Safir t14 ve Armsan yada Ata Arms

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Av amaçlı kullanmak için hangisi öne çıkar safir gerçekten fiyatının hakkını verirmi yoksa yeni gözde armsan ve atalar mı tercih edilmeli?

  • ben armsan 20 gauge aldım . gayet memnunum . 12 liklere taş çıkartıyor desem yeridir. 28 gram 5-6 kullanıyorum. makinalı tüfek mübarek. av için alacaksan 20 ga aşağı alma .

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • Ata' da Armsan' da gönül rahatlığıyla alabileceğiniz silahlar,av amaçlı ise bunları tercih etmelisiniz,atış-keyif-güvenlik-hafif av için ise Safir yerine Çatüs B2' yi incelemenizi öneririm,mekaniği taş gibi bir silah,nişangahı da mükemmel.

  • Ata ve armsan çok kaliteli tüfekler, safir için uğraşmak ve cddi teknik bilgi ve beceri lazım aksi halde başınız çok ağrır. ilk tüfek safir olmamalı.
    Av yapmıyorum ama av için şahsen asla safire güvenmem, armsan tactical otomatiğim var 500 e yakın atış yaptım sadece ilk atışta, o da 24gr fişek ile tutukluk yaptı ki bu tüfeklerin 24 ile çalışması gerekmiyor onun dışında >500 fşekte 0 tutukluk...
    Kafasi kardeşimin Atasını da kullandım oda çok güzel ve güvenilir tüfek 12 veya 20 tercih edilebilir, ama bence av için 12ga...

  • Peki İthal Franchi ve Ata veya Armsanı Kıyaslarsak sonuç ne olur?

  • Abi avrupa tüfek,avrupa tüfektir..Satarken zararın biraz daha az olur.Bizde ata neo12 aldık gayet başarılı bir tüfek..
    Hafif ve kibar..32 gr attık Sterling marka,tutukluk 0..Kinetik olduğu için temizlemesi de kolay..Armsan da iyi tüfek..
    Ama biz gazlı olduğu için temizlemeside zor olduğundan atayı seçtik.Avrupa tüfek konusundada 2.500 tl civarında
    Browning otomatikler var bence onlar daha iyi..Fakat av için 12.cal tavsiye ederim.Fişek seçeneği bol çünkü..Kolay Gelsin..

    Gamo Whisper-X .177 + Nikula 4*32


    Ekol Aras Magnum 9mm


    agtagtagt

  • Peki İthal Franchi ve Ata veya Armsanı Kıyaslarsak sonuç ne olur?



    sonuç ata nın yerini tutmaz . ama dersenki 5 sene sonra ne olur ? ona birşey diyemem .


    atamı franchi mi ? ata


    atamı benellimi? tabiki ata


    atamı browning (yeni seriler) mi? ata


    atamı berettamı? beretta

    S410

  • Alper bey hiç kullanmadığım halde yarı otamatik önerisi isteyen tüm dostlara gözüm kapalı ata önerir oldum.vebali boynunuza..

    Sİz süt içerken ,biz rakıdan balığın hesabını soruyorduk.Kırmızı rujlu kadınlar turnusol kağıdını turuncuya boyarken yüzümüz kızarıyordu,utanıyorduk


    Huğlu çift tetik 12/71 çifte (baba yadigarı)
    huğlu çift tetik 16/76 çifte (dede yadigarı)
    Torun 307 lihgt 12/66 sp (24-32 gr arası çok tatminkar)
    hatsan torpedo 150 (bozuk bir dürbünle paslanmayı beklemekte)
    Hatsan at44 WX10 LW(sonunda)
    zoraki 4.5mm

  • ATA ve ARMSAN kullanma şansım oldu,her iki tüfektede iyi ve kötü yanlar var,ata arms bir yılda gaz pistonunu çatlattı,yanı sıra fişek yatağı resmen delindi buna gaz pistonunun fişek yatağının üzerinde çalışması sebeb olduğunu düşündük her iki parçadada kullanılan malzeme silahı hafiflermek uğruna kalitesiz kullanılmış,atanın iyi yanı ise namlusu çok kaliteli.


    ARMSAN 612W modelini kullandım,silahı hafifletmek uğruna yine malzeme kötü kullanılmış,ateşleme yapan mekanizma(aynı zamanda fişek çıkarmaya yarar) kasaya resmen sürtüyordu,bu silahında namlu kalitesi güzel.

  • kaç gram atıp bunu başarıyorsunuz ?? ben en zorlu,pis ve ıslak avlara atayı götürüyorum haa bide çamurlu sezondada sadece atayla 700-1000 fişek arası atıyorum ve sadece yılda bir kez temizliyorum 2007 aralıktan bu yana....

    S410

  • kaç gram atıp bunu başarıyorsunuz ?? ben en zorlu,pis ve ıslak avlara atayı götürüyorum haa bide çamurlu sezondada sadece atayla 700-1000 fişek arası atıyorum ve sadece yılda bir kez temizliyorum 2007 aralıktan bu yana....


    32 gram fişek kullanırım,daha ağır fişekleri hiç kullanmadım,zaten kullanacak av türü'de yaşadığım bölgede bulunmuyor,senede 3000 fişek kullanırım yaklaşık,buna trap , skeet atışlarıda dahil,silah temizleme konusuna gelince atılan her 100 fişekten sonra detaylı bakım yaparım tüfeğe,bu atış sayısı geçildiğinde her gazlı çalışma sistemine sahip tüfek tutukluk yapar,buna her marka dahil,ATA ARMS tüfeğin yanılmıyorsam maksimum atabileceği gramaj 52 gram,bu tüfekle 52 gram bir kutu fişek atılsa sallanmayan bir parçası kalmaz diye düşünüyorum,avda kullanma konusuna gelince tüfek harika hafifliği vede avdaki performansı mükemmel ama yapısındaki aksaklıklar gaz pistonu ve fişek yatağı sorunlu,üreticisiyle yapılan görüşmelerde gaz pistonu ve fişek yatağının sorunlu olması nedeniyle bu parçaların değişiminin yapılması kabul edildi.