berkman adlı kullanıcının mesajları

    Geçen Pazar günü Zoraki HP-01 Ultra 5.5 mm ile 1 - 6 pompa arasında, her bir grupta 10 atış olmak üzere hız ölçümleri yaptım. Atışlarda JSB Exact Jumbo Diabolo 1,030 gram / 15,89 grain pellet kullanıldı. Toplamda 210 pompa yapıp, ben bu yaşta daha fazla pompalayamayacağımdan u½%; maalesef atışlar sadece bir pellet cinsi ile sınırlı kaldı. Umarım ileri de farklı pelletler ile atış ve ölçümler yaparak bu başlık altında yayınlarım.


    Yapılan atışlar, tabloya aktarıldığında durum şu:


    [Resim Engellendi: http://www.turkcards.com/images/hp-01chrono.jpg]



    İsteyenler, aşağıdaki linktten Excel dosyası olarak ta indirebilirler:
    http://www.turkcards.com/image…p-01_ultra_5-5_chrono.xls


    Görüldüğü gibi, 1. pompa ile 2.pompa arasında %40 artarken, enerji artışı %97,5 oluyor.


    Benzer şekilde 2.pompa ile 3. pompa arasında %23 hız ve %44,7 enerji artışı var.


    Durum 3. pompa ile 4. pompa arasında %13 hız ve %30 enerji artışına dönüyor.


    4. pompadan itibaren ise hız ve enerji artış oranları hayli düşüyor. Bu da bize en yüksek/güç oranının optimum olarak 4 pompada sağlanabildiğini, bundan sonraki pompalamaların biraz gereksiz olduğunu gösteriyor.


    O neden ile katalog ve kullanma kılavuzlarında belirdiği gibi, maksimum pompa sayısı 4 olmalı.

    Katlanan elcik (foregrip) leri eBay'de bulabilirsiniz. Aşağıda çok çeşitli tiplerini bulabilir, beğendiğinizi satın alabilirsiniz, ben de bu yol ile almıştım:


    http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=%2Bfolding+%2Bforegrip&_sacat=0&_odkw=foregrip&_osacat=0&_from=R40


    Dipçik ise, diğer arkadaşların da belirtmiş olduğu gibi Musa Usta'nın el yapımı. Kendisi ile PM ile iletişim kurarak, sipariş verebilirsiniz. Bu forumda Blackboy55, diğer forumda Karaoğlan nickini kullanıyor. Ayrıca şu anda diğer foruma da üye olmak için şifre gerekmiyor, geçtiğimiz haftalarda kaldırıldı.


    Bende, kendisinden daha önce temin ettiğim bir dipçik vardı. Biraz daha uzun olacak şekilde 10 cm daha uzununu da yaptırdım ve bugün elime ulaştı:


    [Resim Engellendi: http://www.turkcards.com/images/z-dipcik1.jpg]
    [Resim Engellendi: http://www.turkcards.com/images/z-dipcik2.jpg]
    [Resim Engellendi: http://www.turkcards.com/images/z-dipcik3.jpg]
    [Resim Engellendi: http://www.turkcards.com/images/z-dipcik4.jpg]

    Mustafa, Best Fittings'in linklerindeki valfi temin ederek tüpünün üzerinde kullanabilirsin. Senin tüpünün dişleri 0.625 - 18 UNF, Best Fittings vananın dişleri de 5/8" - 18 UNF, yani 5/8" = 0,625" aynı:
    http://www.f-m-s.dk/UNF-2B.pdf


    Eğer manometreli olanı alır ise, tek ihtiyacın boşaldığında dolum yapacak bir uç/aparat ayarlamak ki, bu çok daha kolay ve basitçe temin edilebilecek bir şey.

    Tam olarak yapmak istediğiniz nedir?
    1- Bu tüpü, dolum tüpü olarak kullanarak, tüfeğinizin tüpünü doldurmak amacı ile kullanmayı mı düşünüyorsunuz?
    2- Yok ise aradığınız bu tüpü doldurmak için gerekli malzeme mi?


    Sondan başlarsak, 2 numaralı seçenek için Sn. TheNightHawk çok güzel açıklamış. Eğer 1/8" NPT foster dolum ucu bulabilirseniz, 1/8" BSP pafta veya kılavuz ile bizim dolumlarda kullandığımız diş standardına getirilebiliyor ki bu seçenekte sorununuzu çözmek daha kolay.


    1 numaralı seçenek söz konusu ise, başka bir arkadaşım aynı şekilde bir tüp almıştı ama tüp/vana bağlantı dişlerine göre üretilmiş bir vana yok. Satın aldığınız tüpün vana bağlantısı 5/8"-18 UNF. Ancak bu ölçüye göre üretilmiş 300 bara dayanacak bir scuba veya hava tüpü vanası yok. Hava tüpleri aslında ikiye ayrılıyor:


    Dalış amaçlı scuba tüplerinde kulanılan valflerin tüpe giren kısmının diş boyutları M25x2 (yani dalış tüplerinin boğazı bu dişte)
    Solunum amaçlı (su kullanımı için değil) ve bizim kullandığımız 6 lt'lik 200 ve 300 bar hava tüplerinde kullanılan valflerin tüpe giren diş boyutları ise M18x1,5.


    Bu durumda, bu valfleri sizin 5/8"-18 UNF dişlere uydurmak için araya 300 bar çalışma basıncına dayanacak bir adaptör imal ettirmek gerekiyor. Adaptörün bir tarafı 5/8"-18 UNF erkek, diğer tarafı ise M18x1,5 dişi olmalı. Böylece adaptör çıkışına normal DIN dolum aparatı bağlanarak hem buradan tüfeğin tüpünü doldurmak, hem de boşaldığında normal bir scuba tüpü gibi doldurmak mümkün olur.


    Aşağıdaki linkte 300 barlık G 5/8" erkek dişten DIN dişiye çeviren bir adaptör var:


    http://www.bestfittings.co.uk/shopexd.asp?id=427


    Ancak G 5/8" diş ile 5/8" - 18 UNF dişler birbirine uyar mı bilmiyorum. Bu konuda daha bilgili olan kulanıcılar daha doğru yanıt verebilirler. Ama aynı diş bile olsalar, bu sefer arada vana ve dolum ucu gibi ayrı malzemelere ihtiyaç duyacaksınız ki bunların maliyeti, tüpün maliyetini aşacaktır.


    bir sonraki yarışmada ayrıca bir pistonlu-yaylı klasmanı yaparsak yaylı silahlarla katılımı arttırıp, yarışmaya ayrı bir tat katabiliriz. Hedefler, yarışma aynı şekilde olur fakat yaylı silah kullananlar genel klasman dereceleri yanısıra birde kendi aralarında 1. 2. 3. ... ilan edilir. Bu yurtdışında zaten yapılan bir düzenleme...


    Güzel bir fikir Erdem, adını da resmi olmasa da Yaylılar ve Nefesliler Field Target Yarışması koyarız ;şrofls;. Tabii bir de Vurmalılar var ;tufey#

    abi ben elimden geleni yaptıp tüfektede sorun yoktu birinci parkurdaki ikinci hedefi yani en uzak hedefi bile vurdu benim tek şansızlığım tüfeği yeni elime alıyor olmamdı yoksa hw 97ye laf yok etiketide zaten bende varım diyor


    Valla sonuçlara tekrar baktım ve sözümü geri alıyorum. Haklısın Furkan, iyi bir atıcının elinde yaylı da olsa, PCP'de olsa tüfek çok farketmiyor. Zaten sonuçlardan da belli:


    19. Melih Furkan Tektaş (HW 97k 0.177) 11+12=23 puan
    27. İzzet Kırbaş (AirArms s510 0.22) 10+8=18 puan


    Görüldüğü gibi, ben AirArms S510 ile çok çok gerilerde kalmışım. İlk defa denediğin bir tüfek ile benden çok daha iyi atmışsın ;d;

    Harika bir gündü... Ankara A Team'e ve organizasyonda emeği geçen herkese binlerce teşekkürler. Hakikaten profesyonel bir firmaya bu organizasyon işini verseler, daha iyisini yapamazdı. Ağırlama ve misafirperverlik olağanüstü idi. Ayrıca Forum'dan isim olarak tanıdığım kişiler ile şahsen de tanışmak çok çok güzeldi. Birbirinden değerli kişiler ile tanıştığım için çok mutlu oldum.


    Yarışmada dereceye girenleri kutlar, hakemlere yaptığım rüşvet önerilerini kabul etmedikleri için çok teessüf ederim. Yoksa 1. olmam işten bile değildi, hakem oyunlarına geldim ;şrofls;.


    Zaten 1. olan Taylan hakkında da şaibeler var, hatta biri şöyle bir sahne bile yakalanmış :


    [Resim Engellendi: http://www.cansineginlioglu.com/aticilik/filinralar_17_10_10/pazar/filintalar_01a_IMG_0106.jpg]

    abi genelde liman arkası. sen heralde maden mühendislerini o tüneli az ilersini diyosun ama hiç oraya gitmedim işin ilginç tarafı :)


    Yok, benim dediğim yer yukarıda Fener'de, Eski Kilise'nin orada tam deniz fenerinin altında bulunan Maden Mühendisleri Lokali. İçeriye girip açık alana geç, balık tutulan/denize girilen yeri sor. Kayalıklardan aşağıya merdivenler iniyor. Orada zaten balık tutanları göreceksin. Şansın yaver giderse bayağı tutarsın. Bahsettiğim yeri ve aşağı inen merdivenleri bu linktte görebilirsin:


    http://www.panoramio.com/photo/23923581?source=wapi&referrer=kh.google.com

    ...aklımda bi model daha var ekol viper 4.5 lik krom olanından berkman abi sence ekol viper iyiimidir yarın bugün alacam işte silahımı :) ha bu arada abi fener işide aklıma gelmedi değil ;rofl.;


    Ekol Viper revolveri kesinlikle tavsiye ederim. Bende 6" olanı var. Parlak krom kaplı ve fabrikaya özel sipariş verip 15 gün bekledikten sonra almıştım. Önceden 6" namluların yurt içinde satışı yasaktı, ben ve bir arkadaşım ilk satışı serbest olunca alanlardanız. Hatta onunkinin seri numarası E6VP-11100001, benim ki E6VP-11100002. Yani ilk iki seri numarasını bizler aldık. O kadar güzel bir kaplaması var ki barut izi ile kararmasın diye şimdiye kadar kıyıp ta bir tane bile mermi atmadım. Çok kaliteli bir yapımı var. Röhm'ü aratmaz bile diyebiliriz.


    Bu arada sen ne yaptın da o Röhm RG 59'u pert etmeyi becerdin? Çok yazık olmuş valla. Almanya'ya her gidişimde satın almak istediğim, ama uçak ile getirmek sorun olur diye almaktan vazgeçtiğim tabancaların başında geliyor. Oradaki satış fiyatı 100 Euro'yu buradakilerle karşılaştırınca daha çok sıcak basıyor ;)

    Sana katılıyorum Levent, Safir'in gidişi airsofta doğru. Onlar bile silahları full metal yapıp metal namlu kullanıyorken, Safir'in plastiğe doğru gitmesi acı.


    Bende bir tane Double Eagle M83 airsoft var, M4A1 çakması. Airsoftçular arasında M83 bir efsanedir(!). Sanırım yakında Safir ona dönecek.

    Bu kadar laf kalabalığından sonra, şimdi de soruyu soran Zonguldak'lı hemşerimin sorusuna yanıt vereyim:


    Retay Eagle ile hiç atış yapmadım. Ama Desert Eagle'ın tipini sevdiğim için (çoğunluk nefret etse de) satan yerlerde inceledim. Görünüş olarak Desert Eagle'ın çok kötü bir kopyası. Ama burada firma haklı, çünkü bire bir benzer yaptığı takdirde telif hakları dolayısı ile tazminat ödemek durumunda kalabilir. Bu benzerlik olmadığı için satın almadım. Bence görüntü çok sorun değil diyorsanız, satın alınabilecek bir tabanca.


    Zoraki'nin Mod 925'ini özellikle tavsiye ederim. 1 adet 16, 1 adet 25 adet 9 mm alan şarjörü ile birlikte geliyor. Gizli horoz, dışarıdan görülen blowback (kızak) hareketi yok. Görünüş olarak Uzi'yi andırıyor. Elinizle tuttuğunuz an sevmeye başlayacağınız bir tabanca.


    Zoraki Mod 914 ise, iç mekanizma olarak 925 ile aynı, bu neden ile şarjörleri birbirlerine uyuyor. Bu tabanca ise 14 adet 9 mm kurusıkı alıyor. 925'den farklı olarak hareketli kızağa sahip, single action veya double action olarak atış yapılabiliyor. 5 çeşit kaplama seçeneği var.


    Zoraki Mod 917 ise 17 adet 9 mm kurusıkı alan, Glock görüntüsünde bir tabanca ki bu özelliği dolayısı ile Amerika'da distribütörü ile Glock firması mahkemelik. Eğer Glock seviyorsanız, nerede ise bire bir aynı olan bir silahı bulacaksınız.


    Firmanın web sayfasından veya You Tube'da çeşitli videolara ulaşabilirsiniz.


    Son uyarı: Sakın kurusıkıyı alınca Fener'e gidip "ben buradan atacağım" diye tutturma!!! :rolleyes:

    Kanunun soğuk dilini, günlük konuşma dilimize çevirirsek:


    - Kurusıkı silahları satın alanların, fatura tarihinden itibaren 30 gün içerisinde bulundukları yerin mülki amirliğine müracaat ederek (il ve ilçelerde Emniyet Müdürlükleri) üzerlerine kayıt ettirmeleri gerekir.
    - 30 gün içerisinde kaydı yaptırılmayan kurusıkı silahlar için bugün geçerli olan 550 TL para cezası kesilerek silaha el konulur.
    - Taşınması ancak bulunulan yerin mülki amirliğinin yazılı izni ile olup, taşınması esnasında silah bir kutu içerisinde, kolay erişilmeyecek bir yerde ve boş olarak taşınmalıdır. Bunların aksine hareket, (üzerinde) taşıma olarak kabul edilir.
    - Büyük şehirlerde takibi yapılmıyor ama kurusıkı silahlarımı aldığım firma tarafından bana söylenen aynen şöyle:
    "Biz, satılan her silahın faturası ile birlikte satın alanın kimlik fotokopisini ilgili mülki amirliğe gönderiyoruz. Ufak yerleşim yerlerinde, kayıt ettirilmeyen silahlar için adrese giderek hem ceza yazılıyor, hem de el konuluyor"


    Bende kurusıkı silahları çok seviyorum. Daha önceden 2 tabancam vardı, geçen hafta 3 adet daha aldım. Bu hafta veya önümüzdeki hafta İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek kaydını yaptıracağım Daha öncekilerin de kaydını yaptırarak emniyetten "SES VE GAZ FİŞEĞİ ATABİLEN SİLAH BİLDİRİM BELGESİ (Ek-3) aldım. Bu belgede silahın markası, modeli, seri no.su, çapı, defter kaydını yapanın ve onaylayanın adı ve sicil numarası ile silahın üzerine kayıtlı olduğu kişinin T.C. kimlik numarası, adı, soyadı ve adresi bilgileri bulunuyor.


    Silahı birisine sattığınızda veya devrettiğinizde, bu belge ile emniyete giderek üzerinizden düşürüyorsunuz. Kaydettirilmesi ise sattığınız veya devrettiğniz kişinin sorumluluğuna geçiyor.