Kaliteli Çakı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • "Çakı bıçaklarından pek anlamam ama bu aleti sevdim birtane edinmek gerekecek sanırım
    http://www.youtube.com/watch?v…zuDmJs&feature=relmfu
    http://www.youtube.com/watch?v…vyAYQ&feature=related yatığı işleri sevdim tam benlik.


    Birde yeni seri çıkacakmış bizim kapadokyada kayıp olan meşşur ayı efendi dizayn etmiş alıp kontrol etmek gerek ne kadar başarılı
    http://bear.gerberuk.com/

    Air Arms S410 Extra B.A 1000 FPS + BSA 8-32x44
    ankarateam.png

  • "Çakı bıçaklarından pek anlamam ama bu aleti sevdim birtane edinmek gerekecek sanırım


    http://www.youtube.com/watch?v…vyAYQ&feature=related yatığı işleri sevdim tam benlik.


    Müdür o "çakı bıçağı" dediğin şey alenen pala... Göz doktoru tavsiyesi istersen verebilirim... ;kihhik,;kihhik,;kihhik,


    Sevgiler,


    Not: Gerber nooldu? Gerber nooldu? Gerber nooldu? Gerber nooldu? Gerber nooldu? Gerber nooldu? Gerber nooldu? Gerber nooldu?


    ;şrofls;.

    This is AnkaraTeam, you know...


    WR LW 10 w VO 6-24X50 Mil-Dot
    C NS 4,5 w O RD
    STEYR AUG A1 modified by B.A.S.A.R
    Mod 99 w GM 4-16x50 AO on YD


    Ankara / B(Rh)+"Gezcik, Gözcük, Arpa!.."


    ankarateam.png


    "Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote."

  • Haydalaa... Yahu iyi hortlatmışız konuyu ama ben yaparım, sizinde kafanıza ok girse sizde yapardınız :D Hayırlı olsun 6"in, nereden ve kaça aldığını sorabilir miyim sakıncası yoksa... Bi de tabii bikaç resim...


    Sevgiler,


    Ebay'dan almıştım kargo dahil 70$ a mal olmuştu 100 110 TL gibi bir rakam.


    27 günde elime ulaştı.Üzerinde koskoca knife yazmasına rağmen paket nasıl gümrükten geçti hala anlayabilmiş değilim.


    Fotoğrafları en kısa zamanda eklerim.

  • Değerli Dostlarım,



    Bu kadar sohbet edilmiş bende birkaç satır eklemek istedim.




    Öncelikle ilk mesajı sanıyorum Sn. yuri dostumuz yazmıştı. Çelikler hakkında ayrıntılı açıklamalar yapmış. Ellerine sağlık. Ama ben şöyle düşünüyorum. Bıçak sevmek, çakı sevmek, kullanmak, taşımak, koleksiyon yapmak vs. için çelikler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak çok gerekli değildir.



    Eğer mesleğiniz gereği veya profesyonelce yaptığınız bir işten ötürü diyorsanız o başka. Örnek verelim; Devamlı derin dalış yapan birisi, suya karşı çok dayanıklı, tuzlu sudan etkilenmeyen, suyun altında şu işi yapabilsin vs. gibi bir düşünce ile çelikleri inceleyebilir. Bu bilgilere ulaşmak isteyebilir. Veya devamlı kamplara, ava giden birisi bıçağını çok yoğun ve zor şartlarda kullanıyordur. Devamlı ağaç, tahta kesiyor, konserve açıyordur. Ve bu yüzden devamlı bilemek zorunda kalıyordur. Nasıl daha kolay bileyler diye inceleyebilir.


    Ama pek çok arkadaşım sevdiği için, günlük basit kullanımlarda lazım olur diye, kendini güvende hissettiği için, veya zor bir durumda gerekebilir vs. diye yanında çakı taşır. Çakı seven, her an bir şeye lazım olabilir diye yanında taşıyan birisinin çelik nasıl dövülür, içindeki karbon miktarı, sertliğinin kaç HRC olduğu gibi teknik verileri bilmesinin çok anlamı ve gereği yoktur.



    Bıçak sevmek, kullanmak için bunları bilmek gerekmez. Hatta ayrı kulvarlar diye düşünüyorum.




    Bir başka konu AUS-8 çelik kötüdür olayı. ALMAR, Benchmade, Boker, Cold Steel, Kabar, Sog gibi dünyanın en büyük bıçak markaları, ordulara bıçak veren markalar bu çeliği kullanırken çıkıpta bu çelik kötüdür demek sanki biraz yanlış olmuş. Şu olabilir; bileylenmesi kolay yapamıyorum veya çok keskin değil vs. herhangi bir eleştiri olabilir kişiye göre çok normal. Ama bu kötü diyerek yüzlerce kaliteli bıçağı kötülemek çok doğru değil diye düşünüyorum.





    Diğer bir konuda Bora bıçakları. Size bir anımı anlatayım. Birkaç sene önce bir takıntım vardı. Bütün bıçak markalarından bir bıçağa sahip olacağım demiştim. Tabii tahmin edersiniz çok zor hatta imkansız gibi birşey. Ama yine de inatla başladım. En sonunda 50 tane farklı bıçak markasından modeller topladım. Bir gün dedim ki bende her bıçak var bir tane Türk markası yok olmaz böyle.


    Hemen ertesi gün gittim Bora çakı aldım bir tane. Onuda diğerlerini yanına koydum. Evimde dolabımda saklardım. Su yok, nem yok, rutubet yok, kullanmak yok. Gayet sağlık bir şekilde saklanırdım bıçaklarımı. Aradan bir ay geçti bütün bıçaklarımı çıkarayım biraz bakayım tozlarını falan alayım dedim. Ve belki 60 - 70 tane bıçak çıkarttım.



    Bomba o zaman patladı işte; aralarından bir tanesi sadece bir tanesi durduğu yerde oksitlenmişti , kabzası yeşil olmuştu resmen!!! Hiç kullanmadan!!



    Bilin bakalım hangi bıçaktı... Ben söyliyeyim Bora bıçaktı. Hayatım boyunca yüzlerce bıçak geçti elimden. Kendi kendine kullanmadan, ıslanmadan, nemlenmeden oksitlenen tek gördüğüm bıçak oldu. Sonra firmayı aradım. Firma sahibi Tolga Bora bey ile tanıştık. 10 numara bir beyefendi. Çok ilgili, çok dobra, çok sıcak. Uzun uzun konuştuk. Türkiye' deki bıçağa olan ilgisizlikten bahsetti. Sıkıntılarını anlattı. Yurt dışında ki bıçak fuarlarına gidecekleri zaman kimsenin destek vermediğinden tutun, temin edilen malzemenin istediği kalitede olmadığına kadar çok sıkıntısını anlattı.



    Bıçağımı kendisine gönderdim. Sağolsun ilgilendi ve temizledi bıçağı geri gönderdiler.



    Ama ben bir daha Bora bıçak almadım. Bora bıçakları en iyidir veya çok iyidir demek Sog, Cold Steel, Spyderco, Emerson, Benchmade, Kershaw vs. dünyada ki diğer markalara hakaret etmektir bence. Yok yok düzeltiyürum direk küfür etmektir :)




    Neyse çok başınızı ağırttım dostlar kusura bakmayın.



    Saygılar,

  • Öncelikle deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ediyorum sayın 1905sss. Bu yorumunuzu okuduktan sonra forumları ve siteleri dolaştım.Hatta bir forumda Bora firmasının sahibine forumun adını verip yorumları cevaplamaya davet ettiğinizi belirtmişsiniz.Şirket sahibinin en azından o forumda bir şeyler söylemesini umdum ama yorum bulamadım.Elimde olsa kendisine ABD'nin artık ciddi bir Kangal Köpeği üreticisi olduğunu ve bazı değerlerin ve bilgilerin transfer edilebildiğini söylerdim.Hollanda bazı laleleri bizden almış.Biz neden o kalitelerde üretim yapmayalım ki?Ben de geçen gün verdiğim Bora siparişini bekliyorum.Ama gönül ister ki dünya kalitesinde iyi üretimi olsun da her modelini alalım gözümüz kapalı...Saygılar...

  • Hep güzel kaliteli kullanışlı bir çakım olsun istedim ama bir türlü uyduramadım gitti. ;$.,

  • arkadaşlar bence bora ya haksızlık etmeyelim kötü bıçaklar değil kolleksiyon yapan arkadaşlar bıçaklarını saklarken kılıflarından çıkaralım hava alacak şekilde bırakalım.hele deri kılflı bıçakları kesin çıkaralım

    A RH +

    gamo shadow 1000 5.5 (22)
    gamo hunter 440 4.5 (177)
    gamo pr 45 4.5 (177)
    gamo pt 80 4.5 (177)


    winchester level action 410 ga (36 cal)
    çatüs 4+1 410 ga (36 cal)


    dağdelen (solak) 12 cal
    yıldız superpoze 12 cal

  • Sn. Selçuk Bey bende hep sapasağlam,dayanıklı bir bıçağım olsun istedim sanırım sonunda buldum,kısacası arkadaşlar ülkemizde de çok kaliteli bıçaklar imal ediliyor,üstelik el yapımı,orjinal boynuz kabzeli,hatta değil evladiyelik bir kaç nesillik olduklarını bile söyleyebilirim

  • arkadaşlar bence bora ya haksızlık etmeyelim kötü bıçaklar değil kolleksiyon yapan arkadaşlar bıçaklarını saklarken kılıflarından çıkaralım hava alacak şekilde bırakalım.hele deri kılflı bıçakları kesin çıkaralım




    Deri kılıfların tabaklanmasında kullanılan kimyasallar bıçak sürekli kılıfında kalırsa bıçakta paslanmaya neden olabilir, bunu engellemek için bıçak kullanılacağı zaman kılıfında taşınmalı. Bir Bora kullanıcısı olarak Boradan çok memnunum.