Crossman CRS-1077 ?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • crosman 1077 ısmarladım bir tane. elinde olan varmı? amacım bunu modifiye etmek .parçalanırsa parçalansın 100 ytl nasıl olsa )) olsa olsa kaybettim derim. gücü nasıldır isabetliliği? bahçede fare çokmuş .kurmayla filan uğraşamak istemediğimden birde. buna paintball tüpü monte etmek istiyorum.elimdede mevcut bir tane. 88 gr tüp basıncı nedir? paıntball tüp basıncı nedir? modifiye eden varsa paylaşabilirseniz sevinirim.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

    • Official Post

    buna paintball tüpü monte etmek istiyorum.elimdede mevcut bir tane. 88 gr tüp basıncı nedir? paıntball tüp basıncı nedir? modifiye eden varsa paylaşabilirseniz sevinirim.

    Furkan , Bu soruların yanıtlarını senin bilmediğine inanalımmı ? ;)

  • Furkan , Bu soruların yanıtlarını senin bilmediğine inanalımmı ? ;)

    mustafa abicim şimdiye kadar havalı silahlarda yemedim halt kalmadı.ama bu tarz oyuncağı ilk defa deneyeceğim.pistonlular konusunda yapmadığım kalmadı.pump lar desen öylesine. hoşuma gitmesse yeğene ait olcak zaten.)) oda dört gözle bekliyor.biraz amcası oynasın sonrada yeğenime miras kalcak gibi duruyor. bu konuda bilginizi biraz sömürelim diyorum )) sadece içten av da bulabildim .ordan verdim siparişi. sağolsunlar bir kaç kez aradılar.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

    • Official Post

    Co2 tüplerin 12 gramlığıda, 88 gramlığı da, dolabilir Paintball tüplerinde de basınç değişmez,hepsinde de ortam sıcaklığına göre 40 ila 60 bar basınç olur,tüp dolu iken de böyledir 10 da 1 e düştüğünde de basınç aynıdır,hızlı boşaltımda genleşen gazla ani soğurlar bu negatif etki bu silahların en sevmediği şeydir,


    Sen şimdi sivri zekalısın hemen aklına tüpü ısıtırım düşüncesi geldi,evet ısıtırsın ama kontrolsüz bir ısıtma da tüp sıcaklığı 48 dereceyi geçtiği anda her an sistem patlamaya hazırdır.


    Bu silahlardan yüksek enerji almanın en radikal yolu silah kalibresini olabildiğince artırıp,namlu boyunu uzatmak,tabi bu değişikliğe uygun miktarda namluya valf den gaz bırakmak yani valf açık kalma süresini artırmak,


    Basit modifiyede ise çekiç yayını sertleştirmek ve bir miktar valf önü yayını zayıflatmak,ama bunu da fazlaca yaparsan merminin ihtiyacından fazla gaz salınacağı için tüpün erken boşalma sorunu ve ani tüp soğumasından dolayı basın düşmesi,bir sonraki atışın enerjisini yok eder bu yüzden de tüpün ısınmasını beklemek gerekir.


    Av bayilerinde satılır kışın ısınmak için kullanılan jel ler vardır o jeli aktive edip tüpün etfafına sardığında nisbeten kontrollü ısıtma sağlarsın.


    Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

  • Öncelikle herkese merhaba. Bir kac ay evel baslayan havalisilah merakım forumunuz sayesinde daha da arttı. Hatsan mı olsun, 125 mi olsun, 135 mi olsun, ikinci el baska bir silah mı olsun derken hala kararsızım :) Forumunuzun her üyesine, içten, ayrıntılı, saygılı yazıları için teşekkür ederim. İlk mesajımda kısa bir giriş yapmak istedim :)


    Bir kaç gündür aklımı crosmanlar çeldi. İlk silahım olacagı için ucuz olması, şiddetinden ziyade isabetli olması tercihimdi. Crosman 2100 ile ilgili anlatılanlar, beklentilerimi karşılıyor. 1077 ile arasındaysa sadece 20 lira fark var ayrıca pompalama derdi yok, yarı otomatik, yani görünüşte daha rahat ve kullanışlı.


    Yagmurdan kacarken doluya tutulmayalım düşüncesiyle aklımda bazı sorular oluştu. Forumda arama yaptım, 1077 ile ilgili pek bir sey bulamadım, konu acmaya niyetlenirken bu başlığı gördüm. Konu kalabalığı olmasın diye sorularımı burda sormak istedim


    1-1077 de 12li şarjör var, bunlara pellet mi yerleştiriliyor, yoksa metal bilye mi?


    2-2100b ile 1077 namlularının yapısı arasında, (yiv vs ) fark var mı ? Esas sormak istediğim 1077, 2100 kadar isabetli mi ?


    3-2100 un 10 pompası ile, 1077 atış gücü arasında fark var mı ? (hangisi daha güçlü). Ayrıca 10 kesin bir rakam mıdır, yoksa daha fazla guc uygulanırsa 11 veya 12 pompa yapılabilir mi?


    Bayramdan sonra artık bu sefer almayı düşünüyorum :)


    Cevaplarınız için teşekkürler



    Düzenleme: 3. sorumla ilgili olarak bir kere daha iki silaha baktım, 2100, 1077den daha hızlı gozukuyor. Hangisi daha güçlü sorusunu es geçiyorum. Ayrıca bu fark menzilde cok farklılık yaratır mı?

  • baya yararlı paylaşım oldu.teşekkürler.birde benim düşüncem şu; mustafa abi paıntbal basıncıyla aynı basıncta dedi. hazır aparatı sayesinde kolay modifiye olabiliyor. paıntball tüpüne 200 bar normal havayla doldursak aynı işi görürmü görmezmi ? co2 tüplerine masraf etmekten kurtulabilrimiyiz ? performansında olumlu yada olumsuz değişiklik olurmu? yani hw 100 alamayanlar için gariban hw 100 yapmış olurmuyuz?))

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

    • Official Post

    Co2 tüpleri 100 bar a kadar dayanır yada dayanmaz sonra patlar,birde ağzında regülatörlü 1 - 1,5 litre lik tüpler var bunların 200 lük ve 300 barlık olanları var bunların ağzındaki regülatör sayesinde basınç 60 bar a düşürülür ve silah da o şekilde kullanılır,bu silahları o yüksek basınçlarda denemeni tavsiye etmem,ne zaman patlayacağı belli olmaz,bu silahlar 60 bar maksimum basınçta çalışacak şekilde imal edilmişlerdir yani basınç odası olsun valf olsun,sistem PCP lerden malzeme kalitesi olarak çok düşük,yani olmaz,en zayıf noktasından dağılır.

  • google da crossman 1077 yi görsellerde aradığınızda farklı şekillerde silahlar çıkıyor. Ama ağırlık olarak rus sitelerinde. Resim ekliyemiyorum çünkü mantığı anlıyamadım yani beceremedim. Siteyi bi araştırayım vardır bi açıklaması. :)

    Webley Patriot - T.M.A.

    • Official Post

    O sitedeki fotoğrafın özelliklerinden linkini alıp burada cevapla yaptığımızda açılan pencerenin üst kısmında kare turuncu kutuya tıkladığında açılan pencerenin içine linki yerleştir tamam de bitti.

  • Mustafa abi ben bunu hayatta bulamazdım :) ama son resimdeki gerçekten olabiliyormu bilmiyorum bana absürd geldi. Bide sistem 180 USD miş. Yahu tüfek 100 YTL :D

    Webley Patriot - T.M.A.

  • Sitesinde yazmıyor ya, açıklama yapmamış. Ama ilk resim beni bayağı etkiledi.Güzel ve uygun fiyatlı. Ama ben webley patriota taktım bu günlerde. Pazartesi günü Veli beyden aldım. Artık bende Webleylendim :)

    Webley Patriot - T.M.A.

  • benim soru arada kaynamış galiba arkadaşlar :)


    ozellikle şunu merak ediyorum, 1077 ile 2100 un namlu ozellıklerı farklı mı, (yiv vs), yani isabetlilik oranları farklı mıdır ?


    Bir bilgisi olan varsa sevinirim


    Tesekkurler

  • 1077 kullananlar yanıtlasın ama ben 2100 ile kardeş olan AM 77 den çok memnunum.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • aron ya bişey sorcam o tüfeğin bipodu bahçe demirindenmi yapıldı oldukça yaratıcı


    bence hatsanın kiler gibi plastik bi parça gibi görünüyor.saygılarımla

  • Herkese selam;
    arkadaşlar benim elimde 5.5 lik torun havalı tüfeğim var ancak bana yeterli değil. size bir kaç sorum olacak
    co2 li tüfeklermi iyi yokse tek kurmalı tüfeklermi daha iyi ? hangisini tercih etmeliyim
    co2 li tüfekler ortalama kaç atış yapar ve tüplerin fiyatı nedir?
    tavsiye edebileceğiniz co2li güçlü birtüfek ve ekonomik olacak?


    yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
    ;tufey#

  • Selam Arkadaşlar Bu tüfek hoşuma gitti ancak sizin fikrinizi almak istedim. tüfek nasıl?
    http://www.icten.com.tr/Default.aspx?k3=CRS-1077


    birde arkadasşlar
    kral magnum 5.5 altan kurmalı http://www.hilalavmarket.com/S…mp;KatID=34&AKatID=41
    torun magnum 5.5 http://www.hilalavmarket.com/S…mp;KatID=34&AKatID=41
    hatsan optima magnum 5.5 http://www.hilalavmarket.com/S…mp;KatID=34&AKatID=41


    bu saydıklarım mı iyi yoksa Crossman CRS-1077 hangisi daha dayanıklı ve daha güçlü?


    yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen mcyber ().

  • o tüfeklerin aralarındaki en iyisi bence crosman 1077
    eğer o tüfekler arasında seçim yapacaksan 1077 derim
    zaten fiyatları işi bırakan ithalatçı nedeniyle büyük bir indirimli,yakın zamanda fiyatlar katlanacaktır.

    Hatsan Mod 135 0.22 cal
    Crosman 2100
    Tekirdağ Merkez

  • crosman ile diğer tüfekler ayrı sınıfların tüfekleridir
    crosman 1077 iyidir peşpeşe atış yapar tepme yoktur fakat benim için farketmez çok pellet harcarım + co2 tüpede para veririm dersen al
    benim şahsıma optima kırma namlu diğer seçeneklerden daha üstündür vede daha kuvvetli