Hornet - 1 (0.22 cal 32grain) Bullet

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

  • Sn. wrangler, elinize sağlık :thumbup:
    Sonunda bu konuda net bir çalışma görmeye başladık sayenizde, devamını merakla bekliyorum şahsen.


    At44 LW namlumudur ve modifiyeli midir? BT65, İnce Mehmet solidi 800fps ile atınca aradaki fark dikkatimi çekti.
    Bunula beraber, aynı tüfek için solid dışındaki pelletlerden de grupman örneği verebilirseniz solidlerle diğer pelletler arasında da mukayese yapılabilir.


    Saygılar.

  • Atışlar sırasında bende ordaydım ve ilk defa hornet ile ince mehmeti bir arada gördüm..Söyleyeceğim tek şey hornete o kadar para vermek biraz abartı olur..bariz fark varsa bile ben fark edemedim..şimdi 250 metreye attığımızda hornet ile ince mehmetin vuruş noktaları ve grupman çapı aşağı yukarı aynı..hornet 250 metrede 1 tl yapmıyor yani..

  • 6.35 kalibre için ikisini karşıalştıran var mı ?

  • onlineS.png ömeryasanul libraS.png Bence az fark diyorsanız güzel bir video çekip paylaşın gerçekten görelim 250mt de az fark oldugunu.Ha dersen 50mt de fark azdır olabilir ama 250mt mesafede o fark katlanarak açılır,,Hornet-1 in dünyanın en iyi bulleti olduğunu yakında ıspatlaylım zamanı geldi artık..İddaalı konusun deyceksiniz doğrudur ovada hergün atış yapan benim ve aradaki farkı net görüyorum,yakında videolarımızı paylaşır hep beraber izlersiniz yapılan atışları,ama bana sorarsanız ince mehmeti av amaçlı kullanılacaksa yada alem rekor uzun mesafe atışı yapılmayacaksa normal şartlarda kullanılır.Ama kendinizi uzun mesafe atıcılığına ciddi bir şekilde çalışıyorsanız hiç şüphesiz Hornet-1 kesinlikle,İnceyi bende denedim 270mt de daha önce denediğim gibi 2-3 atış iyi vururken groupta 2-3 atıs bayagı kacıyor bunun geneli çok yüksek 250mt deylim 10 group atıs denediyseniz 2-3 group iyi çıkacaktır enfazla. gerisi bence iyi bir group çıkmaz...ama bunu derken çok aşırı kötü değil ama Hornet ile aynı kıyaslama yapılamaz bile bence mesafe uzadıkca bu grouplarda bozulmalar çoğalıyor...bence bunun en güzel yolu ovaya gidiğ güzel net bir çekim yapıp paylaşmak en güzel diyorum...

  • Alıntı

    onlineS.pngAlıntı sahibi : AirArms_Kibris
    Bence az fark diyorsanız güzel bir video çekip paylaşın gerçekten görelim 250mt de az fark oldugunu.Ha dersen 50mt de fark azdır olabilir ama 250mt mesafede o fark katlanarak açılır,,Hornet-1 in dünyanın en iyi bulleti olduğunu yakında ıspatlaylım zamanı geldi artık..İddaalı konusun deyceksiniz doğrudur ovada hergün atış yapan benim ve aradaki farkı net görüyorum,yakında videolarımızı paylaşır hep beraber izlersiniz yapılan atışları,ama bana sorarsanız ince mehmeti av amaçlı kullanılacaksa yada alem rekor uzun mesafe atışı yapılmayacaksa normal şartlarda kullanılır.Ama kendinizi uzun mesafe atıcılığına ciddi bir şekilde çalışıyorsanız hiç şüphesiz Hornet-1 kesinlikle,İnceyi bende denedim 270mt de daha önce denediğim gibi 2-3 atış iyi vururken groupta 2-3 atıs bayagı kacıyor bunun geneli çok yüksek 250mt deylim 10 group atıs denediyseniz 2-3 group iyi çıkacaktır enfazla. gerisi bence iyi bir group çıkmaz...ama bunu derken çok aşırı kötü değil ama Hornet ile aynı kıyaslama yapılamaz bile bence mesafe uzadıkca bu grouplarda bozulmalar çoğalıyor...bence bunun en güzel yolu ovaya gidiğ güzel net bir çekim yapıp paylaşmak en güzel diyorum...

    dünyanın en iyi pelleti olduğuna dair bir istatistik yada resmi bir raporunuz varsa yayınlayabilirmisiniz ?


    Herhangi bir şeye ( örneğin bir bilgisayara , bir arabaya,bir tüfeğe ,bir televizyona , bir pellete yada bir kavuna ) dünyanın en iyisi sıfatını eklemek için nasıl bir uzmanlığa ve bilgi birikimine sahip olmak gerekir?


    a.) Dünya üzerindeki bütün bilgisayarları,arabaları,tüfekleri,televizyonları,pelletleri, kullanarak kavunları yiyerek
    b.) Kulaktan dolma tavsiyelere uyarak
    c.) Sallayarak
    d.) Fatal Eror

    Airforce SSS LW 5.5 (Modifiye) + Vector 4-14x50 + Hill + Drager 6lt + İnceMehmet Solid (23 + 25 + 30 grain) + Jsb 15,89 Grain (kısa mesafe)

    Mesaj 4 düzenlendi, son düzenleyen army ().

  • Elimde hem ince mehmet, hem hornet, hem de orjinal Eley Wasp bulunmakta. Kalite, görüntü ve işçilik anlamında Hornet wasp ile neredeyse aynı. Daystate Air Ranger ile yaptığım denemelerde isabetinden gayet memnun kaldım Hornet'ten fakat 3te1 fiyata gelen İnce Mehmet ile arasında dağlar kadar isabet farkı yok. İnce Mehmet gerçekten eli kirleten bir yağ ve bazı görsel kusurlar ile satılıyor ama bence 3te1 fiyata alabildiğim İnce Mehmet dururken Hornet'e 35 lira bence çok fazla . Geçenlerde atış alanında yaptığımız denemelerde İnce Mehmet ile 250 metrede pet şişe üzerinde çok güzel isabet aldım güçlü rüzgara rağmen.


    Bu arada Rabbit Magnum'u sormuşsunuz. O bullet hakkında tek diyebileceğim uzak durun! Gerçekten isabetinde sorun olan bir bullet tipi.

    Daystate Air Ranger 5,5mm + NikkoStirling Nighteater 8-32X60
    Hatsan AT44 W10 LONG 5,5mm + NikkoStirling GAMEKING 4-16X50
    Hatsan MOD 135 QE Vortex 5,5mm + NikkoStirling Mountmaster 3-9X40

  • onlineS.png ömeryasanullibraS.png Bence az fark diyorsanız güzel bir video çekip paylaşın gerçekten görelim 250mt de az fark oldugunu.Ha dersen 50mt de fark azdır olabilir ama 250mt mesafede o fark katlanarak açılır,,Hornet-1 in dünyanın en iyi bulleti olduğunu yakında ıspatlaylım zamanı geldi artık..İddaalı konusun deyceksiniz doğrudur ovada hergün atış yapan benim ve aradaki farkı net görüyorum,yakında videolarımızı paylaşır hep beraber izlersiniz yapılan atışları,ama bana sorarsanız ince mehmeti av amaçlı kullanılacaksa yada alem rekor uzun mesafe atışı yapılmayacaksa normal şartlarda kullanılır.Ama kendinizi uzun mesafe atıcılığına ciddi bir şekilde çalışıyorsanız hiç şüphesiz Hornet-1 kesinlikle,İnceyi bende denedim 270mt de daha önce denediğim gibi 2-3 atış iyi vururken groupta 2-3 atıs bayagı kacıyor bunun geneli çok yüksek 250mt deylim 10 group atıs denediyseniz 2-3 group iyi çıkacaktır enfazla. gerisi bence iyi bir group çıkmaz...ama bunu derken çok aşırı kötü değil ama Hornet ile aynı kıyaslama yapılamaz bile bence mesafe uzadıkca bu grouplarda bozulmalar çoğalıyor...bence bunun en güzel yolu ovaya gidiğ güzel net bir çekim yapıp paylaşmak en güzel diyorum...


    VALLA ben hornetle atmadım bile atanın yanında oturup 5 tanede ben atıyım diye istekte bulundum sadece..Mağlum bu pellet ateşliyle aynı parada...Ama şu kadarını iyi biliyorum sizin hornetle yaptığınız gurupmanı ben inceyle yaparımm...saygılar ;kffx;


  • VALLA ben hornetle atmadım bile atanın yanında oturup 5 tanede ben atıyım diye istekte bulundum sadece..Mağlum bu pellet ateşliyle aynı parada...Ama şu kadarını iyi biliyorum sizin hornetle yaptığınız gurupmanı ben inceyle yaparımm...saygılar ;kffx;


    buyurun uyarsa kıbrısa alalım sizi :) .22 kalibre silahınızla gelin, ince memedi de yanınıza alın!! yapamazsınız silahınızı alırım. :) yaparsanız silahımı veririm :) :) bu işler lafla olmuyor malesef!!! biletiniz de benden :) kaybederseniz biletinizin paranısını da alırım ona göre!!! kazanırsanız misafirimsiniz :) hava alınında da karşılarım sizi :) kaybederseniz siz gidersiniz :)

    Airarms S410 Xtra FAC .22 - 60 FPE

  • dünyanın en iyi pelleti olduğuna dair bir istatistik yada resmi bir raporunuz varsa yayınlayabilirmisiniz ?


    dünyanın en iyi peletti diye geçen JSB nin bile böyle bir istatisliği, raporu vs şeyleri olduğunu sanmıyorum varsa, paylaşın!! bende dahil herkes görsün :) hade buna daha professyonel olan ateşli mermisi de koyalım. ateşli içinde bulursanız onu da kabul ederim.. meydan sizin. bekliyoruz :)

    Airarms S410 Xtra FAC .22 - 60 FPE

  • Forumda yayınladığım incemehmetle yapılmış 367 metre atışların videosunu görmediniz herhalde... Görmemenize veriyorum bu yorumu...


    gerçekden görmedim. 367 metre olarak da arattırdım ama birtek hornetler çıkıyor. linki veya başlığı yazarsanız seyretmek isterim. teşekkürler

    Airarms S410 Xtra FAC .22 - 60 FPE

  • Kıyaslamayı kendim yaparak en garanti bilgiye ulaşmak için aldım ikisini de ölçtüm biçtim tarttım attım. Sonucunu da edindiğim izlenimi de paylaşmaya çalıştım.


    Bu şekilde konuyu değerlendirmenin daha doğru olacağını düşünüyorum. Farklı silahlarla deneyip hangisinin o silahta daha iyi sonuç verdiğini ortaya çıkarmak en iyisi, deneme yapmadan yorum yapmak basit kaçıyor.

  • Bir ürün değerlendirilirken fiyat/performans aranır. 2 pellet arasında puanlama yapsak


    İncememet fiyat: 10 puan
    İncememed performans: 8 puan.


    Eder 18 puan.


    Hornetin performansına 10 puan verelim hadi temizliği ve itinalı işçiliği için. Fiyat için ben puan vermiyorum siz kafanızda 10 üzerinden puanı değerlendirip toplayıp sonuca ulaşırsınız.


    Saygılar.


    Not: Buradan kötüleme maksadı çıkmasın, amaç kötülemek olsa performansına 10 puan yazmazdım mesela.


  • ikisi de yerli firma ve ikisini de destekliyorum ama ticaret ahlakı konusuna bakınca; ince mehmetden 6.35 talep ettik ve bize, yanlış hatırlamıyorsam şimdiye kadar 4 ayrı 6.35 imal etti ve deme yapmak fırsatı verdi. Diğerinin kullanıcı isteklerini bizlerden talep ettiğine rastlamadım.



    Bu arada airarskıbrıs arkadaşımız ankaraya kendi olanaklarıyla gelirse hava alanında karşılamak ve yine uğurlamak dahil olmak üzere kazansa da kaybetse de kendisini misafir ederim.


    Bu arkadaşça bir çekişme olacak gibi hissediyorum.





    Bu arada eksiklerimi tamamlamaya uğraşıyorum. Sumatramın doldurma hortumunu ve giriş ucunu değiştirdim. artık ömerin yasinin de şahit olduğu gibi ucu çekince patlamıyor, moderatörüm de yakında gelecek ve inşallah ben de 6.35 lerin denemelerini diğer arkadaşların da şahitliğinde yaparım. Başka 6.35 silahı olan varsa onlar da gelsin birlikte deneyelim.

  • acemi nicli abi 30 ve 23 grain atıyor uzun mesafelere at 44 le videoda var

    acemi nicli abi 30 ve 23 grain atıyor uzun mesafelere at 44 le videoda var

    Puan olarak İnce mehmet deylim 18 puan aldı.Hornet-1 de deylim 16 puan aldı.Ama Hornet-1 in yaptıgını ince mehmet hiçbir mesafede yapamıyor.özellikle mesafe uzadıkça istikrarı Hornet-1 in yanına gelemiyor kesinlikle ve fiyat olarak tabi farkı olacak hem ince mehmetin fiyatı gibi olacak hemde istikrarlı olacak olmaz....dünyada hangi kaliteli ürün araba ayakkabı silah vs...gibi şeyler fiyatı pahalı olacak tabi çinlilerin yaptığı gibi nike ın takliti dünyada bir çok şeyin takliti yapılıyor ve taklitler ucuz oluyor tabiki ama Ben Hornet-1 ile İnce mehmeti yan yana koymam takliti gibi duruyor ben taklitler ile uğraşmam sizi cezbeden fiyatı.ben uzun mesafede bir çok kez inceyi denedim ve Hornet -1 gibi değil kötüdür demiyorum.fiyatına göre istikrarı iyi katılıyorum.ama benim amacıma hizmet etmiyor benim amacın her yaptığım group ta en iyisini yapmak istemem...ince ile ancak alem atışı şişe kırma av yapılabilir ama süper grouplar yapmak için olumlu değil....ve kısa zamanda güzel deneyler yaparak farkları paylaşalım burdan yazışarak değil atışlar yaparak daha güzel paylaşımlar çıkarabilirik...

    • Official Post

    ile uğraşmam sizi cezbeden fiyatı.ben uzun mesafede bir çok kez inceyi denedim ve Hornet -1 gibi değil kötüdür demiyorum.fiyatına göre istikrarı iyi katılıyorum.ama benim amacıma hizmet etmiyor benim amacın her yaptığım group ta en iyisini yapmak istemem...ince ile ancak alem atışı şişe kırma av yapılabilir ama süper grouplar yapmak için olumlu değil....ve kısa zamanda güzel deneyler yaparak farkları paylaşalım burdan yazışarak değil atışlar yaparak daha güzel paylaşımlar çıkarabilirik...

    bu daha mantıklı

  • airarmkıbrıs arkadaşımız uzun mesafe çalışan iddialı bir arkadaş . Tecrübelerine saygı duyuyorum ama birz da farklı açıdan bakalım. 3 kutu ve bir de yarım kutu ince mehmet satınalalım. içinden aynı ebat ve ağırlıkta olanları teker teker seçip ölçüp tartalım bir tür hornet-1 kutusu yapalım. bunun yaptığı gruplara bakalım. Sonuçta aynı miktar aynı kalite için kaç para vediğimizize de bakalım.




    Hornete verilen para seçme parasıdır.

  • airarmkıbrıs arkadaşımız uzun mesafe çalışan iddialı bir arkadaş . Tecrübelerine saygı duyuyorum ama birz da farklı açıdan bakalım. 3 kutu ve bir de yarım kutu ince mehmet satınalalım. içinden aynı ebat ve ağırlıkta olanları teker teker seçip ölçüp tartalım bir tür hornet-1 kutusu yapalım. bunun yaptığı gruplara bakalım. Sonuçta aynı miktar aynı kalite için kaç para vediğimizize de bakalım.




    Hornete verilen para seçme parasıdır.


    Elinize alıp incelemeden bu karara varmayın derim.