Mod 125 Sniperla anlaşamadık gitti

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Bugün yine atışlara gittik gamo saçmalardan aldım dürbünü sıfırlamaya çalıştık yine, bozulacağını biliyorum fakat en azından dürbünle bir kere atış yapayım dedim. Fakat ne yaptıysak becereremedik, saçma bi sağa gidiyor bir sola bozuk para ile dürbündeki ayar yerlerini çevire çevire bir hal oldum. tek ben değil 3 kişi gittik arkadaşım babam. 3'üde deniyor yok arkadaş olmuyor. dedik dürbün bozuk ya da biz beceremiyoruz.


    Neyse dürbünü çıkaralım öyle atış yapalım dedik o kadar yol geldik. 30-40 metreden 6-7 atışta 1 tane anca şişe vurabildik. ve böylelikle epey soğumuş oldum tamam dürbünü ayarlayamadık eyvallah gez göz arpaçık ile neden vuramıyoruz onu anlayamadım hadi ben atamıyorum arkadaşım babamda mı atamıyor anlamadım gitti :)


    Çok yakın bir zaman içinde Allah nasip ederse bir pcp alacağım fakat bunun yeri ayrı acaba, tam olarak hedefleri vurmak için hangi yöntemleri izlemeliyim tüfekte sorun olabilir mi ? yoksa tamamen bizlemi alakalı bir şey. yoksa genel anlamda bu tüfekler böylemi canı istersemi vuruyor. pcp alsamda satmayacağım kalsın bi köşede gez göz arpaçıkla vururuz diyorum ama onuda yapamıyoruz ki mod 125 sniper'i çözen ağabeylerden kardeşlerden fikirler bekliyorum:)

  • arkdaşım ilk önce 5 metreden silahını çok iyi bir şekilde sıfırla.onda sonra 25 metrede.sonrada askeriyi atış tekniklerini sırayla kullan.tetiği yavaş çek efes kontrolü falan filan çok önemli

    at 44 tactical optima 4x30 bushell dürbün hatsan pompa.......kral slug pompalı (red dot).........kral safari magum 5.5

  • jsb 16 gn saçmalari deneyin bir De zaten farkı sizde göreceksiniz. Ben mod 125 te gamo magnum ve hunter modelerinden Hiç memnun kalmamistim.

  • arkdaşım ilk önce 5 metreden silahını çok iyi bir şekilde sıfırla.onda sonra 25 metrede.sonrada askeriyi atış tekniklerini sırayla kullan.tetiği yavaş çek efes kontrolü falan filan çok önemli

    Hocam zaten çok kısa mesafelerden denedik inanın olmuyor neler denemedim ki bi ara nefessizlikten öleceğim sandım :) teşekkürler

    jsb 16 gn saçmalari deneyin bir De zaten farkı sizde göreceksiniz. Ben mod 125 te gamo magnum ve hunter modelerinden Hiç memnun kalmamistim.

    Jsp deniyelim bir dahaki atışta umarım fark olur yoksa süs niyetine kalacak tüfek



    teşekkürler

  • o zman tüfekte sorun vardır.o kadar da deildir ya.ben eşime bile 7 metrede dürbünsüz atışlar yaptırmıştım ya hemde kral safari magnum ile.kral safari mod 125 sniperde daha mı iyi şimdi

    at 44 tactical optima 4x30 bushell dürbün hatsan pompa.......kral slug pompalı (red dot).........kral safari magum 5.5

  • Jsb iş görecektir birde 2000 üstünde atıştan sonra isabeti yerine oturuyor

    Hatsan Mod 125 Th kundak .22kalibre Optima 3-9'32 :thumbup:
    Hatsan AT-44 S10 .22 :love::thumbup:

  • yaklaşık 500-600 atış yaptık biraz daha sabredeyim o zaman silahın üzerindede gez göz arpacıktada ayarlar var onu'0da bırkaıyorum diğer çubuğuda tam ortalıyorum acaba yanlış mı

  • Hatsanın yaylılarını almadan önce iyi araştırmak, kullanmış kişilerle konuşmak lazım. Ben de zamanında paldır küldür torpedo 150 almıştım. Daha sonra bu hobide yaptığım en büyük hata olduğunu anladım :)

  • Maalesef en büyük hatam araştırmamak oldu, youtubede 125 metre atışlarını görünce "aha abi bu tüfek" dedim ve aldım:)) zaten aldıktan sonra foruma üye oldum şuan epey bilgilenmiş durumdayım pcpyi umarım iyi seçeceğim :)

  • grhiva be safari magumla deişelimmi mod 125 siperı :) .... se askerlik yaptımı arkdaşım bu arada

    at 44 tactical optima 4x30 bushell dürbün hatsan pompa.......kral slug pompalı (red dot).........kral safari magum 5.5

  • destekli atiyorsunuz degilmi?
    destekli 5 m den gez ayarsiz da olsa A4 kağıdı uzerinde bir noktaya nisan alip bir grupman yapamiyorsanız bi yerde ciddi sorun var demektir
    bir de durbunu dampa ayakla baglamaiz lazim siz direk kendi ayaklari ile bagladi iseniz ayari bozulabilr

  • Desteksiz attım bu sefer ama cidden 5-10 metre çok kısa mesafe bir vuruyorum hedef kağıdının tam dışında bi vuruyorum ta diğer köşesinde 4-5 deneme yapmadım en az 20-30 tane sonunda bıkıp pes ettim :)

  • ama şu bir gerçek yaylı tüfekler gerçek tüfeklere en yakın olanıdır.çünkü tepmesi vardır.ben 17 yaşından beri yaylı kullandım.ve defalarca amcamlarla ava çıktım.bu sayede atıcılık belgesini(keskin nişincı rozetini) almıştım askerde.onun için yaylı atıcılığıı çok geliştirir.ama dürbünsüz atacaksın.ama pcp bambaşka gerçekten.ama gerçekten mod 125 snperıda merak ettim bu saaten sonra.benim 51 cm kral slug pompalımda var.onla 50- 80 metrelerde çok güzel atışlar yapıyorum.silahıı satma derim.ama yaptır derim.sen gel bide benim pompalı tüfeğimle atış yapda tepmeyi gör derim..

    at 44 tactical optima 4x30 bushell dürbün hatsan pompa.......kral slug pompalı (red dot).........kral safari magum 5.5

  • dürbünü yayınladığın videodaki gibi 2 parça ayakla tüfeğe takılı iken 0 lamaya çalışıyorsan boşuna uğraşma derim bide dürbün masrafı çıkarırsın kendine dampa alman şart daha önce bi çok kişi tavsiyede bulunmuştu sana umarım söylenenleri dikkate alırsın yerinde olsa dampa alana kadar dürbünsüz kullanmaya evam ederim

    Hatsan Striker Edge .22 / Zoraki HP 01 Ultra .177 / SA Jericho 941 / Crosman 1077


    Hatsan AT44 / Webley Raider 10 / Hatsan Mod 85 Sniper / Hatsan Mod 99 / Hatsan Mod 25 Supertact / Stoeger x20 / Remington AirMaster 77 / Gamo P900 / Gamo PT80 / SMK P17 / Walther ppk

  • Ahh ahh mod 125 ın ve kardeeslerının dılı olsada konussa benı kullanmayı beceremıyorsunuz dese evet uzerıne basa basa soyluyorum cogu silaah sahıbı kullanamaz mod 125 kımı de elıne alır takır takır vurur .


    gelelim sıfırlama problemıne .


    ılk olarak malzemeler : guzel bir stoper sılaha guel monte edılmıs mılım kımıldamayacak gerekirse benım yaprığım gibi alüminyumdan yapıp rayda bulunan kanallardan birisinin içine gececek cıkıntı bırakmak ve vıdatla guzelce sabıtlemek.


    ikinci malzeme stoper ve durbun ayagı arasına darbeyi bir nebze olsun engelleyecek sert kaucuk.


    son olarak dampa veya tek parça ayak( ben tek parça ayakla kullanıyorum sıfırlama bozulmuyor durbunum de saglam 2009 dan beri)




    sırada atıs teknıgıne gelelım , kımımız çok tepıyor dıye sılaha sarılırız bır guzel akraba oluruz ilk yanlısımız budur, yaylı tufeklerde salınım ne kadar serbest ıle namlu eksenı dogrusunda o kadar ısabetlı atış kaydedılır en azından ben bır kaç senedır bu sekılde kullanıyorum kımı pcp den daha da ısabetlı oldugunu soyleyebılırım.


    ahh bır recoıles sıstem takılsa su sılaha da mıllet guclu yaylıya doysa.


    kısaca verdıgım kullanım seklıne bır ornek olarak airkıng guclu bır tufek olmasına ragmen bunyesınde barındırdıgı mekanık sıstem sayesınde namlu eksenındekı salınımı ıle ısabetı çok ıyı.




    kısa bır sure ıcerıısnde fırsat bulabılırsem yaylı silah kullanımı hakkında video hazırlamak sart oldu .



    not: tek bır eksende hareket eden mekanızma ve pelletın nısan alınan bolgeden farklı bır bolgeye atılması mantık olarak fızık kuralları olarakta ımkansızdır .


    eger kullanıcı silahın kendı eksenınde hareket etmesıne ızın vermıyor ve sıkı sıkıya tutup silahın tepmesı sonucu kasılmasını ve farklı noktalara yonelmesını saglamıyorsa.


    youtubede ıngılızce de olsa bu konu ıle ılgılı bır vıdeo vardı umarım bulurum da paylasırım.



    saygılar ıyı aksamlar.

  • mod 125 için Ben şöyle bir atış tekniği uyguluyorum. Çok tepiyor ve ağırlık merkezi iyi değil. Hedefe nisan alıp ateşlemek yerine hedefin yanından başlayıp istediğim noktaya geldiği anda sıkı sıkı tutugüm mod125 tetiğiNe basıyorum genel olarak jsb saçma ile vuruyor. Video bölümünde 100 metre atışımiz var izleyebilirsiniz.

  • dostum usta ve tecrubeli bir nisanci bile desteksiz durbun yada gezi ayarlamaya calismaz. mutlaka kum torba benzeri bir destek ve mumknse yatarak ayarlama yapmaniz gerekir bir kere bunu yapmadan tufeginizi satmaya filan kalkmayin
    tufekler mermi (pelet) secebilir ama bu sizin grupman capinizi buyutur yoksa her mermi birbiri ile alakasiz yerlere gitmemeli

  • berksana sonun a kadar katılıyorum.destekli aynı noktalraa nişan alınıp.kum torbaları yada güzel büyük bir yastık işini görür.ve atış tekniklerine harfiyen uyulmalıdır.

    at 44 tactical optima 4x30 bushell dürbün hatsan pompa.......kral slug pompalı (red dot).........kral safari magum 5.5

  • ama şu bir gerçek yaylı tüfekler gerçek tüfeklere en yakın olanıdır.çünkü tepmesi vardır.ben 17 yaşından beri yaylı kullandım.ve defalarca amcamlarla ava çıktım.bu sayede atıcılık belgesini(keskin nişincı rozetini) almıştım askerde.onun için yaylı atıcılığıı çok geliştirir.ama dürbünsüz atacaksın.ama pcp bambaşka gerçekten.ama gerçekten mod 125 snperıda merak ettim bu saaten sonra.benim 51 cm kral slug pompalımda var.onla 50- 80 metrelerde çok güzel atışlar yapıyorum.silahıı satma derim.ama yaptır derim.sen gel bide benim pompalı tüfeğimle atış yapda tepmeyi gör derim

    at 44 tactical optima 4x30 bushell dürbün hatsan pompa.......kral slug pompalı (red dot).........kral safari magum 5.5