fiserman adlı kullanıcının mesajları

    selam. peki isabet konusunda hangisi daha iyidir. dış etmenleri saymaz isek. son zamanlarda crosman 2100 e merak saldım sanırım zoraki ile aynı mantık çalışma sistemi var. 25 metre 50 kuruş grupman yapar mı zoraki. elimin altında kolay taşınabilen ve sessiz bir alete ihtiyac duyuyorum bazen.

    Bende crossman 2100dü sanırım vardı pompa ile çalisan model, cok sert tas gibi tetiği olduğu için onu geri verip zoraki aldım, bu hususu dikkate alin derim, tetik çok sert.

    arkadaşlar ileride tekrar bir regülatörlü pcp düşünüyorum fakat şuan pompaydı masa sandelyeydi istemiyorum:) elimde zorakihp02 ultra 177 cal var kısıtlı bütçe ile buna bir dipçik mi alsam yoksa kralın nitro pistonlu bir modeli mi buna karar veremedim... kralın nitro modellerinde tetik sertliği nasıl tetik benim için çok önemli ve n07 modeliydi sanırım çok zor kuruluyor diyolar zorakide 4 pompa yapmakdan zor mu? ve silah ağırlığının az olması çok önemli benim için nitro pistonda sarsıntı zorakideki kadar az olur mu? eğer ki n07 kurması sıkıntıysa diğer daha güçsüz nitro modelleri de alabilirim, kral n07 bile zoraki kadar isabetli atış yapmaz derseniz baştan bişeye gerek yok dipçik alayım zaten, ve tetik ayarı yok sanırsam kral n serisinde zoraknin tetiği ancak idare ediyor beni kralınki ne durumda önemli, 2inci bir konu arkadaşlar kral alırsam 22 değil 177 kalibrede ağır pelle bile kullansam yine rüzgarlı havalarda sapma gayet belirgin mi olur 22 kalibreye nazaran? şimdiden yorum yapan herkese teşekkürler, umarım sizlerin de sayesinde daha doğru bir seçim yaparım, herkese iyi forumlar.

    6*1000cc=6 litre
    6000cc/450= 13,33 kere

    tskler, bt65 i de dusundum tekrardan 255cc tup ile 23 civari dolsa, 30 atiştan 690 atiş, guç arttirmayla 20ye inse 460 atış, kralda pitbull ve bir model daha bt65den güçlüydü sanirim, jumbo air ranger i andirdiği için gorunuşu çok hoşuma gidiyor, kralın modelleri hakkinda çelişen yorumlar da okudum netlik oluşsa kafamda, düşündüğüm modellerin bilgilerini bir a4 kağidina yazip karar vereceğim, iyi forumlar herkese.

    Scuba tüpünüz ile Silahınızı kaç defa doldurabilirsiniz ? !!!aradıgınız excel tabanlı hesaplama programı bu linkte. :)

    tskler tekrardan linke bakip programı indirdim benim telefonda çalıştiramadim, acaba excelim gincel mi değil derken, konudaki mesajlara da bakinca bir arkadaş da farkli excel versiyonlarinda pcde de calistiramadigini söylemiş, konuyu tekrar hortlatmiş olayim, forum yetkilileri veya paylaşan arkadaş gincelleyebilir herkes için genel bir sorunsa

    yüksek güce sahip 2 model sanırım hep 4.5 kg ve üzeri ağırlığa sahip
    3.250grdan hafif modeli var mı?
    puncher jumbo sanırım yine edindiğim bilgi doğruysa 3.250 gr ağırlığında ve 450 cc tüpe sahip, kaç ft gücü olduğu konusnda net bilgi bulamadım ve etkili atış sayısı,
    kral pcplerde at44deki setuskur gibi kolay bir yöntem yok gördüğüm kadarıyla, 3.250gr ağırlığında en güçlü modeli tavsiye eder misiniz?yardımlarınız için şimdiden tşkler.

    düzeltiyorum jumbo 3.5kg ağırlığındaymış aklımda yanlış kalmış, kralın kendi web sitesinde de yeterli bilgi yok, kralın tüm modelleri hakkında detaylı yazı veya videolar olsa herkes için çok yararlı olur aslında.

    yüksek güce sahip 2 model sanırım hep 4.5 kg ve üzeri ağırlığa sahip
    3.250grdan hafif modeli var mı?
    puncher jumbo sanırım yine edindiğim bilgi doğruysa 3.250 gr ağırlığında ve 450 cc tüpe sahip, kaç ft gücü olduğu konusnda net bilgi bulamadım ve etkili atış sayısı,
    kral pcplerde at44deki setuskur gibi kolay bir yöntem yok gördüğüm kadarıyla, 3.250gr ağırlığında en güçlü modeli tavsiye eder misiniz?yardımlarınız için şimdiden tşkler.

    Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok tşkler, bir diğer sorum (forumda hesaplama linki vardı sanırım excel tabanlı bulamadım) , 6 lt scuba ile jumboyu kaç kez doldurabilirim acaba?Aslında kral pcpcler hakkında birçok sorum var da ona ayrı konu açarsam sanıırm daha iyi olur, iyiy forumlar herkese:)

    Arkadaşlar daha once 1 kez 22 1 kez 25 cal hatsan bt65 olmak uzere 2 kez pcp tufek sahibi oldum, paket içeriğindeki pompa ile yorgunluğum keyfimi geçti dolum yaparken, şimdi hem butçe hem estetik açidan bir kral puncher jumbo almaya niyetleniyorum ama 200 barlik bt65 tup hacmi yuzunden zor doluyor diye biliyorum teorik olarak (bilgilerim doğruysa ) at44 çok daha rahat diye soyleniyordu, jumboda 450 cc tup 2 bt65 gibi yorarsa yandım mugla'nın milas ilçesinde yaşıyorum, scuba tup alsam da doldurma imkanım yok, pompa ile yurur mü bu iş, veya at44 gibi 200 bar 180cc tuplu silahlarla ancak mi idare edilir pompayla? Kralın yeni nesil pompaları da öncekilerden farklı diye okudum forumda. yardımlariniz için şimdiden teşekkürler.

    arkadaslar benjamin pcplerin turkiyede tamiri yapiliyor mu su anda bir discovery almak var aklimda. Malum valflar falan giderse yurtdisindan getirtmek hele ki monte etmek elimden gelmez. Bu nedenle sormak istedim. Cevaplara simdiden tskler.

    ben 22lr ya da pcp almak arasinda kalsam boyle bir soru sorarak konu acardim ztn her 100ft havaliyla av yapilan ulkede 22lr ile yasak diyemi yapiyor yapanlar bu bir zevk meselesi bence siz benim para kaybetmeme uzulmekten daha baska dusunceleriniz var ki ne yapacaksiniz 100fpe havaliyla once onu soyleyin demissiniz herkes hangi tufegi alacagini tavsiye alirken ne amacla alacagini belirtmeli diye bir forum kurali okumadim.Yani konuma mesaj yazarken oyle bir uslubunuz var ki cumhurbaskanina suikast icinmi aliyorsun der gibi, ilk yazdiginizi hic yazmasaniz 2inci bolumdeki bazi satirlar dikkat edin bazi satirlar diyorum size bir 22 lr oneririm cok daha mantikli olmazmi ucuza da gelir tarzinda olsaydi tartismadan cok bilgi alisverisi olurdu

    sizce? bu soruyu sordugunuza gore akliniza biseyler gelmis olmali 100ft havali silahin satilmasi kanun disi degilse ben almakla nasil bir hata islemis olabilirim? Ne yapacagima gelince tahribatli havali tufekleri seviyor olabilirim, yurtdisi avlarimda da kullanicak olabilirim, marka model olarak bana tavsiyede bulunsaydiniz cok daha minnettar kalirdim

    Gücü minimum 100 ft olan pcp tüfek arıyorum, bütçe olarak bir üst limit yok. aklıma daystate air ranger geliyor bu silah da ağırlık olarak fazla geliyor bana, istediğim istikrarlı atış ve bir o kadar tahribat ve de mümkünse biraz hafifi bi silah şimdiden yardımcı olan herkese tşkler.