnum Research Desert Eagle ;#taban^l
    Daisy Powerline 5501
    Crosman 1077

    • Official Post

    Selam arkadaşlar bende şu sıralar bayaa bi Evanix AR6 ya takıldım ve almayıda düşünüyorum. Benim beklentim 50-60 metrede bir şişeyi vurmak ve bu silahta olan en önemli özellik delme etkisi. Tabi bide beni cezbeden revolver çalışması. Hazır konuda açılmışken sorayım beklentilerimin tam yanıtı ar6 mıdır.


    Evet bu beklentilerinize göre sizin silahınız ar6

  • Teşekkür ederim Mustafa bey beki bu silahın kötü taraflarınıda biraz özetlermisiniz. Aslında uzun vadede Revolution düşünüyodum sırf yarı otomatik olması nedeniyle ama ar6 daha ulaşılabilir.

    Hatsan AT-P2 m;s,S
    Magnum Research Desert Eagle ;#taban^l
    Daisy Powerline 5501
    Crosman 1077

    • Official Post

    Teşekkür ederim Mustafa bey beki bu silahın kötü taraflarınıda biraz özetlermisiniz. Aslında uzun vadede Revolution düşünüyodum sırf yarı otomatik olması nedeniyle ama ar6 daha ulaşılabilir.


    Forumun ana sayfasında sağ üstte arama motoruna AR6 yazın ve aratın, ççok şey yazıldı çizildi, tekrarlarla forumda kirlilik oluşturmayalım. ^^

  • Anladığım kadarıyla isabetli atışlar yapan tüfeklerin öncelikle stabil bir şekilde sürekli aynı hızda atışlar yapması gerekiyor. İkinciside peleti namluya sürerken çok güzel bir şekilde tam merkezliyerek yerleştirmesi gerekiyor. Öyleyse peletin merkeze yerleştirilmesinde şarjörlerin durumuda çok önemli bir faktör. Şarjör çok iyi bir şekilde tüfeğe yerleşmeli ve herhangi bir boşluk ve kaçıklık olmamalı. Yoksa direkt isabet oranına etki edecektir.