Borchardt-Luger'in Tarihi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

  • Borchardt- Luger'in tarihi


    23 Kasım 1898'de isviçre'de ve 1 Mayıs 1899'da Thun'da test'e giren 6 seri numaralı Borchardt-Luger.


    [Resim Engellendi: http://img81.imageshack.us/img81/2442/77746291se8.th.jpg]


    1898 Parabellum'un doğuşu ve geliştirilmesi:


    Bu resimde gördüğünüz Borchardt-Luger tabancası yapılan testlerden günümüze sağlam olarak ulaşabilmiş 2 silahtan bir tanesidir.


    İlk geçici patent (no: 17977) isviçre'de bu tabanca için 3 Aralık 1989 de yayımlanmıştır. Bu patent Mannlicher'e karşı Mayıs 1899'da yapılacak son testten az once alınmıştır.


    Borchardt-Luger'in tarihini anlayabilmemiz için 1897 'de isviçre ordusu komisyonu için yapılan testlerin once sine gitmemiz gerekir. George Luger tarafından şahsen tanıtılan B modeli yüksek ağırlığı, denge eksikliği (ağırlık merkezi problemi) ve özellikle de boyutları ile çok eleştirildi. Bu silahı bir savaş silahı için çok kullanışsız yapıyordu.


    George Luger bunların ardından uyarılınca, Berlin'e döner dönmez hemen silahın eksiklerini gidermek için çalışmaya başladı. Bu çalışmadan meşhur Borchardt-Luger doğacaktı.


    George Luger'in ana dizayn fikirleri:


    Luger'in zekası sorunları hemen kavrayıp silahı yeniden boyut ve ağırlık olarak dizayn edebilmesi için daha kısa bir mermi üretmesi gerektiğini fark etmesini sağladı ve DWM'nin yardımı ile bu işi başardı. 7.65 Borchardt mermiden yüksek oranda esinlenilmiş bu mermi 7.65 Luger olarak anılacaktı.


    Belli başlı ana fikirler şunlardı:


    - Tepme yayını kabzenin içine almak.
    - Sürgü kilidinin farklı şekilde açılması.
    - Silahın şekil ve tutuşunu iyileştirmek.


    Bu saydığımız işler Luger'in bir yılını aldı. İlk çizimler isviçre'de 3 Ekim 1898 yılında isviçre'de 17977 no'u çizimle patent altına alındı. Bu patentin alınmasındaki amaç sadece yeni bulduğu tetik mekanizmasının kopyalanmasını önlemek değil ayrıca kabzenin içine alınan tepme yayını, sürgü mekanizmasına olan bağlantısını ve son olarak da kabzedeki otomatik emniyet sisteminin de kopyalanmasını önlemekti. Bu patent 23 Kasım 1898'de yapılacak olan testlerden 1.5 ay önce alındı.


    Ayrıca bu hareketi Borchardt ile Luger in arasını açarak rakip olmalarını ve patent hakları için bundan sonra birbirlerini devamlı dava etmelerine neden oldu. Bu rekabetin sonucu Luger 17977 nuramalı yeni patent'i alma ihtiyacı duydu. Bu çizimlerde ilk kez sürgü kilitleme mekanizmasının arkasında bulunan sürtünme makaralarının ayrıntıları vardı. Ama bu çizim de kulağa benzeyen yeni gövde rampalarının tam dizaynını vermiyordu. Bu hareketi Luger'in aslında Borchardt'ın bu yenilikleri kopyalamasını önlemek için yapıyordu.


    1970 lerin başında nasıl ortaya çıktığı pek bilinmeyen M93 Borchardt-Luger konusunu tarihçiler araştırmaya başladılar. Daha önceden de bahsettiğim rekabet bu patentdeki gizli ayrıntıları açıklıyor. Silahın gelişimindeki bir çok detay bu ana kadar bilinmiyordu. Bu konuda en iyi kaynak İsviçre-Bern de bulunan Federal arşivlerdir. Bu arşivlerde 1897 ve 1898 komisyonlarına sunulan test raporları ve patent planları bulunmaktadır.


    1899 - Luger'in yeni dizaynının ortaya çıkışı:


    Arşivler Luger'in komisyona 2 yeni tabanca sunduğunu belirtiyor. Bu silahların sadece namlu boyları farklıdır, birisi 120 diğeri 133mm uzunluğundadır. Yine bu arşivler ağırlık spesifikasyonlarını da içermektedir. (77g ve 90g ) Atış testleri bu silahlarla gerçekleştirilmiştir. A cephanesi ile 1 no'lu silah, 2-3 no'lu silahlar da B cephanesi ile. Bu testlerin sonucunda Luger 6 ve 7 seri no'lu silahlarla test'e girmiştir.


    Arşivlerde yine bir ya da 2 adet yedek silah da bulunduğundan bahseder. Bu konuda kesin bir bilgi yoktur. Yine de 1898 de sadece 9 adet prototip üretildiği sanılmaktadır.


    Günümüze bu silahların sadece 2 tanesi ulaşabilmiştir. Bir tanesi 10 seri numaralı Thourne'da cephane testlerine giren silah . Bu silah son emniyet mandalı'na sahip olan modeldir. 1899 model olan bu silah testlerden sonra 20 tane dağıtılan deneme silahlarından biridir. 1899 model Luger 21959 no'lu ve 5 Mayıs 1900 tarihli patent ile korunmaktadır.


    Luger, Mauser, Borchardt ve Bergmann&Mannlicher 'in 1899'da ki tanıtımı:


    Büyük olan 1878 model artık üretilmeyeceğinden, bir soru cevapsız kalıyordu. Şimdi askerler düşük kalibreli 1882 modeli mi yoksa otomatik bir modeli mi kullancaklardı.


    Ata binen asker için önemli olan otomatik tabancaların avantajlarından biri tek elle ateş edilebilir olmasıydı. Böylelikle bir elleriyle atı tutabileceklerdi. Atıştan sonra sonraki mermi otomatik yüklenecek ve kovanlar kendiliğinden atılacaktı. Ayrıca horozu kurmak da gerekmeyecekti. Zamanın mevcut tabancalarını incelemek için bir komisyon kuruldu.


    Albay Von Orelli önderliğinde, Federal savaş ekipmanları teknik yöneticisi Albay Von Mechel, Profesör Amsler-Laffon ve Federal mermi kontrol şefi Bay Schenker ve Teknik bölüm yardımcısı Yüzbaşı Korrodi bu komisyona seçildiler.


    Bu komisyon 1897'de Thourne, İsviçre'de bir test ayağı düzenlediler. Bu teste Mauser, Borchardt, Bergmann ve Mannlicher katıldı. İlk üçü Alman sonuncusu Viyana'lıydı.


    Ekim ayında çok detaylı ve ilginç bir rapor Albay Von Mechel ve Profesör Amsler tarafından hazırlandı. Bu rapor, tam olarak bu silahların avantaj ve dezavantajlarını göz önüne getirdiği için çok önemli bir rapordur.


    Bu silahlara yöneltilen eleştirileri duyan tasarımcılar silahların hatalarını gidermeye çalıştılar. Bazıları küçük değişiklikler dışında birşey yapamadılar. Bazıları tamamen yeni silahlar tasarladılar. Bu iş bir yıl kadar sürdü. Katılımcılar 23 Kasım 1898'de ilerlemelerini göstermek için yeniden çağırıldılar.


    Federal Askeri Departmanı tercihlerinin ne kadar önemli olduğunun farkındaydı. Jüriye değişik bölümlerden kişiler seçtiler. Sonunda Albay Wildbolz, Yarbay Brunner ve Binbaşı Meuron süvari, piyade ve destek birimleri komitelerine atandılar.


    Sunulan beş model:


    1- Obendorf'da üretilen Mauser - Tanıtıcı : Bay Paul Mauser
    2- Suhl'da üretilen Bergmann - Tanıtıcı : Bay Gressly
    3- Berlinde DWM tarafından üretilen Borchardt-Luger - Tanıtıcı: Bay Luger
    4- İsviçre Endustriel Fabrikasında üretilen Mannlicher - Tanıtıcı: Bay Frei, 2. Modeli tanıtan Bay Mannlicher
    5- Viyana'daki Roth firması Roth - Tanıtıcı : Bay Roth'un oğlu.


    Tabanca Test Safhası ve Teknik Şartname:


    Testler silahların farklı özelliklerini açığa çıkartabilmek için alttaki bölümlere ayırıldı:


    1- Silahın tanıtımı, sökme takma ( Silahı tanıtan kişi tarafından)
    2- Atış hızı - Her silah için 50 atışlık 2 seri
    3- Atış Hassasiyeti - 50 m den 30 atışlık 3 seri
    4- Dayanıklılık - Aynı silahla 400 atış, temizlenmeden ve soğuması beklenmeden
    5- Barut ve Farklı yağlar - Silahın normalden az, çok barutlu fişekle, yağsız fişek yatağıyla ve ardından ağır gresle fişek yatağı yağlanarak atışı.
    6- Toz ve su testi - 50 ve 100 atış, ağır yol tozuna bulanmış ve ardından ıslatılmış silahlarla.
    7- Penetrasyon testi - 0.8mm kalınlığında metal plakalara.
    8- Hız - Ana hızın ölçülmesi, silah başına 5 atış.


    Testler 3 gün boyunca sürdü. Her safhada silahlardan biriyle geçilirken komisyon üyeleri aralarında tartışığ notlar aldılar, en sonunda bu notlar son rapora eklendi.


    Silahlar hakkında adil ve olabildiğince isabetli kararlar verebilmek için, komisyon bir derecelendirme sistemi oluşturmaya karar verdiler. Her özellik için 1 den 4 e kadar puanlama yapıldı.
    Bu özellikler:
    1- Silahın genel dizaynı
    2- Sağlamlık
    3- Ağırlık
    4- Boyutlar
    5- Silahın Şekli- Kolay taşınabilmesi ve tutuş rahatlığı açısından
    6- Suya ve toza dayanıklılık
    7- Silahın çalışma dizaynı, genel durumlarda , yağsız , aşırı yağlanmış, tozlu veya ıslak, düşük güçte yüklenmiş fişekle çalışması.
    8- Mermi yükleyicisinin avantaj ve dezavantajları- Silahı atıştan atışa doldurma , silahın boşaltılması
    9- Fişek yatağı pozisyonu (Açık ya da kapalı kalması)
    10- Horozun otomatik kurulması
    11- Güvenlik sistemi
    12- Atış hızı
    13- Nişan kolaylığı, tetik hassasiyeti, atış hassasiyeti ve tepme.
    14- Delme gücü
    15- Söküp takma işlemi ( Silahın kolay sökülüp takılması)
    16- Silahın temizliği.
    17- Doldurucu dizaynı.


    Test edilen konunun önemine göre elde edilen sonuç 1 ila 3 arasında bir katsayıyla çarpıldı.


    Testlerden elde edilen sonuçlar


    1- Borchardt-Luger
    2- Roth
    3- Mannlicher
    4- Bergmann ve Mauser


    Komisyon sonunda şu sonuca vardı.


    -Silah tamamen otomatik olmalı : Mesela Roth yarı otomatikti, her atıştan sonra atıcının horozu tekrar kurması gerekiyordu


    - Silahın ağırlığı 1000g 'ı geçmemeli


    - Kalibresi 7.5 ya da 7.65mm olmalı


    - Uzunluğu 275mm yi geçmemeli


    - Mermi ağırlığı en az 5.5g olmalı


    - Şarjör 8 ila 10 adet fişek almalı.


    - Tepme mümkün olduğunca az olmalı


    Bütün silahların testi bitince şu sonuca ulaştılar.


    - Borchardt- Luger ve Mannlicher daha fazla test'e tabi tutulacak


    - Diğer silahlar başarısız sayılarak tasarımcılarına neden başaramadıkları anlatılacak


    - Silah Fabrikaları ve Profesör Amsler üretim tesislerini ve Fabrikalarını inceleyecek.


    - Teknik bölüm daha çok hassasiyet , hız ve penetrasyon testi yapacak.


    - Komisyon daha ileriki bir tarihte sonuçları görüşmek üzere toplanacak.


    Şimdilik bu Kadar ilginizi çektiyse devamını da getireyim :) Resimlerini yazının en sonuna topluca koymayı planlıyorum.


    [Resim Engellendi: http://img218.imageshack.us/img218/6011/73997456gx0.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img87.imageshack.us/img87/7864/23478186zi7.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img87.imageshack.us/img87/8666/56313671tt7.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img87.imageshack.us/img87/3843/17165805hv5.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img386.imageshack.us/img386/6391/66086744ek9.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img87.imageshack.us/img87/2002/50937220kb0.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img87.imageshack.us/img87/5931/16331502ob0.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img218.imageshack.us/img218/4492/18889555dt2.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img386.imageshack.us/img386/6563/83063341ba0.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img218.imageshack.us/img218/245/10jn1.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img386.imageshack.us/img386/5276/11wp4.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img218.imageshack.us/img218/9559/12oo1.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img87.imageshack.us/img87/8890/13iz7.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img182.imageshack.us/img182/2297/14fk9.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img182.imageshack.us/img182/2621/15uz6.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img386.imageshack.us/img386/1149/16ko3.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img386.imageshack.us/img386/1699/17ty3.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img386.imageshack.us/img386/5074/18ih8.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img386.imageshack.us/img386/5229/19jh2.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img212.imageshack.us/img212/1583/20zf5.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img212.imageshack.us/img212/9868/21eb1.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img212.imageshack.us/img212/1213/22ip6.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img212.imageshack.us/img212/3353/23lc6.th.jpg]

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

    Mesaj 3 düzenlendi, son düzenleyen TheNightHawk® ().

  • Çok güzel bi sunum olmuş teşekkürler.Zaten sadece görünümden bile luger in dizaynının hala daha modern durduğu görülmekte.

  • Çok çok teşekkürler ,yeter yav kaç defa okudum resimlere baktım baktım doymadım ,krallar çok yer az yaşar şişman ölür halklar az yer çok yaşar ama zayıf ölür

  • Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Testlerin Devamı:


    Mayısın başında komisyon üyeleri Thourne, İsviçre'de yeniden toplanarak kalan iki silah üzerinde yeni testler uygulamaya başladılar. İlk yarışma sona erdikten sonra komisyona iki silah daha tanıtıldı, Biri Hauff Berlin'den diğeri de Belçika'daki Herstal silah farikasından gelen Browning 'di. Bu iki silah kaale alınmadı ilki daha çok inceleme gerektiriyordu, ikincisi namlusu sabit olmadığı gerekçesiyle geri çevirildi.


    Komisyon seçilen iki silah ile ikinci bir test safhasına başladılar, yalnız birkaç değişiklik vardı:


    - Testin uzunluğu arttırıldı - 400 yerine 500 atış yapılacaktı.
    - Gres yağı kullanılması yasaklandı.
    - Atışlar kesikleri ve çentikleri olan kovanlarla yapıldı.
    - Penetrasyon testlerinde Çam ağaçları ve diğer ağaç çeşitleri kullanıldı.


    İki silah hakkında dikkate değer sonuçlar şunlardı:


    - Atış hızı - Borchardt-Luger (Bay Luger tanıtıyordu) 28 saniyede 48 atış yaptı ki bu dakikada 103 atış anlamına gelir, mekanizmasında herhangi bir hata çıkmadı, kovanların çıkartılışı düzenliydi. Mannlicher 49 saniyede 48 atış yapabildi (dakikada 59 atış) , kovan çıkışı çok dengesizdi, öne arkaya sağa sola kovan fırlatması dikkat çekti, silahın her yerini yanık barut kapladı.


    - Hassasiyet atışları Yarbay Brunner tarafından yapıldı.
    Borchardt-Luger 1882 Revolver Mannlicher
    Yüksek sapması 4.17 6.5 8.0
    Yan sapma 2.8 3.0 6.3
    Yarıçap 5.3 8.0 11.7


    500 Atışlık dayanıklılık testi komisyon üyeleri tarafından gerçekleştirildi.Sonuçlar:


    Borchardt-Luger: 500 Atış sonrasında, silahın atış durumu teste başladığı zamanın aynı idi. Hassasiyeti bozulmadı. Çok az bir tutukluk bile görülmedmiştir. Sürgünün tekrar kurulmasına bile ihtiyaç duyulmamıştır. Mermi hakkında da bir problem yaşanmamıştır (7.65 parabellum)


    Mannlicher: Doldurma'da 2 kere durma meydana gelmiştir, 2 mermi üst üste sürmesi sonucu 175 atış sonra silah atış yapamaz hale gelmiş ve silahın sökülüp yeniden toplanması gerekmiştir. Ayrıca 2 mermi çekirdeği de namluyu terk edemeyerek namluyu tıkamıştır. Kovanların atışında dengesizlikler görülmüştür. Fark edilir şekilde kovan sıkışması tespit edilmiştir. Silah atıcının elinde dengeli durmamakta atıcının bileğini incitmektedir.


    İki silah için de alttaki tetler gerçekleştirilmiştir:


    - %10 az barutla doldurulmuş 15 atıştan sonra %20 az doldurulmuş mermiyle 47 atış , iki silah da düzgün çalışmıştır.
    - Yağsız silahlarla 32 atış. İki silah da düzgün çalışmıştır.
    - Eğri kesilmiş, kısa kovanla atış testinde Luger düzün çalımış Mannlicher'in 6 atışından 2 sinde kızak hiç açılmamış, bir kovanı da kesmiştir.
    - Ağır tozlu silahla 16 atış, ıslatılmış silahla 16 atış testini 2 silah a geçmiştir.
    - Penetrasyon testi: 0.8mm ve 0.9mm metal plakalara 10 metreden , 30mm kalınlığında akçaağaç ve çam ağacına atışta Borchardt-Luger in mermileri Mannlicher mermilerinden daha derine gitmiştir.


    Bu testler sonucunda komisyon Borchardt-Luger'in daha üstün olduğuna tartışmasız karar vermişlerdir. Böylelikle hangi silahın seçileceği de belli olmuştur.
    Komisyon 20 tane Luger'i değişik birimlerin denemesi için sipariş vermiştir. Sonraları bu silahın ne kadar isabetli ve güzel çalıştığını görünce mevcut olan revolverlerin de değiştirilmesini istemişlerdir.


    Luger'in Revolver'e karşı avantajları:


    1. Daha hızlı atış imkanı.
    2. Kovanların otomatik olarak atılması.
    3. Doldurmanın hızlı ve pratik olması (Bu ata binen süvarler için çok önemli bir kriter).
    4. Daha az duman çıkartan barut kullanılma imkanı olması.
    5. Gaz basınç kaybı olmaması.
    6. Daha yüksek hassasiyet.
    7. Daha yüksek namlu çıkış hızı.Daha düz mermi yolu ve hedefte daha fazla delicilik.
    8. Tepme aslında daha fazla idi fakat silahın tepme azaltmasından dolayı daha az hissediliyordu, atıcının eli daha geniş bir alandan kabzeyi kavrıyordu, ayrıca tepmenin yönü de farklıydı.
    9. Silah daha az kirleniyor, böylelikle atıştan sonra temizlik ihtiyacı azalıyordu.
    10. Güzel tasarlanmış şekli ele güzel oturuyor ve daha dengeli duruyordu.
    11. Arpacık ve gez Revolverinkine benziyor ama daha uzun olduğundan nişan hattı daha hassastı.
    12. Tetiği güzeldi ve emniyeti mevcuttu.
    13. Güvenlik mekanizması kolay anlaşılıyor ve devamlı devrede bulunuyordu.
    14. Silah az bir eğitimle muntazam kullanılabiliyordu.
    15. Sökmesi takması revolver kadar basitti.
    16. Suya ve toza karşı daha dirençliydi.


    Tabi bu kadar iyi yanı olan silahın bir de kötü yanı bulunuyordu. Bu da namluda mermi sürülüyken dolu mu yoksa boş mu belli edecek bir işaretin olmamasıydı. Silah boş ya da dolu olsun her zaman dolu olarak kabul edilmelidir kuralı ilk bu silah için uygulanmaya başlandı. Bu kadar çok artısı olan bir silahta bu görmezden gelinebilecek bir eksiydi.


    İsviçre ordusunun servis silahı olarak seçilmesiyle bu silah dünya çapında bir üne kavuştu. Sonraları daha güçlü mermi ihtiyacı doğunda 7.65 Parabellum dan türetilen 9mm Parabellum mermi üretildi ve şu anda bile tüm dünyada standart servis fişeği olarak kullanılmaya devam etmektedir.


    [Resim Engellendi: http://img375.imageshack.us/img375/1968/79330428pi3.th.jpg] 7.65 Parabellum
    [Resim Engellendi: http://img389.imageshack.us/img389/138/29537926oy8.th.jpg]


    Parabellum kelimesi Latince Si vis pacem, para bellum sözünden gelir anlamı Barış arıyorsan savaşa hazırlan demektir. Bu cümle Deutsche Waffen und Munitionsfabriken "Alman Silah ve Cephane Fabrikası" kısaca DWM'nin telegraf adresiydi.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen TheNightHawk® ().

  • Murat abi, ben bunu ezberleyip haaaa tamam ,Allahallaaa,ben de öle düşünüyorum,ne alakası var ,kesinlikle ,hakkaten beğendiğime değmiş ...gibi kelimeleri söyleye söyleye okumaya ,ezbere devam edeyim .
    Zaten bir resme bakıyorum bir yazanlara
    Çok çok teşekkürler bizim gibi sevenlere
    Hazırlanan emeklere ,bol bol atan bileklere
    Silah kadar selam olsun

    Teşekkürler ;d;

  • Murat ellerin dert görmesin,


    Bir solukta okunan harika bir yazı

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)

  • bu silahtan sıfır olarak mke da satılan yokmu yada nasıl satın alabiliriz? bu tür silahlar kötü olsa idi hitler subaylarına vermezdi. bu tür silahlara ne deniyor bir sınıfı varmı?


    sabit namlu ve yarı otomatik olması büyük avantaj bence. şimdikiler bir kaç bin aatıştan sonra sağı solu oynamaya başlıyor.


    tam aradığım silah .ne yapıp ne edip bulmalıyım . ruhsat işlemlerim hazır.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • Neredeyse yarım yüzyıl olan hayatım boyunca, silah konusunda bu kadar bilgili bir insanla sanal ortamda da olsa ilk defa karşılaştım.
    Tebrik Ederim.

  • Ben teşekkür ederim aramıza hoş geldiniz, merak ettiğiniz bir silah varsa elimden geldiğince bilgilendirmeye çalışırım.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • ELLERİNİZE SAĞLIK..O KADAR GÜZEL OLMUŞ Kİ..BEN SİLAHLARIN İSİMLERİNDEN KISACASI KİMLİKLERİNDEN ÇOK HİKAYELERİNİ SEVİYORUM..ÇÜNKÜ O KADAR ÇOK SAVAŞ OLMUŞ VE ÜLKELER BİRBİRİNE O KADAR SİLAH YAPMIŞLAR Kİ..ASLINDA HER ESKİ SİLAH ESKİ BİR TARİH...

  • Murat Bilgiler için teşekkürler...senin araştırmacı kişiliğinle bilgilerini paylaşman çok güzel. ;d;;d;;d;

    A Takımı Üyesi

  • BEN BU SİLAHIN ÜZERİNDE "ERMA WERKE" ibareli olanını gördm internette..Oda luger sanırım..biraz bilgi alabilirmiyim sizden bu konuda acaba..saygılar..

  • Üzerinde Erma Werke yazan silah bu silah değildir ve .22 kalibre çemberden ateşlemelidir. Bambaşka bir mekanizması vardır. Sadece görüntü olarak andırmaktadır.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • tşkteşekür ederim..oda germany olunca bide görüntü aynı olunca yanılttı galiba..

  • Yanıltıcı olması çok normal, bu silahlar P08 in düşük kalibreli kopyalarıdır. Zaten bahsi geçen Erfurter Maschinen und Werkzeugfabrik (ERMA) de kardeş fabrika gibi birşeydir, II. Dünya savaşının meşhur MP38 ve MP40 Modellerini üretmiştir.


    Üzerinde Erma Werke yazan silah için link veriyorum. Belki ilginizi çeker.


    http://unblinkingeye.com/Guns/Erma68/erma68.html


    [Resim Engellendi: http://unblinkingeye.com/Guns/Erma68/E68001/ErmaKGP68ARM.jpg]


    Erma Werke 1997 yılında iflas ettikten sonra bir ispanyol firması olan Echave y Arizmendi kısa bir süre 22 kalibrelik modelleri taklit etmiştir. Lur Panzer diye de bilinir.


    [Resim Engellendi: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5c/LUR_Panzer_934.jpg]

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776