webley patriot

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • s.a arkadaşlar şu patriotu amma övüyosunuz yaw bende alem bari bi tane arkadaşlarda hep 5.5 uğunu almış 4.5 alanı görmedim 4.5 da daha uzak mesafeye gitmezmi mermi 5.5 yeterlimi diyosunuz saçmalarda 2 katı para 4.5 luğuna göre. bu patriotu olan arkadaşlar hangi dürbünü ve parçaları kullanıyo acaba aşırıya kaçmamak şartıyla yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkür ederim. ;confused;


    HATSAN mod 99
    Torun magnum K-101 4.5 tasko 4 * 20
    Walter Target standart ahşap Yarı Otomatik 4+1
    Üzümlü Efsane 7+1 cal.12
    Üzümlü Çifte cal.12 ( dede yadigarı )


    marmarateam.png

    Mücahid Enes YILMAZ BALIKESİR / Merkez

  • selam kardeş bende 5.5ml sıpariş verdim...yolda geldi gelecek....60 70 metrede 4.5ml saçma pek iş görmez bana göre 4.5ml in son limiti 50 metre etki li olabilir buda tüfeğin gücüne bağlı....ben 2 tüfeğimide satdım 5.5ml webley sıpariş verdim...haa bu arada torpedo155 bu ay sonu çıkacakmış bi inceliyecem sağlam bişeye benziyorsa onunda 4.5 ml ini alcam niye dersen en azından tüfeğin üzerinde dürbün gelecek elimde hiç dürbün kalmadıda ondan...

  • nası bırsılah buya ovuyorsunu resım koyarmısınız ya?? ;kovboys;

    GAMO CFX ROYAL 5.5MM
    HATSAN MOD.70 5.5MM
    DAİSY POWERLİNE 4.5MM
    DAİSY PİSTOL 4.5MM

  • ok. kardeş .daha fazlı yardımcı olucak ustalar bişeyler yazın lütfenn


    HATSAN mod 99
    Torun magnum K-101 4.5 tasko 4 * 20
    Walter Target standart ahşap Yarı Otomatik 4+1
    Üzümlü Efsane 7+1 cal.12
    Üzümlü Çifte cal.12 ( dede yadigarı )


    marmarateam.png

    Mücahid Enes YILMAZ BALIKESİR / Merkez

  • nası bırsılah buya ovuyorsunu resım koyarmısınız ya?? ;kovboys;

    tüfek daha gelmedi gelince eklerim fotoyu.

  • 4.5 mm 50 metreye kadar etkili lafına katılmıyorum bendeki modifiyesiz(yeşil gresle yağladım sadece) 4.5 cfx-royal le promagnum paletle 80 metreden 5 başarılı atışta en az 3 şişe kırıyorum her seferinde kırmıyor belki ama neresine vurduğu da önemli tabi
    ama burda bahsedilen tüfek çoğunun dediği gibi en kuvvetli yaylı silahlardan birisi cfx e göre köonuşuyorum 4.5 patriotla 100 metreden şişe kırılabilir bence
    kullanmışlığım yok ama anlatılanlardan anladığıma göre kırar
    üstatlardan daha sağlıklı bilgiler gelecektir eminim

    Hatsan AT44-10 LW .22 cal

    Zoraki ultra .177 cal

  • Patriot'un iyi olarak tavsiye edilmesinin başlıca sebebi fiyatına göre kalitesinin ve özelliklerinin yüksek olması. Ben de yeni aldım çok fazla kullanma fırsatı bulamadım fakat şunları söyleyebilirim;


    Kullanılan malzeme kalitesi oldukça iyi, hiçbir plastik parçası yok zarar görecek(1. nesil diye geçenden bahsediyorum. İlk seri silahları en iyi ayırt etme yöntemi tetikleri. 1. nesil olanlarda aliminyum rengi bir tetik ve tetiğin üzerinde ön yukarı kısmında bir ayar vidası var. Sonradan üretilenlerde ise altın veya prinç rengi ayar özelliği olmayan farklı bir tip tetik var)


    Gezi oldukça kaliteli ve ince ayar yapılabilen metal bir yapıya sahip. Bence kötü tarafı ayar yapmak için küçük bir tornavidaya ihtiyaç duyması. Elle de ayarlanabilseydi daha güzel olurdu. Arpacıkta düzgün yapılmış, metalden ve zarar görmesi zor.


    Namluları Hatsan'ın diğer modellerinin aksine çok iyi. Malzeme ve işçilik kalitesi yüksek.


    Silindir hacmi diğer pistonlu havalı silahlardan büyük. Bu daha fazla hava, dolayısıyla daha fazla güç anlamına geliyor. Yüksek gücüne rağmen tepmesi nisbeten az olduğu için isabet yüzdesi gayet iyi.


    Forumda diğer başlıklar altında bulabileceğiniz bakım işlemlerini yaptığınızda daha da iyi sonuçlar alabiliyorsunuz.


    Bence en önemli sıkıntısı yüksek ağırlığı. Bu da arka arkaya yaptığınız desteksiz atışlarda kendini gösteriyor. Diğer bir zorluğu da silahın kurulurken oldukça fazla fiziksel güç istemesi. Fakat bu Patriot'un sıkıntısı değil benim antrenmansızlığım. Diğer benzer güçteki tüfekleri kurmak için de aynı çabayı sarfetmek durumundasınız. Kesinlikle yapmamanız gereken şey ise tüfeği kurarken namluyu elinizden kaçırmamak. Genellikle ufak tefek yaralanmalar ve tüfeğinizin zarar görmesi ile sonuçlanıyor.


    4,5 ile 5,5 mmlik saçmaların farkını ise belki şöyle bir basit örnekle açıklayabilirim. Biri hafif diğeri daha ağır iki otomobili 100km sürate çıkarıp düz bir yolda boşa aldığınızı düşünün. Ağır olan araç durana kadar hafif olandan daha fazla yol alacaktır. Sebebi ise ağır olanı 100km sürate çıkarırken daha fazla enerjiyi bu kütleye yüklemenizdir. Daha ağır olan cisim havanın direncinden ve sürtünmeden de daha az etkilenmektedir. Saçmalarda ise hafif olan namlu çıkışında daha yüksek hızla çıkacak fakat namluda geçirdiği sürede o nisbette az olacaktır. Ağır olan ise daha uzun sürede daha fazla enerji yüklenerek namludan çıkacaktır. Yukarıdaki örneğe göre daha uzun yol kat edecek belli bir süre sonra hafif olandan daha fazla enerjisi kalmış olacaktır.


    Ağır kütlenin momentumu yüksek olacaktır diyesim geldi ama diyemedim. ;kihhik,

  • 4.5 - 5.5 meselesi havalı tüfek ilk icad edildiğinden bugüne kadar tartışılıyordur sanırım :)


    Ben Diana Mod54 Airking Kullanıyorum, tüfeğimin namlu çıkış hızı 1,100 fps yani 335 metre/saniye. Bu hızı sandart hali ile hiçbir 5.5 luk yaylı tüfek bildiğim kadarı ile yakalayamadı hala (varsa da ben bilmiyorum).


    Evet 5.5 kalibre (.22) mermi ağırlığından dolayı daha güçlü görünüyor, ama ben şu 5.5 kalibre uzun mesafede 4.5 da daha istikrarlı safsataasına kesinlik inanmıyorum. hatta chairgun programını kullanarak sizde bunun böyle olmadığını görebilirsiniz. Ayrıca tecrubeler ile de bunu kendimce test ettim.


    Peki ne yapmalı?
    Eğer PCP alacak olsam kesinlikle 5.5 kalibre alırdım, çünki PCP'lerde mermi namluyu terk edene kadar aynı basınçla itilebiliyor, gerçi bu atış sayısının düşmesine neden oluyor ama onunda çareleri var.


    Ama eğer yaylı alınacaksa bence 4.5'luk alınıp normalde 4.5 luklarda kullanılan 7-8 grainlik değil 10-15 grainlik pelletler kullanırsanız o zaman görürsünüz 4.5 kalibre nelere kadirmiş.
    Bu şekilde 4.5 mm hız üstünlüğünü ve 5.5 kalibrenin ağırlık avantajını mümkün olduğu kadar birleştirmiş olursunuz.


    Normalde
    4.5 pelletlerin ortalama ağırlığı 7-8 grain civarındadır 4.5 Ortalama namlu çıkış hızları 1,000 fps civarıdır
    5.5 pelletlerin ortalama ağırlığı 14-15 grain civarındadır. 5.5 Ortalama namlu çıkış hızları 750 fps civarıdır.



    İş bu duruma bakarak 11-12 grainlik bir 4.5'luk pelletin 870-950 fps ile atılarak en optimum güç ve mesafe elde edilebilir.
    Ben Mod54 ü aldığından beri hep böyle yapıyorum ve sonuçlar gerçekten mükemmel, bide modifiye edildiğinde 4.5'luk Mod54, pekçok 5.5'luk PCP'ye neredeyse kafa tutacak hale gelecektir.


  • Eminmisiniz? Piyasada bulabileceğiniz en ağır 4.5mm pellet Diana HighPower ve sadece 10.6g.
    www.straightshooters.com'da yapılan pellet hız testlerinde 10.6g Beeman Kodiak'ı (Diana HP) 857fps hızla atabilmiş mod54, 1000fps ile atabildiği pelletler sadece 7-8g. ağırlıkta.
    güçsüz bir PCP olarak nitelendirilen hw100 ise 5.5mm 21,10g Beeman Kodiak pelleti 742fps ile atabilmiş.
    bu iki veriyi chairgun programına yükleyelim,
    50yardada 4.5mm mod54 10fpe enerjiye sahipken aynı mesafede 5.5mm hw100 pelleti 18fpe enerjiye sahip.
    Modifiye edilerek PCP'yi geçebilmesi için veya aynı enerjiye sahip olabilmesi için 4.5mm 10.6g pellet ne hızla atılmalı? chairgun'dan ona da bakalım:
    Chairgun'ın pellet hızı için üst limiti olan 1126fps girildiğinde bile hala bu enerjiye ulaşamıyor.
    Aynı verilerle mod54 5.5mm ise 596fps ve 50 yardada 12fpe enerjiye sahip. Yani aynı silahtada böyle birşey sözkonusu değil.


    bunlara birde yanal rüzgarlar varsa onuda eklerseniz, 5.5mm silah her şart altında 4.5mm'yi döver g;$i


    ben o safsataya yürekten inanıyorum ;)

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • hw 97k tüfeğimi destekli olarak Diana HighPower 4.5 ile ,rüzgar faktörü ile birlikte 73 metreye attım 9 (6 tanesi 6cm yakın diğer üçü bunların 3cm üstünde)cm grup oluştu (çok berbat nişacıyım)gurup üstü ,attığım hedeften 26 cm alltan başladı .Rüzgar, gurubumu merkezden alt hizalı olarak düşünürsek 8 cm sağdan topldığını gözlemledim

  • Avcıhoca'm
    ben zaten uzun mesafede ağır pellet atılmasından yanayım, daha isabetli olduğu kesin. ama 4.5mm de en ağır pellet 10.6g. yurtdışındada BCsi düşük olan (yani hızını çabuk kaybeden) 11.7g pelletler bulunabiliyor.
    ben eminimki aynı atışları 5.5mm 97k ile ve 21.1g pelletle yapsaydın daha küçük guruplar çıkartabilirdin. Rüzgarda (atıyorum) 8cm. değilde 6cm. yanal öteleyebilirdi. Yani 5.5mm pellet (özellikle uzun mesafede ve rüzgarda) daha isabetli ve daha güçlü.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Ya işin aslı 5,5 mm 50 m.üstü , 4,5 50 metre ve altı i,çin ideal.Tabi işin aslı hızda 260m/s diom 5,5 için.Altı ise alırken ne bilim 30 metreden düşmeye başlıor...

  • Ya işin aslı 5,5 mm 50 m.üstü , 4,5 50 metre ve altı i,çin ideal.Tabi işin aslı hızda 260m/s diom 5,5 için.Altı ise alırken ne bilim 30 metreden düşmeye başlıor...


    rüzgarlı havada her zaman 5.5mm ideal, ve 260m/s hızla 5.5mm normal ağırlıkta bir pelleti sadece PCP'ler atabilir.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • kesinlikle ,katılıyorum
    yumşak ve ağır saçma kullanmak taraftarıyım tabiki kendi tüfeğimle edindiğim tecrübe ile,grup olarak en berbat olanı anlattım çok güzel gruplar yapılabiliyor :huh: ,ayrıca konsantrasyon çok önemli birde kullandığınız ekipman ,dürbünüm 3-9x32 ve yapısını ,merceğini ,kalitesini biliyorum ki ,iyi bir dürbün keskin nişancı için olmassa olmaz ;her atışımda için için zokurdanarak atıyorum ,haıyrlısı inşallah hepimizin kalbinden geçen ekipmanlarımız olur bir gün.

  • Tamamen hislerime dayanarak(zihni tembel olduğumdan araştırma yapmadım)bordobereli gibi düşünerek 4.5 460 almıştım bende, hız farkı büyük site verisi 4.5 340m/sn 5.5 235 m/sn diyordu.5.5 un ağırık avantajını ağır pellet kullanarak dengeleyerek biraz hızdan feraget edip mesela hız 270 m/sn olsun 10.6 gr le gene 5.5 tan hızlı ve onun stabilitesine yakın tamamen bakkal hesabı stili ama doğru karar verdiğimi sanıyorum hala daha :) .
    Raptorx arkadaşımıza 4.5 5.5 kıyaslamasını aynı power plant a sahip silahlar arasında düşünmesini önereceğim. tabiki pcp 5.5 u nu yaylı 5.5 u (bi tarafını şeyetse antiparantez)yakalayamaz ve yaylı 4.5 una görede avantajlıdır uzun mesafede enerji korunumu bakımından.

  • ben ce her havalı tüfek kullanıcısı için bir adet 4.5 ml ve bir adetde 5.5 ml tüfek bulundurması gerek..aynı marka saçmalar ile belli bir mesafede test yaparsa sonuç ortaya çıkar

  • Raptorx arkadaşımıza 4.5 5.5 kıyaslamasını aynı power plant a sahip silahlar arasında düşünmesini önereceğim. tabiki pcp 5.5 u nu yaylı 5.5 u (bi tarafını şeyetse antiparantez)yakalayamaz ve yaylı 4.5 una görede avantajlıdır uzun mesafede enerji korunumu bakımından.


    ben zaten mod54ün 5.5mm verilerinide verdim yazıda. benim PCPden örnek vermemin nedeni, Bordobereli arkadaşımızın modifiye edildiğinde 4.5mm mod54'ün birçok 5.5mm PCP'ye kafa tutabilecek olduğunu yazması idi. "Airking" kabul ama, o kadarda değil.
    mod54'ün standart halinde 1000fps civarında sadece 7-8g. pelletleri atabildiğinide görüyoruz. ayrıca 15g.lik 4.5mm pelletde bulamadım. Yani yazılanlardan bildiğim ve gördüğüm şeylerle çakışan birşey göremeyince düşündüklerimi ve bildiklerimi yazmak istedim.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • RAPTORX demişki ;rüzgarlı havada her zaman 5.5mm ideal, ve 260m/s hızla 5.5mm normal ağırlıkta bir pelleti sadece PCP'ler atabilir.


    Normalden kasıt 14,3 ise , 350 mag+54 modlu+52 modlu+460mag+w.patriot ve daha aklıma gelmiyen hatsanlar dan atan var sanırım raptor bey