Emre Bey, çok güzel olmuş. Benim de Levent gibi dikkatimi tüfeğin temizliği ve estetik güzelliği çekti. Harika görünüyor. Dürbün ve ayaklar, daha da güzel bir görünüş vermiş.
berkman tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
İnceleme için çok teşekkürler Mustafa.
-
Sevgili Levent, "polemiğe girmek" sözüne itirazım var. Ben yazışmaların başından beri herkesin özgürce kendi fikrini yazdığını görüyorum ki bu çok güzel bir şey. Elbette herkes sorunlarını, önerilerini, yorumlarını çekinmeden yazacak ki hep birlikte değerlendirip daha doğrusu ve iyisine doğru yönleneceğiz.
En büyük korkum, bu yazışmalardan dolayı insanların gönül koyması, kırılmasıdır ki sakın böyle bir şey yapmayalım. Fikirlerimizi, önerilerimizi, yorumlarımızı zaten şimdiye kadar olduğu gibi medeni çerçeveler içerisinde yazmaya devam edelim, ama bunu yaparken de organizasyonu düzenleyen arkadaşlarımızı zor durumda bırakmayalım.
-
Peeeyyyy, kendi vuran tüfek ne ki Berke? Bizde kendi vuran pelletler var. At ağzına, tuu diyerekten fırlat, kendi kendine 500 metre ötedeki hedefi bulup vursun.
-
Mustafa, senin ve Efeler Grubunun tüm emeklerine, her zamanki destekleri için Hatsan firmasına ve Bahtiyar Bey'e çok çok teşekkürler...
Katılımcı sayısının şu anda 30'a yaklaştığı ve 40'ı bulabileceğini düşünerek, aşağıdaki hesaplamayı yaptım:
- Katılımcı 40 kişi
- Kişi başına 50 atış
- Ortalama atış başına süre 1 dakika (hazırlanma, hakemin atış emrini bekleme, konsantre olma, nişan alma ve atışı tamamlama, bir sonrakine geçiş)
- Kulvar sayısı 6 (aynı anda 6 kişi atış yapacak)
kriterlerini göz önüne alır isek (40x50x1) / 6 = 333,33 dakika = 5,55 saat yapar. Ayrıca tanışma, kayıt, sohbet, dolum, tüfek güç kontrolleri, öğle yemeği vs. gibi diğer süreler ile birlikte süre 8 saate kadar uzayabilir.19 Mayıs tarihi için İzmir'de gün batımı 19:24 görülüyor. Karanlığa kalmamak için, yarışmanın en geç saat 10:30 - 11:00 civarlarında başlaması gerekiyor.
-
Koray, senin peder 1970'li yıllarda Amerika'ya gezmeye gitmiş miydi? Mr. Hollowpoint'i görünce birden aklıma takıldı da... Amerika'da bir kardeşin olmasın?

[Resim Engellendi: http://www.filintalar.org/images/koray.jpg]
-
Bu arada gerçekten gelecek yıl ziyaret etme niyetinde olanlar için söyleyeyim: Şu anda Pegasus'un kampanyası var, 7-10 Mart 2014 tarihlerine denk gelen İstanbul-Münih gidiş geliş uçak bileti tüm vergiler dahil 211 TL. Münih - Nürnberg arası 170 km civarında olup tren ile 1,5 saat. Ancak 3-4 kişi birlikte olur ise araba kiralayarak ulaşım trene oran ile çok daha ucuz.
Gitmeyi düşünenler ve maliyetini merak edenler için yazayım:
Biz 4 kişi gittik. Biletleri 4-5 ay önceden Lufthansa kampanyasından tüm vergiler dahil gidiş dönüş 276 TL (120 €) ya aldık. Münih Havaalanından, AVIS'ten rezervasyonunu yapmış olduğumuz I sınıfı FIAT Freemont 2.0 MTJ Auto aracın 4 günlük kirası için 165 € ödedik ki jip sınıfı, bu güçte ve donanımda bir aracın Türkiye'deki günlük kiralama bedeli 250 TL'den aşağı değildir. Aracın dizel olması da avantajımızdı ve 4 gün boyunca 616 km yol yapıp sadece 66 € yakıt bedeli ödedik (Almanya'da dizel yakıt bedeli 1,37 €/lt). Yani araç maliyeti toplamda 231 € oldu ki 4 kişi Münih-Nürnberg arası gidiş/dönüş bileti çok çok fazla tutardı. Ayrıca havaalanından şehre veya tersine ulaşım sorunumuz da olmadı.
Aracın bir avantajı da şu: Fuar süresinde aşırı talep ve sınırlı oda yüzünden şehir merkezindeki otellerde oda fiyatları kişi başı 150 €/gece fiyatına kadar çıkabiliyor. Halbuki biz araba olması dolayısı ile Nürnberg'in 35 km kuzeydoğusunda doğanın içinde ufak ve şirin bir köyde 3*** ayarında bir otelde kahvaltı dahil kişi başı 55 €/gece bedel ile kaldık. Diğer kaldığımız oteller de genelde kahvaltı dahil 50-55 €/gece aralığındaydı. Tek kişilik odalar tuttuk, 2 veya 3 kişilik odalar tutulması halinde oda fiyatı daha da düşerdi.
Yemek konusunda: Eğer döner, sosis, fast food türünde bir şey tercih edilir ise kişi başı bir öğün 10-15 €, restoranda yenilir ise 20-25 € tutuyor.
Dönüşte bir hesap yaptığımızda, uçak bileti, kiralık araba, otel ve yemek masrafları ve ufak tefek diğer harcamalar dahil kişi başı 500 € civarında bir harcamamız olduğunu gördük. Orta sınıf 2. el bir PCP bedeline denk gelen bu miktar, bence böyle bir fuarı görmeye değerdi.
Fuara giriş ise biraz sıkıntılı: Bu bir ihtisas fuarı olduğu için sadece sektörde ilgili iş adamlarını almak istiyorlar. Hobi amacı ile gelen kişilerin normalde fuara girmesi mümkün değil. Elinizde fuar davetiyesi dahi olsa, sektör ile ilgili iş yaptığınızı belgelemeniz lazım. Biz bunun için fuar öncesinde, fuara katılan Türk firmalarından birisinden hem ücretsiz giriş davetiyesini temin ettik (normalde 3 günlük giriş bedeli 44 €), hem de firmanın antetli kağıdına yazılmış, isimlerimiz bulunan ve sektör ile ilgili iş adamı olduğumuzu belirten İngilizce bir yazı alarak herhangi bir sorun ile karşılaşmadan girdik. Ama biz girerken, kapıda bir çok derdini anlatmaya çalışan kişi olduğunu da gözlemledim. O neden ile önleminizi de fuara gitmeden burada alıp işi sağlama bağlamanız lazım.
-
Hayırlı olsun Alper, güle güle iyi günlerde kullan. Göbek desteği tamam, hamster tamam, tüfek tamam. Senden ilk 3 bekliyoruz artık kaçarın yok.
-
Taylan'ın da belirttiği gibi o kadar çok firma ve silah / aksesuar vardı ki, insan şimdi hepsini birden hatırlayamıyor. Aklımda kalanlar:
- Evanix GTK290'a bayıldım. Tam otomatik ve taktik görünümlü, üretim kalitesi dış kısmında çok çok yüksek, sanırım iç kısımlarda da aynıdır. Satın almak için İhracat Müdürü ile konuştum, Türkiye Temsilcisi olan Turaç ile görüşmemi, ama bir istek gelir ise bu isteğin benden geleceğini bilerek özel bir indirim yapacağını da şaka ile karışık belirtti.
Evanix, ayrıca web sitesinde yer almayan 2 adet taktik görünümlü tüfeğini sergilemişti. Fotoğraflarda görebilirsiniz.- EdGun'a söylenecek bir şey yok, şahane bir tüfek. Ed ile konuşmamızda, EdGun için Rusya'da "oyuncak" olarak sertifika çıkardığını, Moskova'da satın almanın mümkün olduğunu, satın alma ve Rusya dışına çıkarma için başka bir özel belge / izin gerekmediğini söyledi. Sadece Türkiye gümrüğüne girişte bulunur ise sorun olabilir. Fiyatlarının ortalam 1200 Euro civarında olduğunu belirtti
- Yine Rusya'dan KalibrGun'ın çok kaliteli ve EdGun benzeri bull-pup'ları dikkatimi çekti. Onların da üretim kalitesi ve görünüşleri çok güzel, EdGun ile yarışır. Ancak atış testlerinde EdGun'a göre nerededir bilmiyorum. Stand yetkilisi kaliteli ahşap kundakların fiyatı artırdığını, 800 - 1000 Euro aralığında olduğunu belirtti. Sentetik ve daha ucuz ahşap kundaklar ile fiyatı düşürmeye çalışacaklarını söyledi
- Yine Rus Ataman firmasının ilginç tüfekleri vardı.
- FX'de hem ok, hem de pellet atan Verminator MKII Extreme ve FX Indy modelleri ilginçti. Ayrıca FT tüfeği FX ft hayli başarılıgörünüyordu.
- Gun Power'da manometre ve dolum uçlu Spin-lock sistemli yeni tüp dışında pek bir yenilik yoktu.
- Crosman standı çok sönüktü. Bu sene ne Benjamin Marauder, ne de Rouge getirmişlerdi. Yetkili ile görüşmemizde Rouge'ların sadece ABD'de satıldığı, besleme problemleri olduğunu ve tamiratın sadece ABD'de yapıldığını, mühimmat bulmanın zor ve pahalı olduğunu belirtti. Benim edindiğim izlenim Rogue üretimi sona erdirildi, problemler yüzünden satmak istemiyorlar, kalanları yedek parça olarak tutacaklar. Crosman pompalı ve airsoft silahlara daha çok yer vermişti
- Feinwerkbau, Anschütz, Walther, Steyr, Hammerli vs. gibi müsabaka silahlarının kalitesine ve teknolojik üstünlüğüne yorum yapmak çok zor. Tüfeği omuzladığınızda bile dünyalar değişiyor.
- Ateşli silahlar kısmındaki tüfek ve tabancalar zaten kendimizi kaybetmemize neden oluyordu. Hele son gün Münih'te gezdiğimiz Frankonia mağazasında gördüğümüz 250 Euro'ya 0.357 S&W, 800 Euro'ya yivli tüfekleri görünce iyice kafayı yedik. Maalesef alıp gelme imkanı olmadığı için yalanmak ile kaldık, aynı zamanda yurdum insanının yediği kazığın büyüklüğünü hissettik

Şimdilik aklımda kalanlar bunlar...
-
Gerçekten yukarıda linki verilen siteden kopyalanmış bir yazı... Hiç etik bir şey değil...
Sanırım 5_ONUR_5 nikli Onur Akdoğan arkadaşımız gerekli açıklamayı yapacaktır. -
Filintalar Takımı'nı temsilen 8-11 Mart 2013 tarihlerinde Nürnberg-Almanya'da yapılan IWA 2013 Outdoor Fuarındaydık. Resimleri tek tek ayıramadığım ve sıralayamadığımız için karışık yollamak zorunda kaldık. Aşağıdaki linkten istediğiniz resimin üzerine tıklayarak büyültebilir ve izleyebilirsiniz:
http://www.filintalar.org/images/IWA2013/page_01.htm
IWA Fuarı, her yıl Mart ayında yapılan, Dünya'nın ileri gelen fuarlarından biri olup ateşli, havalı, airsoft, aksesuar, kamp malzemeleri ve güvenlik & SWAT takımları için silah ve aksesuarların sergilendiği, yeni ürünlerin tanıtıldığı bir Uluslararası fuardır. 2013 fuarı, Nürnberg Fuar Merkezinde, 1198 firmanın 8 ayrı salonda katılımı ile yapılmıştır. Seneye aynı fuar 7-10 Mart 2014 tarihlerinde yapılacaktır. Web sitesi:
http://www.iwa.info/en/Havalı silahlar hobimiz ile ilgili olarak bu fuarda her alan ve ürünlerini sergileyen bazı firmalar:
Weihrauch, Air Arms, Daystate, FXairguns, EdGun, Evanix, Hatsan, Atak Arms, Walther, Röhm, Feinwerkbau, Baikal, Anschütz, Crosman, Ataman, Cometa, Gun Power, Diana, Edgar Brothers, Gamo, Stoeger, Webley Scott, Brocock, Norica, Steyr, KalibrGun... -
...sanırsam bu ara bu sılahları bırıktırmek gıbı bı fıkırle bogusuyorum bunu yapmamak ıcın zor tutuyorum kendımı nezman bı av bayının onunden gecsem ızerı gırıp bıtane almak ıstıyorum

Aman dikkat, virüs tüm vücudu sarmış, bağışıklık sistemi pes etmek üzere... İncir ağacı falan değil, aslında bunun adı başka bir şey
... İmzaya bakın ne demek istediğimiz anlarsınız 
-
Sevgili Arkadaşım,
"Seri numarasını sil", "kaldır at" vs. önerilere kulak asmayın. Babanızın yaptığı da, sizin yapmak istediğiniz de doğrudur, yasaldır, yönetmeliklere göre yapılması gereken de budur.
Benim de 6-7 kurusıkı tabancam var ve hepsi bağlı olduğum ilçe emniyet müdürlüğüne kayıtlı. Zaten kanuna göre kuru sıkı silahların, satın alma tarihinden itibaren en geç 30 gün içerisinde en yakın mülkü amirliğe faturası ile birlikte götürülerek kaydedilmesi gerekiyor. Aksi takdirde 600 TL üzerinde para cezası var, ek olarak silaha da el konuluyor. Bildiğiniz gibi kuru sıkı silah satın almak için sabıka belgesi gerekiyor. Satılan her kuru sıkı silahın faturasının bir kopyası ile sabıka belgesi ve sizin kimlik kopyanız, satıcı firma tarafından emniyet müdürlüğüne gönderiliyor. Yani satın alanlar da belli, kayıt ettirenler de belli. İstenir ise tek tek tesbit edilebilirler. Büyük kentlerde bir denetleme yok, ama küçük yerlerde polisin adrese giderek hem ceza yazdığını, hem de silaha el koyduğunu bizzat satıcılardan duydum.
O neden ile her zaman yasal prosedürü izlemekte fayda var.
Sizin yapmanız gereken, kayıtta verilen belge ve silah ile birlikte emniyete giderek üzerinizden kayıttan düşürtmek, gerekir ise onlara teslim edersiniz.
Kanunu bilmemek mazeret değildir. Kuru sıkı ile ilgili olarak daha önce de bu forumda olsun, diğer forumda olsun kanun numarası ve maddeleri ile birlikte yazdım; o neden ile tekrar tekrar yazmak istemiyorum, forumda araştırılır ise bulunabilir.
-
Alalı henüz 4 gün olmuş, garanti kapsamında ya aldığınız bayiye giderek tamir için Hatsan'a gönderilmesini talep edin, ya da direkt olarak içerisine faturanın bir kopyası ile sorununuzu anlatan kısa bir yazı ile Hatsan'ın Kemalpaşa-İzmir Fabrikasına gönderin. Kargo bedelini siz ödeyeceksiniz unutmayın.
-
...Samsunda musa usta isimli birisi imal ediyormus benim dipcigin altindada mk diye bi damga var, galiba oda musa ustanin elinden cikma.
Evet, dipçik Samsun'dan Musa Karaoğlan ustamızın yapımıdır, MK damgası da ona aittir.
-
Güle güle kullanın. Çok güzel bir tabanca almışsınız. Hem isabetli, hemde ağırlığı ile, yapım kalitesi ile, şarjör şeklinde tüpü ile harika bir tabanca.
Bende CP99 hastası olduğum için ocağıma çoktan incir ağacı dikildi, çünkü nikel, military, black, compact tüm versiyonlarını aldım

Sadece Gamo'nun bazı pelletleri şarjöre tam oturmayıp kayabiliyor, bu da atış esnasında sajjörün dönmesini engelleyebiliyor. Tavsiyem, hedef atışı yapacaksanız RWS R10 Hobby Match veya benzeri küt başlı (wadcutter, match) kaliteli pellet kullanmanızdır.
Tekrar hayırlı olsun.
-
Hobimizin gelişmesi, kitlelerce tanınması ve en önemlisi tarihe bir kayıt düşülmesi bakımından çok önemli bir haber

Tekrar, bu yarışmayı organize eden A Takımını, tüm sponsorları, tüm katılımcıları kutlarım

-
CO2 basıncı 20 C'de 58 bar civarındadır. Isı yükseldikçe basınç yükselir, ısı düştükçe basınç düşer:
http://hvac-talk.com/vbb/attachment.php?attachmentid=204972&d=1313193512
TheNightHawk'ın belirttiği gibi, tüp içerisinde CO2 sıvı haldedir ve sifon sistemi olmadığı için tüp dik tutulmadıkça, sıvı CO2 valfe akarak hem donmasına, hemde O-ringleri düşük ısıdan dolayı deforme olmasına, daha sonra gaz kaçırmasına neden olur.
Bu nedenden dolayı, son zamanlarda paintball silahlarında CO2 kullanımından vaz geçilmiştir. Onun yerine 200 bar ve 200 veya 800 cc'lik alüminyum veya 300 barlık kompozit tüpler içerisinde sıkıştırılmış kuru hava kullanılmakta ve bu basınç tüpün ucunda bulunan bir regülatör vasıtası ile 60 bar civarına düşürülerek paintball veya CO2'li silahlarda kullanılmaktadır.
PCP silahlarda ise direkt olarak 100 - 200 bar basınç aralığında çalışmaktadır. Sifon sistemli bir tüple birlikte CO2 kullanabilseniz dahi elde edebileceğiniz maksimum basınç 60 bar olabileceğinden PCP tüfekten bir verim alamayacaksınız demektir.
Ben Condor kullanıyorum ve Condor için satılan CO2 adaptörü denilen bir parça var:
http://www.pyramydair.com/s/a/AirForce_C…n_Talon_SS/1713
Normal CO2 dolu paintball tüpünü bu adaptöre takarak Condor'da CO2 ile atış yapabiliyorsunuz. 2 sene kadar önce bu adaptörü alarak CO2 tüpü ile atış yapmak istedim ama performans o kadar kötü ve hız o kadar düşüktü ki (pelletin havada gidişini görebiliyordum) bir daha kullanmadım.
-
Ooooovvv! Hazırlıklar sıkı ve diğer takımlar için hayli ürkütücü

Resimler de, ortam da çok güzel. Tekrikler A-Takımı

-
Aşağıdaki fotoğrafta Şahin mi, Atmaca mı (kuş cinslerinden pek anlamam) ne ise ayaklarında bir ip bağlı gibi geldi, büyük ihtimal ile ehlileştirilmiş ve av amacı ile eğitilmiş bir yırtıcı kuş olabilir:
[Resim Engellendi: http://i48.tinypic.com/vhalg6.jpg]