Yivsiz av tüfeği ile avcılık belgesi alınmadan arazide hedefe atmak

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Değerli büyüklerim sevgili hobidaşlarım havalı silah hobisine bir ara verip ateşli silaha başlamak istiyorum. şimdi soruya gelirsek ben babamın 2 tane olan av tüfeklerini üstüme almak istiyorum. hadi diyelim tüm işlemleri tamam herşey yollu yolunda ama işte can alıcı soru bu :avcılık belgesi olmadan arzide öyle keyfine atış yapsak veyahut atış yapacak yere giderken araçtaki tüfeği görse polis veya jandarma herhengi birşey dermi amacım av yapmak değil sadece öylesine fişek yakmak ama ilerde avcılık belgesinide alacağım.

  • Aslında hiç bir şey diyemezler.
    Meskun mahal dışında av yapar pozisyonda değilseniz,gerçekten atış yaptığınızı gösterir emareler var ise.Kolay gelsin deyip giderler.Ama işgüzar birine denk gelirseniz ayıklayın pirincin taşını!

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

    • Official Post

    atış alanına bir kaç pet şişe, boş teneke kova atışa müsait malzemeleri götürün.
    gelen olursa gösterirsiniz. yoksa gidip oradan bulurum vuracak bişey derseniz orda sıkntı çıkar.

  • ohhh yemin ediyorum içime bir serinlik geldi. :) biraz tereddütlerim vardı ama togay abi ve cemal abi sayesinde hepsi gitti. her ikinizede ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım. :)

    • Official Post

    ohhh yemin ediyorum içime bir serinlik geldi. :) biraz tereddütlerim vardı ama togay abi ve cemal abi sayesinde hepsi gitti. her ikinizede ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım. :)



    :) ne demek Kardeşim her zaman.Daha acemisin ateşli silahlarla atışa gideceksen 5 numara fişek al 28-32 gram arası. fazla büyük fişekleri tercih etme menzili uzatırsın sakatlık çıkarabilrsin

  • süper pozeye 28 gr trap fişeği aldım 7.5 numara otomatiğede tek kurşun aldım. 34 gr zuber palla mıdır nedir. kısmetse şu yeni çıkacak quantum arms danda alacam. bu arada uyarın için teşekkür ederim. :)

  • Arkadaşlar birşey olmaz deyip arkadaşa yanlış bilgi vermeyin adalya bir link vermiş orayı okuyun.


    Şimdi Türkiye'de öyle kolluk kuvvetine dert anlatıcam av yapmıyorum vs. oluncaya kadar tutanak tutulmuş olur.


    Bu tutanagı ortadan kaldırmak her baba yiğidin harcı değildir bu tutanakla cezai işlem uygulanır yani ya para cezası ya silaha el konulma artık ordaki olay nasıl yorumlanır cezası nedir kanunu bilmem ama bu şekilde kolluk kuvvetine denk gelirsen kesin zararlı çıkarsın.


    Şimdi bişey olmaz diyen arkadaşlar beni yanlış anlamayın ama kolluk kuvveti yanınıza geldi hanginiz gözünü karartmış bir kolluk kuvvetine derdinizi anlatırım bu iştende zararsız sıyrılırım diyebilir? Ben şahsen diyemiyorum.
    Geçen yıl tam 5 arkadaşımın tüfeğine el koydular. Hepsinde teskere,avlanma pulu,takoz vardı avlanma günü ve saati içersinde avlakta.


    İlk önce av saati değil diye bastırıyorlar saatin dolmadığını anlayınca av dönüşü tüfekler kılıfında olmalıydı diye tutanağı tutuyorlar ve silahları alıp gidiyorlar.


    Sonraki Gün arkadaşlar 150 tl cezalarını ödeyip tüfeklerini geri aldılar. Tutanaklarda olayın normal yerinden 500 mt ötede meskun mahal içerisinde kılıfsız olarak krokilendirildiğini görmüşler ama nafile.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





    • Official Post

    Şimdi bişey olmaz diyen arkadaşlar beni yanlış anlamayın ama kolluk kuvveti yanınıza geldi hanginiz gözünü karartmış bir kolluk kuvvetine derdinizi anlatırım bu iştende zararsız sıyrılırım diyebilir? Ben şahsen diyemiyorum



    togay abimde buradan bahsetmiş zaten.
    dedigimiz gibi niyet önemli

  • O yüzden bu iş olasılığa bırakılmamalı.


    ''Ben atış yapıcam inşallah polis,jandarma,orman muhafaza memuru vs. gelmez gelirsede inşallah iyi niyetlisi gelir'' bence böyle sıkıntıya hiç gerek yok.


    Emin olun karakolunda,ofisinde rahat rahat otururken amiri tarafından devriye yollanan memur bütün sinirini sizden çıkartır.


    bence siz en azından belgesiz ve zamansız bu işe kalkışmayın.


    Ama belgeleriniz var av sezonu o zaman sizin içinizde rahat olur yaptığnız atıştanda zevk alırsınız.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • merhabalar;


    arkadaslar hepımız bılıyoruzkı sıkıntı cıkartacak olan zaten cıkartır; ama duzgun uslupla derdını anlatmıs olmak ve saygılı bır sekılde kendını ıfade etmek en buyuk erdemdır.


    sahıbı oldugumuz urunlerı evde sus esyası olarak kullanmıyoruz, urunlerı sahada kullanmak ıcın aldık. avcılık harıcınde hedef atısı yapan ve acık arasıze herhangı bır soruna yol acmadan kendı halındekı ınsanları gerıp darlamanın elbet bır bedelı olur...


    ozellıkle memleketın kırsalında bu tur davranıslar sergılenmesı zaten soz konusu olmaz, herkes herkesı bılır.


    yetkılılerın konu hakkındakı hassasıyetını anlayısla karsılayıp gereklı acıklamanın yapılması durumunda halen sorun olacagını dusunuyorsanız ultra akıllı telefonlarınızı kullanarak alanın ve yetkılılerın fotografını cekerek ılerıde kanıt olarak kullanacak belge yaratabılırsınız.


    zaten sınırlı sekılde zor sartlarda zevk ıcın yaptıgımız bu cesıt etkınlıkler baskalarının canını sıkmak degıl tam tersıne guzel vakıt gecırmek ıcın.


    kazasız atıslar dılerım.

    Gamo 4.5 Delta Cadet, Daystate MK4 MTC 5.5, AA MPR, AA FTP900, FX impact, Armsan RS-X1, Armsan Phenoma, Ataarms SP, Husanarms (12cal)...

  • konuyla çok yakın alakalı olmasa da, benzer sıkıntıları yaşadığımızı düşünerek ben de bir şey paylaşacağım. Şöyle ki; ben İst. İdealtepe semtinde oturuyorum, belki bilenler vardır, semtimizde atış poligonu (olarak bildiğimiz) benim yürüyerek 8-10 dk'da ulaşabileceğim mesafede bir yer var, ve buranın web sitesinde gezindiğimde açık poligon, kapalı poligon, atış odaları, havalı silah poligonları, mesafe ayarlı, sensörlü, geri çağırmalı hedef sistemleri vs.vs. yani atıcının ağzını sulandıracak bilimum teşkilata sahip olduğunu görüp, fiyat öğrenme-bilgi alma amacıyla telefona sarılmıştım. Fakat atış hizmeti vermediklerini söylediler, belki ruhsatname ile alakalı bir sıkıntılari vardır, olabilir.. Benim, 'pazar günleri 10 dk'da poligona giderim, atışımı yaparım,stres atarım, yine 10dk'da paşa paşa eve dönerim' diye bir 'hayalim' vardı ve hayal olarak kaldı.. Yani değinmek istediğim, özellikle şehriçi-merkezi mahallerde bulunanlar için malesef bu hobi çok fedakarlık isteyen, kaçak-göçek saklanarak veya kilometrelerce kuş uçmaz kervan geçmez bölgelere yolculuk etmek durumlarını gerektiren, sizlerin de bildiği gibi daha birçok zorlukları beraberinde getiren, meşakkatli bir hobi.. Av konusuna hiç girmiyorum bile, düşünürken bile daralıyorum ve zaten çok bilgi sahibi değilim.. uzun lafın kısası bunun bu kadar zor olması gerekiyor mu, tartışılır.. ama amerika'da milletin, bizim yaylalara, şenliklere, kiraz festivaline vs. çıktığımız gibi festivaller düzenleyip tank, top, tüfek ne isterse atış yapabildiği videoları izleyince de kıskanıyor insan..

  • Glock13, ben de Küçükyalı sahilde oturuyorum. Bize en yakın poligon Aydos ormanındaki Yakacık poligonu. Hedef ve trap atışları yapabiliyorsunuz.