Gun Power SSS (condor) nasıl bir tüfektir ? alınırmı?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • öncelikle tüm forumdaşlara selam, arkadaşlar 15 senedir havalı tüfeklerle amatör olarak atış yaparım,forumda yeniyim ama sonradan farkettiğim içindir,neyse bu işe son zamanlarda biraz daha merak saldım,eskiden balık malık yapardık ama çocuk oldu ellerinizden öper artık geceli bi yere gidemiyoruz doğal olarak :) yani atışa daha çok zaman ayırmaya başladım,elimdeki havalı bana yetmeyince burdan bir arkadaştan gamo whisper igt aldım,kullanıyorumda halihazırda zaten, ama işte daha iyisini insan istiyor,kendimide tanıdığım için şu an canım PCP istiyor, PCP almışkende direk iyi bişey almaya niyetim var, satış bölümünde bir arkadaş condro tabir edilen gunpower sss satıyor, arkadaşın silahı çok güzel,içimde gitti hani, ama yeni baba olduk nakit para veremem hobilerime,ama taksitle falan alabilirim, malum sitede bu tüfeğin yenisi 1600 lira taksitle, gerek hava hacmi,gerekse görüntü olarak,gerekse yabancı sitelerden edindiğim bilgiler ışığında tüfeği çok beğendim, tüfeğin hava tüpünün dipçik olarak tasarlanmasına bayıldım,gerçekten bence tasarım olarak süper bir tüfek,şimdi sizlerden şunu öğrenmek istiyorum,özellikle PCP deneyimi olan dostlar,yada şansa belki bu tüfeği kullanmış arkadaşlar, bu tüfek nasıldır,dertlimidir? videolarında çok basit işlemlerle namluyu bile değitiryorlar,4 vidaya bakıyor işin ucu, düşüncelerinizi açıkça yazarsanız sevinirim, nakit alacak durumum olsa satan arkadaşla pazarlığa oturacaktım ama kısmet değilmiş,düşüncelerinizi bekliyorum teşekkürler

  • Selam,
    Teknik olarak çok bilgi sahibi değilim ama ben de çok beğeniyorum. Bence tek eksiği tek tek atıyor olması. yoka kesinlikle tercihim bu olurdu.
    Saygılar...

  • Pcp yaylıdan epeyce farklı bir sistem, biliyorsunuzdur. Daha önce kullandınız mı bilmiyorum, pompası, dolum ucu, scubası falan derken epeyce de maliyetli ekipmanları var. Bence; pcp' yi tanıyıncaya/alışıncaya kadar; 2. el, biraz daha ucuz ve basit bir tüfekle başlasanız, 2-3 ay sonra üst seviye silahlara geçseniz daha iyi olur.
    Bunun haricinde, madem taksitli alacaksınız, biraz daha para verip, condor yerine bir Air Arms almak daha iyi olur.

  • Bu air arms gerçekten çok iyi bir tüfek mi???Bir arkadaşımız fabrika görüntülerini yayınlamıştı.Adamlar tek tek elde montaj yapıyorlardı.Kullanan arkadaşların grupmanlarını da yakından takip ediyorum.Son noktadan bir önceki tüfek anladığım kadarıyla...Benim de Daystate AirWolf hoşuma gidiyor...

  • Alınır niye alınmasın fakat sizin pcp tüfekten beklentiniz nedir? örnek olarak kendimi göstereyim tek yüklemeli pcp almam: tamamen kişisel tercihe bağlı.

    AA s510 22 cal twintube(43fpe)



    Hayatta iki şeyden korkarım, bir AIIah’tan, bir de AIIah’tan korkmayandan.

  • pcp alırken ne istediğini bilmek çok önemli. marka ve model çok. ama siz ne istiyorsunuz güçmü, stabilitemi, grupmanmı,fazla atışmı.
    bu durumda rader tekliden başlayıp recluse a kadar yelpaze geniş.

    evanix windy city


    hatsan at44 lw 3-9x40 optima


    fabarm pump action 5+1 sarsılmaz concorde 12 ga


    elektrikli pcp pompası (proce sürüyor)

  • Condor 5.5 PCP ler içindeki en büyük valfe sahip , ona rağmen tam güçte 250 barda 60 fpe 5 stabil atış verdi. Atış grafiği 200-160 bar arası 30 atış 1/2 güç ayarında güzel . Onun dışında .25 , .303 , .308 olarak modifiye ediliyor , benimkine 6.35 LW namlu takmıştım , fantazi oldu 60 fpe 20 atış dana gibi de hava harcıyordu. Atarken boyun ağrısından duramıyordum. Ergonomik bir tüfek değil. Ama regülatör takarsanız işte orada iş değişiyor , 500 cc ile 110 a yakın 40 fpe lik atış yapabilirsiniz. Airwolf MCT olur bir nevi ama uğraşmak lazım. Ha alayım atayım tarzı ise tavsiye etmem. Onun yerine kundağı olan , tüfeğe benzeyen aynı parada bir evanix veya AA öneririm.

    filinta


    dulce bellum inexpertis

  • yazdığınız cevaplar için çok teşekkür ederim, benim amacım zaten canlıya atmak değil,yakın mesafeler için bir tane gamo var zaten,bunu uzak mesafelere güçlü atışlar yapmak için düşünüyorum,tek atış ve güzel sonuç, öyle çok tepme falan umurumda değil pek,çünkü bununla zaten yatarak destekli atacağım %99 oranında, örneğin 100 metreye bir hedef koyup eş dost keyifleneceğiz, gazozuna falan g;$i ,şimdi daha önce pcp kullanmadım,ama buradaki yazılardan kullanmış kadar oldum nerdeyse :thumbup: ideal çap 5.5 gibime geliyor, scuba tüp falan pek dert olmaz, dalış okulu olan arkadaşım var, ben bu tüfeğin tasarımını çok beğendim, birde en çok hava hacmi hoşuma gitti, weinrauch yazdığın bilgilere çok teşekkür,ama daha net yazacak olursak bir dolu tüple 75 metreye isabetki kaç atış yaparız,ortalama bir 5.5 pellet ile, hani 40-50 tane, falan, ardından güç kaybeder atışların bozulur,şu basıncın altındada atamazsın,yada atmanı önermem diyeceğin şeyler nelerdir? şimdiden teşekkürler

  • tüfeğe hava bastığınız değer diyelimki 200 bar. her atışta tüp hacmi düşecek basınç azalacaktır. belli atış sonrasıda pelletin düşmesi artacaktır. siz bu düşüşü kontrol ederek düzgün hedef atışı atış yapamazsınız. condor ya da başka bir pcp için stabil atış yapmanın en iyi yolu regülatör takmaktır. yani tüpteki basınç ne olursa olsun namlu taraftaki çıkış 140 bara sabitlendiği için tüp içindeki hava 140 bara düşene kadar her atışınız aynı karakteristik özellikte olacaktır. condor için reg uygulaması diğerlerine göre daha kolaydır. etac reg uygulamalarına bakabilirsiniz.

    evanix windy city


    hatsan at44 lw 3-9x40 optima


    fabarm pump action 5+1 sarsılmaz concorde 12 ga


    elektrikli pcp pompası (proce sürüyor)

  • Regülatör İzzet beyde extra bir adet var diye biliyorum . 250 $ a ABD den getirtmişti. Condora uygun dişli. Ama ben olsam regülatör yerine tüfeğin gücünü 12/6 ya ayarlayıp 200-160 bar arası 30-35 stabil atış yapabilirsiniz. Ama ben size condoru önermem. Dediğim gibi ilk 10 atışta zaten boynunuz bükülecek. Tanıdığım tüm condor kullanıcıları dürbün yükseltme aparatı takarak bu sorunu çözmeye çalıştı. Ayrıca 30 atışta bir tübü söküp dolum aparatına takıp doldurup oradan söküp tekrar tüfeğe takmak bana biraz angarya geldiği için bıkmıştım. Atış başına da (60x500/30) 1 litre hava harcıyor. Ki bu çok yükesk bir rakam. Her seferinde de emniyeti kapatmaya alışması var birde. Evanix s10 veya windy alırsanız 45 fpe ile 30 atış yaparsınız , şarjörlü atış yaparsınız. Havayı da condorun yarısı kadar harcar. Bunu yazmamın nedeni 1 scuba tüple 800 yerine 1500-1600 pellet atmak daha tasarruflu ve daha uzun giden bir hava sarfiyatı sağlar. Ha şu özelliğini seviyorum condorun , tüp çıkarılıp 95 cm küçük tüfek kutusuna sığıyor, kompakt bir görünümü oluyor o kadar. İsabet olayı size kalmış , airranger ile 600 metreye atan da var , evanix ile 50 metreye atan da , doğru mermi - hız kombinasyonunu bulursanız isabet artar ama olay yine atıcıda bitiyor.
    Saygılar.

    filinta


    dulce bellum inexpertis

  • galiba bir condor kullanıcısı olarak sorularınızın cevabı bende =)


    Condor benim ilk pcp im di diğerlerinide kullandım ama kullanım amacı çok önemli siz gurupman peşindeyseniz condor sizi 50 m üstünde tatmin etmeyebilir. Bendeki tüfekte levent abimizin 50 mt de tek delik gurupmanı var. Bende 40 metre falan her defasında 50 kuruş kadar bir alanda toplayabildim fakat bu benim ilgi alanım değildi neden condor aldın derseniz ben uzun mesafede soda şişesi patlatmak için aldım ve en düşük atışım 150 m de oldu dürbünü sıfırladığımda her attığımda soda şişesi patlattım ve 300 metrede bira şişesi bile patlatabildim tüfeğimle tabi bu uygun mühimmatla oluyor ama dediğim gibi ne isitiyorsunuz ?


    yakın mesafe ? kısa mesafe ?


    Grupman
    Yada soda şişesi patlatmak mı?


    bunlara karar verin condor benim gibi uzun mesafe hayranıysanız gerçekten sizi çok tatmin edecektir. Şuan ilgilenemediğim için bende condoru satıyorum ama inanın bana bir sonraki silahım gene condor olacak... çünkü ne istediysem verdi bana ...

    Gunpower SSS

  • +1 İnsan n istediğini bilmeli.Bilemiyorsa bilene kadar hepsinden biraz yapabilen bir tüfek almalı.Ütçe uygunsa güzel bir AirArms veya hw100 yada s10

    Steyr lg110

    HW100s .177

    Huglu Px5 pro .22

    Nikko 10-50-60

  • genel olarak araştırmalarım sonucu tüfek bana uygun gibi geldi, çünkü uzak mesafeden tek atış bana yeterli, zaten öyle tık tık tık 250 tane atmıyorum,onlar için bir tane gamo var ,arkadaşın sattığı tüfek gerçekten çok hoş,fikirlerimide yazdım zaten kendisinin ilanına,inşallah hakkını verecek birisi alır,ama bir yandan da şimdilik gideyim alayım bir tane hatsan at-44 diyorum, kullanıp pcp lerde kendimi geliştirince onu elden çıkarır o zaman böyle bir bütçeye çıkayım diyorum,sizce bu fikirim nasıl dostlar,çünkü anladığım kadarıyla 1500-2000 bandına geçildiğinde alternatif baya artıyor,ama buradaki tüfekler artık özel isteklere cevap vermek için bazı konularda uzmanlaşmış kişilerce tercih ediliyor,benim gibi pcp ye yeni geçiş yapacak birisi için toplamda taksitle 850-900 lira gibi bir rakama at-44 alıp,yan aparatlarıyla beraber, kullanmak ardındanda çok fazla zarar etmeden elden çıkarıp bu tarz amaca yönelik daha profesyonel tüfeklere geçmek dahamı mantıklıdır?yada direk benim gibi bir kullanıcıya 1500 lira civarı '' şunu al,ustalaşana kadar senin her işini görür'' diyeceğiniz bir tüfek varmıdır? birkaç kişi birden aynı tüfek üzerine yoğunlaşırsa demekki o model bana uygundur :)

  • Condor SSS ile bayağı denemeler yapmış biri olarak söylüyorum tahribatı ciddi şekilde yüksek ve isabetli bir PCP...


    Tüpdeki atış basınç aralıkları iyi hesaplanırsa yada çekoslovak birinin yaptıığı bir REG var ondan takılırsa ciddi bir performans elde edilebilir...


    Aslında REg takmadanda basınç aralıklarını çözdünmü iyi bir aralık yakalanabilir , zaten namlusu lothar walter ...



    Netice olarak : Güçlü ve isabetli istiyorsam ve param bolsa Airranger yada Airwolf
    Param onlara yetmiyorsa güçlü ve isabetlide tek alternatif condor derim şahsi kanaatim


    (gücü düşük ancak isabetli PCP leri karıştırmıyorum yanlış anlaşılmasın : Hem güç hem isabet isteyene Condor Derim)



    [Resim Engellendi: http://img825.imageshack.us/img825/9300/325mt.jpg]

    Airforce SSS LW 5.5 (Modifiye) + Vector 4-14x50 + Hill + Drager 6lt + İnceMehmet Solid (23 + 25 + 30 grain) + Jsb 15,89 Grain (kısa mesafe)

  • 1500 tl bütçeniz olduğunu var sayarsak-seçenek olarak at44 en mantıklısı olur scuba tüpü+ dolum aparatı+ dürbün +pellet 1500 tl yeterde artar : bir kaç ay sonra zaten siz başka bir pcpye geçmek istiyeceksiniz : zehir yayıldımı pek kurtuluşu olmuyor g;$i

    AA s510 22 cal twintube(43fpe)



    Hayatta iki şeyden korkarım, bir AIIah’tan, bir de AIIah’tan korkmayandan.

  • Regülatör İzzet beyde extra bir adet var diye biliyorum . 250 $ a ABD den getirtmişti. Condora uygun dişli. Ama ben olsam regülatör yerine tüfeğin gücünü 12/6 ya ayarlayıp 200-160 bar arası 30-35 stabil atış yapabilirsiniz. Ama ben size condoru önermem. Dediğim gibi ilk 10 atışta zaten boynunuz bükülecek. Tanıdığım tüm condor kullanıcıları dürbün yükseltme aparatı takarak bu sorunu çözmeye çalıştı. Ayrıca 30 atışta bir tübü söküp dolum aparatına takıp doldurup oradan söküp tekrar tüfeğe takmak bana biraz angarya geldiği için bıkmıştım. Atış başına da (60x500/30) 1 litre hava harcıyor. Ki bu çok yükesk bir rakam. Her seferinde de emniyeti kapatmaya alışması var birde. Evanix s10 veya windy alırsanız 45 fpe ile 30 atış yaparsınız , şarjörlü atış yaparsınız. Havayı da condorun yarısı kadar harcar. Bunu yazmamın nedeni 1 scuba tüple 800 yerine 1500-1600 pellet atmak daha tasarruflu ve daha uzun giden bir hava sarfiyatı sağlar. Ha şu özelliğini seviyorum condorun , tüp çıkarılıp 95 cm küçük tüfek kutusuna sığıyor, kompakt bir görünümü oluyor o kadar. İsabet olayı size kalmış , airranger ile 600 metreye atan da var , evanix ile 50 metreye atan da , doğru mermi - hız kombinasyonunu bulursanız isabet artar ama olay yine atıcıda bitiyor.
    Saygılar.


    Çekoslovak yada sırp birisi REG yapmış felaket bir şey... ve tüpün mesafesini de pek uzatmıyor tüpün içine takılıyor ... Getirtmek isteyen olursa irtibat kurabilir ...


    Fiyatı da uygun ama gümrüğü bilmem...


    Bir de Condor ile 2 Güç ayarında güzel atışlar yapılabiliyor stabilite isteyenler için (2 güç dediğimden kuvvetsiz anlaşılmasın condorun sıfır ayarı bile tehlikelidir) ...



    ÖNEMLİ NOT : Condoru , Evanix yada At 44 ile falan kıyaslamayın , Namlusu Lothar Walterdir ...

    Airforce SSS LW 5.5 (Modifiye) + Vector 4-14x50 + Hill + Drager 6lt + İnceMehmet Solid (23 + 25 + 30 grain) + Jsb 15,89 Grain (kısa mesafe)

    Mesaj 3 düzenlendi, son düzenleyen tyilmaz ().

  • Tabiki at 44 le kıyaslanmaz ama "hem isabet hemde güç derseniz condor " demişsiniz buna katılmıyorum condorla 150 metre bir 10 atış grupman yapın ve bizle paylaşın lütfen..saygılar

    AirArms S510 Extra Fac
    Hawke Sidewender 6x24x56 20x
    İnterspro 300 bar + Wrangler


  • Bence Condor , kabzesi olan bir patates tüfeği. Zaten LW olmasa fiyatı 700 TL lerde olur herhalde.

    filinta


    dulce bellum inexpertis

  • yeni dizi ağzıyla ''ooo çok sert :) '' yerden yere vurdun tüfeği,gitti güzelim tüfek :) patates tüfeği :) demekki sen bu tüfeği sevmiyorsun üstadım,fikrin önemli çünkü bu konuda bilgili bir üyesin,teşekkürler