Evanix AR6 da gücü kısmak

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Selamlar arkadaşlar,ben başka bir başlık açmak yerine buradan tecrübelerimi paylaşmak istedim.


    Dün benim ar6 yı söktüm,inceledim.İcra yayını biraz kurcaladım,daha yumuşak bir yay taktım,elde ettiğim sonuç 200bardan başlayarak tam tamına 230 atış.Bu atışların ilk 40 tanesi sunta da sadece 2mm iz yapıyor.Ama daha sonra 2cm suntayı delip geçiyor.Şimdi forumdaki ustalarımız kadar belki tecrübem,malzemem yok ama insanın aklına şu geliyor.


    Bu silah üreticileri tüketiciyi hiç düşünmüyor,ben şimdiye kadarki atışlarımı gözümün önüne getiriyorum da 40 atışta pompala dur,halbuki amacımız sadece isabet.Yani her atışımız yıkıcı olmasada olur.


    Şimdi toparlarsak,keşke bu KORE li kardeşlerimiz bu tüfeği düşünürken böyle bir imkan verselerdi de isteyince şöyle 600fps ile ,isteyince 1200fps ile atabilseydik.


    Şimdi bu kanaate nereden vardın derseniz,bizim evanıx in yay teşkilatı bu işe çok uygun.Keşke o yayın tabanına vidalı,clik li,fabrikasyon bir şeyler yapılsaydı.Hani kabzenin altına denk geliyor oradan bir ayarı olsaydı.Ama yapmamışlar şimdi ben bu yeni silahıda bozmak istemiyorum.


    Şimdi bana bu konuda müspet,menfi fikirlerinizi söylemenizi istiyorum,hepinize teşekkür ederim

  • """ Şimdi bana bu konuda müspet,menfi fikirlerinizi söylemenizi istiyorum,hepinize teşekkür ederim """


    Müspet ve menfi fikrim o ki silahı orjinal hali ile kullanmanız.O silaha boşu boşuna hunting master dememişlerdir Bünyamin Bey.


    Buarada grup çalışması yaptınız mı?25 metrede, 50 metrede, 70 metrede, 100 metrede hedef atışları ve beşerli grupman denediniz mi?Bunları bir deneyin.Belki de deneyimlerinizle üzerindeki yayın ideal yay olduğunu göreceksiniz.

    • Official Post

    Bu silahta güç düşümünü yayın gücünü azaltarak yada çekiç (horoz) ağırlığını azaltarak yaparsanız sizinde gözlemlediğiniz gibi tüpte yüksek basınç varken düşük enerji, tüpde düşük basınç varken yüksek enerji elde edersinizki bununda nedeni ar6 nın valf çapının 8mm olmasından dolayı 200bar basınçta valfe binen kuvvet yaklaşık 10 kilodur ve çekiç (horoz) yayının gücünü azalttığınızda bu 10 kiloluk kuvveti yenemez, tüpdeki basınç 100bar seviyesine düştüğündeyse valfe binen kuvvet 5kilo civarıdır ve valf açılıp daha uzun açık kaldığından daha fazla hava salınır ve daha fazla enerji üretilir.


    Sözü uzatmadan ne yapılsında bu silahın gücü dizginlensin derseniz namluya salınan hava transfer portunu daraltarak daha az hava geçirecek hale getirirseniz silahı hem stabilleştirmiş, hem daha fazla atış sayısına ulaşmış olursunuz, bunuda şarjör arkasındaki transfer portuna seyyar bir daraltıcı tasarlayıp uygulayarak başarabilirsiniz, tabi unutmadan bu silahın üretilmesinin amacı keyif atışları yapmak değil, yüksek enerjiler üretip avda kulllanılabilmesidir. (Türkiyede havalı silahlarla av yapmak yasaktır)

    FX Revolution .22 - AirArms S410 .22 - Samyang Recluse .357 - Samyang Sumatra 2500 .25
    Weihrauch HW100 .22 - Weihrauch HW50 .177 - Weihrauch HW35 .177 - Diana Mod52 .22
    Diana Mod48 .22 - Diana Mod250 .177 - BSA Mercury .177 - Gamo Stutzen .177
    Gamo CF20 .177 - Webley Patriot .22 - Webley Longbow SE .177 - Benjamin Mod392 PA .22
    Daisy Powerline 917 .177 - Nightstalker NS1200 .177 - Smith Wesson Revolver .25


    Forum Kuralları
    Foruma Yeni üye oldum, öncelikle hangi bölümleri incelemeliyim ?