Hatsan Torpedo 155

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Adamlar silah kaliteli olsun diye transfer deliğini eğri deliyor,siz ona da kızıyorsunuz, ;kihhik,


    Aynı olay Weblet Longbow içinde geçerli,transfer deliğinin silindir tarafı silindirin merkezinde iken,diğer namlu tarafı daha yukarda maluyu ortalıyor.

    Üstadım bu 5 derece konik transfer deliğinin yararları nedir?Basıncı arttırıp öyle mi yüklüyor pelletin arkasına?Ne kadar hız farkı yaratır?

    • Official Post

    Engin sen eski yesin ve bu konular tartışıldı yazıldı çizildi,neden konik olması gerektiğini de herkes anladı,sen şimdi aynı konuları yeniden soruyorsun ve doğrudan bana sorarak diğer tüm üyelere siz anlamazsınız demiş oluyorsun,ortaya sorki,senin gözünden kaçmış bilgiyi okuyan arkadaşlar yanıtlayabilsin,sorunu yanıtlamayacağım.

  • Engin sen eski yesin ve bu konular tartışıldı yazıldı çizildi,neden konik olması gerektiğini de herkes anladı,sen şimdi aynı konuları yeniden soruyorsun ve doğrudan bana sorarak diğer tüm üyelere siz anlamazsınız demiş oluyorsun,ortaya sorki,senin gözünden kaçmış bilgiyi okuyan arkadaşlar yanıtlayabilsin,sorunu yanıtlamayacağım.

    Üstadım amacının ne oldugunu biliyorum.Ne kadarlık hız artışı sağlar merak ettim.Ve sarsıntıya etkisi olur mu diye merak ettim.(ben sanıyorum ki sıkıştırma odasında minik bir türbilans oluyor ve sarsıntı yaratıyor)Diğer üyelere kesinlikle öyle bir şey söylemek aklımdan geçmedi yanlış anlaşıldıysa özür dilerim.Pmden soracaktım son mesajı siz yazmışsınız bunla ilgili(webley longbow) onun için size sorayım dedim. u½%;

    • Official Post

    Konik transfer deliğinin faydası ; silindir içinde sıkıştırılan havayı namluya iletirken,sıkıştırılmış havanın tam pelletin eteğine sıfır noktasında maksimum basınçla uygulanabilmesi için gerekli,bir başka bakış açısıyla,transfer deliği başlangıcındaki sıkıştırılmış havayı konik transfer deliğinin formu sayesinde birmiktandaha sıkıştırıp (havamoleküllerini birbirine iyice yaklaştırmak) ve pellet eteğinde serbest bırakılmasıyla,orada ani genleşen hava çok daha güçlü bir itme özelliğine kavuşturmak.


    Lütfen forum sayfalarında,sorularımızı doğrudan ortaya sormaya gayret edelim,burası bir anlamda da bir okul ama çok sayıda da hocalarımız var ve her gün hocalarımızın sayısı da artmakta.

  • tip olarak onur kardeşiminde dediği gibi dıştan güzel ama önemli olan içi namlu vs hatsan güçlü tüfekler üretiyor ama namluda veya başka bi yerde problem çıkarıyor şu ana kadar kulandığım 3 hatsan var ama dürbünle hiçbirinde istediğim atışı yapamadım saygılar

  • acaba ne zaman satışa sunulacakmış bilgisi olan varmı

    1.Webley patriot 22cal.(1.nesil) Nikula 6-24x40
    2.Mod 140 22cal. tasco 9*40
    3.Mod 125 22cal.busnell 9*40
    4.mod 60 22 cal.tasco 9*32
    5.kral cfx 17 cal.tasco 9*32




    ;tufey#karadenizteam.png

  • bu silahlar 15 gun icinde piyasaya sürülecek öğrendiğim kadarıyla.hatsan bazı konularda daha titiz çalışmaya başladı.inşallah yüzümüzü kara cıkarmaz.birde şu pilastik tetik olayını değiştirseler süper olacak.silah görünüm olarak cok guzel kalıtelı duruyo ama o plastik tetik herşeyi bozuyo.

    Weihrauch hw100s 5.5 + remington 4-16 *50AO


    hatsan at44-10 optima 4-12*44

  • bu silahlar 15 gun icinde piyasaya sürülecek öğrendiğim kadarıyla.hatsan bazı konularda daha titiz çalışmaya başladı.inşallah yüzümüzü kara cıkarmaz.birde şu pilastik tetik olayını değiştirseler süper olacak.silah görünüm olarak cok guzel kalıtelı duruyo ama o plastik tetik herşeyi bozuyo.

    Evet aynısı sanırım dianalarda da var ve böyle olunca iğreniyorum X( Kesinlikle önyargı benzeri birşey oluştu bende.Parçası plastik en önemlisi ateşlemek için dokundugun tetik kısmı plastik olunca nferet ediyorum. +;tuftabV#

    • Official Post

    Aslında kaliteli olması halinde plastik tetik işlevsellik bakımından çok daha iyi,kışın parmağınız soğuk metale değmediği için uyuşmayan parmak ile daha sağlıklı hassas atışlar yapılabilir,ama iş görselliğe gelince benim de tercihim metal tetik bıçağından yana.

  • [Resim Engellendi: http://www.hatsan.com.tr/images/airguns_photo/torpedo_150_th_detay/torpedo_150_th_detay_09.jpg] benim favarim kesinlikle bu acaba turkiyede satışa cıkarılır mı bu model ve tahminen ne kadar olur

    1.Webley patriot 22cal.(1.nesil) Nikula 6-24x40
    2.Mod 140 22cal. tasco 9*40
    3.Mod 125 22cal.busnell 9*40
    4.mod 60 22 cal.tasco 9*32
    5.kral cfx 17 cal.tasco 9*32




    ;tufey#karadenizteam.png

  • ben hatsana güvenmiyorum.ustalar alacak,tavsiye edicek yani bilirkişi raporu bu tüfek için bayağı olumlu olacak belki.ayrıca dejavu 93 arkadaşım heralde bu tüfeği almayı kafasına koydu.bence bi durup düşünsün ;şrofls;.

    Ne dikenler bıraktım ardımda ne dikenler...


    ki uçları hala kanıyor ayaklarımda...

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen emruhu ().

  • Hatsan deyince gerçekten durmak lazım. Webley 1. nesil veya Mod 125 teki versiyon farklılıkları ortada.


    Yani Webley 1. nesil mükemmel silah ne olur kendi ürettiklerimizde bunun gibi olsa ben Hatsanın bu teknolojiye sahip olduğunu biliyorum. Ama niye dandik silahlar çıkıyor anlamıyorum.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • benim gördüğüm değişiklik pellet yükleme yuvası ile alakalı
    işte bu Hatsana artı bir puan

    Yaylılarda güçlü silah üretmek için, piston çapını ve hareket mesafesini arttırmak gerekiyor.
    Kırma namlularda nisbeten kolay olan bu tasarım ( 350 magnum, patriot), yandan veya alttan kurmalı sabit namlularda silah ağırlığının istenmiyecek kadar artmasına neden olabiliyor.



    Hareketli kompresyon silindirini kaldırdığınız zaman pellet yükleme problemi ile karşılaşıyorsunuz.

    CF-X ve benzeri çözümler 25 mm veya daha fazla bir hava transfer kanalına ihtiyaç duydukları için yeterli güç üretemiyorlar. Asansör veya klapa gibi sistemlerin ise sızdırmazlık ve pellet deformasyonu gibi sorunları oluyor.



    Hareketli namlu ile bu sorunlar büyük ölçüde aşılmış gibi görülüyor fakat hareketli namludaki yataklama, isabetliliği doğrudan etkileyeceği için, bu silahtaki çözümleri yakından incelemeden daha fazla konuşmak doğru olmaz.

  • Abiler beni şu konuda aydınlatırmısınız? Çok kararsızım. Birçok tüfekten kurmalı olduğundan vazçgeçtim. Şimdi bunda altta kol var onu çekince tek seferde kuruluyormu namludan kırma gibi? Yoksa 10-15 defa pompalamalımı bu da? Alttan kurmalı ne demek? Her alttan veya yandan kurmalı 10-15 defa pompalamalımı oluyor? Eğer tek seferde kuruluyorsa ben bundan almayı düşünüyorum, hem namlu sabit kalmış olur. Ama pompalamalı ise olmaz.


    Bunun haricinde bana önerebileceğiniz bir tüfek var mı? Eğer tek sefer olacaksa alttan kurmalıı falan da olabilir, olmazsa normal namludan kurmalı. En fazla 200ytl civarı olsun. Forumda çok pahalı silahlardan bahsediliyor. Ben öyle çok lüks bişey istemiyorum. Attığımı vurayım yeter 70-80m veya 100m isabetli menzili olsun yeter. Benim düşüncem güçlü olursa 5.5mm, zayıf olursa 4.5mm almayı düşünüyorum. Acaba isabet için hangisi iyi? Bir yerde 4.5mm nin en düz atış eğrisine sahip olduğunu yazmış ve bende bunu istiyorum. mod70 4.5, mod75 4.5, mod90 4.5, mod125 5.5, optima trio 5.5, bir de alfamax var 4.5 ve 5.5 ikisi bir aradaymış. Bunlar arasından hangisini tercih etmeliyim? Şimdiden sağolun.

    Torun K-101 Magnum 5.5mm


    korfezteam.png

  • bu silah namluyu kırmadan tek seferde namlu altındaki parçadan kuruluyor. yani pompalamaya gerek yok :huh:

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

  • merhaba mustafa bey.size sormak istediğimbu torpedo modelleri piyasaya sürüldümü veya ne zaman sürülecek.bilginiz var ise aydınlatırsanız sevinirim.

  • bu silah namluyu kırmadan tek seferde namlu altındaki parçadan kuruluyor. yani pompalamaya gerek yok :huh:

    Eminsiniz değil mi? Yani normal namludan kurar gibi kolu çekip içindeki yayı kuruyoruz yaylı yani? Bir de acaba bu tüfeklerin böyle hani Counter Strike deki dürbünlüler gibi yandan ufak kolla çekilip kurulanları varmı? Gerçi onlar kırılır ama belki daha pratik olur. Mermiyi koyup kolu çekip falan... Bunda da böyle değil mi mermiyi üstten biyerden koyuyoruz namlu açma yok dimi?

    Torun K-101 Magnum 5.5mm


    korfezteam.png

  • aynen öyle alttaki kurma kolunu tek seferde sonuna kadar çekiyosun ve silah kuruluyor pompalama falan yok. mermiyi üstteki hazneden yerleştiriyorsun


    senin counter strike daki silahlar bolt action diye geçer. yaylı silahlarda böyle özelliğe sahip olan bildiğim kadarıyla yok pcp silahlarda var yani tüplü silahlarda. bu silahlarda kurma işlemi yok tüplerindeki hava basıncıyla çalışıyor ve senin dediğin gibi küçük bi hareketle tüfeğin arkasındaki mekanizmayı kurarak mermiyi yerleştirip atışa hazır hale getiriyosun. ama fiyatları senin belirttiğin bütçeyi baya aşar

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

  • O zaman aslında bunları almak daha iyi değil mi? Hani namludan kırmalıda yamulma, oynama falan olabiliyormuş. Bir de o zaman mod100 mod105 onlar da böyledir değil mi tek seferde kurmalı? Ben birsürü silahı elemiştim alttan kurmalı diye pompalamalı zannedip. g;$i

    Torun K-101 Magnum 5.5mm


    korfezteam.png