hatsan mod 88 th 22cal modifiye hakkında bilgi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • hatsan mod 88th cal model havalı silahımı kobay olarak kullanarak ufak çaplı modifiye işlerine girmek istiyorum deneye deneye step step gidecem önce hava transfer deliğinin çapını yaklaşık 3mm den 5mm e genişleterek başlamak istiyorum bunun hakkında görüşlerinizi alabilirmiyim iyi yada kötü sonuçları ne olur fabrika verileri namlu çıkış hızının 800fps olduğunu söylüyor chrono cihazım olmadığı için ölçemiyorum ne derece doğru silahım 2011 model ve yavaş yavaş düşüş olduğunun farkındayım temmuz başı gibi pcp ye geçiş yapacam o zamana kadar ufak tefek birşeyler yapıp eğlenmek istiyorum sizin önerilerinizi ve yapılabilecek değişiklik bilgilerinizi de almaktan mutluluk duyarım selamlar

  • Forumda mustafa serdar abinin yayli tufeklere uygun modifiye ile ilgili bolca mesajlari,konulari var.Onlari arastirabilirsiniz hem fikir vermis olur

    Hatsan Mod 99 SAS - Quattro .22 Cal.


    Üstte mavi gök basmadıkça, altta yağız yer çökmedikçe, Türk milleti, ilini, töreni, kim bozabilir?

  • transfer delıgını 3 ken 5 mm yapmak hata,guc dustu ıse yay degıştırın eskı gucune kavusur,,sılahı hıç etmeden satın kestırmeden pcp alın ohh deyin :)


    Kral Np01... 4.5 - 5.5 ;tacli#  2.5-10x50 Sf


  • Mustafa serdar beyin transfer deligi buyutme ile ilgili yazisini okudum mantikli geldi tupten hava tamamen cikmadan mermi namluyu terk etmis olur diye dusunuyorum biraz daha buyuk delik fazla miktarda havanin daha cabuk namluya iletilecegi fikrindeyim guc dusmesi derken silahta arkadasta mod 75 var atis yaptigimizda tok bir ses cikiyor benim silahta sanki yay sesi duyuyorum fazla titresim var gibi

  • Mustafa serdar beyin transfer deligi buyutme ile ilgili yazisini okudum mantikli geldi tupten hava tamamen cikmadan mermi namluyu terk etmis olur diye dusunuyorum biraz daha buyuk delik fazla miktarda havanin daha cabuk namluya iletilecegi fikrindeyim guc dusmesi derken silahta arkadasta mod 75 var atis yaptigimizda tok bir ses cikiyor benim silahta sanki yay sesi duyuyorum fazla titresim var gibi


    yayı kırılmış gibo hatsan a yollayin ilk günkü gibi olur

    AT 44 S10-Nikula 6x24*40 durbun + GHOST MODERATOR + JSB Exact Jumbo :thumbup: :thumbup: :love: :love:
    Gamo Black FUSION 5.5mm+Hawke Sport HD 3-9x40


    AİR ARMS S400 MPR FT 177.cal+Barska Sniper 10-40x50 GX2

  • Transfer deliğini 4mm fazla büyütmeyin.

    4mm e kadar büyütmenin bir faydası olur diyorsunuz yani ?

  • yayli tufeklerin orasini burasini genisletme modasi geceli uzun zaman oldu. tufegi cope atmak istemeyen bu islere girmesin. kaliteli yay conta vs den baska yapilacak bir sey yok. kozmetik mudehaleler sinirsiz tabii :)

  • Yaylı tüfekle uğraşmak merak işi, kimi kendini pcp tüfekleri deneyerek tatmin etmek ister kimi yaylı atışlarıyla haz duyar. Tüfekte yapılabilecek iyileştirmeler de mevcut tabi.
    Transfer deliğini konik rayba ile büyütmeniz mümkün bu sayede yayın pelleti iterken yaşadığı zorlanmayı biraz düşürebilirsiniz ancak diğer arkadaşların da dediği gibi fazla büyütme iyi sonuç vermiyor.


    Piston:
    Keçesinin bakımı, piston çevresinin ince bir tabaka ile yağlanması önemli. Forumu araştırdığınızda yağ olayı ile ilgili çok detay bulacaksınız ve genel olarak kauçuklu yeşil gres önerilecek. Bu gres dizelleme yapacaktır. Tüfeğiniz magnum sınıfı olmadığından gresin etkisi güce olumsuz yönde olacaktır.
    Piston ve yay tutucu değiştirilebilir ancak tüfeğin böyle bir müdahaleye el verip vermediği iyi bilinmeli, örneğin yabancılar orijinal çapı 26mm olan weihrauch pistonunun 25mm ola
    nı ile değiştrdiklerinde güçte az da olsa sonuçlar alıyorlar. Ancak tabi çok maliyetli, yalnızca hassas bir torna tezgahında bire bir piston alternatifleri düşünülebilir. Sonuçta hobi.


    Yay:
    Kaliteli yay tabiki önemli fakat ülkemizde o meşhur yay kitlerini bulmak o kadar kolay değil, fabrikadan orijinal yayını isteyebilirsiniz. Yaydan çıkan o "twang" sesi malesef tüm yaylılarda olabiliyor, yayın yağlanması ile birlikte bu ses azalacaktır, sesi kesmek için bir diğer teknik ise yayın piston içine giren kısmında röntgen film ile sarılması. Filmin boyu yayın kapalı uzunluğu ile eşit olmalı, yayın kapalı boyunu spir kalınlığını spir sayısı ile çarparak bulabilirsiniz.
    Gücü düşürüp titreşimi azaltmak isterseniz eğer (ki bu işlem isabeti mutlaka pozitif etkiler) yayndan spir kesmeyi düşünebilirsiniz.
    Gücü arttırmanın yoluysa yayı güçlendirmek yani daha güçlü bir yay takmak ki bunu şahsen tavsiye etmem tetik sistemini zorlayabilir sonrası Allah korusun


    Tetik:
    Hatsanın quatro adını verdiği tetik sistemi bildiğim kadarıyla gayet başarılı eğer tetiğinin bu türden ise iyileştirmeye pek gerek yok.
    Ancak eski Hatsan tetiklerindense tetiği söktüğünüzde tetik bıçağının üzerinde ince bir yay göreceksiniz bu yayı daha incesi ile değiştirdiğinizde iyileştirme olabilir.


    Ancak unutulmamalı ki yaylı tüfeklerin sökümü risk taşır, ülkemizde güç sınırlaması olmadığından yaylar güçlü bu yüzden sökümü mümkünse güvenli şekilde varsa aparat yardımıyla yapılmalı.


    Gönder Hatsan fabrikasına demektense kendi tüfeklerime yaptığım uygulamalardan bildiklerimi aktarmak istedim. Umarım daha önce başıma geldiği gibi kinayeli "üstad yakıştırmaları" bir tek sen biliyorsuncu tavırlarla karşılaşmam. Zira bu tarz insanlar insanı hobiden soğutuyor. Zaten bu tarz troller yüzünden bilgisi belki de benimkinin 10 misli insanların eli klavyeye gitmiyor.
    Ancak ne yaparsın ki meslekten gelen bir alışkanlık olsa gerek yazıyorum fırsat buldukça.
    Uzun lafın kısası bu bir hobi ve herkes değişik şekillerde keyif alabilmekte.
    Selamlar
    Samet