Havalı Tüfek Kullananlar İçeri Buyrun !!!

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • tamam ben cevabımı aldım , şunu keşke baştan söyleseydiniz, evet kafa avcısı arkadaşım haklıymış.


    bu arada keşke kendinize hudut koymasaymışsınız, asıl üslubunuzu görseymişiz, sizi acilen tanış olurduk ne güzel.



    Arada bir yapmış olduğum imla hatalarına gelince bilgisayarımın içinde bir mikrop virüs vs var yazdıklarımın bazılarını parça olarak tersten yazııyor, bazılarını farketmiyorum ve düzeltemiyorum. Ne yapalım bütün mikroplar doğal hayatı öldürmeye çalışmıyorlar bazıları da bilgisayarlara zarar veriyor.

  • ne söylesem boş sabit fikirlisiniz . şöyle düşün eline bir alet var , ve bu alet avı vurmaya yetıyor . x silahından vursanda günah y silahından da z silahından da . şimdik bana söylermisin kendini sınırlandırdığın sürece gerekli bilgiye ve insani duygulara sahip olduğun sürece elinde x olmuş y olmuş ne farkeder . ha işin günah konusundan şimdi çıktık . gelelim zevk konusuna x silahıyla avı vurdular yadırgamazzsınız y silahıyla vurdular yine yardırgamazsınız ama iş havalı tüfekle vuramaya gelince vuran kişiye demediğiniz lafı bırakmazzsınız . bu nasıl bir bakış açısı ben çözemedim . bu nasıl bir zihniyet ? ya siz av yapan herkesi cana kastettiği için yadırgıyosunuz ki bu çok yanlış bi bakış açısı yada sizin havalı tüfekle av yapanlarla ilgili bir sorununuz var . eğer av yapan herkesi yadırgıyosanız sizin bu forumda ne işiniz var ? hadi onuda geçtim forumda çok yazınızı okudum . neden illa en güçlü havalı tüfeği arıyosunuz ? bana sakın küçük bir atış kağıdını delmek yada bira şişesi patlatmak için olduğunu söylemeyin . inanmam . yaşınız kemale ermiş babam yaşındasınız . hadi biz ergen genciz şişe patlatmak filan adrenalin ve heycan açısından bizi tatmin eder . fakat 50 yaşına gelmiş birinin gamo hunter 1250 gibi çok güçlü bir havalı tüfekle yada çok güçlü bir pcp tüfek ile bana bira şişesi patlattığını yada atış kağıdına hedef aldığını söylemeyin . bu yazıları okuyan falcone dışında herkes zaten ne demek istemi anlıcaktır saygılar . . .

  • Cümleten merhabalar,konuyu baştan beri takip ederken dahil olma gereğini hissettim,bildiğiniz gibi av yapmanın birtakım kanuni ve insani kuralları vardır,bu kurallara riayet ettiğiniz taktirde gönül rahatlığı ile avlanabilirsiniz.Ancak işin içine havalı tüfek girince orda duracaksın,baştan beri gamo1250 arkadaşa anlatılmak istenen havalı tüfekle yapılan avın canlıya verdiği işkencedir,o canlının acı çekerek ölmesini seyretmek hiçbir gerçek avcının kabullenemeyeceği birşeydir,ha dersenki arkadaş bende vicdan yok ben vururum,o zamanda yerinizin bu site olmadığı kanaatindeyim.Saygılarımla..

    Hatsan Eskort Aimguard pompalı :thumbup:
    Diana Panther mod 31 ;tacli#
    Star Huğlu G505 y.ot. :thumbup:
    Crosman C TT :thumbup: :thumbup:

  • ben baştan beri bu günahmıdır değilmidir diye sormadım, cevapladığı diğer bir çok sualleri de sormadım. "Siz; O resimde göremediğimiz ve tavuk olduğunu söylediğiniz hayvanları kendiniz mi öldürdünüz, diğer arkadaşımızın yazdığı gibi mecburiyetten değil zevk için hayvan öldürdünüz mü" diye sordum. Herhalde tam olarak anlamadığından cevap vermiyor sanıyordum. hepsi bu.


    Zevk için hayvan öldürüyorsa da bizler onu burada cezalandıracak değildik zaten. Yalnızca sualime cevap bekliyordum. zaten zorlandığı konularda cevap vermek istemediğini söylemesi kafidir.
    başka bir mevzu yoktur, hepsi bu.

  • canlıların acı çekmesini istiyecek en son kişi benimdir . ben babamdan öğrendim bu işi ve babamın bana öğrettiği ilk iş avı vurduktan sonra kafasını kopartmak oldu . nedenine gelince can çekişmesini önlemektir . ha şunuda belirteyim vurduğumuz avların zaten %95 i can çekişmeden zaten direk ölüyor . ben bir hayvan katili olsam ewimde 81 çift muhabbet kuşu beslemem .
    ha beni cani hayvan katili olduğumu düşünen varsa dikkatli bir şekilde profil resmindeki resme baksın karatavuğun başı var mı yok mu incelesin . saygılar . . .

  • falcone zaten az biraz anlamaya çalışssaydın zaten zevk için vurulan bişeyin günah olduğunu kafanda canlandırabilirdin . ama sen o kadar bişeye kitlenmmisin ki yazdığım şeylerin hiç birini okumadan sadece lafların için ewet zevk için öldürdüm kelimesini aradın . buda senin zihniyetini gösterir . yapılan avların %99 zevk içindir . çünkü avcılık bir hobidir . ve hobide bir zevk meselesidir . senin kadar dar zihniyetli bir insan daha görmedim . sen şimdi olta ile balıkçılık yapanlarıda yadırgarsın .onlarada katil dersin. onlarda direk ölmüyor . yakalanan balıklar küçücük bir kovanın içinde saatlerce can çekiştikten sonra ölüyor . kafası koparılmış bir tane balık kovanın içinde görmezdim . sen balıkçılarada mı katil gözüyle bakıyorsun .


    bu arada ben vurduğum kuşu tüylerini yolup iç malzemelerini ayıkladıktan sonra yiyorum . kedinin köpeğin önüne atmıyorum yada vurulduğu yerde bırakmıyorum . avda kendimi sınırlamamın sebebi bu . yiyeceğim kadar av yaparım . arada bir değişiklik oluyor . av mevsiminde hafta sonları 2-3 tane karatvuk vurmuşum ve onları yemişim . bunun ne sakıncası var . ha şimdi diceksiniz ki o kadar et istiyosan git marketten al . ee işte ordada zevk meslesi dair oluyor .

  • sanırım evet yada hayır demek yerine bu tartışma uzadıkça siz ne kadar kontrollü öldürdüğünüzü neden bunu yaptığınızı söyleyecek ve başkalarını öerenek vereceksiniz.


    ben hakkınızda yazılan zevk için öldürmek konusunun gerçek olup olmadığını öğrenmek istiyordum, bunu yaparken ne kadar yüce düşüncelerle yaptığınızı, ne kadar büyük adam olduğunuzu, ne kadar haklı olduğunu söyleyerek başlamanızdan anlamam gerekirdi ben zevk için öldürdüğünüzü anladım. bu kadar basit.




    bu tartışmaya daha da katılmak istemiyorum, kendi kendinize haklı çıkmaya devam edin, size büyük yolunuzda yüce nedenlerinizde geniş kolaylılkar dilerim






    not kelimelerinizi dikkatle seçerseniz ahlaki yapınıza dair bilgi vermemiş olursunuz, diğer arkadaşlar sizi en azından muattab olmaya layık görürler

  • fakat 50 yaşına gelmiş birinin gamo hunter 1250 gibi çok güçlü bir havalı tüfekle yada çok güçlü bir pcp tüfek ile bana bira şişesi patlattığını yada atış kağıdına hedef aldığını söylemeyin . bu yazıları okuyan falcone dışında herkes zaten ne demek istemi anlıcaktır saygılar . . .


    cok yanlış bi suclama yaptığınız şey falcone(gerçek ismini bu konuda vermiyorum) abimiz forumda kendini yer edinmiş bi kişidir herkes neden güçlü silah istedğini bilir

    sen o kadar bişeye kitlenmmisin ki yazdığım şeylerin hiç birini okumadan sadece lafların için ewet zevk için öldürdüm kelimesini aradın . buda senin zihniyetini gösterir . yapılan avların %99 zevk içindir . çünkü avcılık bir hobidir . ve hobide bir zevk meselesidir . senin kadar dar zihniyetli bir insan daha görmedim . sen şimdi olta ile balıkçılık yapanlarıda yadırgarsın .onlarada katil dersin. onlarda direk ölm


    madem baban yasında o zaman biraz forum üyelerine karsı saygılı ol diğer konularada sürekli spam mesaj atıyorsun su dürbün olur mu zart mı zurt mı diye forumda kimse hazır asker veya parasını forumdan kazanan bi calısab değil bilgi paylasırıyoruz biraz sabır ile ve kibar cevaplar ile her konuda bilgiye ulasabiliriz saygılar...

    AT 44 S10-Nikula 6x24*40 durbun + GHOST MODERATOR + JSB Exact Jumbo :thumbup: :thumbup: :love: :love:
    Gamo Black FUSION 5.5mm+Hawke Sport HD 3-9x40


    AİR ARMS S400 MPR FT 177.cal+Barska Sniper 10-40x50 GX2

  • ulaşacağım bilgilere ulaştım moltak kardeş . benim aradığım silah yada dürbün gibi şeylere odaklanıp bana yardım ve tavsiye vereceği yerde profilimdeki resme bakıp bilip bilmeden sabit fikirle yargılama yapmaması lazımdı . sizinde dediğiniz gibi burası bilgi paylasım yeri insanların özel hayatı insanı kişiliği kimseyi ilgilendirmez . bu adamın yaptığı şey bana ısrarla o kelimeyi söyletmekti . bende bakış açısını değiştirmeye çalıştım olmadı . ne diyelim forumdaki herkesle dost olacaz diye bişey yok . elimden geldğince uzun uzun anlatmaya çalıştım . istiyen iyi bir şekilde okuyup avcımıyım yoksa cana kasteden bir hayvan düşmanı mı anlıyabilir saygılar . . .

  • Avcılıktan hoslanmıyorsanız burada işiniz ne demişsiniz falcone beye öncelikle burası havalısilah forumu avcılık forumu değil. Sonra evet çok güçlü tüfekler var ulkemizde çoğuda av amaçlı üretilmiştir ama talep edilmesi avda kullanıldığı anlamına gelmez. Güçsüz tüfekle uzak mesafeye atamazsınız istikrarlı olmaz. Güçlü tüfek tercih edilmesinin sebebi budur uzun mesafeye atmak yada bişeyleri parçalayıp tahribat testi yapmaktır. Havalı silahların asıl amacı daha masrafsız şekilde atış talimi yapmak atıcılık yeteneklerini korumak ve geliştirmektir. Hobidir. Forumda havalı silahla yapılmış bir av ile ilgili paylaşım gördünüz mü. (youtube videoları hariç onlar yurtdışında çekilmiş şeyler) Göremezsiniz. Çünkü Türkiye'de Havalı silahla avlanmak Kesinlikle yasaktır. Bunu forumdakiler değil kanunlar öyle söylemiş. Kaldı ki yasak olması gayette yerindedir. Dediğiniz gibi gerçekten ülkemizde biçok kişi havalı tüfekle bohçacılık yapmaktadır buna avcılık denemez. Ve bunun yapılıyor olması doğru olduğu manasına gelmez. Bu konu bence gereksiz uzadı av ile ilgili konular için forumun ilgili bölümünde konuşmak daha yerli olur kanısındayım.


    Forumda yenisiniz zamanla alıştıktan sonra bağımlı olucaksınız foruma öyle güzeldir. Yalnız insanları yanlış anlıyorsunuz kimsenin size gıcık olduğu için yada zevk için tartışmaya girdiği yok haksızsanız haksızlığıızı kabul edip saygıyı bozmamak herkesin yararınadır. Benimde çok tartışmaya girmişliğim olmuştur herkes gibi durmak gereken yerde durmasını bilmek lazım.. Foruma tekrardan hoş geldiniz..

    Crosman 2100 .177


    Crosman 1077 .177


    Webley&Scott Special Edition .22


    Torun m210 .22

  • Kanunlar dahilinde av yaparsınız veya yapmazsınız kimseyi alakadar etmez. Türkiye Cumhuriyetinde havalı tüfek ile av yapılması yasaktır. Yasak olan birşeyi hangi mantıkla açıklamaya çalışsak da yasak nettir. Bu konuyu havalı tüfek forumunda paylaşmak abesle işgal eder. Ateşli silah ile avlanırsanız, ki ben de avcılık yapıyorum, forumumuzda onun da yeri ayrıdır. Kendinize göre haklı veya haksız kanunsuz birşeyi savunmanız veya karşılığında kabul görmeyi beklemek yanlıştır.

  • hoşbulduk fatih bey . önerileriz için teskkurler burası forum herkes bilgi ve tecrübelerini paylasıyor . bazende düşünlerini . bende kendi adıma düşünlerimi paylaştım . bazı kuralların sadece kitapta kalması kötü bişey . benim demek ve anlatmak istedim tek şey"" avcılığı bilinçli bir şekilde yaptığın sürece kullandığın hırdavatın bir öneminin olmamasıydı "" . yanlış düşünüyorsam affola .

  • bu arada gamo hunter 1250 var mı ? kullanan varsa bir kaç sualim olcak :)

  • hoşbulduk fatih bey . önerileriz için teskkurler burası forum herkes bilgi ve tecrübelerini paylasıyor . bazende düşünlerini . bende kendi adıma düşünlerimi paylaştım . bazı kuralların sadece kitapta kalması kötü bişey . benim demek ve anlatmak istedim tek şey"" avcılığı bilinçli bir şekilde yaptığın sürece kullandığın hırdavatın bir öneminin olmamasıydı "" . yanlış düşünüyorsam affola .


    Avin bilincli olup olmamasi hirdavatin ne oldugundan gecer

    Hatsan Mod 99 SAS - Quattro .22 Cal.


    Üstte mavi gök basmadıkça, altta yağız yer çökmedikçe, Türk milleti, ilini, töreni, kim bozabilir?

  • havalı tüfekle av yapılması durumu gelecekte bu silahlarla alakalı olan kanunlarından sertleşmesine ve havalı silah edinmenin dahada zorlaşmasına neden olabilecek sonuçlar doğurabilir düşüncesindeyim

    hatsan torpedo 155 5.5
    filinta otomatik 6+1

    insan iyi nişancı olmalı kuklayı değil kuklacıyı vurmalı

  • havalı tüfekle av yapılması durumu gelecekte bu silahlarla alakalı olan kanunlarından sertleşmesine ve havalı silah edinmenin dahada zorlaşmasına neden olabilecek sonuçlar doğurabilir düşüncesindeyim


    Kesinlikle katiliyorum.Adamlar guzelce havali silahlarla av yasak demisler.Sirf bunlara kulak asmayan bir takim insanlar yuzunden bu hobiye kisitlama gelmesini hic kimse istemiyor.Bu yuzden havali silahlarla avlanan kisilere tolerans gostermemizi veya goz ardi etmemizi kimse beklemesin.

    Hatsan Mod 99 SAS - Quattro .22 Cal.


    Üstte mavi gök basmadıkça, altta yağız yer çökmedikçe, Türk milleti, ilini, töreni, kim bozabilir?

  • tamam konuyu kapattık siz haklısınız . cevaplara asıl konu üzerinde devam edelim . bu arada konu biraz farklı ama türkiye avrupa birliği diye onlara ayak uydurmaya çalışıyor . ve çok konudada ayak uydurdu bile . yakında yasak kalkarsa şaşırmayın :)

  • Asil yasak gelirse sasirmayin :) zira bircok avrupa ulkesinde belli bir enerji uzeri guc ureten havali silahlar yasak

    Hatsan Mod 99 SAS - Quattro .22 Cal.


    Üstte mavi gök basmadıkça, altta yağız yer çökmedikçe, Türk milleti, ilini, töreni, kim bozabilir?

  • olabilir . havalı tüfek enerjileri hakkında pek bir fikrim yok 15-20 jul arası bişeydir ama . daha fazla olamaz

  • olabilir . havalı tüfek enerjileri hakkında pek bir fikrim yok 15-20 jul arası bişeydir ama . daha fazla olamaz


    eminmisiniz :)