Sumatra Grupman

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Değerli Sumatra kullanıcıları. Uzun zamandır forumda Sumatralar ile ilgili hiçbir yazı yok. Acaba içimizde Grupman çalışan varmı. Ben tüfeği aldığımdan beri sadece tüfeği tanımaya çalışıyorum. Hangi pelleti seviyor, tahrip gücü nedir v.b. İçimizde Sumatra sahibi çok üstad var ama kimseden ses çıkmıyor. Özellikle grupman çalışan arkadaşımız varsa bunu ve diğer tespitlerini bizlerle paylaşırsa sevinirim. Özellikle Sideprensi07,akinsenol, turgayttt, sizin tüfek hakkında yazılarınızı bekliyorum ama henüz hiç bir yorum yok.

    FX ROYAL 400 ++++Hawke Varmint 25 SF 6-24 *44
    6 lt Scuba 300 bar+dolum aparatı

  • tüfek yoğun olduğum döneme denk geldi, daha siftahım bile yok,yoksa çok dan 3 4 video çekmiştim g;$i fırsatını bulunca yapıştırırım bir kaç video abi :)


    diğer arkadaşların da işleri benimki gibi,yaz geldi sezon açıldı,bu aralar kimselerin tüfeği eline alacağını sanmıyorum abi

  • gönderecek bir arkadaşımız varsa yollasın bana grupman olsun krono olsun tüm testlerini değişik güç ve mesafelerde değişik pellet ler ile yapıp geri göndereyim herkesin meraki geçsin.tabi benimde....:D

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • Merakla bekliyoruz Sumatracıları :him:s:him:s:him:s Saygılar.

  • valla gurupman deyince geçen buluşmada serdar kardeşimin dediği laf aklımda kalmış olacak ki aynen şöyle demişti "ne gurupmanı bu tüfekle grupman olmaz ben denedim olmuyor" serdar cım bu şekilde söylemiştin sanırım :)





    sevgiler

    İ Z M İ R
    Sarsılmaz Kılınç Light 2000 9 mm
    Sarsılmaz Sar9 - Mete 9mm


    ZORAKİ Hp-01 Ultra .177


    Gamo Cfx Royal .177 + Tasco 3-9x56 red AOE


    Weihrauch HW 97 K .177 + Falcon T50 10-50 x 60
    Nikula 6-24x50 Red-Green AOE


    Üç kuruşluk adama beş kuruşluk değer verirsen aradaki iki kuruşa seni satar


    H İ T


  • Sumatralarla grupman olmaz mı diyorsunuz oysa ben 100 m. mesafeden 3,5 cm. grupman yapılabilirliğini okumuştum. İlk fırsatta deneyeceğim.

    FX ROYAL 400 ++++Hawke Varmint 25 SF 6-24 *44
    6 lt Scuba 300 bar+dolum aparatı

  • burada da recluse'un denemesi var:


    recluse

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Uyku tutmadı forumu geziniyordum ^^ bu fotolara denk geldim nişangah kagıdı agacın üzerine konmuş .. atılan pelletler agaca saplanıyor birde Sumatra gibi güçlü bir tüfekten cıktıgı için agacın dış katmanından içeriye gidebilir , arkadaşlar böyle birşey yapmayalım atılan pellerin o agaca büyük zararı olucaktır ... bende kiraz yetiştiriciligi yapıyorum az da olsa biraz bilgim var , o yuzden bu konuya deyinmek istedim ..

    Ewanix windy city 5.5


    Nikko stirling nighteater 4x16-50


    Norica mod 61 4,5


    Hatsan Special edition 5,5


    Tuka 4,5

  • ben canlı ağaçlara atmıyorum ama benim sumatram ile ilgili başka sorunum var. Ben doldurduktuktan sonra ne yaptıysam ucu çıkartırken oluşan patlamayı engelleyemiyorum.


    Bu konuda bir bilgisi olan var mı ?

  • dolum aparatında yavaş dolum kısıtlaması varsa iptal edin .. dolum aparatının çabuk doldurması,,dolduktan sonrada aparat tahliye musluğunu açtığınızda havayı çabuk tahliye etmesi gerekiyor..aksi takdirde tüp doldurma sibobu tam kapanamıyor.hava kaçırdığı içinde dolum ucu başınçta iken çekilince patlama sesi cıkıyor.

    A Takımı Üyesi

  • teşekkür efderim osman ağabey evet benim dalgıç tüpümün üstünde yavaş doldurma aleti var. aynı işi mühiyede atış alanında a takımından bazı arkadaşların standart dalgıç tüpleriyle de denedik, silahı baş aşağı tutatark da denedik. doldurduktan sonra baş aşağı kundak üzerine aşağıya doğru vurarak da denedik olmuyor yada ben mi yanlış bir şey yapıyorum.

  • Arkadaşlar sumatranın yapılış amacı belli, ve bence bunu da fazlasıyla ve hakkıyla da veriyor, sumatra türkiyeye gelmeden yaklaşık 1 sene öncesinden sumatra 2500 500 cc kullanmaya başlayan biri olarak söyleyebileceğim tek olumsuz yönü, evet biraz ağırdır, benim için tek dezavantajıda budur. işin aslını söylemek gerekirse grupmanla falan da işim olmaz, ama yaklşık 80-100 metreden ağaçtaki elmayı hemen hemen her atışta vurabilliyorum bu da bana yetiyor, ayrıca 500 cc lik tüpü ve 13 kademe güç ayarı olması duruma göre atış sayısını da hatırı sayılır şekilde artırmaktadır, orta güçte jsb 18 grain pellet ve tam güce yakın ayarda hn baracuda match 21. grain pellet ile en mükemmel sonuçları elde edersiniz, başka pellet kullanmamanızı isabet açısından şiddetle tavsiye ederim, tarafımdan bizat bulabildiğim tüm pelletler ile teker teker denenmiştir (hatta türkiyede bulunmayan pelletler dahi test edilmiştir). Tüfeğin kalite konusuna gelince yaklaşık 2,5 senedir kullanmaktayım ve şu ana kadar daha en ufak bir arıza yapmadı, kısacası benim için, yapılış amacına, ve bana göre daha iyi ve daha güçlü bir tüfek piyasaya çıkana kadar sumatraya devam..