alperen adlı kullanıcının mesajları

    Anladığım kadarıyla 16grain çekirdek ar6 gibi bir tüfeğe hafif gliyor ve (bildiğim kadarıyla) 1100 fps giibi hızlarda çekirdek savruluyor. 28grain pelleti 900fps dolaylarında yani s410 un 16 graini attığı hızlarla attığında çok güzel işler çıkarabiliyor.


    Aslında ar6 ya 60cm kadar lw namlu takılsa ve atışlarda hep eunjin 28grain gibi (sanırım biraz da sert) çekirdek kullanılsa çok güzel sonuçlar vereceğini düşünüyorum.

    Birşeyi merak ettim, şarjörü ar6 şarjörüne çok benziyor ancak yine aynı markanın (eunjin) pelleti ar6 reviewlerde gördüğümüze kıyasla çok daha kolay şekilde şarjöre giriyor ve şarjör de ar6lara kıyasla çok daha ufak bir zorlamayla silahtaki yerini alıyor. Peki sistem aynen ar6daki gibi pellet şarjörden namluya basınçlı hava ile geçip mi yolunu alıyor (ki bunun isabetliliğe çok büyük eksileri var.), yoksa şarjördeki pellet her kurulumda bir sistem ile namluya itildikten sonra mı yüksek basınçlı havaya maruz kalıyor?


    Saygılarımla.

    red dot un üstündeki büyük kapak açma kapama başlığı,, hatırladığım kadarı ile o tekerin üstünde ince tırtıklı kapak var,sol 2 parmağınız ile altdan tutun,sağ 2 parmağınız ile de o tırtıklı kapağı çevir,kapak açılacaktır,

    Kadir abi, aynı pil bitme durumu bana da olmuştu açık unutmuştum. öyle 4 parmakla çıkabilecek birşey değildi benimki. 2 tane penseyle bikaç dakika uğraştıktan ve onlarca derin çizikten sonra açabilmiştim o kapağı. Optima 1x40 red dot idi. :) Çizikleri gördükçe artık açık unutmuyorum :)

    112 dolar yine gümrüğe takılmaz. Hatta 140 dolara kadar takılmaması gerekiyor (100 euro limit)


    Ama gümrük memuru o an paketten şüphelenirse gümrükte bekletme hakkı var. Eğer ürün yasak değil ve 100 euro altında ise, kredi kartı ekstersi ve paypal çıktısı ile gümrüge gidip sorunsuz alabiliyorsunuz. Eğer 100 euro üzeri ise kargo dahil fiyatı üzerinden %10 gümrük vergisi ödersiniz.


    Bu şüphelenmede genelde paket büyüklüğü ve ağırlığı etkili olur.


    Bu arada bildiğim kadarıyla amerikada (bizde 100 euro olan) limit 3.000 dolarmış. Kişisel eşyalarda..

    Bu arada at44ler için: En stabil atışlarını 180-120 bar arasında gösterir. bu basınç aralığında sizin yaklaşık 30 adet oldukça stabile atışlar yapmanızı sağlar.


    Ben de at44wx10 Lw kullanıyorum, basıncı 180 civarına getirdiğimde 30 kadar atışı güzel bir stabiliteyle yapabiliyorum. Tüfeğiniz hayırlı olsun.

    50-100 hatta 150 metre atışlarda size 6-24x56 dürbün fazlasıyla yetecektir.
    Ama almışken daha iyisi olsun deyip, 16 euro fazla verip daha çok zoomlusunu alaiblirsiniz.


    Bizzat ben 16 euroya kıyıp 10-40x60 alırdım. (Hem tüfeğin şekli güzelleşirdi hem de yeni eline alan biri görüntüyü bulamadan tüfeği geri bana verirdi ;şrofls;. )

    Aslına bakarsanız bana bu bizim yaptığımızın aynısı gibi geldi. (50 yard için) önce 2-3 atış yaparız hedefin orta noktasına nişan alarak. Atışlarımızın toplandığı dairenin orta noktasından, nişan aldığımız hedefin orta noktasına olan yatay ve dikey uzunlukları ölçeriz. dürbünümüz 1/4 moa ise: 100 yard mesafede her bir klik 0.25 inch oynatır artı kılımızı, 50 yard mesafede ise 0.125 inch oynatır. Eğer atışlarımız orta noktanın 2 inch kadar solunda toplandıysa, yandaki taretimizi sağ istikamette 2/0.125 = 16 klik çeviririz, aynı işlemi dikey için de uyguladığımızda dürbün işi tamamdır.


    Aslında o kadar zor birşey değil bence, boş bir zamanda bu tablo kolaylıkla çıkartılabilir. Ayrıca ateşli ya da havalı silahlarda bu ayarlamalar değişmeyecektir, herşey kullandığımız dürbünde bitiyor.


    Umarım bir yanlışım yoktur, saygılarımla.

    Çok güzel gözüküyor. Ancak şöyle olsa daha güzel olurdu diye düşünüyorum:


    [Resim Engellendi: http://img10.imageshack.us/img10/4584/4pgqcjmh.gif]


    Pek belli olmamış ama aslında namlu ceketi olsun izterdim hacim ve ahşapın görünüşünden başka.