TS 18 ne amaçlı?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar, geçen 1 kutu gamo ts 18 5.5 mm pelet aldım. Kutu üzerinde long distance yazmasına rağmen uzak mesafede en çok düşmeyi yaptı. Peki bu TS18 neye yarar, ağırlığı nedeniyle rüzgardan mı az etkileniyor?


    Üstadlar beni aydınlatırsanız sevinirim... :him:s

    Diana 350 Magnum 5.5mm


    Norica Young 4.5mm


    Gamo p23 4.5mm

  • ben onu birkaç tüfekte denedim ve sonuç alamadım bence bi amacı yok rastgele üretilmiş bir pellet.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • TS 18 üretim amacı denildiği gibi uzun mesafe atışları içindir, balistik katsayısı hız-enerji kaybını düşürmeye uygun, uzun pellet olmasıyla namlu yiv-setlerinden maksimum verim alması, yine ortalama 5.5mm pelletlere göre daha yüksek olan ağırlığıyla dediğiniz gibi rüzgardan daha az etkilenmesi amacıyla üretilmiştir.
    Ama, işçiliğinin kötü olması nedeniyle diğer Gamo pelletler gibi (Hunter hariç) çapaklı ve standardı düşük üretildiğinden isabetliliği kötü çıkmaktadır. Yani düşünce güzel olsada uygulamada bu başarıyı yakalayamamış bir pellettir.


    Bu konuda ülkemizde şu anda satılan en kaliteli pelletler 21.10g lik Diana High Power ve H&N Barracuda'dır.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • yeni uretim bol çapaklı; soyulabilir yüzeyli eski duzgun imalatları 35-40 mt. arası isabetliydi yenileri guzergahı kendi tespitediyor(gudumlu fuze mubarek)100mt.atışlarında muthiş performans1.5-2 mt. sag sol alt ust neresi gelirsebirisine garezin varsa hediye et adam tufegini parçalasın.


    not:aynı mesafe yani 100mt. atişları AA s410 xdoptic 10-40x50 ve aa pelletlerle hiç sorun yaşamadan istenilen performans elde ediliyor.kıyaslama aa pelletlere gore yapılmıştır.
    selamlar

    fx revo.


    Sumatra 500 .25
    Recluse .357
    mk-390 paladin

  • guzergahı kendi tespitediyor(gudumlu fuze mubarek)100mt.atışlarında muthiş performans1.5-2 mt. sag sol alt ust neresi gelirsebirisine garezin varsa hediye et adam tufegini parçalasın.

    ;lol;


    Bugün kutunun tamamını bitirdim sayılır, gerçekten berbat bişey, bu kadar çapaklı pelet mi olur, grupman diye bişey yok, gamo promatch'lerde de kalıp izi var ama nişan aldığın yere gidiyor. Benim için TS serisi bitmiştir. Yeni aldığım Crossman pointed' lar mükemmel..

    Diana 350 Magnum 5.5mm


    Norica Young 4.5mm


    Gamo p23 4.5mm

  • bende 4.5 mm ts10 var çapaksız diyebilimki diana high power ile kafa kafa gidiyor,2 si ile gzel sonuçlar elde ettim,gamo promagnum şayet bozmamışlar ise oda güzel bir pellet benim için

  • ben zaten ts-18 i anca kısa mesafede metal olsun tahta olsun o tarz cismlere atıyorum ağır ya daha hoşuma gidiyor hoplatiyor attığım şeyi nedense ağır olması daha değişik bir haz veriyor :) ama grup falan cidden hikaye hele uzun mesafedeki düşüşü diğer pelletlere göre baya fazla geldi bana pro magnumla karşılaştırdım bugün 50 yada 55 metre uzaklıktakı hedefte pro mag. tahmini 20-25 cm düşüş yaptı ts-18 40 cmyi geçmiştir diye tahmin ediyorum baya bi inişe geçiyor ağırlığından :)g;$i

    Webley patriot .22 -- 3-9x40 bushnell + tek parça ayak


    Walther cp99 compact 4.5


    Torun 4.5 heralde 4 sene önce almışımdır(ilk deneyimim)


    Walther cp99 -- 9mm kurusıkı


    Voltran f92 -- 9mm kurusıkı

  • arkadaşım şişe mi kıracan? uzağa mı ateş edecen? düz mü gitsin? max da mı yararlanayım? 16.4 grain dommed dan şaşma gerisi tıs pıs çeşit olsun diye cıkarmışlar gibi geliyor.Ben şimdiye kadar başarılı ne yaptıysam dönüp bakıyorum 16.4 grain dommed cıkıyor altından .kolay gelsin.. :thumbup:

    FX Revolution PCP 5.5 cal +Nikko Stirling TARGET MASTER 10X50-60 MD


    BUREO 30,06 + REDFİELD 3*9-ELİPTİC35


    ankarateam.png

  • bu 16.4 domed dediğiniz pelletin markası nedir.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • bana gayet isabetli geldi ts18 cfx sevdi sizde verdiği sonuçları duyunca promagnum aldım bugün :whistling:

    FİLİNTALAR GRUBU
    Daystate Airwolf MCT Tactical .22
    [size=12] [font='Arial, Helvetica, sans-serif'][b]Hawke Sidewinder30 6-24x56 IR SR PRO

  • patriotta kullandım ts-18 i sonuç berbat arkadaşlar.pro hunter bulabildim 5,5 ona göre çok çok iyi diyebilirim.

    EVLİ MUTLU ÇOCUKLUYUM ^^


    MARAŞLIM BİR HAMASET DESTANI NAKŞEDİLDİ BAĞRINA
    YURDUMUN ARSLANLARI ÖLDÜ İMAN UĞRUNA


    emrahkazici@hotmail.com

  • Soruyu şu şekilde sorsanız daha doğru bence; " gamo pelletleri ne amaçla üretiyor ? ya da gamoya pelleti zorlamı ürettiriyorlar ki üstünde peletin yarısı kadar üretim artığı çapak var "

  • bravo en güzel açıklama bu birde aynı kutudaki tüm pelletlerin çapları birbirinden farklı.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • gamonun ürettiği bazı pelletler sağlıksız olabilir ama hepsinide aynı kefeye koymak bence yanlış, mesela herkesin bildiği bir gamo hunter efsanesi varki gerçekten ben benim silahım bu pelleti sevmedi diyeni duymadım , hernekadar artık üretilmesede bence harika bir pellet, sonra kullanmayı en çok sevdiğim pelletlerden biride gamo rocket tir. çok uzun mesafe düşünmediğiniz sürece gayet isabetli ve tahrip edici etkiye sahip bir pellet, ts 18 konusuna gelince bende forumdaki birçok arkadaşımla aynı fikirdeyim , gamo cu amcalar ortaya karışık bişeyler yapalım demişler yeşillik amaçlıda bunu üretmişler heralde.


    cfx le kullandığımda pelletin ağırlığını çok hissetmiyorum ama crosman 2100 le 5 pompa yapıp attığımda biraz hızlı davranırsam havada fotolayabilirim heralde ;kihhik, ben genelde kuş lastiğine koyup atıyorum bu pelleti daha sağlıklı gruplar oluşturuyor.

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

  • ben aynı fabrikadan çıkan aynı kutudaki pelletlerin çaplarının nasıl birbirinden farklı olduğunu anlamıyorum bunuda gamo firması başarıyor tebrik ediyorum kendilerini.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • Belli zaten başkası beceremez. ;lol;;lol;;lol;

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • ben genelde kuş lastiğine koyup atıyorum bu pelleti daha sağlıklı gruplar oluşturuyor.


    İlahi Serdar, beni güldürdün Allah'ta seni güldürsün

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)