airguncu adlı kullanıcının mesajları

    Daha önceden Sayın Ülkü Bey'e bu konuda bu kadar bilgili ve tecrübeli olduğu halde neden bir üreticiyle anlaşmaya çalışıp özel bir silah üretmiyorsunuz diye ufak bir serzenişte bulunuştum ve sonunda oldu :). Şahsen bu silahın bu kadar başarılı olduğuna hiç şaşmadım, Ülkü ve Mustafa Beyler üretirde kaliteli bir silah olmazsa işte o zaman şaşardım.

    hiroşimaya atılan bombadan 3800kat güçlü,
    10 kilometrelik bir alevtopu yükseliyor havaya,
    böyle özellikleri olan bi bomba üretilme amacı nedir ki ?


    Caydırıcılık olabilir mesela ;).



    Evet bu bir rus yapımı hidrojen bombası, ve ruslar bunu 1950 lerde finlandiya civarında bir yerde denemişlerdi ve bu bombayı bırakan uçak zor kurtarmış paçayı.

    Malesef hunter bulamadım, gittiğim yerlerdeki gamo pelletlerin hepsi sahteydi (magnum dışında). Hatta av bayinin sahibiyle konuştum bunlar sahte adanada üretiliyor dedim, gamo pelletler bu kadar berbat, çapaklı olamaz dedim, o da bana olurmu öyle şey bunlar ispanyadan geliyor falan dedi ama ben sahte olduğunu direttim fakat onların haberi olmadığını söyledi falan filan.

    Ben de öyle diyodum ta ki crosmanı alana kadar. Ben crosmanda pro magnum, ts-10, expander denedim ama en iyi sonucu magnumda aldım, hatta onun için bursada av bayilerini dolaştım ve bulabildiğim magnumları aldım onlarda oksitlenmişti ama napalım :).

    Silah belki yapabilir ama ben yapamıyorum, yani az da olsa elimde sallanıyor tüfek hissedebiliyorum. Ama bir şekilde tüfek sabitlenirse ben de o mesafede tek delik yapabileceğini düşünüyorum.

    Yazıcım olmadığı için kendi yaptığım hedef kağıdını kullandım. Mavi noktalar 5 kuruştan daha küçük. İlk 4 atışımı sağ taraftaki hedefe yaptım ve dürbün ayarımın biraz bozulduğunu gördüm ve tekrar ufak bir ayarlama yaptıktan sonra sol taraftaki hedefe atış yaptım. 3'ü hedefe isabet 1 tanesi benim hatamdan dolayı alakasız bir yere gitti. Daha önce atışlarımı 2 pompayla yapıyordum ve çok kötüydü, hatta tüfeğimden soğumuştum ama bugün birde pompa sayısını arttırıp deniyim dedim ve 3 pompayla atış yaptım, tüfeğim tekrar sevgimi kazandı :).


    [Resim Engellendi: http://img14.imageshack.us/img14/4884/7mdestekli.th.jpg]


    Herkese saygılar...

    Yaklaşık 10m mesafeye bir hedef koyun (imkanınız varsa 15m de olabilir). Önce dürbüne dokunmadan hedefe nişan alıp 3 kere atış yapın ve bakın pelletler nerede toplanmış. Daha sonra eğer hedefin aşağısındaysa dürbünün yükseklik ayarınının yapıldığı vidayı sola doğru biraz çevirin ( up yazar ve ok işareti ile gösterir, up yukarı demek ben de ok işareti solu gösteriyor ona göre hesab ediniz) tersiyse tam tersine sağa doğru biraz çevirin ve önce yüksekliği bir ayarlayın. Daha sonra eğer pelletler hedefin soluna doğru gidiyorsa yatay konum ayar visasını sola doğru çevirin (r yazar ve ok işareti solu gösterir, r=right=sağ demek ben de ok işareti solu gösteriyor) ve bu şekilde onuda ayarlamaya çalışın. Aslında gezle aynı mantık, pellet aşağı vuruyorsa ayarı yukarı, sola vuruyorsa ayarı sağa doğru kaydırırsınız ama dürbünde devreye vidalar ve ok işaretleri giriyor. Umarım anlatabilmişimdir, kolay gelsin.

    Kargalar çok zeki hayvanlardır, belkide en zeki kuşlardır. Bir belgeselde gördüm kafese kapatılmış bir karga (veya kuzgundu) sahibi gidince gagasıylaaçık olan asma kilidi çevirip kafesin kapısını açıyor geziyor geliyor ve tekrar kapıyı kapatıp asma kilidi önceki konumuna getiriyor.