Hatsan Mod 125 5.5 Vs Hatsan Optima Magnum 5.5

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • O zaman birkaç şey daha sorayım seni de rahatsız ettim ama... u½%; Birincisi dürbün de o fiyata dahilmi? İkincisi en iyisi 4.5mm alayım tahribat için de ağır pelletler kullanırım o zaman 5.5mm nin performansına yaklaşırım doğru düşünüyormuyum?

    Torun K-101 Magnum 5.5mm


    korfezteam.png

  • Evet dürbünü fiyata dahil sen yinedebir sor dürbün işini...Pellet olarakta ağır kullanarak daha isabetli atış yapabilirsin

  • 4-20 ölçüsü sanırım dürbünle satılıyor Veli beyden aldım ben almadan öncede mail attım dürbün hediyesi dedi ..Gerçi gönderirken unutulmuş dürbün ayrıyetten kargoyla gönderdiler..

  • Yaw nedir bu Mod. 125 dusmaligi anlayamadim


    Ben de de var gayet de memnunum


    Herkes bir tetikdir tutturmus evet plastik ama o parca sadece mekanizmayi harekete geciriyor geri kalan hersey metal.


    Bir de hedef tutturma sorunundan bahsediliyor su ana kadar 10 20 ve 50 metrede ayri ayri durbun ayari yapmak icin dunyanin peletini harcadim ve nefes hatasi yapmadigimda gayet iyi grupmanlar elde ettim.


    Fakat su da var bu tufek pellet seciyor en iyi sonucu Gamo Pro Magnum ile aldim. Gamonun pro match pelletleri ile ne yaptiysam dogru duzgun isabet elde edemedim. Her seferinde biri hanya ya biri konya ya gitti sacmalarin resmen sacmaladi yani.

  • Merhabalar,
    Yeni bir hatsan mod 125 kullanıcısıyım. Silahı sırasıyla 3, 5, 25 ve 45 metreye sıfırladım. Silah gerçekten çok güçlü olduğundan dürbün stoperini kırdı ve kaymaya başladı (bu sorunu en etkili şekilde nasıl çözdüğümü öğrenmek için şu mesajıma göz atabilirsiniz Yaylı Mod125 ve dürbün kayması hakkında)


    Sayın arkadaşlar mod 125 tüfek dandik değil. Eğer doğru kullanırsanız 45 metreden hedefi 3-5 cm sapmayla vurabilirsiniz (hayatımda hiç havalı tüfek kullanmadım tüfeğimi alalı 3 hafta oldu bunuda belirteyim). Öncelikle ihtiyacınız olan çok sabırlı olmanız. Bir diğer husus dürbünü sağlam bir şekilde sabitledikten sonra keskin atış tekniklerini kullanmanız gerekiyor. Şöyle ki dürbünü sıfırlamak için kesinlikle şu işlemleri sırasıyla yapın:


    1- Dürbünü namludan ve dipçikten çok sağlam bir şekilde destekleyerek sabitleyin. Öyle ki silaha dokunduğunuzda ve hafif çarpmalarda 1 cm bile kıpırdamasın.


    2- Sıfırlama atışlarını yaparken derin nefes alın ve atış sonuna kadar nefesinizi tutun.


    3- Nefesinizi tuttuktan sonra tetikteki boşluğu alarak hafifçe sıkmaya başlayın. Buraya dikkat çünkü tetik sıkma esnasında acele ederseniz silahın namlusunda mm.lik sapma hedefte 5. cm ye kadar sapmayla karşılaşabilirsiniz.


    4- Tetiği aniden çekmeyin. Yavaça tıkırtılarını duyarak çekin.


    Bu işlemleri bize askerdeki keskin nişancılar öğretmişti. Benim gibi hayatında silah kullanmamış birinin eline 3 hafta önce yeni aldığı mod 125 le bu işlemleri harfiyen uygulayarak 45 metreden neredeyse nokta atışı yapması gösteriyorki sorun silahta değil.


    Sevgilerle...

  • Sıfırlama atışlarını yaparken her ne kadar silahı sabitlemiş olsanızda silahın namlusunun şahlanmasını ve tepmesini azaltmak için tüfeği sıkıca kavrayın ve elinizle namludan aşağı doğru hafifçe baskı yapın. Böylelikle silahta tepme, şahlanma ve atıcının doğurabileceği sarsıntıları en aza indirip sağlıklı bir şekilde sıfırlama yapmış olursunuz.
    İlk atıştan sonra hemen ayarlamaya girişmeden, aynı hedefe nişan alıp bir kaç defa atış yapın. Aynı nokta etrafından 1-2 cm lik mesafelerle vuruyorsanız sıfırlamaya geçebilirsiniz. Hatsan mod 125 için en uygun saçmanın Gamo pro magnum olduğunu söyleyebilirim.
    Gamo long distance (uzun mesafe saçması) kullandığımda aynı hedefi daha aşağıdan vuruyorum. Bu da saçmanın daha ağır olduğundan namlu çıkış hızının çok azda olsa düşmesinden kaynaklanıyor.

  • mod125 vardı bende açıkcası fazla memnun deyildim en sonunda çaldılarda ben de buna bahane optima550 aldım 3 hafda kullandım ondandan memnun kalmadım onuda satdım...sana tavsiyem alma...webley yi bir çok arkadaşımız kullanıyor bir çoğuda memnun bütün bunları görünce bende dayanamadım dün bir adet webley 1ci nesil sıpariş verdim


    alıntı yaptığım mesajımdaki mod125 ilk çıkan mod125 lerden yeni versiyon ile karıştırmasın mod125 alacak arkadaşlar.optima550 yi de webley rüzgarına kapılarak satmak için bahane aradım durum bundan ibaret :)

  • arkadaşlar boş konuşmuyorum , tabiki hatsanın çuvalladığı yerler var örneğin bi imalatı aynı model diğer imalatını tutmuyo , ama ben kullandım biliyorum şansıma iyi bi tüfeğine denk gelmişim , 50 m reden vurulup parçalanmayacak şişe yoktur , 3/2 başarım var ben bunu 3/3 yapma derdindeyim. tamam tepiyo bu zalım , ama g3 piyade tüfekleride çok teper askerlik yapanlar bilir , tüfek dediğin benim anlayışımda teper böylece gücü hissedersin ;) o parmağının ucundaki güç senin kontrolünde olmalı , sen onun kontrölüne giriyosan sorun tüfekte değil sendedir. her tür eleştiri haklı bu bizim tüfek dediklerimiz havalı silahlar sonuçta ama şuda bi gerçek havalı bi silah bu memlekette imal edildiyse ve bu kadar yüksek namlu çıkış hızlarına sahipse nerdeyse ateşli silahlar kadar yüksek namlu çıkış hızına sahipse biz bu silahlara para ödeyip fatura karşılığı sahip olabiliyosak ve bu silahların böyle sorumluluğunu alabiliyosak ne mutlu bize :) ben havalı silah kullanan birinin suç işlediğini duymadım , çok zamandır sorun yok , bu silahlara oyuncak gözüyle bakmak çok yanıltır , bunlar oyuncak falan değil gerçek anlamda silahlar , ben hatsan fanatiğiyim , silahımdan memnunum , varın siz memnun olmayın yada insanlarımız eleştirsin bu havalı silahların oyuncak olmadığını , tehlike içermediğini değiştirmez. arkadaşlar , havalı makineleriniz ne marka , ne yapımı bilemem ama şunu bilirim bu oyuncak değil çok ciddi sonuçları vardır , insanların canını yakabilir , üzebilir , hayvanları hedef yapan zaten bizim topluluğumuzdan değildir , size bunu söylemek istedim , tamam hatsanıma laf ettirmem :) kırılacak çok şişe var ulaşın bana özel bi atış alanım var yarışalım :) doğrusal 400-500 m açık alan ve kimse ne yaptığınızla ilgilenmeyecek :) herkese atışlarında başarılar diliyorum :)...

    Walter Talon Magnum 5,5 cal Envantere yeni katıldı 3-9 x 50 mm dürbünü var(ince ayarla efsanevi bir makine)[/color]
    Zoraki hp01 ultra (diyecek söz bulunmaz , hedef nerde pellet orda , yaşayan efsane , emekli olmaması dileğiyle :))
    Birde şimdi Hatsan BT 65 var çok kuvvetli , düşman başına... vurduğu yerden ses çıkar...

  • sayın godofwar,Ankarada iseniz zaten Ankara team sizi buluşmalarına davet eder illa bu atışlarınız kendi atış alanınız da olmayı versin hem hatsan konusu yeterince tartışıldı durdu ki sözüm formun hem kültürel hem bilim-teknik konularında gelişmesi adına, amacım sizi eleştirmek değil ,kazasız atışlar

  • Uzun mesafe atış yapmadım evin içinde atış yaptım gücü çok iyi..Uzun mesafedede 40-50 metrede etkili olabilir diye düşünüyorum..Parasına göre çok iyi diyebilirim..Silahla birlikte gelen dürbünde beklediğimden iyi çıktı ölçüsü 4-20 sanırım..Mesela kapı demişsin bu ev içindeki tahta her türlü kapıyı iki taraflı çok rahat deler derim :thumbup: ama silahın ömrüne bişey diyemem toplasan 40 pellet attım, her gün 100atış yaparım dersen silahın ömrü ne kadar olur bilemem..Bide yayı bayağ sert onuda belirteyim..


    Vay be tüfeği ilk aldığımda 50 metre etkili diyormuşum şimdi 100 küsür metreleri görüyorum , tüfeğini tanımak böyle oluyormuş demekki ;şrofls;.

  • eğer o tüfeğe dizel yapıyorsan bir zaman sonra o tüfeği dahada iyi tanıyacaksın demek muratcım.

  • 3000-3500 arası atış yaptım gayet iyi tanıyorum zaten :) ,,Yeşil gres kullanıyorum fakat çok az , atışlarda ne koku çıkıyor nede duman fakat bu dizel yok anlamına gelmiyor Mustafa beyinde anlattığı gibi gerektiği kadar dizel var ..Bu şekilde 2000 atış ömrü var kalitesiz hatsan keçesinin,buda demek oluyor ki dizel olması gerektiği gibi g;$i

  • ya abilerim bu yesil gresi nasıl surucem nereye surucem bulamadım ya :( agt

    torun 5.5mm optima 4x20 fakirlik ögrencilik.. ;şrofls;.
    üzümlü çifte 65 namlu
    torun4+1 otomatik 71 namlu :thumbup:


    2.ci havalı için düşünüyo bakalım ne olucak :love:


    avcının emniyeti kendidir ! agt

  • Tetik tertibatının üstünde yayı tutatn büyük bir parça var onu çekiç le ufak ufak vurarak çıkartıyorsun.AMAN tetik tertibatını dağıtma.Bu arada dikkat et o parçayı sökünce yay fılıyor yayı alıp komple yeşil gres uygula bitti yanlız ben nasıl yayı geri taktığımı hatırlamıyorum. ;tacli#

  • optima magnum 550 5.5ml benimde bu tüfek hakkında söyliyceklerim 3 aylıktı ama 1,5 kutu pelet atmadım bile 60,70 mt den camı kırmıyodu delip geciyodu çok güçlü ve ben istikrarlı atışlar yapıyordum namlusu iyiydi, ama bi türlü ısınamadım bu tüfege kundagının plastik oluşu tek vazgecme sebebim oldu ıgdırdan eray arkadaşımıza sattım bakalım o ne yazcak tüfek hakkında ben şimdi çok memnunum longbow umla bakalım ilerde bi kıskardeş 5.5 ahşap kundak tabi düşünüyorum ama acele yok çok iyi araştırıp alıcam pcp hiç kullanmadım fakat sanki bana oyuncak gibi geliyo sesi kullansam belki fikrim degişir heralde ama yaylı bana daha cazip geliyor

    WEBLEY LONGBOW 4.5ML OPTİMA 3-9X44E ;tufey#
    egeteam.png

  • Susturucu kullanmazsan hiçbir yaylının sesi pcplere yaklaşamaz dahi.

  • abı saol da gerı takması baya zor olur :D agt

    torun 5.5mm optima 4x20 fakirlik ögrencilik.. ;şrofls;.
    üzümlü çifte 65 namlu
    torun4+1 otomatik 71 namlu :thumbup:


    2.ci havalı için düşünüyo bakalım ne olucak :love:


    avcının emniyeti kendidir ! agt