Acemi ucuz pellet incelemem Mesco ve Wolf

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Oncelikle henuz grupman yapacak tecrube, optik, masa ve hedef kagidim olmadigindan grupmani simdilik yapmadim. Kaldi ki kullandigim tufek Kral N-05 yayli model gez ile ne kadar saglikli grupman yapilir tartisilir.


    Sehrimdeki bayilerde fiyatlar pahali ve cesit az oldugu icin ( 250 li gamo modellerine 25-30 tl arasi fiyat cekiliyor) bu pek duyulmamis pelletlerden aldim.


    Forumda sıkca okudugum ince mehmed in 5.5 lugu bayide elime aldigimda nedense pek bicimli durmuyordu. Baslari capakli eteklerinin yarisi ince yarisi kalin. Bu kadar kullanilan pellet bu olamaz diye dusundum saniyorum modele bagli bir durum.


    1. Mesco Pointed 18.5 gr 5.5
    10 metre ustune ciktigimda bu pellet ile nedense istedigim vuruslari tam yapamadim. Yumusak bir pellet el ile rahatca eziliyor. Tahribati pek hosuma gitmedi oyle ki pet siseyi bazen delmeyip ezdigi oluyor. Yakin mesafelerde pelletin odundan sekip dizime geldigide cok oldu.


    2. Wolf Super Point saniyorum 5.52 ve graini belirtilmemis 250 adet


    Basligi acmamin sebebide bu pellet. Bayi bana ithal yeni geldi kampanyali diye satti bende baktim capak vs yok gayet duzgun pelletler adini sanini sorgulamadan aldim ciktim sonradan farkettim ustunde sadece kurt av seklinde bir mail bulunmakta ne grain var ne aciklama. Saniyorum yerli uretim.


    Pelletler parlak ve ezilmiyor muhtemelen alasimli. Kral tufegime ise etegi tam girmedi. 1 mmden az disarda kaldi. Bundan dolayi her yuklemede biraz pellet tiraslanip yukleme kismini kirletsede, o kisimdaki o ringi zedelesede atisa basladim. İlginc bir sekilde pellet ile 15 metrede 2cm kalinliginda dal parcalarini kacirmamaya baslayinca mesafeyi adim adim 35 metrelere cikardim. 1.5 litrelik petsiseler bu mesafedende kacmamaya basladi.
    + Olarak mescoya gore siseyi ezmek ne demek sise icinde pellet kalmadi hepsi cikip arkadaki odunlara saplandi. Oyle 1 metre sekip ucmada yasamadim .


    İsin ozeti 15 liraya aldigim( internette 9 TL) bu alasimli yerli pellet beni fazlasiyla tatmin etti ve 10 m. gibi komik mesafelerden normal olan 35-40 m mesafelere cikmama yardimci oldu. Saniyorum durbun ile cok daha uzaklara etkili atislar yapabilirim.


    Eger gorurseniz bayide denemenizi tavsiye ederim. Bayide gunluk karini sizden cikarmak istemiyorsa 10 liraya 250 adet bayagi ucuz.


    Ufakta bir sorum olacak namluya tam sigmayan bu pelleti kullanmanin uzun vadede tufege bir zarari olur mu?
    Ekte acik bir sekilde gorunuyor namluya sigmayan pellet wolf.


    Bonus olarakta 35 metrede hedeflik yapan zavalli kutularii koyayim :D

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen honor ().

  • Pellet alımın da denk geldiğimiz de tecrübeniz de referans olmuş oldu. Teşekkürler değerlendirme için.

    ALLAH c.c. diyen kişi mermere geçirir dişi, ALLAH c.c. demeyen kişi muhallebi yerken kırar dişi.


    Hatsan mod 87qe vortex 5.5mm
    Zoraki HP-01-02 4.5mm

  • Mesco ile spot on arasında bir benzerlik var sanki, kutu aynı, spot on da disecchi italyan patentli bunun üzerinde de aynısı yazıyor. Anlamadım ... bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa bizde öğrenmiş oluruz.

    "Kendini bil"


    Hatsan mod. 45 (1993 model)
    Hatsan mod 87 QE
    Hatsan Escort MPA- TS


    Kral Puncher Maxi
    Kral NP01

    Kral Puncher Nemesis


    Huğlu Effecto PX5 Pro


    Zoraki HP 01-02 light (4.5)
    Zoraki HP01-02 ultra (4.5)


    Crosman Vigilante
    KWC Mauser M712

    Gamo PT85


  • Öncelikle incelemeniz için teşekkürler.


    Tahminimce bu pelletler 5.5 mm değil de 5.52 mm olanlardandır ve ben 5.5 mm yerine bunları kullanmayı tercih ederim. Sanmıyorum uzun vadede silaha zarar vereceğini, hali hazırda namlular çelik olduğundan pellet atış sırasında namlu içerisinde Yiv/Set' e uygun bir yol izler ve aerodinamik açıdan daha iyi işler çıkartabilir. Zira sizde bunu uzun mesafelere atarak tecrübe etmişsiniz. 5.5 mm pelletler de namlunuzdaki Yiv/Set' e temas az olmasından dolayı yalpalayarak gider ve uzun mesafelerde kötü sonuçlar alırsınız. Bu olay BB atan silahlar ile pellet atanlar arasındaki farka benzer bir durum.


    Uzun kullanım sonrasında (örneğin 500 pellet) namlunuzu temizlemenizde fayda var. Zira namlunuza tam oturduğunu söylediğiniz pelletler Yiv/Set' e oturmadığı için muhtemelen namlu içini temiz bırakır. Fakat bunlar pellet' den istenen işi yapar ve hedefini bulur. Tabii bunun da ceremesi namlu temizliği olur ki, o da bu işin tuzu biberi ...

    Vursan M92 7+1 72 Cal.
    Gamo Hunter IGT (Satıldı)

    Gamo Hunter 1250 (Satıldı)

    1.Nesil Webley Patriot (Satıldı)

    Benjamin NP XL 1100 5,5mm (Satıldı)

    Hatsan Galatian I (RG) + V.O Counterpunch 6-25x56 (FFP)

  • Sayın honor aklımdaki soruları sormuş
    Ben de gamo pro hunter kullanıyorum ve bu pelletin özelliğini tam olarak bilmiyorum.



    1- Prohunter alaşımlımıdır pcp ye uygunmudur
    2- Namluya zarar verirmi veya kalıntı bırakırmı
    3- Kaç atış sonunda temizlik şart


    Uzman arkadaşlarım cevaplarsa sevinirim.

    Hatsan Nova Compact Lw Qe 5.5 Optima 3-9x44e
    Daisy Powerline 008 Havalı Tabanca





    Söz ola kese savaşı
    Söz ola kestire başı
    Söz ola ağulu aşı
    Yağ ile bal eyleye bir söz

  • Mesco ile spot on arasında bir benzerlik var sanki, kutu aynı, spot on da disecchi italyan patentli bunun üzerinde de aynısı yazıyor. Anlamadım ... bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa bizde öğrenmiş oluruz.

    Mesco pelletleri spot on üretiyor sadece kutusuna başka bir firma kendi markasının ismini yazdırıyor.Kalitede hiç bir fark yok ikisi de aynı pellet

    Nature

  • Pcp tüfeğinizin markası nedir?
    Markayı Hatsan olarak baz alırsak Gamo'nun tüm pelletlerini problemsiz kullanabilirsiniz.Ancak Gamo Raptor ve Platinum gibi pelletler sert alaşımlı olduğu için yivleri zamanla tahrip edebilir.Temizlik konusuna gelince de genel olarak her atış sonrası metal aksamları yağlayıp silerseniz ve namluya harbi çekerseniz namlu daha uzun ömürlü olur ve daha iyi randıman verir.Yani tüfeğinize ne kadar özenle bakarsanız o da size o kadar bakar :)

    Nature

  • Paylaşımınız için teşekkür ederim, faydalı olacağını düşünüyorum. Spot On kullandım puncher pro da.100 m ye kadar denememde gayet memnun kaldım. Eğer aynı saçma(pellet) ise bunu da denemek isterim.