alioavci adlı kullanıcının mesajları

    Tüfeğe tüfek parasına dampa takmanızı tavsiye etmem ancak daha sonra daha güçlü 'yaylılarda' da kullanırım derseniz daha kaliteli olduğunu varsayıp dm60 alabilirsiniz. Bilmiyorum gerçekten çok fark varmı ikisinide kullanmadım fakat yatagun mount işinizi fazlasıyla görür.


    Son olarak şunu belirtmek istiyorum: Forumun üst taraflarında ki arama butonu forumda çok ayrıntılı arama yapmaya fırsat veriyor. Örnek olarak dampa yazıp ararsanız bu bilgileri ve çok daha fazlasını bir çok farklı tüfek için tecrübeleri rahatça bulabilirsiniz.

    Şimdilik üç kişi yazdı ama daha cevap atmayan yada konuyu görmeyen birsürü takipçi olabilir :) her aşamanın fotoğraflı ve anlatımlı olması çok güzel olur size zahmet olmazsa

    Yorumunuz için teşekkür ederim. Şimdi tavsiyeniz üzerine 914 modeline baktım daha küçük ve daha ucuz ancak 925in görüntüsü bir başka, diğerlerine göre(bana göre) bir kaç tık önde o şekliyle. :)

    Abi kurusıkıdan hiç anlamam ama geçen köyde aynı silahtan bi akraba almış.Suyunu çıkartana kadar sıktık :) Hiçbir sorun cıkarmadı.Ayrıca sesi çok güzel


    Büyük şarjörü oluşu görünüşü oldukça hoşuma gitmişti dediğine göre seside güzel, bakalım iş görür gibi... :)


    :) nasıl bişey bu hayvancıklar.. ağaca tırmanıyorlarmı mesela, beslenme alışkanlıkları, sonra genel yaşam tarzları nedir, tek başınamı sürü halinde mi geliyorlar bahçeye :D


    Abi bu hayvan(cık)ların her türlüsü var. Ağaca çıkan mı dersin tuttuğumuz avluyu delen mi dersin ne ararsan var. Beslenmeleri konusuna gelince bizim meyve sebzeler galiba en sevdikleri besinler olacak ki evin yanına kadar geliyorlar. İşin garip tarafı bu hayvancıklarin avlanması da yasak. Gerçi yasak olmasa da avlayacak kimse yok diyebiliriz :) işte bende hem babaannem de rahatça kullanabilsin diye kurusıkı düşünüyorum. Hem mermisi fişekten ucuz hemde babaannem rahat kullanır. Maksat ses çıksın :)

    Bu tabanca hakkında bilgisi olan var mı acaba? Tutukluk yapar mı, temizliği bakımı zor mu, kolay bozulma durumu var mı, fiyat performans bakımından ne durumda, yada başka aklıma gelmeyen durumlar hakkında bilgisi olan var mı? Köy de bahçeye giren yabani hayvanları korkutmak amaçlı almayı düşünüyorum sizinde yorumlarınızı almak istedim. İlgilenenler için teşekkürker.


    airgunturk.com/attachment/9438/

    Vidaların sola bakması bana çok ters gelir beni rahatsız eder nedense, Ferhat abinin dediği gibi bir fark olmayacaksa herkes tercihine göre sağ sol taksın :) belki solaklar için diğeri daha iyidir


    Gerçi vida yönleri gayet mantıklı bütün vidalar saat yönüne sıkışır ters yöne sökülür vidalar sola bakınca bunu sağlamak için tüfeği ters tutmak gerekir :/ yada basit bir sebepten dolayı kesin sağa bakması gerekiyordur kim bilir siz yine sağa baktırın :)

    Kartuşların çok canı yanmış gibi bir görüntü var, kan revan içinde kalmışlar :D


    İçi, boyalı su dolu olan küçük su balonlarına atış videosu var mı forumda? Bunları görünce güzel olabileceği geldi aklıma :)

    Aslında herkesin kendiyle alakalı bir durum diye düşünüyorum. Mesela birisi bir tüfekle atış yapar bazı tecrübeler edinir tüfeğin gücü vurduğu mesafe etkili menzili isabeti vs. Başkasının aynı tüfekle yaptığı atışları kendi tüfeğinin ve kendi atıcılığının şartları ile değerlendirdiği zaman bazen belki de tüfeğinin yayının daha yorgun olabileceğini göz önünde bulundurmadan yada bu iyi atışları yapan kişilerin deneyimlerini ve yeteneklerini bilmediğini unutarak bazı yorumlar yapabilir. Bence herkesin kendi düşüncesidir ve bu düşüncesini destekleyecek kendince bir çok nedeni olabilir. Bu yüzden paylaşımları yalanlamak yanlış olduğu gibi bunu yapanada forumdan dışlarcasına sert tepkiler vermekte yanlıştır. Getboğa'nın (ismini bilmiyorum) bu mesaja tepkisi çok hoşuma gitti atışların yanında bunun için de tebrik etmek gerek diye düşünüyorum. :)


    Emir hocam sizin tecrübelerinizi gördüğüm kadarıyla 500mt'de deseniz eyvallah abi derim yalan yok :D

    Normalde kurabiliyor pek zorlanmadan da yatarak atış yapıyordu kurmak için tam kalkmayınca dengesini kaybetti bi baktım yuvarlanıyor yerde bende çok gülmüştüm o haline :D


    Sizin tüfek namlusuna bakınca daha rahat kurulur gibime geliyor mod99 a göre ve videolardan da anlaşılıyor zaten durum :)

    Kesinlikle abi zaten burada polise yada herhangi bir merciye karşı cephe almak kesinlikle söz konusu değildir ve olmamalı da sadece hoşnutsuzlukları ve akla gelen soruları yazıyoruz. Ferhat abininde vurguladığı gibi belki bilinmeyen başka yönleri de olabilir durumun.

    tuhaf bu insanlar, seviniyorlar birde sanki 1 km. ötedeki geyiği vurmuş gibi..
    burnunun dibinde kocaman hayvan, kümes hayvanı zaten, öylece duruyor garibim..
    hangi mantıkla üstünde av oyunları oynarlar anlamış değilim..


    ''Bu silah (çok yakındaki) koca bir hindiyi (3 atışta) öldürebilecek güçtedir ve bir kadının isabetli(!) atabileceği kadar komforludur.'' reklamını parantez içindekileri görmezden gelmemizi isteyerek insanlara yapmaya çalışan bir mantıkla abi.


    bu yüzden boşverin silahı, çakıyı v.s.


    ''haydi gençler Aikido'ya..''


    Demek ki eskiden uzak doğuda da silahları yasakladılar da adamlar silahsız dövüşte bu sayede geliştiler :D Bu arada Aikido değilde bizimde yerli dövüş stilimiz varmış abi Sayokan diye bizde onu geliştiririz artık :) Her türlü silaha karşı ''sayokan'' :thumbup:

    Polise taş atmanın düşünce özgürlüğü sayıldığı günlerde böyle amaçlar için milleti silahsızlaştırmak(cebindeki en ufak tırnak çakısına kadar) yine bana mantıksız gelmeye başladı abi söylediklerinizi okuyunca yani neresinden tutsan elinde kalacak bir konu gibi sanki.


    Burada söylenilenlerle ki tek iç açıcı bulduğum şu

    Alıntı

    ...oluşturduğu tehlike, yer, zaman ve taşıyan kişinin suç eğilimi gibi kıstaslar...

    ibaresinin uygulama da olumlu yorumlanıp sabıka kaydı gibi durumları olmayanlara bu kanunun uygulanmasının hafifletileceği düşüncemdir. Gerçi sui istimali de en çok can sıkabilecek madde de yine bu.

    Bu konu ile ilgili bir kaç soru geldi aklıma.


    Öncelikle silah ile suç işleme kararını vermiş biri için bu yasak ne ifade ediyor? Adam insan öldürmeyi düşünüyor onunla veya başka birşeyle ama sen diyorsun ki bunu taşırsan sana şu kadar ceza vereceğim acaba kafaya koymuş birini bu dediğin mi engelleyecek?
    Galiba mantık şöyle ki bunu üzerinde taşıyan adam kavga falan eder de anlık öfke nöbeti geçirip bunu birine saplar. Başka türlüsü olamaz çünkü mantıklı değil. Cezası bazen müebbet hapis olan birşeye yönelmiş birine şunu taşırsan sana yüz bilmem kaç lira ceza vereceğim demenin başka mantığı olamaz. Kibritle de bir ev kundaklanabilir onu taşımayı yasaklamakla çok bir farkı yok bu yasağın.