Diana Bullseye zr Mount ve Modifiye

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba arkadaşlar, Mod56 TH aldıktan sonra dürbün ve montajı konusunda epey bir sorun yaşadım. Bunların çözümü konusunda yaptıklarımı diğer arkadaşlara fikir vermesi açısından açıklamayı uygun gördüm. Şöyle ki;


    Daha önceki tüfeğim olan Hatsan Mod 125 sniper üzerinde kullandığım aliexpress ile çinden gelen diana 6-24x42 dürbünümü mod56'ya dm60 dampa ile bağlayarak kullanmaya başladım. Fakat mod125 ile iyice hırpalanan dürbünüm mod56 ile her atışta içindeki "erector tube" (türkçesi biraz sıkıntılı :D ) yaani artıkılın bulunduğu tüpün hareket etmesi ile vuruş noktası bozuluyordu. Bende yeni çıkan "zr - zero recoil" yani sıfır tepme ayak alarak kullanmaya başladım. Ayak ile tecrübelerimi sıralayım;


    1) Dürbünün alt kısımdaki çıkıntının ayağın orta kısmına değmesi ile ayağın hareketinin durması sorunu oluşuyordu. Bu sorunu dürbünün boğaz kısmının altına shim yaparak yükseltmek zorunda kaldım


    2) Ayak iki adet milin üzerinde hareket ederek fonksiyonu gerçekleştiriyor. Ama sebebi bilinmez millerin çapı yuvalarına göre çok az küçük. Bu sebeple atış sonrası mekanizmanın hareketi sebebiyle hafif oynama oluyor ve çok az grupmanı bozuyordu. Forumdan SSSalih abiyle konuşmamızda onun ctcustomairguns blog yazarı Hector Medina isimli arkadaşının bu oynamaya bir çözüm yolu bulduğundan bahsetti. Ayağın üzerine millere denk gelen bölgeye iki küçük vida ile boşluğu aldığını gördüm, şöyleki;


    airgunturk.com/attachment/28668/airgunturk.com/attachment/28669/airgunturk.com/attachment/28670/



    fakat ben ayağı delmeden bir çözüm yolu bulmayı denemeye çalıştım. Abim sanayide yüzey taşlama ustası olduğu için, içindeki millerin daha kalınını yaptı sağolsun. Orjinal millerin çapı 5,980 mm iken yeni millerin çapı 6,015 olarak taktım ve herhangi bir oynama kalmadı şükür.. Miller aşağıdaki gibi:


    airgunturk.com/attachment/28671/



    3) Her ne kadar sıfır tepme olarak lanse edilen bullseye ayakların tamamen "sıfır" olmadığını gördüm. Mekanizma şöyle çalışıyordu:


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    atış anında mekanizma geriye gidiyor, ayağın kızağa bağlı kısmı da buna bağlı olarak geriye gidiyor ve daha sonra dürbün geliyor. Ağır çekimde yavaş gibi görünen bu dürbünün bataryaya geri dönme hareketi aslında bir çekiç darbesi oluşturuyordu. Bu da dürbüne yansıyor ve aşağıdaki gibi aynı yere nişan almama rağmen vuruş noktam değişiyordu, atışlar 30 metreden destekli yaptım:


    airgunturk.com/attachment/28672/airgunturk.com/attachment/28673/airgunturk.com/attachment/28674/airgunturk.com/attachment/28675/


    görüldüğü üzere her 15-20 atışta vuruş noktam değişiyordu. Bende dürbünün bu geri hareketini yavaşlatmak amacı ile içindeki yayı değiştirip daha yumuşak bir yay kullandım, üstteki orjinal yayı, alttaki ise yumuşak olan yay, biraz kısaltıp monte ettim:


    airgunturk.com/attachment/28676/airgunturk.com/attachment/28677/


    daha kaliteli dürbünleri içim rahat bir şekilde kullanmak amacı ile ön kısımlara da çok hafif yaylar kullanarak frenleme yapmaya çalıştım, yayların kapalı halinin ayağın konik kısımda merkezleme yapmasına engel olmayacak şekilde kısaltıp taktım:


    airgunturk.com/attachment/28678/


    sonuç olarak bayaaa bir uğraştan sonra hawke dürbünümü monte edip kullanmaya başladım ve sonuç mükemmel oldu, 5'erli 4 grupman:


    airgunturk.com/attachment/28679/airgunturk.com/attachment/28683/airgunturk.com/attachment/28684/airgunturk.com/attachment/28685/



    Son olarak belirtmek istiyorum, diana bu ayağı piyasaya çıkarmadan önce biraz daha üzerinde çalışması gerektiğini düşünüyorum. Bazen dürbün kelepçelerini montaj sırasında çapraz sıkarken birini diğerinden çok az farkla sıkı yaparsanız kasıntı oluyor ve ayak hareket etmiyor, alyan vidaların baş kısımları çok kalitesiz olmuş, benim gibi çok fazla söküp takma işlemi sonrası sıyırma yapıyor. Tüm bu eksiklikler düzeltildiği zaman yaylılar için vazgeçilmez bir ayak olacağı kesin.


    Umarım faydalı olabilmişimdir. :thumbup:

    Fx Impact M3 Bronze

  • Elinize sağlık güzel çalışma olmuş. Bullseye ayağı kaça getirttiniz?

  • Çok başarılı bir çalışma. Eğer Çin'den getirttiğiniz dürbünü mod 125' te hırpalamasaydınız onunda sıfırlaması bozulmazdı. Eski mod 155 kullanıcı olarak bu tüfeklerin ne kadar teptiğini iyi bilirim. Bu tüfeklerde en büyük tepme geriye değil ileriye doğrudur.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • Ellerine sağlık. Diana firmasının bu milleri neden ince yaptığı gerçekten merak konusu. Dürbünün daha rahat salınım yapacağı düşünülmüş olabilir ama sonuçta orijinal hali fiyasko. Bullseye esasen retrogade sistemine sahip olmayan tüfeklerde daha sağlıklı çalışıyor.

    AA S510 EXTRA FAC .22
    Hawke Sidewinder 30 SF 6-24x56 SR Pro
    Weihrauch HW77 .177 Hawke 3-9X40 AO
    Diana Mod54 Airking .22

  • Bazen dürbün kelepçelerini montaj sırasında çapraz sıkarken birini diğerinden çok az farkla sıkı yaparsanız kasıntı oluyor ve ayak hareket etmiyor

    Ben de aynı sorunu yaşıyordum, sanırım bu sebepten milleri tam sıfır değil de biraz daha ince yapmışlar, hatta dürbün kelepçelerini çok sıktığımda yine mekanizma kilitleniyordu, bu sefer hareket edene kadar kelepçeleri gevşetiyordum.

  • Havalı silah hobicilerinin dertleri bitmez. Pcp kullanan stabilite ve tüp dolumuyla uğraşır yaylıcı dampayla dürbünle boğuşur. Bu iş böyle sürüp gider.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • Güzel çalışma olmuş. Çok faydalı bilgiler ve tecrübeler içeriyor. Ayrıca; Mod56 eninde sonunda almak istediğim bir tüfek. İyi günlerde kullanın.

  • Çok başarılı bir inceleme + modifikasyon olmuş. Tebrik ederim ...

    Vursan M92 7+1 72 Cal.
    Gamo Hunter IGT (Satıldı)

    Gamo Hunter 1250 (Satıldı)

    1.Nesil Webley Patriot (Satıldı)

    Benjamin NP XL 1100 5,5mm (Satıldı)

    Hatsan Galatian I (RG) + V.O Counterpunch 6-25x56 (FFP)