WRANGLER adlı kullanıcının mesajları

    Sistemi kasnaklar yerine, bulabilirseniz redüktörle yapmanızı tavsiye ederim. Daha sessiz ve kompakt olur. Forumda Erhan Ay yapmıştı bahsettiğim şekilde, hala kullanıyor ve 300bar scuba dolduruyor bununla. Mesajlarını aratıp vidyosunu bulabilirsiniz.

    Zannedersem yok böyle bir hatsan BT65 yada At44


    Bu tüfekler en fazla 100-120 metreye kadar tam issabet kaydediyor güç ve stabilite kaybetmeden anladığım kadarıyla


    Sabit yorum yok demişsiniz ama benim yorumum sabit bana göre. Forumda benzer konulara çok kez yazıldığı üzere benim görüşüm:


    At44: İsabet5, fiyat5, güç4, kalite3 - (17)
    Bt65: 3,4,5,3 - (15)
    Galatian: 4,4,4+,4 - (16)


    şeklinde puanlayabilirim kullandığım silahlara göre.


    Yazdığınız maddeleri de cevaplandırmak isterdim ama bahsettiğiniz stabilite ve 150 metrede grupman yapma meseleleri göreceli kavramlar, o yüzden bana göre eski konuları biraz incelerseniz iyi olur.

    Amaç görsel ise Chey tac benzeri yapılır, hatta belki bb atanı vardır bile.


    Mesele stabil ve isabetli atış sayısında. Şarjör ebadında bir tüp çok az hava depolayabilir. Kesitler uzadıkça et kalınlığını artırmak gerekir, hacmi azaltan şey bu. Çoğu havalı tüfekte silindir şeklinde hava tankı kullanılmasının sebebi de bu.

    Sorun birinin eksi vermesinden kaynaklanmıyor, muhtemelen sistemsel bir hata. Benzer şekilde -50 binlerde olan arkadaşlar var.

    Hangi at44 sorusunun cevabı bence QE saçmalığı olmayan, long olmayan, t kundaklı model.


    Yeni t kundaklar eskisine göre iyi, yanaklığının ayarlı olması güzel. Long model çok gerekli değil en azından fiyat farkına kıyasla, ayrıca long ile ayakta atışlar daha bir zor.
    QE modellerde ceket çok verimsiz, hiç ses kesmiyor, moderatör takmak için de ayrıca aparat gerektiriyor.

    Paylaşımınız için teşekkürler Bülent bey. Bir süredir moderatörler üzerine çalışmalarım var. Bu süre zarfında benim için konu başlıklarının önem sırası şöyle oldu; İsabete etki, ses azaltma, ebatlar ve ağırlık.


    Moderatörlerin delik çaplarının kalibreye göre yapılması ses azaltmada önemli. İmalatla ilgili bazı riskler de bununla birlikte geliyor. Pelletin deliklerin tam ortasından geçmesi gerekiyor isabetin etkilenmemesi için. Dahası, atış yapıp denediğinizde kaliteli ithal markalarla sorun yaşamazken piyasada çok satılan malum markamızın tüfekleriyle denendiğinde farklı sonuçlar alınabiliyor. Bu da namlu ucundaki dişlerin standarda uygun yapılmamasından kaynaklı.


    Ses azaltmadaki faktörlerden birisi de boyutlar. Pelletin arkasındaki basınçlı hava kademe kademe azaltıldığından, her kademenin hacmi önem kazanıyor. Daha hacimli moderatör çoğu durumda daha iyi ses keser. Air Arms'ta boyutları büyüterek hayli avantaj sağlamış yeni moderatöründe.


    Desibelmetreyle bende birkaç deneme yapmıştım. Weihrauch moderatörüyle yaptığım kıyaslamada benim moderatörler 0.4db - 2.5db gibi daha düşük değerler vermişti. Desibelmetre arızalandığından şu aralar kıyaslama yapamıyorum ama sağlam bir cihaz denk gelirse bende ölçmek istiyorum.

    Güzel kareler. Herkes mutlu, neşeniz daim olsun. Alparslan abi seni ne zaman nereden göreceğiz kestiremiyoruz artık. Piramitlerin üzerinde Sumatranın ucunda güneş parıltısıyla bir foto eklersen tam olacak

    Elinize sağlık faydalı bir çalışma olmuş. Pelletlerin hepsi benzer grupmanlar çıkarmış. Bunun sebebi Zorakinin pellet seçmemesi olabileceği gibi mesafenin kısa oluşu da olabilir tabi. Yine de 10 metre, tabanca atışı mesafesi olduğuna göre, hata yapmayan atıcı her attığını vurur bu silahla demektir.

    Cep telefonuyla yarışmanın yapıldığı tesisten kaydettiğim videolar


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    peki poligonlu namlu neden kullanılıyor


    Net bilgim yok ama gördüğüm, bildiğim kadarıyla poligon namlular yüksek güç için daha uygun, özellikle sıkı sıkıya namluya oturan solidlerin setleri zamanla silmemesi için daha uygun bir tasarım.

    Bana gelen numunelerle yaptığım atışta Galatian ile çok dağıtmıştı ama At44 ile 30 metrede 6cm civarı toplayabildim. Her iki silahta da kimi namluya zor sürülüyordu kimi rahat. Bunun sebebi anladığım kadarıyla eteklerde bırakılmış çıkıntı. Genel çap çok olmasada, etekteki ince bölümün bu kadar mukavemetli olması alaşımının fazla sert olduğunu gösteriyor. Doğrusu bu nedenden dolayı Air Arms ve HW100 ile denemedim ben ama fırsat bulunca poligon namlulu AirRanger ile denemeye çalışırım.