ultrasonic buji çok ilginç

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • http://www.ecojump.net/


    arkadaşlar bu buji tarafımızdan test edilmiş olup performans konusunda yaptığımız deneme sürüşünde
    3.le zorla çıkılan yokuşu 4. vitesle takmıyor :thumbup:
    mutlaka benzinli araçlara tavsiye ederim. patentli ve yeni bir teknoloji

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • diğer bujilere göre neden daha iyi daha fazla noktada mı ateşleme oluyor??

    Hatsan AT44-10 LW .22 cal

    Zoraki ultra .177 cal

  • Fiyatları ne kadar acaba? Güç artışı beraberinde yakıt artışını da getiriyormu, çünkü malum enerji yoktan var edilemez.


    Safir T14 Uzun Kundak Ayarlı Dipçik + Tasco 2x8x32


    War doesn't determine who is right but who is left...

  • Fiyatları ne kadar acaba? Güç artışı beraberinde yakıt artışını da getiriyormu, çünkü malum enerji yoktan var edilemez.


    Güç artışının nedeni yanma odasına püskürütlen benzin hava karışımını daha ince parçalara ayırması ve orada anlatılan gibi çok daha hızlı yakması böylece normalde egzostan yanmadan çıkan yakıtın yakılmasıyla daha az yakıtın harcanması..

  • güzel fikir :thumbup: bencede işe yarar .anladığım kadarı ile sistem emiş sırasında ultrasonik dalgalanma ile ile yakıt ve oksijen karışımını iyi yönde etkiliyerek yanma kalitesini artırıyor araçta bu tip bir eksiklik varsa ! fayda edecektir.paylaşım için teşekkürler saygılarımla
    +1
    mrt 83 le mesaj aynı anda yazılmıştır. ;kihhik,

  • Fiyatları ne kadar acaba? Güç artışı beraberinde yakıt artışını da getiriyormu, çünkü malum enerji yoktan var edilemez.


    Evet enerji yoktan varedilemez ama motordaki patlamada oluşan enerjinin yanlış hatırlamıyorsam sadece yüzde 20- 30 gibi bir kısmı arabanın hareketi için geri kalan yüzde 70- 80 lik enerji ise motorda ısınmaya yol açarak ısı enerjisine dönüşmektedir (Bu kadar az verim alıyoruz ama nasıl bugüne kadar bir alternatif enerjili araç yapılmadı onuda ben anlamıyorum :) ). Sanırım yapılan şey daha az benzini daha etkili bir şekilde kullanarak daha fazla enerjiyi hareket için kullanabilmektir (Tahmin ediyorum)


    Saygılar...

    Her Türk Asker Doğar... X]#+,


    Webley Patriot 5.5mm (1. nesil)

  • O zaman fiyatları da alınabilir seviyedeyse neden olmasın ;$.,


    Safir T14 Uzun Kundak Ayarlı Dipçik + Tasco 2x8x32


    War doesn't determine who is right but who is left...

  • Evet enerji yoktan varedilemez ama motordaki patlamada oluşan enerjinin yanlış hatırlamıyorsam sadece yüzde 20- 30 gibi bir kısmı arabanın hareketi için geri kalan yüzde 70- 80 lik enerji ise motorda ısınmaya yol açarak ısı enerjisine dönüşmektedir (Bu kadar az verim alıyoruz ama nasıl bugüne kadar bir alternatif enerjili araç yapılmadı onuda ben anlamıyorum :) ). Sanırım yapılan şey daha az benzini daha etkili bir şekilde kullanarak daha fazla enerjiyi hareket için kullanabilmektir (Tahmin ediyorum)


    Saygılar...

    tamamen doğru tahmin ediyorsun. ;tese;kkur

    hamdım piştim yandım oldum.

  • bujilerle ultrasonic sesi nasıl elde ediyorlar ? ve veya bujilerin içinde mekanik , hareketli parçalar yada en azından titreşimli parçalar olması lazım eğer varsa bile ömrü çok kısa olacaktır yada bu bujiler tamamen uyduruktur. zaten sitenin tasarımına falan bakılırsa bu bujiler ciddi bi şeyler değil.

    hamdım piştim yandım oldum.

  • Benim esas anlayamadığım nokta "ultrasonik ses" ne demek? sesten hızı hareket eden ses mi çıkarıyor alet? ses dalgası hızını mı yükseltmişler fizik kurallarını altüst ederek?


    edit: heh fena atlamışım. Ultrasonik'i bir an için "süpersonik" gibi düşünmüşüm. Sözümü geri aldım, fizik kuralları yerinde duruyor... ;şrofls;. ;rofl.;

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • Fiyatları ne kadar acaba? Güç artışı beraberinde yakıt artışını da getiriyormu, çünkü malum enerji yoktan var edilemez.


    Bu çok karışık bir konu oldukça ince detayları var.


    Enerji yoktan var edilemez doğru ama siz var olan enerjinin % de kaçını kullanabiliyorsunuz bunu kurcalamak lazım.Silindir içerisine sıkıştırılmış olan hava yakıt karışımı tek bir kıvılcım ile alev alıyor gibi görünebilir,literatürde böyle ama pratikte durum çok daha farklıdır daha kuvvetli çakan kıvılcım verim % desinin daha yüksek seviyelerde seyir etmesine yani daha iyi patlama oluşmasına neden olur çünkü her şey giriş gelişme ve sonuçtan ibarettir.Tıpkı çok hafif pelletin hava basıncına daha mağruz kalmadan sadece rüzgarından namludan fırlayıp gittiği gibi.Buji zayıf kıvılcımı çakar içeride sakin bir yanma başlar yanma başladığı anda basınçı beraberinde getirir ve piston hareketine başlar hava yakıt karışımı tam olarak en verimli basıncı oluşturduğu seviyeye geldiğinde piston çoktan alt ölü noktaya (pistonun silindir içerisinde inebildiği en alt nokta) yaklaşmış olur ve ve içerideki oluşan basınç pistonun %10 - 15 lik bir hareketinde asıl gücü vermeye çalışır buda pek hissedilir cinsten verim sağlamaz olan yakıta olur verimi gücü alamadan karbondioksit e dönüşen karışım egsoz subap ından dışarya sevk edilir.


    Sağlam bir kıvılcım olduğu takdirde sıkışmış hava yakıt karışımı daha kuvvetli patlamaya mağruz kalacağından yanma direk %30 - 40 lık bir basınç ile birlikte başlayacak piston daha üst ölü noktada (pistonun silindir içerisinde çıkabildiği en üst nokta) iken karışım tam olarak alevini alacak ve tüm gücünü piston alt ölü noktaya inene kadar çoktan pistona iletmiş olacak bu şekilde daha yüksek verim elde edilecek bunun avantajı ise şu olacak 40 derecelik bir bayırı 3. vites 3000 devirde çıkıyorken daha verimli yanma oluşması sonucu aynı bayırı aynı viteste 2000 devir ile çıkabileceksiniz bu size ekstra yakıt sarfiyatı getirecek ve keyif verecek nede olsa araçlarımız dünyanın en pahalı yakıtını kullanıyor ..

  • Bu bujiler uyduruk bujiler değildir bu bujiler teknolojinin bize hediye ettiği yeni nesil bujilerdir ..