Pcp'lerin bir diğerinden farkı?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkes gibi uzun zamandır nette arastırıyor,yabancı forumlara takılıyor ve youtube da videolarını izliyorum Eğer şekli,şemali,ergonomiyi,gücü ve tüp hacimlerini bir kenara bırakırsak hakikaten AA'nın Daystate'e,Daystate'in HW'ye yada Cricket'in Fx'e göre daha isabetli olduğunu söyleyebilirmiyiz? Yoksa bizimkisi ego tatmininden başka bir değil mi? ;)

  • Tamamen ego paramla döverim mantığı:D

    Escape .25 + Hawke sidewinder 30 ( 20x mildot)


    Husan + Vector optics Reaper 4-14x50


    Talon P .22 + Vector optics condor 2x42 reddot

  • Elin amerikanı benjamin marauder kullanıyor.Bizde alan yok gerçi fiyatı 2300lira falan biraz pahalı (yanlış hatırlamıyorsam türkiyedeki bayi giriş liste fiyatı 600-650 dolar olması lazım)

    Escape .25 + Hawke sidewinder 30 ( 20x mildot)


    Husan + Vector optics Reaper 4-14x50


    Talon P .22 + Vector optics condor 2x42 reddot

  • Konu acilmisken bisey sormak istiyorum. Malzeme kalitesini es gecersek bir at44 gerekli stabilite ve guc modifiyesiyle bi aa kadar atış dinamiği yakalayabilirmi ?


    Aa nin isabeti meshurdur ona bile iyilesirmlere yapiliyor regulator takiliyor ve benzeri...
    Egolarimizi bi kenara birakip ,
    At44 tetik hassaiyeti
    Regulator montaj
    Set uskurdan stabil guc ayari
    Kasa ve kundaktaki kasintilarin giderilmesi ile bir aa olabilirmi ? 8)


    100 metrede 1 inc grupman bildigim kadariyla nato standarti kabul ediliyor ve bu yuksek bir oran. Esit sartlarda 2 inc bir grupman yapilabilirmi ?

  • İnsanların bir kaç ay öncesine kadar çok münakaşa ettikleri bir konu bu.


    Evet bence de hatsan ın yeni modellerden önce at44 modelini ıslah etmesi belki de dünyada büyük bir taktire vesile olacaktır. At44 bizim tofuş gibi bir çok değişikliğe münasip bir silah. Hatta tombul tüpleri kundakta, bt65 in hava tüpü tekli yada ikili olarak ön tarafa eklenip bir şeyler yapanlar var. Sonuç olarak şahsi tekamüle bu kadar açık bir silah neden fabrikasyon geliştirmelere kapalı olsun ki.


    Bu çalışmalardan bazıları hali hazırda mevcut bulunan müsbet özelliklerine menfi yönde tesir etmiyor ama nihayetinde bir dereceden daha fazla sürat , daha fazla kuvvet ve bunun isabeti bozmaması, namlunun iç yapısı gibi mimarisinde mevcut hassaları alakadar ediyor.


    hasıla olarak şahsi muvaffakiyetler mevcuttur ve fabrikasyon olarak da yapılabilir. Lakin bunu hatsan firmasına anlatmak lazımdır.

  • bu da osman ağabeyin at44 üne termofor beyin yaptığı bir çalışma.




    http://www.h_obisilah.com/index.php?topic=1037.0


    ( yukardaki _ işaretini kaldırınız)




    rahmetli aynı silaha başka bir değişiklik yapmakta olduğu sıralarda rahatsızlanmış ve ömrü feva etmemiş. Kendisini saygıyla ve rahmetle yadediyoruz. Herhalde kendisi hayatta olsaydı mevzubahis faliyetleri idame ettirecek ve muvaffakiyetle neticelendirecekti.


    Böyle münakaşalarda ilker beyin vefatı ile hep ne kaybettiğimizi düşünüyorum.


    Allah ona ve bütün ölmüş yakınlarımıza ve savurduklarımızı bize hediye eden ecdadımıza rahmet etsin

  • Çok şükür maddi durumum yerinde şuanda 3-4 adet 5000tl seviyeside pcp alabilecek durumdayım.Ancak şu var insanın kendine şunu sorması gerekir. İhtiyaç mı? istek mi? Air rangerlada atış yaptım bu birazda kalite ile ilgili.Ak-47 ile m 16 serilerine karşılaştırmak gibi.Biri esnetik isabet yüksek diğer hantal tipli isabeti düşük ancak kullanışlı ve dayanıklı.Ülkemize uzun bir zamandır ithal pcpler giriyor girmeyede devam edicek.Biliyorsunuz geçmişte ithal edilen pcplerde servis sıkıntıları oluyordu(bence gene olucak).O nedenle yerli malı kullanma taraftarıyım(ha bide ben geliş fiyatından aldığımdan terchim sebebim:D)


    200 metrede 2 cm vursan ne yazar 100 metre kesme şekere atsan ne yazar . Siz mutlu olduktan sonra gerisi vız gelir tırıs gider.Bu nedenle hiç bir zaman 2 forumdada grupman paylaşmadım.Biraz tabiri cahizse sidik yarışı yapmaya başlıyor.İnsan doğasında var.Hobi yapayım derken.İnsan strese giriyor.Aaaa yeni tüfekler gelmiş şunu satayım şunu alayım aaaa başka marka gelmiş grupmanıda iyimiş falan filan derken.Benim paylaştığım konulara dikkat ederseniz genellinde insanlara nasıl ucuz silah alabilirler yada farklı modiye fikirleri ile nasıl tekel tüfek satan firmalarla baş edelirler gibi yol göstermek istemişimdir.


    Saygılarımla...

    Escape .25 + Hawke sidewinder 30 ( 20x mildot)


    Husan + Vector optics Reaper 4-14x50


    Talon P .22 + Vector optics condor 2x42 reddot

  • sonuçta at44 ıslah edilmeli ve iyi bir silah ortay çıkmalı mı, bu konuda hatsana bir düzenleme yaptırmaya mı ikna edelim. yada at44 efsanesi için bir kaç ıslah projesi yapıp bunu uygun bir ücret ile uygulayacak bir atelye mi kuralım sizce ne yapalım

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen falcone ().

  • ben yakında başlıyorum :thumbup:
    bayramdan sonra ki zamanlarda bu işe el atıcam =)

    vazgeçilmezlerim;

    BARNETT WİLDCAT CROSSBOW 160 lbs (USA) x2 ;keyfs;

    2x PiSTOL CROSSBOW 80 lbs (TAİWAN)agt

    Hatsan Mod 125 Sniper 5.5+Dm60+Optima 3-12x44 ;tufey#

    Hatsan Mod 99 5.5 kısa namlu + 1250lik yay+ Optima 3-12x44 ;tufey#


    ARANIYOR!! HATSAN MOD 95 ARANIYOR !!


    Hatsan Mod 25 Supertact 4.5 + Red Dot 1-22x33 s;,s

    Crosman Vigilante 4.5mm + Red Dot ;kovboys;

    Umarex Walter Cp88 Full Metal + Red Dot £tabanxalı$

  • Gönül hep daha iyisini ister mantığıyla hareket ediyor paranda yetiyorsa en iyisine en güçlüsüne sahip olmak istersin.Ama sonuçta işin içinde profesyonellik yoksa amaç peleti bir yerden bir yere zevk için atmaksa hepsi ayni işi görüyor aslında.

    Fx T12 Typhoon 5.5 /Leapers 6-24x50 Mil-Dot AO - Norica twin 5.5-4.5 Scuba (Drager 300 Bar)
    Armsan A612S Slug 61 cm.


    Kemal Yılmam

  • alperenin bulup beni habverdar ettiği ve yukarda adresini verdiğim sb silah sitesindeki proje gibi , bu işten anlayanlar , yapmış olanlar, teklifi olanlar burada bu yada başka başlık altında bize göndersin , tecrübelinden haberdar etsin. münakaşa edelim ve evla olan hangisi ise onu yapalım.

  • Farklı tüfekleri kullanma isteğinden kaynaklanıyor. Yakında edgun gelir, yine yepyeni tüfekler forumda satışa çıkar.


    AT44 konusuna katılıyorum, ben hobiye yeni başlayanlara regulatörlü at44 ten başka tüfek tavsiye etmiyorum. Regulatör takılıp iyi ayar yapıldığı zaman isabet konusunda pahalı tüfeklerden çok aşırı bir farkı kalmıyor at44 ün. Ama nedir? kaliteli tüfeklerde şarjör yuvaları hassastır, kurma kolları şıkır şıkır çalışır, kundakları daha güzeldir.


    Ama malesef hatsan at44 gibi çok satan bir tüfeği geliştirmek yerine gidip farklı modeller çıkarmaya devam ederse biz daha çok airarms, hw100 peşine düşeriz.


    Regulatör dahil tüfek başına 400 lira eklemeyi göze almış olsalardı şimdi bu konuyu tartışmıyor olurduk, zira 1200 liraya hem regulatörlü, lw namlulu, kurma kolu, tetik ve şarjör yuvası düzgün yapılmış bir at44 varken kimse gidip 4 5 bin lira bir tüfeğe vermezdi.


    Yok ama hatsan bunları yaparsa tüfeği 2400 liraya satmaya kalkar, biz yine gider başka tüfek alırız.


    Not: Bizim doyumsuzluğumuzu hatsana yükledim :)


    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen 6136 ().

  • at 44 e uzun ısrar sonucunda bi regülator taktırdım suan 200 bardan 110 bara 50 atıs yapıyor cronodan tamamen 50 atısı ölçtüm komsum saolsun cronoyu ödünç verdi 830-840 arası attı hepsini ne asağı nede üste cıktı hızı nasıl bi ayar yaptıysak :D suan uzun mesafe grupman calısıyorum müsait olunca (rezil olmıcak bi grupman yaptığım zaman 8o ) foruma eklicem

    AT 44 S10-Nikula 6x24*40 durbun + GHOST MODERATOR + JSB Exact Jumbo :thumbup: :thumbup: :love: :love:
    Gamo Black FUSION 5.5mm+Hawke Sport HD 3-9x40


    AİR ARMS S400 MPR FT 177.cal+Barska Sniper 10-40x50 GX2

  • Nasılki bir Tofaş modifiye ile BMW olamıyorsa pcp de de olay aynı. Tamam AT44 de regülatör takılır atış eğrisi düzleşir isabet iyi olur fakat malzeme işçilği aynı kalır ki buda bir işe yaramaz. AT44 de herhez bilir mekanizmanın nasıl olduğunu haşur huşur çalışır ve görsellik namına kaba durur. Bunu eleştirmek namına söylemiyorum bir AT44 de kullanılan LW namlu ile AA da kullanılan LW namlu arasında dağlar kadar fark var atış yapıldığında ki titreşim de de dürbüne kamera bağlayıp atış yaptığınızda AA nın ve heleki HW100 ün ne kadar az titreşim yaptığını görmelisiniz. Hatsan ın pcp işine sil baştan yaklaşmasını kendine özgü model çıkarıcam diye ucube üretmesinden vazgeçmesi gerekli.

    Kalibrgun Cricket .25 + .22 lw
    Kral Arms Breaker .22

  • Her marka silahta ne kadar kaliteli yapılırlarsa yapılsınlar, mutlaka servis görmesi gereken parçalar bulunur. Bazılarında bu parçalar basit işlemlerle değiştirilebilse de bazılarında daha çok ustalık alet edevat isteyebilirler. Misal benim hw100 de belirli periyotlarda o ring değişimi gerekmektedir. Bu değişimler sırasında da hassas ayarlı bazı parçaların sökülmesi takılması gerekmektedir. Ben hiç tüfeğimi servise göndermedim , elimden geldiğince de arkadaşlarıma yardım ediyorum fakat eli mekaniğe yatkın olmayanlar kolaylıkla tüfeklerinde hasara yol açabilirler. Mesela en basiti bir hava tüpü vidalanırken diş kaptırmak, tüfek kurulu iken söküp , toplarken tetik mekanizmasının kurulu unutulması sonucu çekici tutan tırnağa hasar vermek, regülatör ayarını bozup pulunu kaybetmek gibi daha bir çok hasar mevcut olan satıcı ithalatçı ile beklemesi uzun bir tamir süreci yaşamanıza neden olabilir. Diğer markaların da pek farklı olduğunu sanmıyorum. O yüzden risk almak istemeyenlerin yerli üretici tercih etmeleri yerinde olur. Umarım bahsi geçen yerli üretici de işçiliğini düzeltip sorunsuz ya da kolay çözülür sorunlu silahlar üretir. Bunun yanında tespit ettiğiniz hataları , eğer nasıl düzeltilebileceğini biliyorsanız, üreticiye yanında bir not ile iletirseniz , belki dikkate alıp bir sonraki üretimde bu kusurları gidermeye çalışırlar. Misal elimden türlü türlü hw100 geçti, gördüm ki her birinde bazen fark edilir bazen edilmez, ufak tefek değişiklikler var. Demek ki bu hatalar görülüyor ve düzeltiliyor dedim. Mesela tetiğin çekici tutarken kurulduğu anda üzerine yük binen pimlerden üstte kalan bir tanesi zamanla sağa sola kayarak yuvasından kurtulabiliyor, bu da silahın tetiğinin o pim geri takılana kadar işlevsiz kalmasına neden oluyor. Üzerine metal bir kapak geçirilerek bu sorun halledilmiş. Eskiden tüpün vidalandığı kısım blokta diş açılarak yapılmış ve diş kaptırma durumunda tüm blok değişimi gerekirken, araya bir çelik sökülebilir değiştirilebilir dişli yuva takılarak, bu tip hasarlarda düşük maliyetle tamir hedeflenmiş. Daha bir çok örnek var. Umuyorum Hatsan da hatalarından geri dönüşleri inceleyerek ders çıkartıyordur.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • bence hatsan at44 üzerinde mimari hataları az ama basit teknik yada malzeme hatalarını çok yapmış. Sonuçta iyi tasarlanmış ama biraz baştan savma bir pcp çıkmış Bu hataların kendileri geri dönmesinden sonra iyice toparlanıp mükemmel bir at44 çıkartmak yerine aynı maceraya yeni modellerle yeniden başlamış.


    Ben; yasin arkadaşımızın moderatör imalatı yapması gibi belki de başka bir arkadaşımızın da uygun bir ücret ve profesyonelce bir at44 modifiye projeleri yapmasının doğru olacağını ve bu sayede AA ya yaklaşabilen bir silah elde edileceğini düşünüyorum. Tabii ki her silahın isabet ve güç olarak varabileceği bir nokta var ve daha fazla zorlamak yarar sağlamayacaktır. Ama bu varılacak nokta da şimdikinden iyi ve kendi kategorisinde iyi bir nokta olacaktır.


    Hem bizler hem de yerli sanayimiz adına iyi bir başlangıç olur. Osman ağabey gibi hobimizin saygıdeğer ve elinden iş gelen üstatları, nasıl, silahı eline aldığında ilk olarak çapaklarını temizlemekle başlayan bir işe girişiyorlar. İşte mevzubahis işi yapacak arkadaş da bunu bizlere yapsın. Mesela 350 tl karşılığı regulor takılmış, çapakları temizlenmiş. bir halde bize teslim etsin yada bulpub hale getirsi, bt65 tüpleri taksın, condor gibi kundağı tüplü hale getirsin bize bir fiyat listesi teklif edebilsin. Bu mümkündür ama yapmak isteyen çıkar mı. İşte bence at44 böyle kurtulur. Çünki biraz düzenlemeyle 25 grain solid ve 870 süratinde 45 stabil atış yapacak hale getirilebilir sanıyorum. Eğer mümkünse, bunu kim istemez.




    sonuç: Bu mümkündür, çok iyi olur ve para kazandırır. ama bunu kim yapar.

  • Bir ara aa s500 düşünüyordum fiyatı 1472 tl idi çok diyordum şuanda 2274 lira.Ondan sonra ithal maceram başlamadan bitti:D

    Escape .25 + Hawke sidewinder 30 ( 20x mildot)


    Husan + Vector optics Reaper 4-14x50


    Talon P .22 + Vector optics condor 2x42 reddot