Gamo Namlu.

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Mustafa abi,


    Bu keçeleri kullanırken arkasına match pellet koymak gerekmiyor değil mi? Direk pellet gibi yüklenip, atış mı yapılıyor?

    Bence koyulmasında fayda var.Mustafa amca ben hilalavdan 5.5mm harbi seti aldım.Fakat içinde bir fırça varki oldukça sert.Namluya zararı olur mu?

    • Official Post

    PCP lerde buna gerek yok,ama pistonlularda arkasına pellet koymakta fayda var,çünkü boş atış etkisi yay da aşırı çırpınım ile ömrünü kısaltır.

  • Bu yağlı çekirdeklerin rengi kurulara nazaran çok daha koyuydu. Ardından üç kere de tekrar kuru olarak attım ve son olarakta ilk pelleti yuvaya yerleştirdim. Birinci pellet ( Gamo Pro Magnum 5.5 ) yuvaya sıkı değilde biraz gevşek oturdu. Yastıklara sıktığım bu deforme olmamış pelletin etek uçlarına baktığımda, çok hafif yiv ve set izlerini en nihayet gördüm. İkinci attığım pellettede durum aynıydı. Yani bu pellet de yuvaya gevşek oturmuştu. Yiv ve set izlerinde pek bir değişiklik yoktu. Fakat üçüncü pellet, daha başını yuvaya yerleştirirken hafif zorlanarak girmişti. Atıştan sonra pellet eteklerine baktığımda yiv ve set izleri daha bir belirgindi diğerlerine nazaran.

    Benim tavsiyem pellet olarak gamo promagnum kullanmamanız.İzmirdekilerden biliyorum, ölçüleri birbirine uymuyor ve oldukça isabetsiz.Hw 77 de gruplar 50 metrede 6 cm kadar açıldı.Bence hilalavdan gelince benjamin, diana high power, gamo hunter,gamo prohunter stoğu yapın.

  • PCP lerde buna gerek yok,ama pistonlularda arkasına pellet koymakta fayda var,çünkü boş atış etkisi yay da aşırı çırpınım ile ömrünü kısaltır.

    Üstadım pcplerde boşa tetik düşürmek zararlı diye biliyorum.Bu boş atışın da az da olsa zararı yok mudur?

  • abicim ben bu paletler temizlemiyor demiyorum elbetde temizler namluyu.. benim kendi düşüncem ister uygulayın ister uygulamayın saygılar g;$ig;$i

  • Arkadaşlar
    Geçen gün en nihayet tüfeği tamamen dağıttık, yeni yay taktık. Hazır açılmışken her tarafını bir güzel yeşil yağ ile yağladık. Namlunun içinide önce kuru sonra yağlı ve sonrada kuru olarak bezle bir güzel temizledik ve tüfeği nizami şekilde topladık. Bu arada dağınık haldeyken namlunun yiv ve setlerine de baktık, hiç bir sorun yoktu. Tüfek ilk aldığım günki gibi oldu. Daha sonra dürbünüde taktım ve güzel bir ayar yaptıktan sonra deneme atışlarına başladım ( Tasko 3-9X40 ve tek parça ayak ). Evde 10 metre uzağa koyduğum hedefe ( gamo pro magnum 5.5 ) önce tüfeği oldukça rahat tutarak, sıkmadan sandelye üzerinden destekli 5 atış yaptım. Daha sonra aynı şekilde tüfeği sıkı sıkı kavrayarak 5 atış daha yaptım.Sonuçlar aşağıda gördüğünüz şekilde. Atışları yaparken hiç bir hata olmadı ama bende büyük bir hayal kırıklığı oldu. Bir türlü anlıyamıyorum. Evelden bu silah hiç böyle dağınık gruplar yapmıyordu. O zamanda Gamo Pro Magnum 5.5 kullanmamam rağmen. Ne oldu bilmiyorum, tüfek isabetliliğini büyük ölçüde yitirdi.
    Lütfen acil yardım ve yorumlarınızı bekliyorum.


    [Resim Engellendi: http://img262.imageshack.us/img262/9784/dscn2466sd4.jpg]

    egeteam.png

  • ikinci gruplar gayet iyi bence , nefes kontrole dikkat ederek bi daha deneyin :huh:

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

  • Peki yükleme yuvasında herhangi bir problem gözünüze çarptımı.Yada başka bir saçma ile grup yaptınızmı??

  • ben kendi adıma konuşuyum yaptığım atışlar sonucunda hedefe değmiyorsa en başta kendime suç bulurum yani yüzde 70 kendime yüzde 10 kullandığım saçmaya...yüzde 10 hava şartlarına diğer kalan yüzde 10 dilimide tüfeğime suç bulurum

  • Peki yükleme yuvasında herhangi bir problem gözünüze çarptımı.Yada başka bir saçma ile grup yaptınızmı??

    Hayır yükleme yuvasında hiç bir sorun yok. Gamo Pro Magnum haricinde Crossman ın match tarzı pelletleriylede denedim. Ama durum bunlarda da pek farklı değil.
    Benim esas olarak bir türlü anlayamadığım, evelcede hep Pro Magnum kullanıyordum ve bu mesafeden yaptığım gruplar 1-1.5 cm içinde oluyordu. Şimdi ise pelletler abuk sabuk yerlere gidiyor, ki ben o adrese göndermememe rağmen. Zaten resimdende anlaşılıyor. Gerçekten doktora tezi olabilecek bir durum. Bir türlü mantığım almıyor...

    egeteam.png

  • namluyu güzelce harbile bakem ne olcak bu arada bir kaç tane paletide yağla öyle at değişiklik olacakmı? tüfeğinin markasını da bilmiyorum ancak piston keçesin de bir sorun olabilir ama ben buna az ihtimal veriyorum

  • yeni yağlanıp toplanan silahlarda ilk 30 atış gibi dizel yoğunluğundan guruplar bozuk çıkabilir özeliklede gamo gibi hafif tüfeklerde dizel normale oturunca silah istikrar kazanır .
    2ci sebep çoğunlukla dürbün bu tür problemleri yaratır dürbünün kontrol edilmesi fayda sağlayabilir.
    3cü sebep gamo peletlerin çapakları artık iyice çoğaldı bu peletleerden çok bişey beklememek lazım.
    4cü sebep namlu ucu kron havşasının bozulması harbileme hatası, çarpma , darbe gören namlu ucu daki en ufak bi zedelenme pelet isabet istikrarını inanılmaz derecede bozar çareside yeniden kron çekmek le olur gamolarda da bu iş baya zordur kron namluağzından bayağı içerdedir özel takım gerektirir.bilgilerinize saygılarımla

  • Gamo peletlerdeki çapaklar benimde dikkatimi çekiyor. Bazıları abartı durumda ve rocket 4.5 mm lik kutunun içinden 3 tane 5.5 mm lik peler çıktı :) Raptor lar ise en berbatı. Neredeyse 4 peletten birinde çapak var.

  • yeni yağlanıp toplanan silahlarda ilk 30 atış gibi dizel yoğunluğundan guruplar bozuk çıkabilir özeliklede gamo gibi hafif tüfeklerde dizel normale oturunca silah istikrar kazanır .
    2ci sebep çoğunlukla dürbün bu tür problemleri yaratır dürbünün kontrol edilmesi fayda sağlayabilir.
    3cü sebep gamo peletlerin çapakları artık iyice çoğaldı bu peletleerden çok bişey beklememek lazım.
    4cü sebep namlu ucu kron havşasının bozulması harbileme hatası, çarpma , darbe gören namlu ucu daki en ufak bi zedelenme pelet isabet istikrarını inanılmaz derecede bozar çareside yeniden kron çekmek le olur gamolarda da bu iş baya zordur kron namluağzından bayağı içerdedir özel takım gerektirir.bilgilerinize saygılarımla


    Dün 250 kadar pellet attım. Bu gün yine denedim, gruplar aynı öncekiler gibi dağınık. Yani dizel etkisi artık yok ama durum aynı.


    Tek parça ayaklı dürbünüm yeni. 10 metreden yaptığım atışlarda tam ortadan vurduğumda oluyor ( Fotoğrafta görüldüğü gibi ). Yani ayarıyla ilgili bir sorun yok. Ama bazanda ilgisiz yerlere gidiyor. Eğer dürbün ayarı ile ilgili bir sorun olsaydı, hep hedef dışı bir yerde grupların olması gerekmezmiydi ? Yani hedefin sağında, altında, yada başka bir yerinde ! ? Dürbünle ilgili başka nasıl bir sorun olabilirki ?


    Benim kullandığım Gamo Pro Magnum pelletler zaten öncedende hep çapaklıydı ( orijinal gibi görünüyor, ama yerli olduğu söyleniyor. Gerçek orijinallerini yerli olanlardan nasıl ayırt edebiliriz ? ). Fakat buna rağmen önceki gruplarım bu kadar dağınık değildi !


    Çok titiz bir insan olduğum için tüfeğimin ne namlusunda, ne de başka bir yerinde her hangi bir sorun, yada darbe ve benzeri bir hasar yok.


    Gamo CF30 kullanan arkadaşlardan rica etsem, 10 metreden destekli, eğer mümkünse dürbünle yapacakları atışların gruplarını bu topiğe ekleyebilirlermi? En azından diğerleri ile bir mukayese yapma imkanım olur.


    Şimdiden teşekkürler.
    Saygılarımla.

    egeteam.png

  • dürbün problemi ,artıkılın ayar tutmaması (her atışta yerinden oynayarak merkezin değişmesi olabilir ) ayak ların ayarsız oturması sebebi ile atıkıl sıfırlama vida ayar merkezinin çok dışına kayması sonucu zorlanan vida ile hem dürbün mercek merkezi den kaydığından görüntü bozulur parallax lada telafisi zor olur hemde vida yerinden çıkarak ayar tutmaz hale gelebilir benim başıma geldi silahı sıfırlamak için yüzlerce atış yaptım dürbünün bozulduğunu ancak fark edebildim bilginize saygılarımla

  • Cümle aleme selamlar olsun.
    Az önce yine 10 metre atış denemeleri yaptım, match tipi Crossman pelletler ile beşerli iki grup halinde. Yine tam destekli, yine dürbünle. Dediğim gibi öncedende Crossman pelletlerle denemiştim. Gruplar Gamo Pro Magnum larda olduğu gibi dağınıktı. Bence Crossman pelletlerde de bir standart yok. Neden diyecek olursanız, kimileri yükleme yuvasına sıkı, kimileride gevşek oturuyor. Fakat bu kez sadece sıkılarla atışlarımı yaptım ve en nihayet de derin bir oh çektim.
    Kendim denemeseydim bir başkası söyleseydi, pelletlerin bu denli isabetlilikte farklılık göstereceklerine inanmazdım.
    Ha birde şunu söylemek istiyorum, dürbün ayarımı dört kere büyülterek yaptım.
    Yukardaki hedefte üstte olan isabet benden kaynaklanan bir hata. Ama diğerlerinde atış açısından bir kusur olmadığını düşünüyorum. Bilmem sizler ne dersiniz ?


    [Resim Engellendi: http://img206.imageshack.us/img206/8854/dscn2468sc3.jpg]

    egeteam.png

  • bence yapmak geken tek şey namlu wd40 sıkmak yada harbi çekmek 250 300 atışta bir temizlersen i,ii olur