Hatsan AT-P2

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Hatsan AT-P2 kullanan arkadaşlar görüşlerini paylaşabilir mi?


    Saygılar

  • Bu silahı inceleme fırsatım oldu, silahın iyi yönleri 1- portatif olması, sırt çantana at istediğin yere götür 2- takılıp çıkarılabilen dipçik, Hatsanın bazı ateşli modellerinde kullandığı, sağlam görünen bir dipçik. Kötü yönleri Silah tabanca olarak kullanmak için çok büyük, kesinlikle tüfek olarak değerlendirilmeli; tüp hacminin küçük olması nedeniyle sık sık dolum gerekebilir.

  • Silahı kullanma şansım olmadı pek. 4 atış yaptım 14 metreden tek delik yaptı fakat bu bir ölçü değil tabiki. Üzerinde LW namlu var isabetli gibi gözüküyor. Tabanca gibi değil boyutu büyük. Tipini zaten çoğu kişi beğenmiyor ama güzel bir kundak ile düzelir. Zaten AT-P2 ye dipçik takviyesi yapmışlar biraz şekli düzelmiş.



    Kurma kolu olmamış çünkü takılma yapıyor. AT-44 ün kurma kolu gibi değil daha farklı bir mekanizması var, keşke klasik mekanizmayı yapsalarmış.


    Bunu bir şekilde carbine tarzı bir tüfek haline getirmeye çalışacağım tamamen uğraşı olsun amacıyla. 50cc tüp yerine klasik 200cc takmak istiyorum ama bu seferde moderatörle tüp sığmayacak. Namluyu bir şekilde uzatmam lazım yada 5,5 luk at44 namlusu takmak lazım. Weihraucher (Berke) kardeşime danışıyorum elden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor.


    Kundağını değiştireceğim için mevcut görünümünde öylesine değişiklikler yapıyorum şimdilik. Metalik boya atacağım şimdilik kırmızı attım. m82P dipçiği takacağım daha güzel durur sanki.


    He bu fiyata alınır mı derseniz mevcut haliyle tavsiye etmem. Onun yerine AT44 alıp üzerinde modifiyelere gidip kısaltsanız. Gücüde en düşük ayara sıkarsanız çok daha yakışıklı bir alet elde edebilirsiniz. Dipçiksiz hali aşağıda.


    [Resim Engellendi: http://img429.yukle.tc/images/7304atp1red.jpg]


    Buda daha ilerde yaptıracağım kundağın bir benzeri ama ön tarafında destek yeride olacak.


    [Resim Engellendi: http://img426.yukle.tc/images/6256atp1x.jpg]


  • kundak ekle namluyu uzat tupu buyut = e abi ne anladik o zaman direk at44 alsan daa iyi degil mi

  • bence pcp tabanca ya yarı otomatik yada evanix ar6 da olduğu gibi horozlu olmalı :thumbup:

    Hatsan Striker Edge .22 / Zoraki HP 01 Ultra .177 / SA Jericho 941 / Crosman 1077


    Hatsan AT44 / Webley Raider 10 / Hatsan Mod 85 Sniper / Hatsan Mod 99 / Hatsan Mod 25 Supertact / Stoeger x20 / Remington AirMaster 77 / Gamo P900 / Gamo PT80 / SMK P17 / Walther ppk

  • Hatsan AT-P2 kullanan arkadaşlar görüşlerini paylaşabilir mi?


    Saygılar


    Ben biraz inceleme fırsatı buldum ve beğendim.
    Kurma kolu ile ilgili problem görmedim, rahat kuruluyor. Portatif dipçiği fena çözüm değil. Tabanca gibi düşünmemek lazım, çantası olmadan taşınmaz.
    Tüfeğe göre daha pratik olduğu kesin, pcp olduğu için yanında tüp taşımak ta gerekiyor onu da düşününce pek pratikliği kalmıyor tabi.

  • kundak ekle namluyu uzat tupu buyut = e abi ne anladik o zaman direk at44 alsan daa iyi degil mi

    Bende at44 var zaten. Kullanmadığım başka tüfeğim vardı kenarda boşuna duruyordu bende takas ettim. Dediğim işlemleri yapmak mantıklı değil tabiki at44 varken. Ama benim atış yaptığım yerler genelde depo ev tipinde insanların bulunduğu yerler olduğundan sesi az olmalı. at-P1 in namlusu kısa olduğundan çok sessiz değil moderatörle bile sesi at44 ten fazla. Bu yüzden namluyu uzatmam lazım. E hazır uzatmışken 200cc tüpü taksam ayarınıda zoraki ultranın 2 pompa gücüne çeksem o zaman bir tüple 120-160 atış yapabilirim. (Berke kardeşimiz tahmini hesapladı)


    Ama silaha genel manada bakarsak zoraki ultraya 4 pompa yapılmışdan daha güçlü atış yapıyor. 50cc tüp ilede namlu uzatması olmadan kullanılabilir.


    Özet olarak sırf meşgale olsun diye kurcalıyorum. 2 negatif yönü var gördüğüm kadarıyla.


    Tipi biraz kaba değişiklik şart. Kurma kolu eğer hep takılma yapıyorsa ciddi bir sıkıntı dediğim gibi henüz fazla atış şansım olmadı 2 kere takılma yaptı belki düzeltilecek bir şeydir, birde at44 gibi emniyeti yok. Tetik emniyeti koymuşlar.


  • Severek kullandığım bir silah, kurma kolunun takılmasını silahın dolu gelen tüpünü henüz bitirmeden yaşadım bende, sadece biraz daha kuvvetli müdahele gerektiyordu takıldığında ama şu an öyle bir sorunum da kalmadı. Kronom yok, ayriyeten silahın regülatörü de yok ama tam dolu bir tüple net 2 şarjör kuvvetli atış yapıyor, değerli yakındır tahminen. Zoraki ile kıyaslamayayın, biri kategorisinin en başarılısı, ama diğeri de pcp, arlarında çok çok belirgin bir kuvvet farkı var, her ikisine de bir arada kullandım. Kesinlikle yakışıklı bir silah değil, tabanca değil, tüfek desen değil. Portatif, her türlü işi görebilecek bir silah.

  • sabahtan beri aklımın bir köşesinde p2. ama bir türlü bulamadım şunun cronosunu :( kimse paylaşmamış.

  • 3 şarjör atınca, 200 bardan 100 barın altına düşüyor, at p2 alırsan yanında scuba alsan iyi olur 3 şarjörde bir dolum yapmak bıktırıyor. At44 tactical modeli pompayla kullanmak için daha iyi bir seçim.

  • güc ayarı falan var mı? düşük güce ayarlansa nasıl olur acaba?. stabilitesi ne durumda.? bu gibi konularda hiçbir bilgi bulamadım. alan var 1-2 kişi onlarda satılığa çıkartmış.

  • AT 44 lerde direk güç ayar düğmesi yok ama dipçiği sökünce kundağın altınta çekici sabitlemek için bulunan delikten içeri bir pim sokulup sonra emniyetin altında bulunan delikten uzun bir allen sokulup güç ayarı yapılıyor. AT P2de emniyetin altındki delik mevcut ama tetik daha önde olduğu için çekici sabitlemek için kullanılan delik yok, güç ayarı yapamadım. Stabiletede bir sorun olduğunu sanmam.

  • Ben ilk çıktığından beri severek kullanıyorum 190 bar 50 bar arası mukemmel atıyor 50 m de 3 cm gurubman yapıyor benım hoşuma gidiyor saygılar.



    50 bar mı??? cahilliğime verin 50 bara kadar atış yapan hiç dumadım. hacim küçük olduğundan falan heralde. 50 m'de desteli mi çıkarıyorsunuz 3cm grupmanı?


    krono çalışması olsa daha belirgin olurdu herşey. zorakim var çok da seviyorum ama; gönül ister değişiklik gel bize bazı bazı..

  • Serdar yanlış hatırlamıyorsam 840fps civarlarında 12 atış yapıyordu, 130 metrede bile gayet isabetliydi(20cm hedefi 10da 10 vurmuştu).


    Modifiye edilerek veya ayar ile güç düşürülüp atış adedi artırılabilir. Küçük ve modüler oluşu çok iyi, tavsiye ederim.

  • Serdar yanlış hatırlamıyorsam 840fps civarlarında 12 atış yapıyordu, 130 metrede bile gayet isabetliydi(20cm hedefi 10da 10 vurmuştu).


    Modifiye edilerek veya ayar ile güç düşürülüp atış adedi artırılabilir. Küçük ve modüler oluşu çok iyi, tavsiye ederim.



    840 fps demek resmen tüfek gücü nerdeyse. valla bana o kadar güç lazım değil :) zoraki gibi attığım yerde bulmak tercihim. sıfır alma gibi bir düşüncem yok ama takas gibi bir imkan olursa edinmek isterim doğrusu.

  • Yazmayı unutmuşum; 840fps 16grain saçma ile.

    Evet muhtemelen yanlış hatırlıyorsunuz bu şartlarda o silahın gücü kalibre 22 ise 25 fp lb ediyor ve hatsan bile bu silahın maksimum gücünü 18.3 fp lb vermiş



    [Resim Engellendi: http://f1208.hizliresim.com/10/w/cclrx.jpg]

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel