JSB Peletlerin Seri Uretimi ve Pelet Secimi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkese merhaba,
    JSB peletlerin nasil uretildigi ve bunun pelet secimini nasil etkileyebilecegi ile ilgili yeni ogrendigim bazi bilgileri, benim gibi bilmeyenler vardir diye paylasiyorum.


    JSB Peletler Nasil Uretiliyor
    Kaynak: http://www.pyramydair.com/blog…ow-does-jsb-make-pellets/

    • Hersey kursun kaliplarla basliyor. JSB %99.97 safliktaki kaliplar kullaniyor:

    airgunturk.com/attachment/32664/

    • Kaliplar eritilip cesitli kalinlikta tellere donusturuluyor.
    • Teller kesilerek cesitli caplarda ve hassas olarak agirliklarina gore gruplanmis kureler olusturuluyor. Bu kurelerden bazilari daha da hassas agirlik olcumlerinden geciriliyor fakat bu maliyetli bir islem oldugu icin JSB Exact ve JSB Premium Match peletlere uygulaniyor sadece bu islem.

    airgunturk.com/attachment/32665/

    • Kureler temizlenip yaglaniyor.
    • Daha sonra kureler, baski makinalarina veriliyor ve peletler uretiliyor. JSB'nin 54 baski makinesi var ve bu makinalarin her birinde 10'ar adet pelet uretme kalibi var ama her makine ayni anda sadece bir pelet uretilebiliyor. Ayni model ve boyutta pelet uretse bile, her makinenin urettigi pelet sahsina munhasir oluyor diger makinelerin urettigi peletlerden cok az da olsa farkli oluyor.
    • Daha sonra bazi peletlerle grupman testi yapiliyor.
    • Grupman testi de gecilirse, 22 kadindan olusan bir takim peletleri gozle inceleyip kotu olanlarini eliyor. Eleme orani %2 imis.

    airgunturk.com/attachment/32666/

    • Daha sonra peletler kutulaniyor ve 50 ulkeye yollaniyor.


    Uretim Adimlarinin Pelet Secimine Etkisi
    Simdi peletlerin nasil uretildigini az cok gorduk. Peki bu bilgi, merakimizi gidermek disinda ne isimize yarayacak? JSB pelet kutularinda etiketle yapistirilmis soyle numaralar oluyor bildiginiz gibi: 34070016 0 4,51
    Burada;

    • 34 (ilk sayidaki ilk iki rakam): baski makinesinin numarasi
    • 07 (sonraki iki rakam): Uretimden sorumlu personelin numarasi
    • 00 (sonraki iki rakam): Kalite kontroldeki personelin numarasi
    • 16 (son iki rakam): Uretim yili
    • 0 (ikinci sayi): Seri uretim numarasi
    • 4.51 de bildiginiz gibi pelet capini temsil ediyor


    Yurakida uretim adimlarinda belirtildigi gibi, farkli baski makinalarinin urettigi "ayni" peletler ayni olmuyor. Hatta, ayni baski makinasinin farkli zamanlarda urettigi peletler bile farkli oluyormus. Dolayisiyla silahiniz bir peleti cok sevdiyse, o peletle ayni seri numarasina sahip alabildiginiz kadar pelet almak mantikli. Airgun World dergisinin bir editoru, pelet secimini nasil yaptigini ozetle soyle anlatiyor:


    Daha once iyi sonuc aldigim marka ve modelin farkli baski makinalarindan cikmis enaz 10 kutu peletini alirim. Her kutudan enaz 40-50 peletle, yakin olmayan bir mesafeye, tufegim mumkun oldugunca sabit olacak sekilde ve kutu degistirdikce namluyu da temizleyerek grupman testleri yaparim. Yakinlik burada goreceli bir kavram ama mesela 20m'de aradaki farklari goremezsiniz cogu zaman; 40m'de normal calisip 45m'de sacmalayan pelet de gordum. Bu testlerden sonra begendigim pelet ile ayni seri numarasina sahip, 1 yillik ihtiyacimi karsilayacak kadar (yaklasik 100 kutu!) pelet alirim.

    diyor ve hala 2010 uretimi pelet kullanan bir arkadasi oldugunu ve ayrica da bir yarismaya asla yeni bir kutu peletle gitmeyecegini ekliyor. Tabi farkli seri numaralarina sahip 10 kutu ayni peleti ve belli bir seri numarasina sahip 100 kutu peleti nerden buluyor anlatmiyor! Cevresi genistir herhalde :)


    Cogumuz peletleri online aliyordur diye tahmin ediyorum. Keske online alirken de seri numaralarini gorebilsek, degil mi?


    Not: JSB'nin baska markalar icin urettigi peletlerde de seri numarasi var ama formati farkli. Uretim sekilleri asagi yukari ayni oldugu icin, diger pelet ureticilerinin peletleri icin de benzer mantik kurulabilir.


    Selamlar

    Air Arms S400, Weihrauch HW50, Hatsan Mod70


    anagram+1 oyunum Google Play Store ve Apple App Store'da yayında!

  • böyle bilgilendirici şeyler görünce çok mutlu oluyorum. umarım bu tarz bilgi alışverişlerin devamı gelir ve hobimiz gelişir. size de ayrıca teşekkürler hocam :)

  • Biz sipariş verdiğimiz pelletler ezilmeden gelsin diye bekleyelim, adamların kaliteye verdiği öneme bakın. ;d;

    ;tufey# One Shot, One Kill

  • Saniyeler içinde hedefle buluşturma çabası ile attığımız,bizlere kelimeler ile anlatılamayacak lezzetler katan bu küçük keyifli arkadaşların parmaklarımızın arasından namluya ulaşana kadarki serüveninde eksik kalan Kocaman var olma yolculuğunu paylaştığınız için teşekkür ederim.


    Emeğinize sağlık.

  • Herkese cok tesekkur ederim..

    Air Arms S400, Weihrauch HW50, Hatsan Mod70


    anagram+1 oyunum Google Play Store ve Apple App Store'da yayında!

  • 2 gun oncr arkadasla cok dusunmustuk nasil oluyor diye bblerin ezildigini dusunemedik. Elinize saglik

  • Bi söz vardır, "hiç bilmiyorsan pahalısını al" derler. KALİTELİ ibaresini haketmek böyle sistemli calismaktan geçiyor sanirim.


    Faydalı paylaşım icin, teşekkürler ...

    Cometa Fenix 400 Compact Star 5,5 mm

    Hatsan Mod 135 qe Wortex 5,5 mm + Yatagun Dampa + Hawke Vantage 3*9*40 AO

    Hatsan Nova Compact LW 5,5 mm (M.Ekiz Reg) (SATILIK)

    Kral Bigmax X 6.35 + Hawke Sidewinder 8*32*56 20x Half Mildot (SATILIK)

    Effecto Px 5 Pro 5.5 Lamine Kundak