Pehlivan_m adlı kullanıcının mesajları

    Merhaba Hobidaşlarım;


    Hatsan Dominator 200W Vortex ve Protector dampa ayağıma göre bir dürbün bakıyorum. Ezbere birşey almak istemedim. Optima 3x9x44E Dürbününü firma genelde bütün ürünleri ile veriyor ve yüksek güçteki havalı tüfeklere önerilir diyor.


    Acaba Optima 3x9x44E mi almalıyım. Yoksa onun yerine aynı mercek çaplarına ve zoom özelliğine yakın Nikula, Vector gibi markalar mı seçmeliyim? Bütçe mecbur son zamlarda 1000 üzeri olacak ama uzun kullanım ve ayarda sıkıntı yaşamayacağım hangi marka ve ürünü tavsiye edersiniz.


    Şimdiden tüm dostlara teşekkürler.

    halilav, hilalav, aksuav, kafkasav, bozkurtav, izmiravmarket buralardan baya alışveriş yapmışlığım var. Hiçbir sıkıntı yaşamadım.


    Bu tüfek için alacağınız pelletin maksimum grain i 18 i geçmesin. En ideali 15-16 grain.

    Bulursanız yatagun dampa kaçırmayın.

    Hep merak ederim Yatagun yada türevleri nasıl Hatsan Protector den daha iyi oluyor? Onu tavsiye etmişsiniz. Neticede Protector de yaylı bir mekanizma darbeyi absorbe ediyor. Yatagun sabit vidalar ile sabitlenmiş bir ürün.


    Eğer yatagun gibi dampalar daha iyi koruma sunuyorsa, Yatagun mu?SportsMatch DM60 mı daha iyi ?

    Yaylılarda pelletin isabete etkisi çok daha az önemde. Yani çok büyük bir etkisi olur mu muamma. O sarsıntı başta tüm isabeti bozan etken. Her atışta bir bozulan dürbün konumu da ayrı bir problem. Sarsıntıdan gevşeyen vidalar, somunlar vs. Pistonlu tüfeklerde pelletin kalitesini o kadar da önemli görmüyorum. Tabii düşük kalibre, düşük hız, iyi tasarım, ciddiyet halinde yapılmış silahlar hariç. Hw 35, yayı sünnetlenmiş bir Hw 50 falan yani 😂

    Vortex modeli yaylıya nazaran bir nebze daha iyi. Yine Dominator 200, bir Mod 125 yada mod 135 göre daha az geri tepme uygulayan bir tüfek. Malum Dominator olsun, Mod 125 olsun bu silahlar ağır oldukları için geri tepmeye daha dayanıklı, yine aynı nedenden dolayı desteksiz atış mümkün değil. Vortex oluşu ve destekli atış ile grupman düşünüyorum. Yoksa grupman yapmak bir o kadar zor.

    Hatsan Dominator 200w Vortex modeli var. Amacım tahribat değil grupman, tüfek tercih ederkende bunu ön planda tuttum. Neticede vuramaz iseniz tahripte edemezsiniz.


    JSB genelde çoğu arkadaşın tercihi bir kutu Test saç ması aldım ( JSB Test Exact Dıablo 5.5mm ). Kullanan deneyimli bir arkadaş tavsiye vermez ise bu saçmaları deneyip en iyi grupman yapan ürünü seçeceğim.


    Merhaba hobidaşlar;


    Ülke genelinde gerek, zamlar gerekse dövüz artışı ve pandemi kaynaklı birçok yerde olduğu gibi bir tedarik sıkıntısı var.

    Eskiden bir çok marka ve çeşit pellet ve saçma bulmak mümkünken şimdi sadece belli başlı markalar var.


    Bir çok ürüne ulaşamıyorum yurt içinde, olanlarda JSB gibi 200 ile 300 arasında. Bu ürünleri sizler nasıl ve nereden temin edebiliyorsunuz.


    Ve bu ürünlerin sizin açınızdan kalite sırası nasıl. İncelediğim kadarı ile

    1-JSB

    2-H&N

    3-Diana

    4- Gamo

    Gibi olduğunu düşünüyorum. Bu konuda sizin deneyimleriniz nedir?

    Merhaba;


    Atış yastığı veya destekleri hakkında bir takım araştırmalar yaptım. Sonunda taşınabilirlik açısından Gamo Rest Bag 2 de karar kıldım. Kullanımı kolay içerisine ince kum yada benzer bir malzeme doldur tamam.


    Fakat daha temiz ve uzun süreli kullanım için farklı bir malzeme arıyorum. Polimer veya ABS gibi. Silikajel bile düşündüm ama çok sağlıklı gelmedi.


    Bunların içerisine ne doldurulur nerede bulunur. Deneyen yada bilen hobidaşlar var mı? :/

    evet size sonuna kadar hak veriyorum. Zira bugün dürbünü takıp (optima 12x44) iki parça ayakla neler olabileceğini bizzat gördüm. İlk atış 25 metrede tam isabet olurken, diğer atışlar gitgide sağa kaydı. Güya kutuya stoper de koymuş hatsan, ama dürbün onuda beraberinde götürdü .Ayaklar düzgün olsa tüfek on numara ama bu haliyle kullanılamaz. Vortex de olsa şimdilik belirgin bir tepme var.

    Benim anlamadığım konu Dürbün için stoper arka kısımda bu duruma göre arkaya doğru bir kuvvet uygulanıyor. Fakat Hatsan Protector yay kısmı neden öne gelecek şekilde monte ediliyor? Ağır çekimde baktığımda durum normal geri tepme eğilimi gösteren tüfekte dürbün öne doğru bir eğilim sergiliyor, e o zaman stoper niye arkada duramacak kadar darbe alıyor ?

    Kullanmadığınız zaman silahın üzerinde CO2 tüp bırakmayın, contaya en çok bu zarar verir. Linkteki üründen kullanırsan conta ömrünü uzatırsın. http://www.aksuav.com.tr/default.asp?git=9&urun=2507


    Hiç sanmıyorum diyelim tüpü taktım, doldurdum silahı 6 tane sıktım işim çıktı yada biri beni almaya geldi, e o zaman sıfır tüpü sökelim mi. Pcp tüfeklerin en boş halinin 40 Bar olarak saklandığını unutmayalım. Bizim bahsettiğimiz tüpün yanında 40Bar ciddi bir rakam o bile zarar vermiyosa bu hiç vermez contanın amacı zaten tüp takılı iken dışarı hava kaçırmasını engellemek zarar görüyorsa zaten conta bozuk demektir.

    Arada bu tarz ürünlerde vida kısımlarını kontrol etmek sabit kalması gereken fakat gevşeyen yerlere vida sabitleyici ürün sıkarak önlem alınabilir. Vida sabitleyici mavi bir sıvı vida üzeri yapıştırıcı gibi sürüp yerine takılıyor vida uygulaması basit.

    Aynı sistemle çalışan bir ürün bende kullanıyorum. Tüpü sökerken sabitleme vidasını yavaşça gevşeterek hava çıkışını kademe kademe yap. Böylece bir sıkıntı olmaz zaten birden zarar gören bir malzeme değil.