Ankara'da tüfek tamircisi bilen var mı ?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • cfx i söktüm, güzelce yağladım. Pistonu yayı falan taktım. Ancak tetik tertibatı kaldı. 2 saattir uğraşıyorum olmuyor. Ya tüfeği duvara vurucam ya da pozeyle sağa sola ateş edicem, acayip sinir yaptı. Yer bilen varsa burayı yazarsa sevinirim. Kafayı yemek üzereyim. X(

  • Ulusta yiba çarşısının içinde tüfek tamircileri gördüm (üst katta) ama havalı tüfeğede bakarlamı bilemem. Ama havalı tüfekle ilgili soru sorduğumda gayet güzel yanıt veriyorlardı bence havalı tüfeklerede bakıyor olabilirler.


    Saygılar...

    Her Türk Asker Doğar... X]#+,


    Webley Patriot 5.5mm (1. nesil)

  • Ulusta yiba çarşısının içinde tüfek tamircileri gördüm (üst katta) ama havalı tüfeğede bakarlamı bilemem. Ama havalı tüfekle ilgili soru sorduğumda gayet güzel yanıt veriyorlardı bence havalı tüfeklerede bakıyor olabilirler.


    Saygılar...


    Yarın gidip bakıcam artık. Bir daha da böyle bilmediğim birşeye atlamam. Tertibatı topladım aslında. Yayların nerelere takıldıgını bulamıyorum. Yayların takılacagı yerlerı bulsam sorun kalmayacak.

  • Bu yüzden silahı kendim sökmek istemiyorum. Hep anlatıyorlar böyle böyle yap ama anlasam bile yapmak istemiyorum. En iyisi burda bu işlerle ilgilenen bir yer var adam satış yapmıyor sadece tüfek ve tabanca tamiri ile uraşıyor. Bilgili birinin gözümün önünde yapması en iyisidir diye düşünüyorum. Hatta gresi bile oraya yaptırmayı düşünüyorum çünkü ucunda söküpte toplayamamak var :D

    Professional Shooter
    2FAN A.K.A®


    Hatsan Mod 125 5.5mm .22 Caliber Air Rifle + Tasko 3-9*40E
    Hatsan Torpedo 150 TH 4.5mm .177 Caliber Air Rifle(SIRADAKİ)
    Dessert Eagle Füme Kurusıkı Ses Tabancası (x2)


    Unutma kurşun her gülümsediğinde bir kalp ağlatır.


    marmarateam.png

  • Allah hamzaali abiden razı olsun. Verdiği resimler sayesinde tüfeği az önce topladım ve sorunsuz çalışıyor. Ohh be içim rahatladı :D ;dance;

  • Tüfek ilk aldığım günden sessiz kuruluyor. Resmen pamuk oldu :) Atış yapınca çıkan ses bile daha tok ve net oldu. Yeşil gres uygulamasını şiddetle tavsiye ederim. Ben bu kadar beklemiyordum. Tetik hariç tüm hareketli mekanizma yeşil gresle yağladım. Süper oldu süper :) Bu arada Mustafa Serdar Bey' e de teşşekkür ederim. Onum yazıları olmasa bunu yapmazdım. Sayesinde son derece sessiz kurulan ve taş gibi bir silahım oldu. Üstünden çıkan gres resmen çamur gibiydi. Silah şahlandı resmen :)

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Jay ().

  • hocam ben söylemiştim sana tetik tertibatını dağıtma başına bela olur diye , neyse bundan geçmiş olsun ama artık cfx konusunda hiç sıkıntı çekmezsin ilk dağıttığımda bende sabah 4 e kadar uğraşmıştım ertesi gün işyerinde ancak toplamayı başarmıştım, ama şimdi çok kolay geliyo sanada tecrübe olmuş :thumbup:

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

  • Haklısın hocam. Şu an basit geliyor ama dün neydi ya. Sırtımdan ter çıktı uğraşırken :) İnşallah b-50 ya da 51 alınca bunun gibi birşey yaşamam. O silahların gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum.

  • bende ankaradanım yıba çarşısında havalı tüfekle pek uğraşmıyorlar bende kendim açıcam tüfeği en kısa zamanda yalnız bi sorum var, yayı değiştirmek için tetik tertibatını illa ki dağıtmamız gerekiyormu? saçma bi soru olmuş olabilir kusura bakmayın :) bu arada tüfeğim hunter 440

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • umarım vardır iş yapıcak tüfek tamircisi vardır yibada.

    webley patriot 5.5

    Mesaj 3 düzenlendi, son düzenleyen drezin ().

  • drezin hocam ben sorunumu hallettim çok şükür. Şu an tüfeği lego gibi görüyorum. Aşıltım resmen toplamaya :)

    bende ankaradanım yıba çarşısında havalı tüfekle pek uğraşmıyorlar bende kendim açıcam tüfeği en kısa zamanda yalnız bi sorum var, yayı değiştirmek için tetik tertibatını illa ki dağıtmamız gerekiyormu? saçma bi soru olmuş olabilir kusura bakmayın :) bu arada tüfeğim hunter 440

    Bildiğim kadarı ile cfx ve 440 ın tetik tertibatı aynı. Sökmeye gerek olmaması gerek. Tetik tertibatının olduğu şasiyi yayı başandırdıktan sonra komple çıkarırsanız yerıne takması çok daha kolay olur. Eğer komple tetiği parçalarsanız başınıza bela olabilir. Şahsen benim olmuştu ama ezberledim artık. Takır takır hallediyorum :)

  • bende bı ara söktum tetığı 2 gunde ancak takabıldım hosomoklunun tetık tertıbatı resmını bana göndermesı ıle takabıldım buradan ona tekrar tesekkur edıyorum.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • ankarada tüfek tamircisine ihtiyacı olan arkadaşlar, yibada daha önce çalışmış şu an kendi av bayisi olan cafer usta var. kendisi demet evler 1. cadde altındaki ışıkların yanında belediye dükkanları var orada bulut av ın sahibi. patriotuma yardımcı oldu saolsun.fiyat olarakta çok cüzii olduğunu söyleyebilirim. her tüfeği açıp içini görmemiş ama usta ustadır. sorunları çözebilcek biri olduğuna ben kanaat ettim.

    webley patriot 5.5

  • Uzun süredir takip ettiğim ve havalı silahlar konusunda amatörce merakımın oluşmasını sağlayan forum yöneticilerine ve tüm forum üyelerine selamlar.


    2007 yılı sonunda aldığım 4,5 Gamo cfx marka tüfeğimi forumdan Sn.Mustafa Serdar'ın tecrübeleri ve görüşleri doğrultusunda Sn.Veli Katrancı'dan sipariş ettiğim altın tetik yay tutucu seti ve yeşil kauçuklu gres ile iyileştirdim.Tüfek bambaşka bir karaktere kavuştu güçlü sesle beraber yumuşak çok zevkli atışlar yapılır hale geldi. İhtiyacı olan arkadaşlar Dışkapı Yıba Çarşısında 2.katta Burak Av Güvenlik Malzemeleri tamir dükkanında Sn.Murat Erturan usta tüfeği söktü ve topladı ve son derece uygun bir ücret aldı. Tititzliğimden dolayı tüm işlem boyunca adamcağızın başındaydım ve tüfeğin sökülüp toplanmasının benim gibi acemiler için kolay bir iş olmadığını söyleyebilirim.Tekrar selam ederim.

  • Zamanında neler yazmışım. Şimdi gözüm kapalı söker takarım :)