ORDUMUZA HANGİ PİYADE TÜFEĞİ ?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Yazıdaki başlığa göre, Amerikan ordusunu yeni piyade silahı olması umutları ile, 90 ların sonunda H&K ile başlatılan XM8 projesi, 2005 ortalarında askıya alınmış ve Ekim 2005 te iptal edilmiş.


    Aramaya devam...


    Benim iptal oluşuna en üzüldüğüm proje OİCW idi
    Çok şahane bir konseptti bana göre
    Bu tarz bir yapılanma piyadenin savaş alnındaki etkinliğini ne derece artırır düşünemiyorum bile
    Bana göre silahın en etkileyici yanı standart hale getirilmiş atış kontrol bilgisayarı
    [Resim Engellendi: http://world.guns.ru/assault/oicw2.jpg]
    [Resim Engellendi: http://www.fas.org/man/dod-101/sys/land/oicw-002.jpg]
    [Resim Engellendi: http://www.usmcweapons.com/articles/OICW/OICWPosted.jpg]
    [Resim Engellendi: http://image2.sina.com.cn/jc/pc/2003-08-20/28/3_27-28-434-646_2003082015826.jpe]

  • bu ne ya fatih...bir ben eksiğim üstünde...20 mm lik patlayıcı mermisi ilginc bir proje ama kaba gibi biraz silah ...

    Hainlere verecek canımız cok ama toprağımız YOK...


    BERETTA Px4 STORM F 9mm
    M4 MARINE (AEG Airsoft)


    ;tufey#egeteam.png ;tufey#

  • şöyle adam gibi bi savaş çıksa , düşman belli olsa valla düşmanın halini hiç düşünemiyorum, her halde bizim forumdan çıkan milis kuvvetleri bile tek başına bir orduya yeter gibime geliyor. ;box;x bizim millet kadar hastalık derecesinde silah seven ve anlayan yerine göre cerden çöpten tabaca bile imal eden bir millet varsa söyleyin bende bileyim :thumbup:

    hamdım piştim yandım oldum.

  • say say bitmez #hims pakistan , afganistan ,filipin ,bolivya ,meksika çok var çok ;kihhik, hele ABD ve ruslar tam felaket .rusların havalı silah forumlarında günün her saati üçyüz beşyüz kişi aktif bizim daha yiyecek çok fırın ekmeğimiz var x;.z

  • Malesef doğru bunu askerlik yaparken anlamıştım aslında millet olarak silahları iyi tanımıyoruz vede kullanmayı bilmiyoruz.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • Günümüz savaşları tabancayla, tüfekle kazanılmıyor...
    Hele hele çerden çöpten yapılmışlarla hiç kazanılmıyor....
    .
    .
    .
    Bu forumdan milis kuvvet falan çıkmaz, çıkamaz...
    Böyle bir olağan üstü halde; zorunlu veya gönüllü olarak TSK 'ya dahil olucak askerler çıkar ancak...

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen bat ().

  • İşte doğru cvp ama bir toprağa ayak basamıyorsanız savaşı kaznmış olmuyorsunuz :thumbup:

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40


  • XM8 i Almanyadaki Yerli kardeşleri yaptığı CRYSİS adlı oyunda vardı baya etkili bir silahtı hem tek atış modunda hemde seri atışta gayet etkiliyidi hatta üstüne sniper dürbünü takıp sniperlara ateş ederdim(tabi oyunda) ;şrofls;.


    OİCW ise gayet güzel bir silah üstündeki bilgisayar bombanın düşeceği yeri hesaplıyordu abi hedeften şu kadar yukarı ateş etki orayı vurasın hesabından hedefi işaretliyordu.


  • öyle bir çıkar ki.... hemde neler çıkar neler
    o konuda şüpheniz olmasın
    pokundan bomba yapacak arkadaşlar var kafanızı yormayın
    Her Türk Asker Doğar

  • öyle bir çıkar ki.... hemde neler çıkar neler
    o konuda şüpheniz olmasın
    pokundan bomba yapacak arkadaşlar var kafanızı yormayın
    Her Türk Asker Doğar

    egzador gardaş biz yanmışık bi ikimizmi kaldık savaşacak yavv. ?(:S

    hamdım piştim yandım oldum.

  • say say bitmez #hims pakistan , afganistan ,filipin ,bolivya ,meksika çok var çok ;kihhik, hele ABD ve ruslar tam felaket .rusların havalı silah forumlarında günün her saati üçyüz beşyüz kişi aktif bizim daha yiyecek çok fırın ekmeğimiz var x;.z

    ilker abi o dediğin ülkelerde neredeyse bağımsız özerk ,askerin polisin karışmadığı bölgelerde imalat ve üretim yapılıyor hatta belgeselini bile çekmişlerdi. bizimkiler evde eğe ve dandik tornada dağ başında illegal illegal imalat yaptılar . he sonra şu andaki resmi karadenizsilah sanayi doğdu . demekki biz onlardan daha iyiyiz .
    bu bir, ikincisi resmi makamlar izin verse sanırım çok iyi silahlar ve tasarımlar çıkaracak kadar iyi mekaniker ve mucitlerimiz var. ;grin;g;$i

    hamdım piştim yandım oldum.

  • Türk insanımızda sadece şu anda yürek var. Bilgi ve beceri sahibi olan ne yazıkki son derece az ayhan
    Ben Silahlı Kuvvetlerde bile ne cahiller biliyorum anlatsam moraliniz bozulur. Bu forumda bile bazen ne kadar taşlaşmış fikirlerle mücadele ediyoruz sende az çok biliyorsun.Gerisini sen düşün


    El oğlu Airsoft M4 lerle taktik silah çalışması yapadursun biz halen göbeklerimizin üzerinde tripod kurup PCP lerle şişe kıralım hehehehe ;şrofls;.;şrofls;.;şrofls;.


    Oda bir olay tabi ama askerlik, savaş taktik harekat v.b. konularla bizim profesyonel olduğumuz alanlar bambaşka

  • Türk ordusu için o koyduğunuz resimlerdeki karmaşık kurmaşık silahlar bence hiçde uygun değil ..Türk ordusu için seçilen silah basit, haifif, tutukluk yüzdesi düşük , bakımı kolay vsvsvs.. olmalı .. O x'li W'lu silahlar Türk ordusunda bence iş yapmaz ha mangada ,uzmanı 1 kişide olursa avantaj sağlıyabilir veyada özel birliklerde ..Onun için ak-74 dedim

  • Her gün elimden 30-40 adet geçiyordu,bakım için..20 civarı atış yaptım ...Yanlız ben ak47 demedim ak-74 dedim güncellenmiş 5.45 modeli benim dediğim. Videolarını linklerden izlerseniz hafife alınmayacak bi silah olduğunu anlarsınız nede olsa atası ak47..ve bence Türk ordusu için ideal
    http://www.ktunnel.com/index.p…87727c681a3dea4f5a0017590
    http://www.ktunnel.com/index.p…f98d9eb37c33d2915e4517590

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen mrt083 ().

  • bizde Ak-74 olmadığını bildiğim için Ak-47 yi sordum.


    Ak-47, aK-74 eski nesil ucuz silahlar.bir FN 2000 le HK416 ile XM 8 le IMI TAvorla kıyaslanamaz.Bence tabi herkesin fikrine saygım var.
    Tercih edecek olsam ben Ak-74 yerine bizim hantal G-3 leri tercih ederdim.En azından moa değeri çok daha düşük.
    Şu an silahlı kuvvetlerin seçimi şaşılacak derecede mantıklı oldu HK-33 manyaklığından sonra süper oldu.

  • Aga yapma ya g3 den çok üstün bi silah bu baksana m16 dan daha etkili, mühimmet sevki kolay , tutukluk yapmayan,basit, sağlam, videoda görüldüğü gibi tepmesi kontrol edilebilir , şarjor sanırsam 30 daha nolsun anlamadım ki..Aga hem ak47 için ucuz demişsin ben silah kademedeydim ellerim silah yağından çıkmıyordu malzeme kalitesi olarak g3 den 10 kat iyidir ak47 malzemesi ...G3 de mekanizma ve gövde metali resmen birbirini zımparalayan malzemeden yapılmış gibi zor hareket ediyor mekanizma halbuki ak nin malzemesi yağ gibi pürüzsüz kalitesi görünüşünden bile belli g3 ün kurma kolu zor çekilirken ak nin sanki oyuncak gibi ben hayran kaldım ak ye valla g3 ak nin yanında bu konuda odun gibi..Moa değerine gelince bilmiyorum değerlerini ama g3 den aşşa kalıcağını sanmam 5.45 daha hassas olmazmı bu konuda en azından 400 metre içinde :him:s

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen mrt083 ().

  • Arkadaşlar hemen hemen her bir silahı ağırlar hariç kullandım ve ot ve b..k dahil bir çok şeyden bubi tuzağı yaparım ;kffx; çok fazla kendinizi yoruyor ve bu konuda kafa patlatıyorsunuz forum nerelere gitti. Türk insanı duygusaldır milis te olur gerilla da ben inanırım ama eksiğimiz teknik bunu bilir ve söylerim bilenler bilir biz kara düzenciyiz ölümüne ama elin adamı öyle değil artık değil You Tube de eğitim videolarını izleyin adamlar artık taktik çalışıyor gerek cihaz gerekse imkan olarak öndeler ama salak değiller aceleci ve duygusal hiç değiller iddia ediyorum Amerika yerine biz girseydik Irak'a iki katı şehit vermiştik yalnış anlaşılmasın acemilik yada becerisiklikten değil Cesaretimizden ve korkusuzluğumuzdan bence daha teknik olmanın zamanı gelmiştir. kendimizi kendimiz eğiteceğiz birbirimize destekle onlar istemese de :thumbdown:



    http://ctunnel.com/index.php/1…182ad1b4e196c67615ff17960

    [size=10]CZ- 75B
    Hatsan mod. 125 Leupold Mark4 3.5-10X40 ( Digital Camo made in S.D.)
    Safir T14 Magpul DE - Vertigal Grip - Aimpoint Red dot sight :thumbdown:


    Safir Tactical Atış http://www.metacafe.com/watch/1673132//

  • arkadaslar ne silah ne güc ne de teknoloji bence.en son donanma gemileriyle geldiler.ceplerinde son uretim sigaralar vardi.kiyafetleri terziden yeni cikmis kumasi afilli.ama bizim ayagi carikl, mahallede varligi bile bilinmeyen cogu zaman deli diye adi konulan dedelerimizin attigi ;nenelerimizin ahirlarda üretilmis sirtinda tasimis olugu havan toplariyla donemin devlerini dize getirmedik mi?ve bizim yüregimizden baska neyimiz vardi onlardan farkli?tabi ki M.Kemal ATATÜRK'ümüz.iste beyler savasta galibiyeti getiren bir unsur varsa o da Atamiz gibi dehalar.boyle insanlar yuzyilda bir gelirmis.o yuzden iciniz rahat olsun .onun dogumundan sonraki yuzyilimizi bitirmis olduk.bu memlekette her zaman bir ATATURK cikacaktir.merak etmeyin.o yuzden elimizde ne oldugu onemli degil.gerekirse mod 125 lerle aliriz her turlu savaslari.yeterki damarlarimizdaki asil kani costuracak bir Ataturk'umuz olsun.saygilarimla.