Mod 125 vortex tetik

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkese merhaba arkadaşlar. 125 vorteximle dün atışa gittim. Bir kaç atış yaptım. Sonra bi atış daha yaptım. Bu atışta tetik parmağımı acıttı. Elindeki sopayı yere vurursun da sopa titreşir elini ağrıtır ya hah işte öyle bi his yaşadım. Bunun üzerine mükemmel beynim sorular üretmeye başladı :) . Dedi ki tetik neden sertleşti? Acaba yağsız mı kaldı? Yağsız kaldıysa hangi yağla nasıl yağlamam gerekiyor? Tetik sertliğini ayarlama şansım var mı?
    Bir diğer sorum da 50 metre civarında soda şişesine atış yapıyorum lakin arpacık tüm hedefi kapatıyor buna bir çözüm öneriniz var mı ? Son sorum ise dürbünü takmak için dampa şart diyorlar ama ben dampaya o parayı vermem çünkü kayseriliyim. Kendi imkanlarımla yaptırma şansım yok mudur saygılar✋

  • merhabalar, dürbünsüz nişan alırken hedefi arpacığın üstüne değil üzerine gerekiyor, şu şekilde izah edeyim:


    airgunturk.com/attachment/21551/
    gez ve arpacığı bir araya getirip kaynak yaptıktan sonra atışlarınızı arpacığın üst kısmına kırmızı renkli olan yere gelecek şekilde sıfırlama yapmanız gerekiyor, bu şekilde hedefi kapatmadan istediğiniz şekilde atış yapabilirsiniz.


    Dampa alamıyorsanız tek parça ayak ve lastik sarma ile montaj yapabilirsiniz, forumda aratın bolca bilgi mevcut bunun hakkında

    Fx Impact M3 Bronze

  • Tüfeğin şuanki atışları nasıl?
    hani tetiğin elini acıttığı andan sonrası,
    gücü v.s. yerindemi? bi incelermisin,






    Aslında, piston yada piston contasının durumu nedir bi bakarmısın diyecektim, heyecan olmasın diye vazgeçtim :)


    neyse, karıştırmayayım ben şimdi :)


    tetiği dikiş makinesi yağları ile az bir şey yağlasan yeterli gelir..

  • hocam benimde aynı sorun olmuştu hatta parmağım 2 gün falan acımıştı :) silahtan dumanlar çıkıyordur muhtemelen dizelleme yapmasından tüm sarsıntı geliyo ve sonunda benim tetiği kuran minik yay kırıldı ve tetik emniyetide parçalandı. silah muhtemelen çok sarsıyordur.


    dürbün için tek parça ayağı 30 40 tlye alıp lastikle sarıp çift taraflı bantla monte edip 30 civarı deneme atışı ve her atışta vidaları aşırı olmadan sıkarsanız vortexler için dampa kadar etkili bir ayak sahibi olursunuz.


    gez içinde arpacık hedefin altına denk gelecek şekilde ayarlarsanız mesafe arttıkça hedefin kaplanma sorunu ortadan kalkmış olur.

    Hatsan Mod 125 Sniper Vortex 5.5mm
    Optima 3-9x44E
    Modifiye Tek parça ayak :)


    Cybergun Swiss Arms Sa 941 4.5mm

  • İlk fırsatta denemeye yapacağım :) conta neresi nası bakılır bilmiyorum :)
    tetiğin eşiğini düşürdüm biraz artık daha hassas lakin aşırı hassas yapınca da emniyet mekanizması devre dışı kalıyor kafama takıldı.
    Spotmac dampanın ayrıntılı fotoları olsa ben onu yaptırırım. Kafaya koydum :) cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar :)

  • sayın serhatzz bende size bir soru sorayım tetim bu vortex zımbırtısına şöle bi bakınıyorum da atışları güçlü falan denildi siz buna sahipsiniz acaba tüfeğinden memnunmusun görüşün benim için önemli her ayrıntısını istiyorum :D

  • Kardeşim merhaba. Tüfek ortalama 4.5 kg. Bu gerçek av tüfeklerinden 2 kg fazla demek. Desteksiz atışlarda çok ciddi bir güç istiyor. Şahsen ben çok zorlanıyorum 5 atıştan sonra titriyor kollarım. Kurması ilk 40-50 kullanımda zorluyor ama sonrasında alışıyorsun ve yumuşuyor.
    Güç konusuna gelirsek tüfeği toprak yol boyunca deneme amaçlı kullanınca 180-200 metre gittiğini net olarak gördüm. Bence süper.
    Verdiği hasara gelirsek içi su dolu büyük kristal teneke zeytin yağı kutusuna 30 metreden 5 atış yaptım. 4ü deldi geçti birisi kutunun nispeten daha altına geldi ve o delmedi. Suyun kütlesinden olabilir.


    40 metresen soda şişelerini dürbünsüz ve destekli atışlarla patlatmak çocuk oyuncağı.


    60 metre civarından su dolu şişeyi deldi geçti.


    Görüntü olarak insana gerçek hissi veriyor. Hele de dürbün takılıysa :) mahallede görenler ürküyor.


    Tek tavsiyem canlılar üzerinden kullanma bence ;)

  • Verdiğin değerli görüşlerin için teşekkür ederim istediğimde bu ben onda bi kaç düzenleme yaparım gibime geliyo alıştıkça dahada iyi olur ve hayvanları severim g;$i türkiye de havalı tüfekle avlanmak yasak zaten bunu biliyorum dediğim gibi atışlarımı geliştircem :) .. ve bişey daha bu dampa ayak ve dürbün sorunu varmış sanırım sende varmı böle bi durum vardıysa nasıl hallettin bilgilendirirsen sevinirim :)

  • Ben henüz hiç dürbün kullanmadım. Tüfek çok güçlü. Optimanın çok dayanacağını sanmıyorum. Tek ayak ve ladtikle işi çözen var. Ama en sağlamı dampa diyorlar.
    Dürbün takınca zevki çıkmaz gibi geliyor bana

  • tamamda abi dampanın fiyatına bi bakıyorumda 400 e kadar yolu var yaa kafam bulanıyo iş böle olunca tüfeğin yapısı ve gücü çok hoş ama o dürbün çok önemli benim için yani müşküldeyim anlıycağınız :/

  • yok öğrencilik bitti :) ama yani dampa + cart curt pcp lere yetişiyo hani namluyu kır pellet koy at zahmetindense pcp daha makul gibi mod 125 yanında kararsızım şuanda :|

  • PCB de öyle basit değil. Scuba tüp alacaksın dolum aparatı vs. o da akı b.kunu geçiyor.

    Scope killer : Hatsan Mod 125 Sniper Voretex 5.5mm
    Dampa : Sport match DM 60
    Optik : Hawke Hw3015 Hd 3-9x40 Ir mildot


    Emektar : Huğlu 4.5mm
    Ayak : Tek parça
    Optik : 2-7x22


    Uzaklara bakarken Kullanmalık optima dürbün.

  • Bir kaç sene torpedo 155 kullandım. Sizin yaşadığınız ve yaşıyacağınız bir sürü sorunla karşılaştım. Her tüfek çeşidinin kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Pcp ye geçince sorunlar azalmıyor aksine artıyor. Dürbün işinden yırtamıyorsunuz. Pcp ile daha uzun mesafelerde daha iyi grupman yapmak için kaliteli bir dürbüne ihtiyacınız var ki fiyatları bir adet mod 125 parasından bir kaç tane mod 125 parasına kadar değişiyor. İşin içine regülatör giriyor. Hadi onu hallettin pompa Ada'mın canını sıkıyor scuba tüp diyorsun. Hadi onu hallettin tüfek pellet seçiyor benim bt65 gibi. Hepsini hallettin bu sefer daha kaliteli tüfeğe geçmek istiyorsun. Acizane tavsiyem herkes tüfeğinin kıymetini bilsin. Yaylı diye küçümsemesin. Yaylının dampa derdi varsa pcp' nin regülatör+ kaliteli dürbün+scuba+tüfeğe uygun pellet derdi var. Bu dertlerin başıma geleceğini bilseydim takardım torpedo 155' ime dampa bakardım keyfime. Saygılar.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • o konudada haklısın bilemiyorum neyapıcağı mı valla biraz daha bakınım inceliyim eğer bütçeyi artırırsam duruma göre bakıcaz artık

  • ben hatsanın galation 1 unuversal regületörlü modelinden bahsettiydim evet pahalı ama hakkını vereceğine inanıyorum bunu yeni çıkarmış hatsan yani mod 125 de iyi bi dampa iyi bi dürbün le zaten 1 i buluyosun ben zevkim boğazımda kalsın istemiyorum parasında değilim açıkcası

  • Bir kaç model dışında, ki pcp fiyatında zaten, yaylı tüfeklerle PCP keyfinin yanından bile geçemezsiniz. Çevrenizde deneme imkanınız varsa mutlaka deneyin, farkı anlarsınız.

    Hatsan Super Nova RG 5.5mm
    Hawke Eclipse 30 SF 6-24X50 Metrik Mil-Dot
    Drager 6LT 300BAR



    Scuba tüpleriniz Coltri kompresörümüzle 50 TL 'ye (gidiş geliş kargo dahil) doldurulur.

  • İstersen elimde yatagun dampa var 120TL den verebilirim PCP ye geçtim fazlalık elimde

    Kral Puncher Maxi 5.5
    Optima 3-12x44
    Dröger 6Lt 300Bar Scuba


    Hatsan Mod 125 Vortex 5.5
    Optima 3-9x44e
    Yatagun Dampa