tlg mmc adlı kullanıcının mesajları

    tavsiyeniz için tesekkür ederim
    2008 clio hatchback kullanmıstım.aydından mugla ya kadar.düz yollarda 180 km hızi gormustum , birazda delilik yapıp makaslara falan girmistim. yol tutusu baya iyidi ama saglamlık bakımından cok fazla güven vermemisti. o yüzden daha saglam vw , opel gibi araclara bakıyorum. bu arada 180 km ile volvo ile biyere gömsen ispatula ile kazırlar :)

    opel markalı bir araç alırsan hayatının hatasını yaparsın polo alma dedik ama opel de alınacak en kötü markalardan biridir ben dört sene kullandım sıfır km den 120bin km ye kadar yaşamadığım problem kalmadı ve parçaları vw kadar pahalıydı ne alalım dersen sırasıyla toyota,honda,renault,peugeot,hyundai,fiat sıralama en sorunsuz ve ikinci eli en güçlü olan markalar


    1998 astra sahibiydik sorunsuzca senelerce kullanmıstık . sanırım en mantıklısı bi otomotiv ustasına danısmak olacak , aracı aldıktan sonra satmadan rahat bir 3-4 sene kullanmayı planlıyorum.


    sevgili kardeşim
    pologerçekten güzel bir araçtır. ama yüksek kilometreli veya yaşlı vw araçların tr de sorun çıkartmayacak olanını bulmak zor. düşük yakıtlı ve konforlu olan bu araçlar oldukça fazla kullanılıyor, muhtemelen de çoğunun km si düşürülüp satılıyor. yine bu grup araçlarda alternatif parça ithalatı oldukça kısıtlı. ben sana bahsettiğin fiyatlara fiesta, symbol, corsa ve palio tavsiye ederim. polo ile mukayese etmek doğru olmaz ama filo kullanıcıları bahsettiğim modelleri işletme maliyetlerinin düşüklüğü yönünden tercih ediyorlar. bunlarda kullanılan 2004 ve üstü motorlar oldukça ekonomik ve dayanıklı. 115 binde iş için aldığım symbol dizeli tepe tepe 50 bin km kullanıp sattım. periyodik bakım dışında sorun yaşamadım. km si oynanmamış 100-120 binde ve 2004-2007 arası bulabilirsen bu 4 model de seni yıllarca yormaz. yeter ki standart bakımlarını aksatma.


    saygılarımla.


    tesekkürler bu konuda oldukça yardımınız dokundu,araçlar hakkında cok fazla bilgim yoktur sadece kullanmayı biliyorum .tavsiyeleriniz arasından yeni kasa corsa yı arastırdım oldukca uygun geldı ,fiyatı harıç :) .sanırım biraz daha birikim yapıp 2007-2008 corsa alıp uzun süre kullanabilirim.
    saygılar

    tavsiyeler icin tesekkürler


    istanbulda yasadıgım icim malum trafik, dur kalk vb. gibi sorunlar fazla ,benzin fiyatlarıda yerinde durmuyor , şehir içi ekonomik bir arac arıyorum desem daha dogru olur. bir arkadasımın tavsiyesi üzerine polo yu arastırıyorum.bu arada maximum 16 bin tl ye kadar ne gibi bir araç önerebilirsiniz?

    bir miktar birikmiş param var . üzerine ihtiyaç kredisi cekip 2005 polo almayı düsünüyorum.kullanan veya incelemiş olan üstadların ''yakit tüketimi , yer tutuşu ,dayanıklılık'' gibi görüşlerinizi paylasırsanız sevinirim

    zamanında sapan yüzümden basım cok belaya girdi. mahalle arkadaslarım benden yaşca daha büyüktü beni gaza getirip geceleri camlara tas attırıyolardı ;d; baska mahallelerde yapıyorduk ama herkez beni tanıyordu. milleti canından bezdirmistim. çocukluk aklı işte :)

    ilk kullandıgım torun k-101 e mod 125 yayını kestırıp takmıstım. torun ve kral yayları ayni diye biliyorum...bu arada tüfeginize mod 125 yayı uyarsa , tüfegin orjınal yayından 1-2 parmak daha kısa tutun derım.ben orjınal yayla aynı boyutta kestırip takmıstım tepmeden dolayı kundak vida baglantı yerınden catladı.suan mod 125 yayı ıle kullanıyorum tetık tırnagında falan bir sorun cıkarmadı ve torun gibi bir tüfekten beklenmeyecek sonuclar alıyorum.

    Air Max güçlü ve tepmesi bol bir tüfektir. Kurulum biraz zordur. Zamanla yumuşar deniyor ama benimki 1000 atışı geçti amma yumuşama yok. hala sert. isabet istiyorsan benim tavsiyem 40 m ye kadar ucuzlardan TS-18 grn (bulabilirsen) yada TS-22 grn pellet kullan. Pahalılardan da JSB-AA veya JSB-Hatsan nin 16 veya 18 grn pelletlerini kullanın.
    Yağlama konusuna gelince, bence orasına burasına yağ sıkmayın tüfeğin.


    benimde almayı düsündügüm bir ürün...

    Air Max güçlü ve tepmesi bol bir tüfektir. Kurulum biraz zordur. Zamanla yumuşar deniyor ama benimki 1000 atışı geçti amma yumuşama yok. hala sert. isabet istiyorsan benim tavsiyem 40 m ye kadar ucuzlardan TS-18 grn (bulabilirsen) yada TS-22 grn pellet kullan. Pahalılardan da JSB-AA veya JSB-Hatsan nin 16 veya 18 grn pelletlerini kullanın.
    Yağlama konusuna gelince, bence orasına burasına yağ sıkmayın tüfeğin.


    sanırım uzun zamandır kullanıyorsunuz bu tüfegi. cıkıs hızı 280 m/s verilmiş.dogrumu sizce?

    bizim bir abide vardı hediye etmis birisi.yukarıda denildigi gibi sacmalar karton kutuyu anca deliyor ama cekırdekgi saglam atıyor..cekrdek dedigimde icinde 1 tane yuvarlak bilye.


    tavsiyem bir cifte al 200-250 ye , ruhsatda 300 ü buluyor pipet tüfekten bin kat iyidir

    stogerin namlu oringi bildiğimiz silindir oringlerden deyil,sökmüye çalışırken heder etmeyin bulamazsınız fabrikası hariç ;kihhik, eğer hasar almış ise ön cepesi sökün ters çevirip takın,iğne yardımı ile çıkara bilirsiniz,1 yahut 2 iğne ilede olur,iğneyi oringe batırmadan sökmüye çalışın


    abi tüfegi aldıgımda hiç bi deneyimim olmamasına ragmen tetık sıstemıne kadar soküp taktım ...ama oring hariç. benim o ring baya zedelendi .dedigin gibi ters cevireyim dedım ama cıkaramadım. bunu baska cıkarma yolu varmı?

    Kestırdıgım yayın büyük olanını zorlayıp taktım bosluk kalmadı ama malesef yay tutucuyu bagladıgımız pimler biraz zedelendı ve yalama oldu.ama suan tüfegi elimden bırakasım gelmiyor oldukca gücü arttı .tufek oldukca isabetlı bide güçlü yay takılınca tam ideal orta güçte mod 90 ayarında bisey oldu.30-40 atıs yaptım hala aynı ayarda.gres uygulamayı dusunmuyorum piston kecesını yırtarsam bide onunla urasması var zaten tüfege yaptıgım masraf (dürbün ve paletlerle birlikte) tüfegin parasına yaklastı...

    tüfege yayı kestırıp taktım.2 tane yay cıktı bitanesını tüfegin orjınal yayından 2 parmak kısalıgında digerıde 1 parmak kısalıgında oldu.mod 125 yayı orjınal yaydan daha kalın oldugu ıcın yayı kısa kestırdım.tüfegi sallayınca ıcınekı yay senını duyabılıyorum tam olarak oturmuyor ama bekledıgımden daha performans artısı oldu.5 m den sunta lam'a 20-30 atıs yaptım.ilk 10 atıs suntayı delip gectı .sanırım ıcındekı sprey yagın dızelleme etkısınden dolayı.dizel etkısı kalmayınca suntayı arkadan cıkmasına tahmınen 3-4 mm kalıp catlatıyordu.suan sounsuz kullanıyorum işallah bi kaza cıkmaz...hw 90 gelene kadar bu tüfekle idare ederım artık.

    abi pcp konusunda haklısın :) okadar takım taklavatı tasıyacak bir imkanım ve rahat atıs yapabilecegim bir alanım çevrem yok.anca karsımızdakı bos bınanın balkonuna caktırmadan sıgara paketlerı koyup odamın camından onları ındırıyom 30 m gibi az bir mesafede...


    bu arada hatsan mod 125 yayı aldım ve benım tüfegin yayının 2 katı buyuk ve sert.bu yayı orjınal yayın buyuklugunde kestırıp kullanabilirmiyim...yay tüfegime uydu...