Bir de el ile atmayı deneseydiniz, belki daha başarılı olabilirdi ![]()
berkman tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Ortasındaki de kamereaya benziyor , masonlar bizi izliyor... sonumuz geldi...

Dert etme Berke, Mason'lar artık eski zamanlarda olduğu gibi gizli bir dernek değil, kanunlara uygun kurulu, açık bir dernek. Türk Mason Locasının Web sayfası bile var:
http://www.mason.org.tr/Şimdi dünyaya daha büyük şeytanlar hakim, asıl onlardan korkmalı...
-
Estetik olarak çok hoş diyemeyeceğim ama işlevsellik ve yaratıcılık bakımından 10 üzerinden 10 verilebilir.
Elinize sağlık, gerçekten bu fiyata, bu kadar işlevsel başka bir şey yapılamazdı

-
Yarışma istatistikleri aşağıdaki linklerden xls ve pdf olarak indirilebilir:
http://www.turkcards.com//images/a-team-ft2012.xls
http://www.turkcards.com//images/a-team-ft2012.pdf -
bir sonraki yarışmada ayrıca bir pistonlu-yaylı klasmanı yaparsak yaylı silahlarla katılımı arttırıp, yarışmaya ayrı bir tat katabiliriz. Hedefler, yarışma aynı şekilde olur fakat yaylı silah kullananlar genel klasman dereceleri yanısıra birde kendi aralarında 1. 2. 3. ... ilan edilir. Bu yurtdışında zaten yapılan bir düzenleme...Güzel bir fikir Erdem, adını da resmi olmasa da Yaylılar ve Nefesliler Field Target Yarışması koyarız
Tabii bir de Vurmalılar var 
-
abi ben elimden geleni yaptıp tüfektede sorun yoktu birinci parkurdaki ikinci hedefi yani en uzak hedefi bile vurdu benim tek şansızlığım tüfeği yeni elime alıyor olmamdı yoksa hw 97ye laf yok etiketide zaten bende varım diyor
Valla sonuçlara tekrar baktım ve sözümü geri alıyorum. Haklısın Furkan, iyi bir atıcının elinde yaylı da olsa, PCP'de olsa tüfek çok farketmiyor. Zaten sonuçlardan da belli:19. Melih Furkan Tektaş (HW 97k 0.177) 11+12=23 puan
27. İzzet Kırbaş (AirArms s510 0.22) 10+8=18 puanGörüldüğü gibi, ben AirArms S510 ile çok çok gerilerde kalmışım. İlk defa denediğin bir tüfek ile benden çok daha iyi atmışsın

-
bu yarışmaya yaylı silahlarda katıldımı peki ?
Elbette, isteyen yaylı ile katıldı. Ama PCP'ler karşısında çok fazla şansları olamadı. Yarışmada kullanılan yaylılar:
- HW 97k 0.177
- Benjamin NP1100 0.22 -
Harika bir gündü... Ankara A Team'e ve organizasyonda emeği geçen herkese binlerce teşekkürler. Hakikaten profesyonel bir firmaya bu organizasyon işini verseler, daha iyisini yapamazdı. Ağırlama ve misafirperverlik olağanüstü idi. Ayrıca Forum'dan isim olarak tanıdığım kişiler ile şahsen de tanışmak çok çok güzeldi. Birbirinden değerli kişiler ile tanıştığım için çok mutlu oldum.
Yarışmada dereceye girenleri kutlar, hakemlere yaptığım rüşvet önerilerini kabul etmedikleri için çok teessüf ederim. Yoksa 1. olmam işten bile değildi, hakem oyunlarına geldim

Zaten 1. olan Taylan hakkında da şaibeler var, hatta biri şöyle bir sahne bile yakalanmış :
[Resim Engellendi: http://www.cansineginlioglu.com/aticilik/filinralar_17_10_10/pazar/filintalar_01a_IMG_0106.jpg]
-
abi genelde liman arkası. sen heralde maden mühendislerini o tüneli az ilersini diyosun ama hiç oraya gitmedim işin ilginç tarafı

Yok, benim dediğim yer yukarıda Fener'de, Eski Kilise'nin orada tam deniz fenerinin altında bulunan Maden Mühendisleri Lokali. İçeriye girip açık alana geç, balık tutulan/denize girilen yeri sor. Kayalıklardan aşağıya merdivenler iniyor. Orada zaten balık tutanları göreceksin. Şansın yaver giderse bayağı tutarsın. Bahsettiğim yeri ve aşağı inen merdivenleri bu linktte görebilirsin:
http://www.panoramio.com/photo/23923581?source=wapi&referrer=kh.google.com
-
...aklımda bi model daha var ekol viper 4.5 lik krom olanından berkman abi sence ekol viper iyiimidir yarın bugün alacam işte silahımı
ha bu arada abi fener işide aklıma gelmedi değil 
Ekol Viper revolveri kesinlikle tavsiye ederim. Bende 6" olanı var. Parlak krom kaplı ve fabrikaya özel sipariş verip 15 gün bekledikten sonra almıştım. Önceden 6" namluların yurt içinde satışı yasaktı, ben ve bir arkadaşım ilk satışı serbest olunca alanlardanız. Hatta onunkinin seri numarası E6VP-11100001, benim ki E6VP-11100002. Yani ilk iki seri numarasını bizler aldık. O kadar güzel bir kaplaması var ki barut izi ile kararmasın diye şimdiye kadar kıyıp ta bir tane bile mermi atmadım. Çok kaliteli bir yapımı var. Röhm'ü aratmaz bile diyebiliriz.
Bu arada sen ne yaptın da o Röhm RG 59'u pert etmeyi becerdin? Çok yazık olmuş valla. Almanya'ya her gidişimde satın almak istediğim, ama uçak ile getirmek sorun olur diye almaktan vazgeçtiğim tabancaların başında geliyor. Oradaki satış fiyatı 100 Euro'yu buradakilerle karşılaştırınca daha çok sıcak basıyor

-
Sana katılıyorum Levent, Safir'in gidişi airsofta doğru. Onlar bile silahları full metal yapıp metal namlu kullanıyorken, Safir'in plastiğe doğru gitmesi acı.
Bende bir tane Double Eagle M83 airsoft var, M4A1 çakması. Airsoftçular arasında M83 bir efsanedir(!). Sanırım yakında Safir ona dönecek.
-
-
Maden Mühendisleri Lokali'nin altına mı, liman arkasına mı takılıyorsun?

-
Bu kadar laf kalabalığından sonra, şimdi de soruyu soran Zonguldak'lı hemşerimin sorusuna yanıt vereyim:
Retay Eagle ile hiç atış yapmadım. Ama Desert Eagle'ın tipini sevdiğim için (çoğunluk nefret etse de) satan yerlerde inceledim. Görünüş olarak Desert Eagle'ın çok kötü bir kopyası. Ama burada firma haklı, çünkü bire bir benzer yaptığı takdirde telif hakları dolayısı ile tazminat ödemek durumunda kalabilir. Bu benzerlik olmadığı için satın almadım. Bence görüntü çok sorun değil diyorsanız, satın alınabilecek bir tabanca.
Zoraki'nin Mod 925'ini özellikle tavsiye ederim. 1 adet 16, 1 adet 25 adet 9 mm alan şarjörü ile birlikte geliyor. Gizli horoz, dışarıdan görülen blowback (kızak) hareketi yok. Görünüş olarak Uzi'yi andırıyor. Elinizle tuttuğunuz an sevmeye başlayacağınız bir tabanca.
Zoraki Mod 914 ise, iç mekanizma olarak 925 ile aynı, bu neden ile şarjörleri birbirlerine uyuyor. Bu tabanca ise 14 adet 9 mm kurusıkı alıyor. 925'den farklı olarak hareketli kızağa sahip, single action veya double action olarak atış yapılabiliyor. 5 çeşit kaplama seçeneği var.
Zoraki Mod 917 ise 17 adet 9 mm kurusıkı alan, Glock görüntüsünde bir tabanca ki bu özelliği dolayısı ile Amerika'da distribütörü ile Glock firması mahkemelik. Eğer Glock seviyorsanız, nerede ise bire bir aynı olan bir silahı bulacaksınız.
Firmanın web sayfasından veya You Tube'da çeşitli videolara ulaşabilirsiniz.
Son uyarı: Sakın kurusıkıyı alınca Fener'e gidip "ben buradan atacağım" diye tutturma!!!

-
Kanunun soğuk dilini, günlük konuşma dilimize çevirirsek:
- Kurusıkı silahları satın alanların, fatura tarihinden itibaren 30 gün içerisinde bulundukları yerin mülki amirliğine müracaat ederek (il ve ilçelerde Emniyet Müdürlükleri) üzerlerine kayıt ettirmeleri gerekir.
- 30 gün içerisinde kaydı yaptırılmayan kurusıkı silahlar için bugün geçerli olan 550 TL para cezası kesilerek silaha el konulur.
- Taşınması ancak bulunulan yerin mülki amirliğinin yazılı izni ile olup, taşınması esnasında silah bir kutu içerisinde, kolay erişilmeyecek bir yerde ve boş olarak taşınmalıdır. Bunların aksine hareket, (üzerinde) taşıma olarak kabul edilir.
- Büyük şehirlerde takibi yapılmıyor ama kurusıkı silahlarımı aldığım firma tarafından bana söylenen aynen şöyle:
"Biz, satılan her silahın faturası ile birlikte satın alanın kimlik fotokopisini ilgili mülki amirliğe gönderiyoruz. Ufak yerleşim yerlerinde, kayıt ettirilmeyen silahlar için adrese giderek hem ceza yazılıyor, hem de el konuluyor"Bende kurusıkı silahları çok seviyorum. Daha önceden 2 tabancam vardı, geçen hafta 3 adet daha aldım. Bu hafta veya önümüzdeki hafta İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek kaydını yaptıracağım Daha öncekilerin de kaydını yaptırarak emniyetten "SES VE GAZ FİŞEĞİ ATABİLEN SİLAH BİLDİRİM BELGESİ (Ek-3) aldım. Bu belgede silahın markası, modeli, seri no.su, çapı, defter kaydını yapanın ve onaylayanın adı ve sicil numarası ile silahın üzerine kayıtlı olduğu kişinin T.C. kimlik numarası, adı, soyadı ve adresi bilgileri bulunuyor.
Silahı birisine sattığınızda veya devrettiğinizde, bu belge ile emniyete giderek üzerinizden düşürüyorsunuz. Kaydettirilmesi ise sattığınız veya devrettiğniz kişinin sorumluluğuna geçiyor.
-
Bir kurusıkı hastası olarak, aşağıdaki hususları aklınızın bir köşesinde bulundurmanızı dilerim:
Resmi Gazete, Tarih 12 Şubat 2008, Sayı:26275
Kanun no:5729, Kabul tarihi: 23 Ocak 2008
SES VE GAZ FİŞEĞİ ATABİLEN SİLAHLAR HAKKINDA KANUN
Amaç ve kapsam
MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amacı, ses ve gaz fişeği atabilen silahların nitelikleri, imali, ithali, ihracı, satışı, edinilmesi, bulundurulması ve taşınması hakkındaki usul ve esaslar ile bunlarla ilgili izin, kayıt ve tescil işlemlerini düzenlemektir.(2) Bu Kanunda geçen ses ve gaz fişeği atan silah; kurusıkı silah olarak da tabir edilen ses ve gaz fişeği atabilen silahları ifade eder.
Taşınması, satışı ve nakli
MADDE 3 – (1) Bu Kanun kapsamına giren silahların;
a) Taşınması,
b) Ateşli silahlarla işlenen veya 6136 sayılı Kanun kapsamına giren suçlardan dolayı hükümlü bulunanlar ile kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olanlara veya onsekiz yaşından küçüklere satılması,
c) Yönetmelikte belirlenmiş esas ve usullere aykırı olarak imal edilmiş olanlarının satılması, yasaktır.
(2) Bu silahların satışı, mermi veya av malzemesi ya da yivsiz tüfek satışı yapmak için ruhsatlandırılmış yerlerce yapılır. Bu silahları satan bayilerle, başkalarına satan veya devredenlerin ya da başkalarından satın alan veya devralanların bir ay içinde Cumhuriyet Savcılığından alacakları sabıka kaydıyla birlikte mahallî mülki amire bildirimde bulunmaları zorunludur.
(3) Söz konusu silahlar, ancak her an kullanıma elverişli olmayacak ve kolay ulaşılmayacak şekilde, boş olarak kutu içerisinde nakledilebilirler. Bu silahların belirtilen şekil ve şartların dışında nakledilmesi taşıma olarak kabul edilir.
Ceza hükümleri
MADDE 4 – (1) Bu Kanun kapsamındaki silahları yetkili mercilerden izin almadan veya 6136 sayılı Kanun hükümlerine tabi silah vasfına dönüştürülecek şekilde imal edenler veya satanlar bir yıldan üç yıla kadar hapis ve yüz günden beşyüz güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.
(2) Bu Kanunun 3 üncü maddesinin birinci, ikinci ve üçüncü fıkralarındaki yasaklara aykırı davranışta bulunanlara beşyüz Yeni Türk Lirası, dördüncü fıkrasındaki yasaklara aykırı davranışta bulunanlara beşbin Yeni Türk Lirası idarî para cezası verilir. Ayrıca bu silahların mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilir.
(3) Bu Kanun kapsamına giren silahları, yönetmelikte belirlenmiş esas ve usullere aykırı olarak imal edenlere beşbin Yeni Türk Lirasından yirmibin Yeni Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir. Bu fiilin tekrarı halinde idarî para cezasının iki katına karar verilir.
(4) Bu Kanun hükümlerine göre idarî para cezasına ve mülkiyetin kamuya geçirilmesine karar vermeye mahallî mülki amir yetkilidir.
Resmi Gazete, Tarih 23 Kasım 2010, Sayı 27764
SES VE GAZ FİŞEĞİ ATABİLEN SİLAHLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“(3) 5 inci maddenin ikinci fıkrası kapsamında üretilen silahların bulundurulması, taşınması ve kullanımı; film yapımı, tiyatro, şenlik, kutlama, tören gibi etkinliklerin gerçekleştirileceği alan ve zamanla sınırlı olmak üzere ilgili mülki amirliğin iznine bağlıdır.” -
Namluya yiv-set açmaya hiçbir tornacı veya CNC'ci yanaşmaz. Zaten makinaları alırken dahi namlu yapmayacağına dair taahhüt imzalıyorlar diye biliyorum. Ayrıca:
- Namlu yiv setli bile olsa, çelik BB atacağınız için, Dan Wesson kovanlarına pellet koymak mümkün olmadığından yine işinize yaramaz. Çelik BB'ler, yiv-setli namludan da atılsalar, pellet kadar isabetli olmayacaktır. O neden ile hiçbir zaman bilya şeklinde bir yivli tüfek mermisi yoktur.
- Çelik BB'ler, yiv-setli namluyu çok çabuk zamanda aşındırarak setleri kullanılmaz hale getirecektir. -
Çok sevdiğim bir topluluktu. Keşke hala devam etseler. Özellikle bu şarkısını çok severim.
Yavuz Bingöl ve rahmetli Barış Akarsu tarafından yapılan düzenlemelerini de çok severim ve tavsiye ederim:
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.Bu da Konyalı sanatçı Bülent Yüksel Ecevit'in değişik bir yorumu:
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.Beni gençlik yıllarıma uzandırdığınız için çok teşekkürler...

-
Derler ki "Fatih, İstanbul'u almak için harekete geçip, toplar surları döverken, Bizans çok büyük bir tartışma içindeydi. Bu tartışmaya din adamlarının yanı sıra halk da katılmıştı. Tartışılan konu ise şu idi: Melekler dişi mi, erkek mi?"
... gerisini biliyorsunuz...Kıssadan hisse: Arkadaşlar, bir şeyler yazın da ister İngilizce yazın, ister Türkçe, ister Çince... Çok geç olmadan...Bence bir çok kişi buraya yorum yazana kadar Royal Mail'e iki satır bir şeyler yazabilirdi...
Bu bir zincirleme reaksiyondur, kabul edilmesi halinde Türkiye'de de çok yakın bir gelecekte uygulanacaktır.
-
Yabancı forumları okurken, Güney Afrikalı biri tarafından hazırlanmış bir metin buldum ve hoşuma gitti. Gereken yerleri değiştirdiğimizde, aşağıdaki gibi bir şey oluyor:
Dear Zoe and MartinI like many Turkish rely on the Royal Mail service to procure goods from the UK.
Very often these goods relate to my hobby and pastime of Air Rifle Target Shooting, and include such items as triggers, barrels and magazines for said air rifles.
I would urge you to reconsider your proposal to ban the acceptance and conveyance of such items through your network.
The reason for this are as follows:
We are reliant on a small number of air rifle components and parts suppliers in Turkey. Often, and unfortunately, we are not always able to source specific complents that we require. Thus we turn to the internet and the variety of suppliers that can be found there, of which a large majority of which are located within the UK, to find what we need.
Were you to impose the proposed ban on the acceptance and conveyance of air rifles and their parts, you would be cutting off a large number of air rifle enthusiasts and competitors from obtaining the various parts they desperately need.
You will in essence be contributing to the destruction of a sport.
I hope you consider my email, along with the many others that you have no doubt received, as evidence of a thriving air rifle community both in Turkey and abroad that relies on businesses within the UK to enable them to compete and enjoy their sport, hobby, and pastime.
Thank you
Regards
Ben kendi adıma bu metni göndereceğim. İngilizcesi olanlar üzerinde kendilerine göre değişiklikler ve ekler yapabilirler, farklı yazılar olması her zaman daha iyi etki sağlar.