Pelleti belli mesafede hız ölçülmesi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar şu şekilde bir veri tablosu oluşturabilirsek ;




    Pellet markası ağırlığı Namlu çıkış hızı 70 metredeki hızı 70 metredeki düşme cm
    ------------------- / -------- / ------------------- / -------------------- / ----------------------------
    Fx pellet
    ........
    .........
    vb....


    Ciddi veri kaynağı olur diye düşünüyorum. Bunuda iki adet Crony kullanarak sağlamca elde edebiliriz diye düşünüyorum . Namlu çıkış hızıyla belli mesafedeki hız orantısı sanırım BC değerlerini ifade etsede daha sağlıklı veri elde edebiliriz.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • öncelikle 2 krono sahibi olmak lazım ardından da uzağa konulacak krononun tam ortasından geçecek şekilde atış yapmak lazım. Uzaktaki kronoyu sağlam bir koruma ile vurulmaya karşı korumak lazım. Bence çok da gerekli değil. Kapalı bir ortamda tüfeği sabitleyerek atış yaparsak, merminin yaptığı düşmeden bc değerini kontrol edebiliriz. Chairgun içerisinde belli başlı pelletlerin bc verileri var. Çok profesyönelce bir iş yapılması gerekiyorsa, pelletlerin tek tek elde seçilmesi, ölçülmesi, yıkanması ve tartılması da gerekir diye de düşünüyorum. Ayrıca tüfekten tüfeğe namlu farkından dolayı bc değerlerinin de farklılık göstereceğini de düşünüyorum. Neden diyeceksin, namlunun pelletin kafasını ne kadar deforme ettiğini ve bunun pelletin aerodinamiğine nasıl etki ettiğini bilmiyoruz. Belki daha bol diye düşündüğümüz ya da seti dar namlular pelleti daha az deforme edip fazla türbülans yapmasını engelliyor olabilir. Daha başka bir çok şey de eklenebilir. Düz hız verisi sadece fikir verebilir ki bunu zaten yapan balistik programları var.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776