btopak1 adlı kullanıcının mesajları

    Lastiğin sertliği ile oynayarak dürbünün hareketini azalttım, ama dürbün normal bir ayağa sıkıca bağlıyken bile atıştan sonra görüntüyü kaybediyorum. Bu ayağı diana mod 31 ile ve Torpedo 150 kardeşi olan webley scott special ile denedim, ikisinde de dürbün yerinde durmuyordu, artık duruyor. Özellikle diana dampa ayak kullanmama rağmen dürbünün arkasındaki stoperi bile itiyor. Hatta stoperin kızağa sabitleyen dik vidadan bile çapak kaldırdım. Ayağın arka ucunun altına bir iki kat PVC koymuştum, sanırım ayakların tüfek kızağına iyi tutunamamasının sebebi bunlar. PVC leri kaldırdığım zaman dürbün sıfırlamak için taretlerden fazla oynamam gerekiyor, o zaman da optik merkezi fazla kaydırmış oluyorum, her atışta aynı kaynağı yapmak daha da bir önemli oluyor.

    Elimde biraz hırpaladığım tek parça bir ayak vardı, aşağıda fotoğraflarını gördüğünüz tadilatı yaptım. Üstten freze ile düzledim, kırmızı çizdiğim yerleri kaporta boyacıların kullandığı pasta ile bir güzel parlattım, sonuçta kalıpçıların kullandığı türden bir V yatak elde ettim. Dürbün bu yataklarda ileri geri oynarken aşınmasın diye V yatağa temas ettiği noktalara çift taraflı bantla PVC filim yapıştırdım. Dürbün sıfırlamasını yaparken ayağın arka tarafını yükseltmem gerekti, dürbünün arkasına fazlada bir kat daha PVC yapıştırdım. Namluya mıknatısla bir mihengir tutturdum, dürbünü ileri geri elimle oynattığımda hiç sapma olmadan 2 santime kadar hareket edebiliyor. 300 kadar saçma attım, hala bir sorun, sıfırda kayma yok. Tek sorun, dürbünün dönmesi ve artıkılın dikliğinin her atışta ayar gerektirmesi. Ayağa bir iki tadilatla bu sorunu da gidereceğim yakında.


    Yorumlarınızı bekliyorum...


    [Resim Engellendi: http://i43.tinypic.com/347d3d0.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i42.tinypic.com/25559q0.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i42.tinypic.com/34qu5cj.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i44.tinypic.com/esrrt1.jpg]

    Keneyi çıkınca hedefe koyup vurmak yerine çapı uygunsa tüfeğe koyup hedefe atmak daha kolay olur mu acaba? Hedefte kırmızı bir iz bırakır... ;tufey# İntikammmmmm


    Geçmiş olsun...

    "Avrupa'nın meyve sebze kaynağı İspanya ve İtalya, oralara da duman bulutu az uğradı, yani sorun yok, yenebilir.


    Türkiye'de meyve ve sebzede kullanılan gübre ve zirai ilaçlar Avrupa normlarına uygun değil, Türkiye'den değil Mozambik'ten alınmalıdır.


    Maalesef Avrupa'nın meyve sebze stokları ciddi dumana maruz kaldığından, dost ve kardeş ülke Türkiye'den alım yapacağız, ama verdiğimiz paralar Türkiye'nin güneydoğusunda kullanılacak silahların ödemelerinde kullanılmayacak.


    Türkiye' de kullanılan zirai ilaçlar Avrupa normlarına uygun değil, önce Türkiye'den İsrail'e, oradan Avrupa'ya satılacaklar."


    Arkadaşlar, bunlar aklıma gelen teorilerden sadece üçü beşi. Bu sebze meyve işinde kimin ne kadar stoğu var, kimin borsada hisselerini kim almış, kimin tekerine kim çomak sokacak, kim komisyonlardan kaç para çarpacak gibi aslında meyve ve sebzenin gerçekten bozulup bozulmadığıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan parametrelere bağlı olarak bu iş sonuçlanacak.

    Selamlar,


    ben yaklaşık 3 kutu 4.5 pelet attım, uzun mesafe denemedim, ama 10 metrede ayakta destekli olarak 5 peleti tek delikten geçiriyorum. AA field heavy kullandım, FX de iyi sonuç veriyor. Kurması kolay, tetiği plastik, tek ayar vidası var, oldukça yumuşak. Üzerinde dürbün durdurmak zor, sürekli geri kaçıyor. Pistonu veya tetiği dağıtmadım, namlunun kırılması, kapanması gayet tok.


    Kolay gelsin.


    Teşekkürler Sideprensi07, bugün tavsiyene uyup dürbün zoom ayarıyla oynadım ve hedefle artıkılı çakıştırdım, 10 metrede 1 santim içine atış yapabiliyordum, tek delik yapmayı becerdim. Hatta acaba yanlış deliklere mi bakıyorum dedim, ama her atışımda delik biraz daha netleşti, şekli değişti, sonuç 5 atışta genişçe tek delik.


    En kısa zamanda foto eklerim, 10 metre ayakta destekli atış, silah Diana 31 4.5mm, pelet AA field heavy. g;$i

    Şu malum vidayı daha uzunuyla değiştirdim, artık tetikte birinci kademe (yani istinat boşluğu) yok, yaklaşık 5-6 mm hareketin sonunda atış yapıyor. Dediğiniz gibi tüfeği sertçe yere vurarak denedim, sorun yok. Hatta aynı testi haftada bir iki yapıyorum, belki kaçar maçar. Silahı kimseye vermiyorum ama verecek olursam tetikte boşluk olmadığını söylemem gerek, gerçekten bilmeyenler için sakat olabilir.

    Gezin yükseklik ayarını yaptığınız numaralı diski sonuna kadar gevşetin, yani gezi en yüksek noktasına kadar açın, disk çıkar, gez öne katlanır, gezin altından da bir yay ve iki adet yıldız vida çıkar.


    Kolay gelsin.

    Hazır saçmalara modifiye konusu açılmışken;


    deneme amaçlı aldığım bazı saçmaların boyu benim silaha 0.6 mm kadar uzun geliyor ve kullanamıyorum. Çaptaki daireselliği bozmadan boyu kısaltmak için denenmiş bir yöntem var mı acaba?

    Selamlar,


    ustalardan değilim, ama Gamo pro magnum kullandım ve benzeri sıkıntılarım oldu. Bazı saçmalar kalıptan iyi çıkmış, bazılarında ise felaket derecesinde çapak var. Bu çapağın yerine göre saçma tam anlamıyla sapıtabiliyor. Özellikle tüfeğe saçmayı yüklerken etekteki çapaklar ezilir sağa sola takılırsa durum daha da fena. Yani hem çapaksız olmalı, hem boyu fazla uzun olmamalı. Saçmaları atmadan önce gözle biraz ayıklayıp tekrar denemenizi öneririm. Gamo kutularında sahtelerinin olması da söz konusu.


    Daha kaliteli olduklarını düşündüğüm HN diabolo baracuda saçma denedim, boyu uzun geldiği için Gamo magnumdan bile daha fena dağıldı.


    Kolay gelsin.

    Benim tetiğin altındaki değil ama sol alttaki yayı daha yumuşağıyla değiştirdim, sol altta görülen metal parçaların birbirine sürtündüğü yerleri de ince zımparayla parlattım, tetik çok ciddi yumuşadı, tavsiye ederim. Tetik yolunun uzunluğu bariz belli zaten, ama bu yolun çoğu istinat kısmında (yani birinci kademede), ikinci kademeye de eliniz alışıyor.

    Doğrudur, malzeme kapron, ama maalesef depron kadar dayanıklı değil, gidiyorum Koçtaş' a, alıyorum iki tabaka, 2 yıl kesip biçiyorum böyle.


    Ayakların altına filim koyuyorum ama yaklaşık tek tarafta 2 mm kalınlık yapmama rağmen sağ sol ayarında değişiklik olmuyor, :him:s sürekli sağa vuruyorum ve sadece yukarı aşağı ayarını yapabiliyorum. Kullandığım ayak tek parça dampa, yani fazla oynama şansım yok. Sportsmatch ayarlı ayaklar güzelmiş ama dampa olmadığı için dürbüne zarar verebilirim (benim makina yaylı).


    Sağ sol ayarı için dampa ayağın kızaklarına filim koymayı deneyeceğim, sonuçları paylaşırım.


    Bülent

    Selamlar arkadaşlar,


    diana mod 31 4,5mm silahıma dürbünü taktım, 10 metrede (tamam yakın ama yavaş yavaş....) ekteki grupmanı yaptım. Dürbünün sıfırını tam ayarlamadım, amacım gruptu.


    Desteksiz ayakta atış, AA field heavy saçma attım. Saçmayı da fotoya ekledim. Saçma vuruş merkezleri yaklaşık 1,5 cm içindeler.




    [Resim Engellendi: http://s12b.directupload.net/images/100212/temp/xhm39wn7.jpg]




    Bu arada dürbünü silah üzerinde sıfırlamadan önce aşağıdaki fotodaki aparata yerleştirip sıfırladım. Dürbünü V yataklara yerleştirip optik merkezinde çevirmeye başladım. Tahmin edeceğiniz gibi artıkıl her tarafta gezindi. Biraz uğraştıktan sonra sabitlemeyi becerdim. Yani dürbünü çevirdiğimde artıkıl hep aynı noktayı gösterdi. Amacım artıkılı merceklerin optik merkezine getirmekti. Bildiğim kadarıyla iki etkisi var; nişan alırken başımı sağa sola yukarı aşağı oynattığımda artıkıl aynı noktada kalıyor, yani paralaks çok azalıyor. İkinci etki ise, dürbünde yükseklik ayarı yaptığımda sağ sol ayarı kaymıyor, aynı şekilde sağ sol ayarı da yükseklik ayarını etkilemiyor. Yaptığım aparat laminat parkelerin altına koyulan izolasyon köpüğü, 404 ile yapıştırdım, dingildememesi için epey minik takviyeler yapıştırdım.


    Dürbünü silaha taktıktan sonra ayar vidalarıyla oynamadan altına sağına soluna asetat parçaları ekleyerek sıfırladım. İnce ayarını en son ayar vidalarıyla yapacağım.




    [Resim Engellendi: http://s11b.directupload.net/images/100212/temp/ez9v952w.jpg]


    Kısmetse burada 50 ve 100 metre atışlarımı da paylaşacağım.




    Attığınızı vurun.

    Keşke bunları ben çekebilseydim, youtube da "barrel vibration" yazıp aradığınızda çıkan videolardan birisi bu. Bir sonrakinde de PCP tüfeğin atışı var, ilgililere duyurulur.



    Belirttiğiniz gibi namlu yukarı aşağı çok fazla sallanıyor, eğer becerip ağırlık merkezi teorimi çalıştırabilirsem bu kadar sallanma olmamasını bekliyorum.



    BT

    Burada tepme açıkça görülüyor. Kundakla namlu arasında da hareket var, Hatsan torpedo kundaklarını tutan vidalar bu nedenle gevşiyor.




    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Üretim hatlarında kalite kontrol amaçlı kullandığımız bir kamera ile çekim yaptım. Poz süresi 1 milisaniye, kameranın işlem süresi 5 milisaniye, ancak kamera ile bilgisayar arasındaki haberleşme nedeniyle her kare arasında yaklaşık 15 milisaniye oluyor, bu nedenle saçma 300 metre/saniye ile atıyorsam (Webley scott special 5.5) bu sürede 4,5 metre gidiyor. Saçmanın havada yakalanması tamamen tesadüflere kalıyor, denemelere devam....


    Fotoğrafla ilgili arkadaşlara bir sorum var: DSLR makinamın uzaktan elektronik deklanşörüne sinyal verdikten kaç milisaniye sonra çekim yaparım, bir fikriniz var mı? Makinayı hazırlayıp, tüm ayarları manuel yapıp, deklanşör kumandası olarak iki kablo ucu kullanacağım. Bu iki kablo birbirine dokundurulduğunda çekim yapabiliyorum. Silahın önüne aralarında 1mm olan iki plaka alüminyum folyo koyup kabloları bu plakalara bağlayacağım. Saçma folyoları delip geçerken kablodan da akım geçecek ve fotoğraf çekilecek, ama hem işlemci süresi, hem aynanın kalkma süresi bakalım kaç milisaniye olacak. Aynı folyoları bir kronometreyi çalıştırmak için de kullanıp fotoğraf makinasının görebileceği yere yerleştireceğim, böylece kaç milisaniye gecikme olacağını da görebilirim. Kronometre işlemcisindeki gecikmeyi ihmal ediyorum.



    Bir başka deneme konusu da uzun poz süresi ile karanlıkta atış yapıp alüminyum folyoları flaş tetiklemek için kullanmak.Dediğim gibi, denemelere devammmm. Acaba bunlarla uğraşacağıma daha çok atış yapsam daha mı iyi olur? ;confused;

    Değerli üstadlar,




    ekteki fotoğrafta Victory marka hafif bir saçmanın yaklaşık 20cm ilerdeki hedefe vurmadan hemen önceki hali var, maalesef çok net değil. İyi görünmemekle beraber, saçmanın düz değilde eteği aşağı kafası yukarı bakar bir şekilde gittiğini tahmin ediyorum. Hedefe vurduğunda kağıtta kalan şekilden de bir şey anlamak mümkün değil, bazen minik bir delik, bazen parçalanmış delik açıyor. 10 metrede desteksiz 1,5 santim içine atabiliyorum, ama daha uzun mesafe denemedim.


    [Resim Engellendi: http://s1.directupload.net/images/100206/temp/hbes9snt.jpg]




    [Resim Engellendi: http://s10b.directupload.net/images/100206/temp/5xrd6d9t.jpg]


    Saçmanın düz gidip gitmediğini nasıl anlayabilirim?




    Teşekkürler.




    BT