Mühendis adlı kullanıcının mesajları

    Ben farklı bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum.


    Red Dot kullanacak arkadaşlara tavsiyem; nokta büyüklüğü 5 MOA dan küçük modelleri seçin, 3MOA ideal.
    Nokta büyüklüğü özellikle 50m ve üzeri atışlarda çok daha önemli oluyor. 100yard da 5MOA = 5x2.54cm=12.7cm yapar. yani 90m atışında 12cm den küçük bir gurup yapmanız zor demektir. Red Dot u 45m deki hedefe doğrultuğunuzda, noktanın hedef üzerinde kapladığı alan 6cm çapında bir daire olacaktır.


    Buschnel Tropy nin bir modelinde bu mevcut fakat TR ye satış yapmadıkları için alamamıştım. İnternette epey aradıktan sonra 3MOA, 5MOA, 10MOA lık artı ve cember hedefleri olan bir red dot buldum ve aldım. Toplam maliyeti 40$ geçmedi (Made in China). Görünüşü ve kalitesi fena değil. Henüz tüfeğe monte edip kulllanmadığım için kesin yorum yapamıyorum.


    Umarım faydılı bir bilgi olmuştur.

    Teşekkürler Quandoria. Epeydir gurup çalışması yapamıyorum. Bir çalışma yaparsam bunu seve seve paylaşırım.


    Sayın ernesto1907, tüfeğin hayırlı uğurlu olsun. Doğru ve güzel bir tercih yapmışsın. Tüfeğine alıştıkça daha isabetli güzel atışlar yapacağına inanıyorum. Ben tüfeğin üzerindeki gez ve arpacığı çıkarıp red dot taktım, ban daha karizmatik geliyor.


    Mermi noktasında arkadaşların tavsiyesine katılıyorum. Ben şuan Crossman Hollow Point kullanıyorum ve memnunum. Pro Magnumuda uzun süre kullandım.


    Sevgiler

    Merhaba arkadaşlar,


    Bu tür tüfeklerle ilgilenen arkadaşlar bu forumda değilde kardeş forum www.airsoftturk.com sayfasına bakmalılar. Orada yeterince örnek ve teknik açıklamalr mevcut.


    Bu tüfek bildiğim kadarı ile Air Soft, yani plastik mermi atıyor ve yaklaşık mermi hızıda 400-600ft/s arasında. Bu model tüfeklerin akülü olanlarıda mevcut.


    Saygılar

    Hava soğuktu ama muhabbet ve ortam sıcaktı. Doğum günü pastası daha da güzeldi (Nice bereketli hayırlı ömürlere). Ortamda güzeldi, çocuklar dahil herkesin ihtiyacını karşılaycak bir mekan.


    Ortalıkta bolca bulunan Paint Ball mermilerini 40m de hedef yaptık. Tabiki hedefleri Volkan temizledi ve nişanclılığını takrar isbatlamış oldu.


    Fotoğraflar için ve emeği geçen herkese teşekkürler.

    Öncelikle hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız, isabetli bol atışlar. İmrenerek bakıyorum, Allah herkese nasip etsin.


    Merak ettiğim bir konu da atış yeriniz, gerçekten atış için ideal bir yer. Ne tarfata kalıyor? eğer yakın ise ve mümkün ise bizlerde katılabilirmiyiz?


    Saygı ve sevgilerimle

    Güzelbir konu olmuş, okudukca cocukluk günlerim aklıma geldi.


    Bende babamla birlikte fişek dolduruşumuzu ve ava gidişimizi hatırladım. Fişek doldurmak için tüm malzemeler memlekette hala duruyor. Memelekte gittikce biraz fişek doldurup atışa (Ava değil) gidiyorum.


    Türkiyedeki avcıların en büyük eksikliği bilinçli olamak sanırım.


    Saygılar

    Sayın frog,


    Öncelikle teşekkür ederim. İçimde yaşadığım vicdan çatışmasını (vicdan her zaman doğruyu söyler) dile getirmeye çalıştım.


    Sizinde belirttiğiniz üzere konu zaman zaman farklı boyutlara kaysada yorumların satır aralarına bakıldığında, can sahibi bir varlığın canına kıyan herkesin vicadan çatışmasını okuyabilirsiniz. Veya bir katilin sadist duygularının çığlıklarını duyabilirsiniz. Kargaların veya saksağanların zaralı hayvan olduğunu isbatlamaya çalışan arkadaşlar aslında vicdanlarını rahatlatmak için bir çıkış kapısı arıyorlar.


    Kargalar faydalımı zararlımı konusunda ise "hiçbir varlık nedensiz yaratılmamıştır", ilahi dengenin bir parçasıdır ve dengeyi bozmamak gerekir. Olaya bilimsel açıdan bakıldığında ise bazı yorumlar doğru. Kargalar vahşi doğada bir dengenin faydalı parçaları iken şehir hayatında insanlar için rahatsız edici zararlılar olabiliyor. Özellikle bazı şehirlerdeki popülasyonları normal değerlerin üzerine çıktıkları için belediyelerce çözüm aranmaktadır (nette yapılacak kısa bir araştırmada örnekler bulunabilir).


    Sonuç olarak doğru olan ne? Atıcımı, avcımı yoksa katilmisiniz? Cevabını vicdanınız verecektir.


    Saygılar.

    Diana 350 5.5 kullanıcısı olarak benzer bir sorunu bende yaşadım. O ringin etrafında kaçak havadan dolayı kirlenmeyi görünce sorun olduğunu anladım. Daha kalın bir oring takınca sorun kesin olarak çözüldü. Abartılacak, aşılmaz bir sorun değil yani (ama yinede sorun)


    Hız konusuna gelince, crono ile yaptığım ölçümlerde Gamo pro magnum mermiler ile 840ft hızları çok rahat ölçülüyor. 2000-3000 atış sonrasında bu değer 780-800ft seviyelerine düşüyor.


    Eğer 14.3 gr Benjamin veya dengi Crossman HP kullandığınızda 870ft lere (yeni bir yay ile) ulaşabiliyorsunuz.


    Yaylılarda bu hızda isabetli atış yapabilen kaç tüfek var farklı bir tartuışma konusu.


    Ufak bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim, benim yaptığım namlu tutucuda oring olmasına rağmen 0.5mm boşluk var. Dolayısıyla darbeden sonra 0.5mm
    esneyen namlu yine oringlere değerek darbeden korunuyor.


    Açıklama için teşekkürler sniperx. ben yanlış anlamıştım doğrusu

    Bir ay önce Ümraniye ye taşındım, yani artık anadoluluyum.


    Bu konuyu geçenlerde Booze ile görüşmüş ve ideal bir buluşma yeri bulduktan sonra bunu duyuracak ve bir buluşma tertipleyecektik. Fakat havaların epeydir bozuk olmasından dolayı bunu henüz gerçekleştiremedik.


    Anadolu yakasını çok bilmemekle beraber en yakın buluşma alanı olarak Ömerli barajı ve civarı görünüyor, ve burasıda çok yakın sayılmaz. Biz Booz ile eskiden de atışa gittiğimiz Avrupa yakasında Ayazağa da buluşmayı düşünüyorduk. Pazar sabahı Ümraniyeden Ayazağa 10dk sürüyor. Orman alanı olarakda çok müsait bir mekan.


    Ortak bir mekan belirlenebilir ise düzenli buluşmalar zevkli olacağına inanıyorum.


    Bu arada ramazan arkadaşım yere yatmadan ayakta desteksiz atış yaparız bizde, amaç tetik çalışmak, nefes kontrolü, zoru başaran kolayı hayli hayli yapar.


    Saygılar,

    Yanlış bilmiyor isem AA410 ların namlu tutucularının içerisinde o ring var. hem namlu ile tutucu arasında oluşacak titreşimi, hemde takıp çıkarma sırasında çizilmesinide engelleyecektir. 0.5mm boşluk olmasından ise O ring olması daha mantıklı geliyor bana.


    Saygılar,