4.5 mi? 5.5 mi?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • selamlar çocukluğumdan beridir havalı tüfeklerle haşırneşirim. Alışkanlıktanmıdır bilemem ama hep 4.5 mm kullandım.Artık PCP de 5.5 mm geçmeyi düşünüyorum.uzun mesafede etkili olurmu?bildiğim kadarıyla 4.5 mm pelletler daha uzağa gidiyor. Önerilerinizi bekliyorum

  • Uzaklik kalibreyle alakali degil hocam hercules 6.35 mm ama 300 metreye atanlar var. 5.5 mm 4.5dan daha agir pelletleri oldugu icin dış etmenlerden daha az etkileniyor. Şahsen tavsiye ederim.

    Mod 125 Sniper Vortex 5.5


    VEFALI TÜRK GELDİ YİNE, SELAM TÜRK'ÜN BAYRAĞINA

  • ağır pellet tüfeği yorar ve yerçekimine daha az karşı koyar.hafif pellette rüzgardan çok etkilenir.artık deneyip göreceğiz.galiba 5.5 mm geçme zamanı geldi...

  • .25 cal.
    Ben genel olarak .22 cal kullandim ama bundan sonra alacağım kalibre bu olacak.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • ağır pellet tüfeği yorar ve yerçekimine daha az karşı koyar.hafif pellette rüzgardan çok etkilenir.artık deneyip göreceğiz.galiba 5.5 mm geçme zamanı geldi...

    Yanlış teori. 4.5mm pelleti istediğiniz kadar hızlı atın. Hafif olduğu için hava direncini yenemeyecek ve ne kadar hızlı atılırsa atılsın çok kısa mesafede hızını kaybedecektir. Uzun mesafe atışları söz konusuysa ağır pellet kullanmak seçenek değil mecburiyettir.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • Atış açısı göz aynı ise yer çekiminin etkisi ağır yada hafif pellete aynı olacaktır, diğer taraftan ağırlık kinetik enerjiyi arttıracağı için rüzgar ya da sürtünmenin etkilerini azaltabilir herhalde, teknik olarak poligonda atış yapılsa ufak kalibre avantaj olabilir ama açık hava da ağırlık ve hız daha dengeli olabilir.

  • Bu kalibrasyon olayı silaha göre değişir sabit bir kuralı yoktur örneğin bt65 gibi bir silahta asla 4.5 mm kullanılmaz çünkü silahın yapısına aykırı tam tersi olarakta pcp tabancalar gibi kısa namlulu ve valfı uygun olmayan bazı silahlarda yüksek kalibre kullanmaya müsait değildir yani doğru soru alacağınız modele göre en uygun kalibreyi araştırmaktır.

    "Ali Bumaye"!!!